Любители на Котки - тема 83

• 46 432
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Обърках се, защото чак такова влошаване от запушване, при това хванато навреме и заведено на лекар... Помислих да не съм пропуснала нещо крайно тежко. Sad

Котенцето ми се видя мъничко и слабичко на снимката (рижавкото, нали)?
Дано е боец и се пребори.  

Парс е с гранулите от 3 лв.  Sad

# 541
  • гр.Варна
По принцип редувах различни марки,но се оказва,че са били от нисък клас.И док каза ,че  мъжките котета получават запушване от некачествени гранули и препоръча консерви или дори от нашата храна.Още не съм качвала снимки,нека само да оздравее и ще ви го покажа.Ангорец,чисто бял и много пухкав,със жълто-зелени очички.

# 542
  • Варна
pars,стискам палци на боеца.Дано лекарите направят и невъзможното да го излекуват.Ще се оправи миличкото  Praynig
 Лъкито е като чисто нов.Свърши си всички работи,стискал се е от стрес.Светна му направо,ходи наперен и перва по една лапа на цветята  Laughing
Взех му някакво лакомство за котки с риба и пиле.Много го обичали котките и аз да го зарадвам.Ми какъв поглед ми хвърли след като го подуши,врътна се и при гранулите.На котките пред блока поне да им хареса.
 Снощи на родилката коремчето беше твърдо,но не изглеждаше отпанала.Носленцето мокричко и мъркаше.Не става от кашона да отиде да пишка дори,а яде и пи доста.Поне 4 модела храни имаше при нея.Правих масаж на коремчето и дадох малко топло мляко(знам,че не е хубаво).Много и хареса.Днес е 6 точки-коремчето е спокойно.Свършила си работите на 1-я етаж,защото не излиза сега навън.Жената изчистила много рано да не види някой  Laughing

addicted2U,на Лъкито оченцето беше се възпалило,защото един смотан доктор реши да му дръпне малка гурличка.Нямаше месец още.Док. ми даде спринцовка с антибиотик да му капя.За един ден се оправи споко.

# 543
Аз имам подозрения, че съм я одраскала, когато съм й махала гурличка. След второто накапване веднага видях подобрение. Но сега избягвам да й чистя гурлите , а пак така се получава, та се притеснявам да не би да е от друго инфекцията. Но колкото и да му мисля, не съм доктор-само той може да каже от какво пак гурлясва.

# 544
  • Варна
Да,най-добре да го види лекар.Ще му мине с капки,често се случва.Не се притеснявай.

До каква възраст растат котараците?Сега го теглих 6.000кг. точно.Толкова беше и преди кастрацията.На 9 месеца е.Интересно ми е колко ще стане като порастне.

# 545
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
pars, боже, дано има късмет момченцето ти!  Praynig Ще стискаме палци.  fingerscrossed

B l a n k a, първото ми котараче си отиде от такова запушване. Не се знае колко навреме  са го хванали, а пък състоянието е такова, че бързо може да се влоши. Аз поне моят Джинджър не успях да го спася. И запушването му се получи точно от гранули, ще спестя името на марката.

tyzarka, на Тинчето Чочко май и 12 кила беше стигал. Laughing

# 546
  • Варна
 Shocked мале да го изядеш направо.Днес в зоомагазина ми казаха,че е добре да мине на РК за кастрирани котки,за да не затлъстее.Док.нищо не каза ама и не съм го питала.До сега само РК от 4-12мес. яде.И днес същото му взех.

# 547
Така, знаех си аз, че нещо съм объркала. Котачето на Парс не сме го виждали. Да е жив и здрав, да го покажеш скоро и да си е съвсем весел и добре.  Hug

Аз не успях да мина на гранули за кастрирани котки, защото нашият се запуши. Сега давам гранули срещу уринарни проблеми и ме е страх да ги спра. Големият ми котарак по принцип е пухкав и плътен, такава му е структурата. Обаче малкият е много кльощав. Гледайте сега след кастрацията дали ще сложи мръвка. Аз се моля за това, де, но нещо не мога да си го представя. На всичко отгоре обратно на всичко, стана по-жизнен и активен, вместо да се улежи.

# 548
И аз купувах гранули за кастрирани котки на Роял Канин, но не се ограничавах само до тях. От тези хора съм, които не вярват, че има разлика между гранули за гладък косъм и гранули за кастрирани. Скоро след това започнах да й готвя, но не е напълнявала след кастрацията. Вашите маци са доста тежички...моята е на 2 год. и е под 3 кг., но пък е с дълъг косъм и всички я мислят за дебелана.
Бланка, ако питаш мен, по-добре, че си е кльощав, а и явно такава му е структурата.

# 549
  • Варна
Има разлика при женски и мъжки.Котките ми във вихъра си бяха около 5.500кг.,но изглеждаха бая дебелички.Лъкито е и по-дълъг,мъжкарите са по-едри като цяло.
На вилата има един огромен котарак,много прилича на Лъкито и подозирам,че той е татко му.Сигурно е над 10кг.Беше се скрил на топло в парника и се стреснал,че някой влиза,засилил се да скача от другата страна и разбил стъклото с глава.Каскадьор голям  Laughing

Дали е хубаво да му давам от време на време профилактично гранули против уринарни проблеми.

# 550
От тези хора съм, които не вярват, че има разлика между гранули за гладък косъм и гранули за кастрирани.

Само теоретично - защо не? В едните ще има по-голям процент мазнини, което заглажда косъма, а в другия вид ще има повече пълнеж, тоест по-ниско калорична храна. За персийски котки - гранули с по-малък размер и специфична форма заради сплесканите муцунки. Уринарни гранули - съдържание на вещество, което разтваря струвитите. И т.н.

Малчони е болезнено слаб, кокалите му стърчат от кожата. Ако нямахме два котарака, които храним по един и същи начин (даже Малчо яде повече), сигурно щяха да ни обвинят, че го държим гладен.

Големият е 5 200, малкият - 4 кила точно.

# 551
Дали е хубаво да му давам от време на време профилактично гранули против уринарни проблеми.

Ако яде гранули - задължително. На всеки три месеца, единият трябва да е изцяло на уринарни гранули. Това ми е предписано от ветеринар, при това без да влиза в спор - просто ми написа рецепта. През месеца с унинарни, не се приема друга храна. Аз не го прилагам, защото целогодишно са на уринарни гранули и мека храна, комбинирано.

# 552
От тези хора съм, които не вярват, че има разлика между гранули за гладък косъм и гранули за кастрирани.

Само теоретично - защо не? В едните ще има по-голям процент мазнини, което заглажда косъма, а в другия вид ще има повече пълнеж, тоест по-ниско калорична храна. За персийски котки - гранули с по-малък размер и специфична форма заради сплесканите муцунки. Уринарни гранули - съдържание на вещество, което разтваря струвитите. И т.н.
Има логика в думите ти Peace Може би наистина е така Blush

# 553
  • Варна

Ако яде гранули - задължително. На всеки три месеца, единият трябва да е изцяло на уринарни гранули. Това ми е предписано от ветеринар, при това без да влиза в спор - просто ми написа рецепта. През месеца с унинарни, не се приема друга храна. Аз не го прилагам, защото целогодишно са на уринарни гранули и мека храна, комбинирано.
Да,само гранули яде РК от 4-12мес.Док.тогава каза,че няма да има проблеми с тях.Аз го питах,защото се притеснявах как така ще яде само едно и също.Не близва нищо друго.На 9 месеца е,а тези против уринарни проблеми не са ли за възрастни котки?Трябваше да питам док.,но не се сетих.Най-големият ми страх са тези уринарни запушвания и натрупване на зъбен камък.Постоянно му гледам зъбите и на най-задните вече има малко(стои като бял твърд налеп).

# 554
Моята не съм я гледала, но сега се замислям, че може би и тя ще има зъбен камък, понеже не яде нищо твърдо-старая се веднъж в месеца да давам да огризва месо от кокал (пилешко бутче примерно), за да може да почиства зъбите. Даже тези дни се замислих, че поне веднъж месечно ще й вземам гранули, за да почиства с тях зъбките.

Общи условия

Активация на акаунт