Любители на Котки - тема 83

• 46 583
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Имах предвид, че паучът не засища толкова...

# 316
Имах предвид, че паучът не засища толкова...

Мда, така е. Монк ядеше до 4 пауча , а сега е на 50 гр. суха хран

# 317
  • Sofia, Bulgaria
От началото на ноември 2013 имам Мейн куунчето и то след една трагедия с моя 7 г. персиец. Отрови се от пауч на уискас с риба. Умря за 10 мин. От тогава смених храните. Майки ми е утеха, че бях дни наред не на себе си. Изобщо сега съм изключително осторожна с храната на котето. Гледам всички дати, съставки, срокове. И най-вече никаква риба консервирана.

# 318
ЕлектраElektra, а откъде го взе? Развъдник или от познати?

# 319
Откъде знаеш, че се е отровил, доказа ли се? Какво му е било на пауча?
Би ли пояснила, това е много важна информация за всички ни,
защото много от нас дават и пауч.

# 320
  • град-държава
Споменах по-назад, че се е налагало Арчи да стои 5 пълни дни само на чай от лайка и после 2 седмици на лечебна диета...
Е, сигурно в живота си е изял 3 консерви за лакомство и едната беше причината, така да се оповръща и да ми изкара акъла, че да не спя 1 седмица, а животното какво преживя... консервата беше Гурме.   Tired

# 321
Консерва опитах да дам веднъж на Фин-  той така и не я хареса особено и хапна мн малко и Слава Богу,защото после а.то му беше с ненормална консистенция.Не съм повторила от тогава. Пауч не обича и не предлагам. Яде си само сухата храна и варено месо,но му давам мн снаксове- луд е по тях,с тяхна помощ успявам да му дам и лекарствата,макар да не съм убедена,че е добре да яде толкова снаксове.
Попадна ми нещо интересно за котешко легълце

# 322
Нашият Cinnamon яде 1 голяма лъжица суха храна и по 1 супена лъжица консерва 3 пъти дневно. 1 консерва съм си я сметнала горе-долу 3 големички супени лъжици. Забелязали сме го обаче, че не обича много консервите с морски дарове - яде само бяла риба и сьомга, другите само ги помирисва и се оттегля. И не е защото не е гладен - оставях го цял ден да гладува и пак не иска да го яде (купуваме големи пакети с различни консерви, където има и такива с морски дарове, а ми е жал да ги изхвърлям неотворени). Накрая обикновено се примирявам и му давам консерва с пилешко, което обожава.

Вчера за пореден път се беше разписал във ваната (много досаден негов навик) и мъжът ми видял в а*то му кръв. Напоследък е и много поспалив, само лежи и мърка, докато обикновени ни драска и тича по цял ден. Чудим се дали да го заведем на ветеринар... Прегледах котешката му тоалетна, няма други следи от кръв, опипах го, не го боли уж никъде, яде си... какво мислите вие? Нормална ли е такава промяна?

# 323
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Cafessita , ти най-добре си познаваш котето. Ако усещаш, че нещо не е както преди и имаш някакви съмнителни признаци на промяна в хранене, спане, ако и пики, е добре да го погледне ветеринар. Най-вече, ако наистина има кръв. Може да са паразити, може да е нещо друго. Но ако просто е станал по-мързелив не бих се тревожила. Наблюдавай го известно време и сама ще усетиш. Все пак с ходенето при вет не трябва да се прекалява - стрес за животното, опасност от заразяване с болести или паразити, време, пари ...  Peace

# 324
Случайно открих тази тема , ще се запиша и аз да ви следя  Hug имам много капризна маца

Порода шартрьоз. Търсим си мъжки, иска ми се да я заплодим поне веднъж, но тъй като рядко се среща съм съгласна на коя да е от сините породи, руска британска и т.н  Grinning

# 325
Ами, точно на място си  - добре дошла в темата на капризните котки  Party Party Party Party

Само да те предупредя, че изказването "иска ми се да я заплодим поне веднъж" тук не се приема много добре. Също така и женитби не правим, почти всички котанчовци са кастрирани тук.

Иначе котанка е много нежна.  Heart Eyes

# 326
ха-ха,Бланка,щях да го напиша същото. Това изречение води след себе си страници ,изписани с голяма страст.  Laughing
малко клюки,но повече е заради красавицата на снимката,щеше ми се и аз да можех да си позволя това http://e-burgas.com/archives/67966

# 327
  • Be realistic - plan for a miracle.
 Vul4ica, прекрасна е мацата! Толкова ми заприлича на моята Фрея Simple Smile))

Не знам защо искаш да я заплождаш, това е лично твое решение. Но ако подбудите ти са за здравето на животното, трябва да знаеш, че това, че котката "трябва да роди веднъж, за да е здрава", е мит. Всъщност котката трябва или да не ражда никога, или да роди поне 2-3 пъти. Като роди веднъж и се кастрира след това е по-зле за нея - получава се нестабилност в хормоните и други проблеми. Когато решихме да кастрираме Фрея говорихме надълго и нашироко по темата с ветеринари и всички са на това мнение.
Ако просто ти се гледат малки, пухкави котенца... има предостатъчно изоставени бебета, очакващи някой да ги обича!
Ако смяташ, че котката "жадува да има деца"... то знай, че животните се водят от инстинкти и хормони, а не от осъзнато желание да станат родители Simple Smile)

Всичко по-горе ти го пиша с най-добронамерени подбуди и без желание да се заяждам!

# 328
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Vul4ica , много е нежна сивушката.  Heart Eyes А за другото може би трябва да се обърнеш към националната федерация по фелинология - http://www.nffe-bg.com/  Peace

red soul, "котето" е прекрасно, но като прочета как човек се е намесил и създал животински вид, който далеч по-умната от човека Природа не е направила, се изприщвам. Sick Мисля, че с някои неща не бива да се прекалява. Peace

# 329
  • Sofia, Bulgaria
Откъде знаеш, че се е отровил, доказа ли се? Какво му е било на пауча?
Би ли пояснила, това е много важна информация за всички ни,
защото много от нас дават и пауч.
Беше една сутрин, здрав, нищо му нямаше, игрив. Чакаше ме да се събудя, за да му дам храна. Дадох му едно пакетче на Уискас сюприм с риба. Изяде я и след няколко минути изпищя, започна да се задушава и си отиде. Не можа даже да повърне. Не искам повече да мисля за това, много се натъжавам.
Сегашното ми коте също го обичкам, но може би ще мине много време, за да бъде както моя Дунчо. Той беше душа, сърце, добър, отзивчив, много послушен и никакъв беладжия.
Сега се забавлявам на пакостите на Майки. Такъв котарак не съм имала. Не прави пакости, но скача сякаш е на батут. Голям смях е.
Никакъв Уискас сюприм особено с риба. Знам ли каква е рибата? Нямам вяра много на производителите. Понякога знаете, че има вероятност да е попаднала отровна риба или развалена и за късмет да е била в пауча, който дадох на Дунчо.

Общи условия

Активация на акаунт