Любители на Котки - тема 83

• 46 535
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • Be realistic - plan for a miracle.
здравейте нова съм тук искам да попитам котката ми ме одра по дълбокичко измих си ръката и си правя компресчета с ракия,но ми е притеснено може ли да ме зарази нещо(понеже е  външно коте не е обезпаразитявано).Задължителна ли е ваксината,защото сега при мен е невъзможна понеже съм бременна.Незнам дали тук трябва да попитам,но ми е много притеснено

Наблюдавай се добре през следващата седмица (без да се вторачваш обсебващо, разбира се) и ако забележиш някое от следните: подуване на мястото на одраното, силно болезнени лимфни възли, висока температура, отиди на лекар и спомени за одраскването  Peace Няма страшно, дори да има нещо, се оправя лесно. (Има една бактерия под ноктите им, която се предава и на хора,но не винаги и се оправя лесно и се гради имунитет после). Най-вероятно нищо няма да ти стане, бъди спокойна  Hug

Все пак, ако имаш чест контакт с котето,по-добре го ваксинирайте, за да си съвсем спокойна Simple Smile

# 421
  • София и Морето от време на време
pars, възможно ли е да е запушена уретра?
Чочо като беше запушен така влизаше и нищо не правеше и мяучеше. А коремчето да боли не корема, а препълнения пикочен мехур?

Ами ,не знам.  newsm78 Когато казах по телефона на лекаря какво му е ,той предположи бъбречно-каменна болест.Може и запушване да има,ще видим.А на вас катетър ли ви поставиха? И за колко време се оправи? Притесняваме ,че не яде и май не пие вода.

Първите 2-3 запушвания минаваха с инжекци и спазмолитици. Последния път слагаха катетър, защото на следващия ден пътувахме. 2-3 дни беше с него и пи и антибиотик още 2-3 дни.

Докато беше с катетъра правехме промивки на мехура, ама си е ... Пълниш през катетъра с физиологичен разтвор и после източваш. Пък като се запуши катетъра при пълен мехур ... Зор ...
ама мина и замина и забравихме.

И сега нещо нестандартно, но от личен опит: прегледайте си вашите бъбреци. С кой котето е най-свързано - възможно е този човек да има проблем с бъбреците.

# 422
  • ВАРНА
 Да ви представя и моя Фродо.
 Голям котарак с голямо сърце.Кастриран и на консервирана храна.Ял е и гранули,но получи гастрит и я спрях.Много капризна гад-сефте виждам коте да откаже печена трътка или кожичка,хапва само чисто месо. И ние имаме проблеми с точенето на нокти на нерегламентирани места,но ми донесоха от Китай едни силиконови протектори за нокти,които трябва да залепя.Някой ползвал ли е такива?
А тук-следобедна дрямка

# 423
иланг-иланг, дано не ме разбереш погрешно и да не прозвучи, че те нападам, но това със залепване нещо на ноктите на котките ме докарва до истерия. Ти как ще се чувстваш, ако залепят накрайник на твоите нокти?
И отново извинявай, ако прозвуча грубо, но взимайки котка, едно е сигурно - тя/той драска! Върви си с ноктите. Който не иска надрано, да си вземе рибки.

И накрая нещо конструктивно - опитвала ли си да го научиш на определено място с определена играчка? Такова хубаво коте си имаш! Ще е жалко да го мъчиш Sad

# 424
  • Варна
Имаше негативни отзиви на използвали накрайници за нокти. Падат, не вършат работа.

Подрязвайте ноктите на котето и го стимулирайте да използва драскалки.

Честито на котикът на Тузарка! Hug
Стейсито и то премина успешно-браво на красавицата ми! Hug

# 425
  • ВАРНА
Разбира се,че си има собствено "студио" за маникюр,но предпочита диваните.Затова и попитах за отзиви преди да ги сложа.Кристи,това,което описваш не е ли ноктопластика? Wink

# 426
  • София
pars, възможно ли е да е запушена уретра?
Чочо като беше запушен така влизаше и нищо не правеше и мяучеше. А коремчето да боли не корема, а препълнения пикочен мехур?

Ами ,не знам.  newsm78 Когато казах по телефона на лекаря какво му е ,той предположи бъбречно-каменна болест.Може и запушване да има,ще видим.А на вас катетър ли ви поставиха? И за колко време се оправи? Притесняваме ,че не яде и май не пие вода.

Първите 2-3 запушвания минаваха с инжекци и спазмолитици. Последния път слагаха катетър, защото на следващия ден пътувахме. 2-3 дни беше с него и пи и антибиотик още 2-3 дни.

И при нас не се стигна до катетър. И двата котарака се оправиха с инжекции. След 2-3 месеца и при двамата се появиха признаци на запушване, но реагирах бързо като дадох лечебна(не профилактична) храна за уринарни проблеми. Минаха 12-13 години и не се е случвало пак. Спрях всякаква суха храна.

Не съм много сигурна, но котешките нокти май не растат по същия начин като при хората. Обикновено при точене се откъртва горния слой, а долният е остър. В този смисъл няма как да се предскаже кога ще са отново за рязане. Може още на другия ден да е дошло времето за "смяна" на крайчето на някой нокът.

Режа нокти когато е дълбоко заспал. Първо му пипам лапичките с ръка. Понякога се събужда, вижда, че само го галя и продължава да спи. След това не се усеща, че вече съм взела ножицата.  hahaha Обикновено се справям само с 2 от лапите. На следващия ден го дебна да легне на другата страна и режа и другите две.  Laughing

Много хубави снимки на чудесни котета видях!  Heart Eyes

# 427
иланг-иланг, реже се само и единствено връхчето на нокътя , защото по средата има месо  и ако го засегнеш , ще го боли много . С рязане на върхове , не ги спира да ги острят . От силиконовите накрайници , правели проблеми за самите котки , развивали гъбички или нещо от сорта .Голям е сладур и котето и детето . Слагат се само ако дилемата е хвърляне или накрайници .

# 428
благодаря ви за отговорите.Ще видим утре как ще е положението,само се моля да няма нищо

# 429
Само да вметна, че котките не точат, а затъпяват нокти. Така като се отрежат, те почват още по-настървено да дръгнат. Обработването на нокти не спасява мебели, спасява ги само завиване или пръскане с нещо отблъскващо.

За новото момиче, което храни с гранули по 3 лв., моят съвет е: гранули от супермаркет или човешки магазин - не, гранули под 6 лв кг - не, Уискас е на границата - гледай да е над него, а не под него като цена. Тук той има любители, но се води нисък клас.
Финансите са съществени, затова ето ориентировъчно:
1 котарак струва около 30 лв до 35 лв на месец, когато се храни наполовина гранули, наполовина консерва и е на силиконова тоалетна. Това е като минимум, при възможно най-евтините варианти.

# 430
  • гр.Варна
Момичета,при нес нещата не са добри.  Sad Снощи го заведохме на лекар,измери му температурата - 34.6 , трябва да е 38. Каза ,че ако днес не се повиши температурата,нямаме шанс.  Sad Вкара му един накрайник в уретрата и веднага Лъки започна да пишка .През цялото време доктора му натискаше пикучния мехур,за да му помага да изкарва урината,която беше примесена с кръв.Сложи му инжекции - антибиотик,витамини и спалзмолитик. Накрая му даде през устата билков извлек,от който му дадох и в нас късно вечерта, и тази сутрин. Докторът каза ,че това запушване на уретрата се е получило от гранулите и ни даде специални гранули,но котето не е яло още.Не иска и да пие вода ,затова му давам със спринцовка.Цяла нощ спа при мен,като непрекъснато се местеше и обикаляше,припишкваше по малко ,така както си лежи Shocked и мяука.Сега е в стаята при дъщеря ми и го чувам по телефона,че пак мяука.Много ми е притеснено,не знам до довечера как ще издържа.  Cry

# 431
  • гр.Варна
B l a n k a ,само да се оправи Лъки ,повече никакви гранули,минаваме на консерви.Докторът каза,че с тях няма да имаме проблеми.

# 432
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
pars, прочетох те.  Sad  spoko дано док да се е намесил навреме и да успеете да овладеете положението. Все пак това, че успява да припишква сам по малко е добре. Ще стискаме палци.  fingerscrossed

# 433
Стискам палци на Лъки да е силен и да се пребори  Praynig

# 434
pars, стискам палци и аз! Оправяй се бързо, Лъки!

Общи условия

Активация на акаунт