Любители на Котки - тема 83

• 46 558
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Честито на рожденика Лъки!

Момичета освен РК каква друга храна бихте ми препоръчали?

# 346
  • Варна
tyzarka, тази вечер, след полунощ, прибери купичките с храна. А утре от сутринта прибери и водата. Идеята е да са гладни и жадни, за се избегне повръщане.
Много добре си се ориентирала към клиниката-4 котки са ми кастрирали, едната мъжка. Перфектни операции. Чакай към 15 00 часа да ти се обадят да прибираш котака, особено ако е минал от първите. Успешна операция! Hug

Честито на Лъки!

# 347
  • Варна
Про план е добра.Моят котарак не я иска.В един зоомагазин ми казаха,че имало пристрастители в РК,но според док. е хубава и я препоръчва.Само РК яде и понякога пилешко месо,но мъничко и после го заравя  Laughing

Много ти благодаря,Стейси Грей  Hug
Дано и при нас всичко е наред.Много съм доволна и аз от клиниката  Peace

Честит рожден ден на Лъки!

# 348
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,момичета  Simple Smile
Следя темата от няколко месеца,но не пиша,защото обикновено се разплаквам по някое време.Много съжалявам за загубите ви.Сега имам нужда да споделя.Когато живеех при родителите ми имахме 2 котки.Клеопатра-майката почина на 20г.,Мишленцето-дъщеричката на 19г.Обожавах ги...знаете...Та имам алергия от котки от мъничка и се бях зарекла да не си взимам котка повече.
Лятото приятелят ми намери новородено котенце пред вилата(щяла да го смачка кола).Сега е на 9 месеца,Лъки се казва.Хранех го с биберон с адаптирано мляко за котенца и аз го изпишквах,защото не можеше сам.След това само гранули РК друго не желае.Голяма любов имаме,спи при нас,много е умен,миличък и добричък.Постоянно се гушка и мърка  Heart Eyes
Интересното е,че алергията ми сякаш се изпари.Не знам как се случи.От както е при нас само веднъж една сутрин не ми стигаше въздух.Беше легнал пред лицето ми  Laughing

Много дълго стана и минавам на проблема.Записах час за утре за кастрация в Ултра вет,12 ч.Големи борби водих със себе си дали правилно постъпвам,накрая се реших.Наистина много се притеснявам.Док.каза утре да не му давам храна.За вода не питах.Не ми създава никакви проблеми,а аз ще го водя на кастрация.Надявам се наистина да е по-добре за него.
Тузарче, аз ще споделя моето мнение. Два мъжки котарака съм имала и нито един не съм кастрирала. Просто не маркираха. Сега този ми е третия, Майки. Не мисля изобщо да му причинявам това, освен ако маркира и прави бели с това. Иначе НИКОГА!
Ако твоето коте не маркира, защо трябва да го кастрираш. А и на месеци е още. Моя приятелка си кастрира котарака на 7м и сега, след 6 м. котето пишка и кръв. Обяснявали й там разни , извини ме простотии. Ако не маркира не го прави. И то поне не преди 1-1,5 година.

# 349

Любимата играчка на Маца  Joy
А за кастрацията аз също съм много против. Всеки си има мнение, но особено ако котарака не маркира, защо е необходимо да се осакатява животното? Я си представете, че някой който се възприема за някак по-висш разум от нас двукраките и в един момент реши, че това е  много полезно за нас....както ни убеждават ветовете  Peace Но не ме бийте това си е мое мнение..

# 350
  • Пловдив
ЧРД на Лъки и годишнина на Янко.  newsm38  bigdance2

tyzarka, не се притеснявай. Взела си много правилно решение да кастрираш котака. А и Стейси Грей казва, че клиниката е добра. След 1 ден котьо ще е като нов. Ще стискам палци.

Сега да попитам и аз: Зарчо последните няколко дена получава някакви пристъпи - почва да тича насам-натам, кожата му трепка (ако сте виждали крава или кон като ги кацат мухите) и се ближе по хълбоците и гърба над опашката. След малко вече нищо му няма. Това трае по няколко минути. Иначе си е все същия, спи, яде, храни се нормално. Не съм сменяла храна, в къщи няма внесени нови цветя, пасе си само от неговата трева и един хлорофитум. Няма бълхи. Просто нямам обяснение какво му става. На доктор не искам да го водя, за да не го стресирам, пък и не е ваксиниран. Най-много аз да ида до кварталния доктор да попитам...

Играчката на Маца и на мен ми хареса  Laughing

# 351
  • Sofia, Bulgaria
ЧРД на Лъки и годишнина на Янко.  newsm38  bigdance2

tyzarka, не се притеснявай. Взела си много правилно решение да кастрираш котака. А и Стейси Грей казва, че клиниката е добра. След 1 ден котьо ще е като нов. Ще стискам палци.

Сега да попитам и аз: Зарчо последните няколко дена получава някакви пристъпи - почва да тича насам-натам, кожата му трепка (ако сте виждали крава или кон като ги кацат мухите) и се ближе по хълбоците и гърба над опашката. След малко вече нищо му няма. Това трае по няколко минути. Иначе си е все същия, спи, яде, храни се нормално. Не съм сменяла храна, в къщи няма внесени нови цветя, пасе си само от неговата трева и един хлорофитум. Няма бълхи. Просто нямам обяснение какво му става. На доктор не искам да го водя, за да не го стресирам, пък и не е ваксиниран. Най-много аз да ида до кварталния доктор да попитам...

Играчката на Маца и на мен ми хареса  Laughing

Ваксинирайте го, не става дума само за вас, но и за самото коте.

# 352
  • Варна
Ето го моето Лъки от 130 грама до 6 килограма  Laughing
http://planeni82.snimka.bg/animals/l-ki.811672

Момичета,защо казвате,че не е хубаво да се дават само гранули на котарак.Докторът каза,че няма проблем важното е да са висок клас.Опитвам се да му давам различни неща,но нищо не иска.Пилешко,риба никаква,свинско.Като беше по-малък обичаше пилешка супа без подправки сега не близва.Консерви и паучове пък направо ги заравя и се обръща възмутен Laughing

ЕлектраElektra,не маркира,само мяука и прави секс с една голяма плюшена играчка(снахата)  Mr. Green Води ни я и в леглото да гледаме  Party
Иска да излиза навън.Приятелят ми му купи каишка през врата и кръста.Много се кефи на разходка на площадката на етажа.Притесненията ми са следните:да не скочи през терасата,да не започне да маркира и да е късно за кастрация.Док.каза колкото по-рано,толкова по-добре.И аз много мислих,според приятеля ми измъчваме животното така.Сутрин ме събужда мърка и ръмжи,захапва ме по ръката и...Мъчи се милото.Много ме е страх да не съжалявам след кастрацията.Дано мине успешно  Praynig

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 21:55 от tyzarka

# 353
  • Пловдив
Обичам рижковци. А твоя Лъки ми припомни за моя Лъчезар (децата му казваха Лъки).
Моля те нагушкай го от мен.  Hug

# 354
  • Варна
Задължително  Hug
Докторът му казва Лъчезаре  Laughing
Кръстих го Лъки,защото имаше късмет милото.Не знаех дали е момченце или момиченце.Беше мокър,мръсен,гладен и ужасно изплашен.Плачеше направо.Какви гадове може да вземат и хвърлят бебето от майка му  Cry

# 355
  • Варна
Тузарка, не съжалявай, че ще кастрираш котето! Wink Постъпваш далновидно и отговорно! Hug

За уринарните проблеми при мъжките котки главната причина е храната.

# 356
  • Варна
Да,знам,но докторът каза,че се отнася за евтините гранули,защото съдържали нещо(соли ли беше).Каза ми да си му давам РК от 4-12мес. и няма да има проблем.Когато спрях адаптираното мляко,започнах с РК първо от 1-4(и витамини)и после от 4-12.Само това яде,друго не иска.С какво да го храня?Освен това не иска да пие студена вода,такава със стайна темп.,трапезна.Иска от банята топла  ooooh!

# 357
  • Варна
Щом е на гранули, важното е да пие достатъчно вода. Simple Smile Ако ще и топла от банята.
Така или иначе гранулите за мен са изкуствена храна, която изисква да се пие повече вода.
Имам си примери у дома за различно-ядни котки. Едната иска само гранули и по-често я засичам да пие вода.

Ако мога да обобщя за уринарния проблем при котките(най-вече мъжки), причините, :
-качество на храната(гранули)
-недостатъчно оводняване
-липса на движение
-предразположеност към такива проблеми

Сблъсках се с този проблем преди време, четох доста по въпроса. Но така или иначе при нас проблемът с кръвта в урината се оказа друг(рак).

# 358
Да споделя нещо,което се случи преди малко и още ми държи.Аз съм си родена и израснала в бг,няма значение от колко време живея тук,има все още неща,които ме впечатляват ужасно много и ми е тъжно,че шанса това да стане в бг е минимален. Бяхме на гости на приятелка на дъщеря ми,за да си играят.Те си имат котка- бяла,нежна и мъничка,около 9 месеца-пускат я навън и не е кастрирана.Майката се надява на поколение и чака.Та тази вечер се звънна и един младеж притеснено заобяснява как Белла се набутала под гумите на колелото му -беше наистина притеснен,извиняваше се,казваше,че е виновен,изчака да се провери котето дали му няма нищо/ с него чакаха и двамата му приятели/ и си тръгнаха само след като се убедиха,че всичко е наред с Белла. Кажете ми,че това може да стане и в бг Praynig

# 359
Аз искам да кажа за кастрацията:
От гледна точка на изгодата за стопанина - да, ако котето не маркира, защо да го кастрираш - неприятности, пари, проблеми...
От гледна точка на животното - ако няма да има достъп до котки, защо ще го мъчиш. Да ги чува, да го привличат, а той да не може да ги стигне.

Малкото ми коте всяка вечер беше възбудено, чудеше се къде да се потърка, мъкааа...
Отървахме се от този проблем, сега е спокойно и сигурна съм - щастливо.
Защото живее в апартамент на 7-мия етаж и няма да види котка през живота си, уви.

Общи условия

Активация на акаунт