Любители на Котки - тема 83

• 46 593
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • град-държава

Нисък клас, висок клас, гранула ли е , не ми го хвали . Но с какви гранули го храниш от любопитство. ?

Спри се вече, разликата е огромна от гранула до гранула... и не, не те насмитам, но налагаш натрапчиво и некомпетентно мнение. Имай си го, но не си права, нито компетентна по наистина важни въпроси.
Аз не знам за котка хранена само със среден или висок клас гранула, която да страда от описаните проблеми.
Котката ми от 6 години се храни само с това - гранули (висок клас), в развъдниците се хранят само с това - котки на по 10+ години, от позицията на какъв авторитет и опит поставяш така категорично въпроса?

# 406
И аз мога да кажа, че след кастрацията НЕ настъпва изменение в поведението на животното! За кастрацията съм, защото ми е жал да гледам колко много животинки страдат по улиците.
Защо да кастрираме домашния си любимец?
Скрит текст:
1.С кастрацията предпазвате домашния си любимец от много заболявания:
-свързани с простата
-пикочо-половата система
-тумори на млечните жлези-тумори на матката и яйчниците-пиометра-диабет-хормонално свързани анемии-псевдо бременност-хормонални кожни заболявания-нежелано поведение (агресия и др).
Държим да подчертаем , че ранната кастрaция, преди първото разгонване, води до незначителен риск ( около 0,5 % при кастрираните животни) за развитие на тумори на млечната жлеза. Само при едно разгонване риска се увеличава на 23%, или 40 пъти! Причината са високите нива естрогени, които се отделят по време на разгонване (еструс). Едни от честите операции , са имено такива по отстраняване на тумори на млечната жлеза. Хирургичното премахване не винаги решава проблема- 90 % от туморите при котките и 60 % при кучетата са злокачествени и могат да дадат фатални метастази в жизненоважни органи.

2. Особено важно е да се кастрират мъжките животни,които са крипторхиди(единият или и двата тестиса се намират в коремната кухина или в инвагиналните канали)тъй като много често задържаният тестис се изражда в ракова тъкан.

3.Помагате за ограничаване на популацията на и без това множеството безстопанствени животни.

4.Продължителния прием на таблетки против разгонване,води до образуване на тумори на млечната жлеза,хормонални проблеми и възпаления на матката и яйчниците.
Вермилион, всеки изказва мнението си. Аделинда не налага нищо. Защо да се спира?! За мен гранулата не е по-добрата храна също, но всеки си има право на мнение.

# 407
  • град-държава
Защото гранулата от висок и среден клас не води до, и не може да бъде причина за описаните проблеми, и вече има достатъчно натрупани години в опит, които са доказали именно това.
Да, всеки си има мнение и аз това казвам, но когато с такава категоричност се твърдят невярни неща, не виждам причина да не се посочат.

# 408
  • град-държава
.

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 16:31 от Vermilion`

# 409
Не са висок клас,като марка не мога да ти кажа ,защото редувам различни.Средно около 3 лв/кг.

Изхвърли ги , на лекар и най-добре с месо го храни или поне консерва. Края при моето беше фатален .

Vermilion` не си прави труда да пишеш по мои постове, нито ще ги чета , нищо ще им ти отговарям  . Жлъча си го изсипвай другаде .  Naughty

# 410
  • град-държава
Изобщо не ми пука, аз не пиша за теб. Жлъч нямам за изсипване, както и нямам опит с котки, с проблеми възникнали, заради неправилно хранене!  Peace

# 411
  • Варна
Прибрахме си го Лъкито  Simple Smile
Отидохме по-рано и още гледаше малко на лудо,мяукаше и хъхкаше.За пръв път го чувам.Приятелят ми го извади от клетката в клиниката,говори му и се кротна.Напишкал се е предполагам, души се с отворена уста и се ближе от 30 мин.Стана,точи си ноктите, разхожда се,търси си храната,но док.каза довечера чак да му дам.Приготвих му одеало и хавлии на земята,а той си се качи на леглото,където си спи обикновено.Изглежда,че е добре,спокоен е и мисля,че не го боли дано да е така.
Благодаря ви,че бяхте с мен и ми дадохте кураж  Hug

# 412
Радвам се, че всичко е минало добре!!! Шевна или безшевна беше операцията ( не знам нищо за безшевната, но по-напред някой в темата спомена, че можело и така)?

# 413
  • Варна
Не знам дали има вътрешни.Питах преди операцията дали ще се махат конци после,казаха,че няма при мъжкарите.
Заспа по гръб разкрачен както обикновено.Малко ми е странно,държи се сякаш е нямало нищо.Котките преди години цял ден не бяха на себи си.

# 414
Ясно. Не съм кастрирала мъжки досега. Живот и здраве, по нататък (ако ми позволят вкъщи Mr. Green) ще взема едно братче на моята Вики Blush

# 415
Моята предишна котка яде само гранули от началото до края на живота си -18г. Друго не искаше да погледне. Никога не е имала никакви здравословни проблеми следствие от храненето. Сега този налита повече на домашно, ноняма кой да му готви, така че давам гранули и паучове понякога. Пък и лятото храна готвена ако е се притеснявам че ще се разваля така че искам да си свикне с гранули.

# 416
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Хайде стига сте се джафкали! Всеки си знае и котката и джоба. Naughty
Освен това не е все едно дали е женско или мъжко. Имам предвид, че се запушват мъжките, особено ако са хранени с нисък клас гранули. Преди мноооого години загубихме така първото си котараче, но тогава нямаше интернет, достъпна информация, а и ветовете не бяха много информирани. Пък и се продаваха предимно боклуци.

pars, ще стискам палци котето ти да оживее.  fingerscrossed После ще трябва да смениш начина му на хранене. Може да се наложи и цял живот да сте на лечебна храна, може да минете на сурово месце (телешко или пилешко), ще си прецениш сама според възможностите. Но при всички случаи забрави за тези евтинии, с които си го хранила досега. Peace

# 417
  • Пловдив
Impatiens, благодаря. Днес не му се е случвало. Преди малко го опипах по гръбнака, малко и като масажче му направих - няма болка. Но е под наблюдение.

Spirit, големи сладурчета си имаш. Котето породисто ли е или поредния уличен прекрасник?

Честито обезтопчаване на Лъки на Tyzarka.

Pars, дано при вас всичко да се оправи.

Поздрав от Зарчо-Магарчо

Днес със се присетила за моите черни пантери. Тия дни трябва да стават на 1 годинка. Да са живи и здрави и много щастливи с новите си хора, някъде там в Австрийско.

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 18:41 от Mariankova

# 418
здравейте нова съм тук искам да попитам котката ми ме одра по дълбокичко измих си ръката и си правя компресчета с ракия,но ми е притеснено може ли да ме зарази нещо(понеже е  външно коте не е обезпаразитявано).Задължителна ли е ваксината,защото сега при мен е невъзможна понеже съм бременна.Незнам дали тук трябва да попитам,но ми е много притеснено

# 419
здравейте нова съм тук искам да попитам котката ми ме одра по дълбокичко измих си ръката и си правя компресчета с ракия,но ми е притеснено може ли да ме зарази нещо(понеже е  външно коте не е обезпаразитявано).Задължителна ли е ваксината,защото сега при мен е невъзможна понеже съм бременна.Незнам дали тук трябва да попитам,но ми е много притеснено
Не се паникьосвай, с нищо няма да те зарази. Единствено опасна зараза по време на бременност, която може да се хване от котка е токсоплазмоза, но заразата става само чрез екстременти, а щом котето е дворно, едва ли ходиш да му пипаш акитата.

Общи условия

Активация на акаунт