Любители на Котки - тема 83

• 46 530
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • гр.Варна
Много ви благодаря ,момичета.   bouquet
Сега звъннах на доктора и  му казах как беше положение през нощта.Каза,че е добре ,че пишка . В момента му е разтегнато мускулчето малко и затова не задържа урина.Понеже не пие вода ,ще се наложи да му направим вливане довечера.А дъщеря ми сега ще се опита да му даде със спринцовката водичка.

# 436
B l a n k a ,само да се оправи Лъки ,повече никакви гранули,минаваме на консерви.Докторът каза,че с тях няма да имаме проблеми.

Не искам да се обезсърчавам, но и по този въпрос няма единно мнение, дори и сред лекарите. Моят ветеринар например ме обвини, че котаракът ми се е запушил, защото давам консерви. Съдържали еди какво си, не го запомних, защото имам собствено виждане - храня 50 на 50 - гранули по 8 лв килото сутрин и консерва - вечер. Допълнително - месце, филенце, варено яйце, рибка - понякога, по малко.
Стискам ти палци. Внимавай, заболяването се развива бързо, имай готовност за тичане при вет.

# 437
B l a n k a ,само да се оправи Лъки ,повече никакви гранули,минаваме на консерви.Докторът каза,че с тях няма да имаме проблеми.

Помисли и за чисто месце, ще загубиш време да го готвиш , но пък все пак си е чисто месо . Моите хайванчета консерви не обичат ,не излиза по-скъпо .Стискам ви палци , всичко да е наред .  Heart Eyes

# 438
Момичета,при нес нещата не са добри.  Sad Снощи го заведохме на лекар,измери му температурата - 34.6 , трябва да е 38. Каза ,че ако днес не се повиши температурата,нямаме шанс.  Sad Вкара му един накрайник в уретрата и веднага Лъки започна да пишка .През цялото време доктора му натискаше пикучния мехур,за да му помага да изкарва урината,която беше примесена с кръв.Сложи му инжекции - антибиотик,витамини и спалзмолитик. Накрая му даде през устата билков извлек,от който му дадох и в нас късно вечерта, и тази сутрин. Докторът каза ,че това запушване на уретрата се е получило от гранулите и ни даде специални гранули,но котето не е яло още.Не иска и да пие вода ,затова му давам със спринцовка.Цяла нощ спа при мен,като непрекъснато се местеше и обикаляше,припишкваше по малко ,така както си лежи Shocked и мяука.Сега е в стаята при дъщеря ми и го чувам по телефона,че пак мяука.Много ми е притеснено,не знам до довечера как ще издържа.  Cry

Това, което описваш, е много добре. Особено че се изпуска неконтролирано.
Лечебните гранули на РК са 20-тина лв, трябва да ги яде минимум 3 седмици. На мен ми беше прекалено скъпо, взех профилактичните, които са 16 лв кг. Дофтора много пуфка, но и с тях се оправи. И най-вече - котервин. Важно е да се дава.

# 439
  • ВАРНА
Когато приготвяте термично месо имате ли и "рибен ден"?Аз му варя на моя,понякога и дробчета давам,но на какъв период?

# 440
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Приготвянето на чистото пилешко месце отнема не повече от 5 минути с нарязването, стига да не е замразено. Преди Сиско да се наложи да мине на лечебна храна го хранех с прясно пилешко филе. Като пари ми излизаше по-евтино от паучовете и гранулите, от тях ядеше в големи количества, че не го засищат. По-голямата част излизат отзад  Wink. Месото засища и се усвоява в много по-голяма степен. Готвенето се състои в подваряване в съвсем малко водичка за 2 минути в микровълнова. Парчето месо не бива да е по-дебело от пръст. Аз после му го надробявах, че е глезен, и с цяло не се сещаше какво да прави.  Laughing

Рибен ден, ако и ние имаме такъв, просто хапва от нашето. Иначе обожава риба от консерва с доматен сос. За дробчетата е същото. Ама не сме еталон, защото сме с хронични заболявания и сме на лечебна храна. Peace

Покрай тая рибна консерва се сетих. През уикенда бях сама за 3 дни и да не готвя си отворих една консерва боб с доматен сос. Ей, откачи направо този Силвестър!  #Crazy Мяука и се набира по краката ми нагоре да ми докопа кутийката!  Shocked Ужас! Толкова досаден не е бил от петилетка насам. Обяснявам му, че е боб и не е за него, ама не увира тъпа котешка глАва.  Laughing С една лъжичка му гребнах само от доматения сос - размаза се от кеф.  Crazy Та два дни си делихме съдържанието на консервата - за мен боба, за него доматения сос.  hahaha Интересното е, че никога не е налитал на домашно готвен доматен сос или на домашни консерви, само на тези купешките. newsm78

# 441
Душко смешен  Laughing Laughing Laughing Laughing

Моите тези дни са с много изострен апетит и все гладни,
все едно не са яли от няколко седмици.

# 442
Микровълновите не ги уважавам и в къщи не ползваме . Аз купувам пилешки фенери , намерила съм хубави и евтини , варя в скороварката, обезкостявам и давам .  3 гърла с чисто месо на корем храня, едното яде като за 3 . Ако е едно коте , 1 пилешко бутче , излиза към 80 стотинки , най-евтината консерва е над левче, грамажа е същия .

# 443
  • гр.Варна
B l a n k a ,точно Котервин ни даде доктора снощи,аз му дадох късно вечерта и тази сутрин пак - по 1 малка спринцовка.Дъщеря ми му е дала 2 спринцовки водичка и той след 3 мин е повърнал жълт сок.  Shocked

# 444
  • Варна
pars,къде го водите на доктор?Дано се оправи по-бързо Лъки  Praynig
Моето Лъки се държи така,все едно не е кастриран  Rolling Eyes
Иска си разходката,уважи си плюшената играчка сутринта 2 пъти.Яде и пие вода,а нито е пишкал,нито е акал.Нормално ли е?

# 445
  • Пловдив
pars, стискам ви палци. Даването на водичка, също както при повръщащите деца трябва да е на малки порции и по-често. Явно 2 спринцовки наведнъж му идват в повече.

tyzarka, сексуалните мераци няма да спрат след кастрирането  Laughing Зарчо си уважава един шал, е не всеки ден, ама се сеща от време на време.

# 446
Здравейте! Това е моята пухкава Зара. Викаме и Зари. Тя е сибирска котка. Зари е на 1 годинка и 5 месеца. Много пухкава и добричка!

# 447
  • Варна
pars, стискам ви палци. Даването на водичка, също както при повръщащите деца трябва да е на малки порции и по-често. Явно 2 спринцовки наведнъж му идват в повече.

tyzarka, сексуалните мераци няма да спрат след кастрирането  Laughing Зарчо си уважава един шал, е не всеки ден, ама се сеща от време на време.
Ами тогава какво спира след кастрирането?Само оплодителните способности ли?Притеснявам се,че не пишка.Е вие пък шал дайте му нещо по-така на момченцето  Laughing
Веси,Зара е разкошотия само за мачкане  Heart Eyes

# 448

tyzarka, сексуалните мераци няма да спрат след кастрирането  Laughing Зарчо си уважава един шал, е не всеки ден, ама се сеща от време на време.
Ами тогава какво спира след кастрирането?Само оплодителните способности ли?Притеснявам се,че не пишка.Е вие пък шал дайте му нещо по-така на момченцето  Laughing
Веси,Зара е разкошотия само за мачкане  Heart Eyes

Принципно би трябвало да спре разгонването , но има и изключения . Ако е кастриран скоро , може още да има хормони в телцето и от там проблема. Не е нормално да не е ходило до тоалетна от сутринта, но за тях е сутрин 5 часа . Има ли вероятност тогава да е ходил господина , а ти да си мислиш ,че не е . ?

# 449
  • Варна
Няма вероятност.След операцията нищо не е правил следя му тоалетната.Беше се опишкал или преди или след операцията,защото като го взехме миришеше целия.Ял е поне 3 пъти и е пил вода поне три,а тоалетната му е чиста.Вчера към 13.00 ч. е приключила операцията.

Общи условия

Активация на акаунт