Юлски бебета 2013 - тема 18

• 25 001
  • 720
  •   1
Отговори
# 135
Дам, днес е Благовещение. Честит празник на всички празнуващи   bouquet

Пине дано да помогне при нас. Тази сутрин (в 6ч) като му мих дупето и беше по бледо, но все още активно опъпчено. После го намазах с другото лекарство. Дано бързо да мине, че ми се мъчи детето  Confused
От два дни е много нервен. Тази сутрин майка се опита да го успи, докато заведа Зар на градина. Прибирам се и чувам рев. Едва го успокоих. Венеца му обаче е подут и очаквам включване. Взех да се замислям, че обрива може да е и от зъбите. На Зар всеки съб излизаше с ужасно разстройство и дупето му беше червено на рани и чак по бузките. Жестока болка, не можеше дори да сяда. Само Судокрема го спасяваше него.

Руми при зашпушено носле мажа с една клечка за уши с Виброцил гел. Три пъти на ден по принцип и то или преди ядене или преди спане, че да се отпуши нослето и да може да спи спокойно поне.

# 136
  • София
Добро утро!
Пине, брава на Ю!
Да оздравяват всички болни бързо, че е много неприятно/вкл. и ние/!
На Ясен му е запушен носа, буди се нощем през час. Баща му също го заразих. Аз от вчера съм и с кашлица. Пия Проспан.Но като го кърмя получавам хрипове и тъкмо се е унесъл и се разбуди. Направо ми иде да се гръмна. Заспа към 7 и нещо и баба му го събуди. И с ния само проблеми, направо вече вървя към яка депресия. /намрънках се/
Агнес, ще опитам това с Виброцила, дано помогне!

# 137
  • София
Добро утро!
Аз съм будна от 5 тази сутрин, запушен ми е носът, студено ми е, боли ме гърлото. Мъжът ми като стана сподели абсолютно същото, явно ни повтаря поредният градински вирус.

Руми, времето е толкова благодатно за настинка, от там най-простият вирус се закача и ей ти запушено носле  Confused Скоро да минават сополите и успех с духането им Simple Smile

Мисти, това не е ли онзи звук, с който се имитира конче? Поне Адриан това прави, правеше го и преди зъбите.

Агнес, при нас също нямаше никакъв ефект от Джинджирата, даже още ми се моткат разни нейни разновидности, неизхабени... Жалко за пудрата, че не му действа, аз се кълна в нея направо, на двете деца така им оправям/х дупетата.

wwwaz, той ако няма къде да се върти няма как да се научи. Не на леглото, направо на земята го пускай и ще те изненада. Само за пример-  пуснахме Адриан в легло с решетки, детската класика. За два дни започна да се изправя, след още 2 дни започна да "ходи" държейки се. Просто като има условия, другото е лесно.

Пина, честито пълзене! Мисля, че сега ще се убедиш как децата нямат мускулна треска и не се уморяват- колкото повече енергия хабят, толкова повече имат. Perpetuum mobile в кристално чист вид  Grinning

Верабел, скорошно оздравяване ви желая на всички, съчувствам ти!

Хубав  и слънчев ден!  bouquet

# 138
# 139
 hahaha Данчееее, гол запис не приемаме.

Това с езика се сетих, че и Ого прави така. Просто си смуче езика и цъка. На мен ми е смешно.

# 140
  • Перник
Агнес мерси за съвета. Имам Виброцил, но е на капки не е гел. Сега му капнах от тях дано се оправи. Иначе гела по-ефикасен ли е или няма значение

# 141
честно казано незнам. Капките се стичат, а гела се маже. За отпушване на бебето предпочитам гела, че като го намажа и знам, че той си стои там и си действа. Той си мирише на камфор ако не се лъжа. Просто това си е моя начин, който аз съм открила. Иначе капки нашия УНГ изписва комбинация от капки Виброцил, Тобрадекс и Ареналин в определена пропорция. Но на бебето не съм капала такъв разтвор и смятам, че още ми е рано. А и той ми е бил с хрема, но не и запушен нос.

# 142
Добро утро!
Честит празник на всички празнуващи! Който си е наумил да дупчи ушички днес - успех! Simple Smile
Ани, дано преборят заболяването, много тежка диагноза! Sad
Гифтче, аз бих отишла в църква, да ми прочетат Киприянова молитва, вместо да търся баячки (не трябва човек сам да си я чете, трябва свещеник да е).
Мисти, що каза това за свещичката, сега не може да ми излезе от русата тиква :/ Ами, ако запалиш щял надпис с буквичките Happy Birthday, това са си цели 13бр. Предполагам след това ще има суеверие от типа, що са 13...
За килограмите, мен ми дойде цикъла, не е редовен, но го има, също като теб си мисоя, че има връзка. Аз реших да си довърша диетата, имам още месец.
Хера, аз съм доооста непоследователна, ям хляб, ям не малки количества храна (нали ме видя на плодовия ден какво ометох).
Пина, честито пропълзяване на адашката. Във ФБ каза, че ти е интересно за детския РД. Ние бяхме на детенце на 1 годинка, всички деца бяха на тази възраст и беше супер. Ако има по-големи деца, ще е кофти за много малките, защото трябва да ги пазим да не попаднат между игрите на по-големите, особено, ако са по-буйни. Но така пуснах Юли да си щъка в детския кът и мисля и двамата бяхме доволни. Имаше и аниматорка, която ги наблюдаваше да не избяга някое от някъде Simple Smile
Болните да оздравяват, разболяващите се, да съборят бацила от рано!
Агнес, с глас се смея на постовете ти! Hug А за обрива, ти вече си го водила на лекар, но ... Юли като се изрина така го мазах с онова лилавото чудо, правих точка с клечка за уши върху пъпчицата. Не знам дали мина от това. А по принцип го мажа със Судокрем на всяка смяна на памперс.
Изтървала съм темата за гърнетата Sad Ще връщам назад да чета. Харесах едно на Чико, но е 18+ и най-много Юлчо да си топне дупето в него.
И той цъка с език като конче, все едно цока на празен ход, но няма зъбки и не разбрах какво е да "щтрака"  с тях. Simple Smile

# 143
Мисти, що каза това за свещичката, сега не може да ми излезе от русата тиква :/ Ами, ако запалиш щял надпис с буквичките Happy Birthday, това са си цели 13бр. Предполагам след това ще има суеверие от типа, що са 13...
Аз обаче на суеверия не вярвам, и хич не ми пука, кой с каквото ще да го свързва. Ако се съобразявам с всяка измислена глупост, гледам снимките на Ивета от първият рожден ден, има си торта свещичка и като гледам, нищо не й е станало, така че и Вики ще си има свещичка. Както казва Пина, може да е някоя по-модерна свещичка  Wink

# 144
Здравейте момичета  Hug
Честит празник Благовещение !
Днес ще слагаме обечки на Дари , тя чака с нетърпение и много се вълнува. Дано не се откаже в последния момент Simple Smile

Много ви благодаря на всички за интереса към Дари  Hug Последния преглед отново имаше течност зад тъпанчетата ( лошо) . Следващия преглед е след месец , и ако и тогава е така ще планираме операция ( за четвърти път) . Мислим обаче да е след летния сезон, защото ще я пускаме на море с майка ми . Ако има макарички в ушите - то те трябва да се пазят постоянно да не попадне вода в тях. Затова ще изчакаме да мине лятото и дано не се наложи спешна операция ( например, ако се влоши слуха ... дано не стане така  Praynig )

Много ви благодаря така също и за подкрепата и съпричастността към проблемите ми с мъжа. При нас най-лошото е,че не си говорим и по този начин се трупа напрежение. Аз казах каквото имах, пък дано той се позамисли малко .

Ани - дано се оправи приятелката ти  Praynig
Пине - честито пълзене  Simple Smile Терп много хубаво го е описала  Simple Smile
Мъхче - не бой се , момиче, тук ще сме си . Права си - вероятно няма толкова оживена да е темата , но вярвам,че няма да се забравим . То и от нас си зависи до голяма степен .

Бързо оздравяване на болничките  Hug Лек и спокоен ден на всички мами и бебчовци !

# 145
Лили забравила съм, а макарички досега слагали ли са й в ушите на Дари?

# 146
Мисти - не са . То това всъщност е операцията, която отлагаме толкова време и толкова пъти. А отлагаме подади подобрения преди самата операция. Най-фрапиращия случай беше миналата година - операцията беше насрочена за 23ти април, минахме всички изследвания, подготвихме всички документи. В деня преди операцията ( 22ри април) на прегледа имаше огромно подобрение. Никаква течност зад тъпанчетата и в двете уши , напълно здраво дете и никаква необходимост от операция. А самата операция се състои в спукване на тъпанчевата мембрана, изсмукване на течността и поставяне на вентилационните тръбички ( макарички ) . Те стоят 6-8 месеца, после пак се махат с операция. Смисъла на това е ,че бидейки възстановена вентилацията , лигавицата в тръбите оздравява и престава да бъде предразположена да трупа нова течност и съответно детето е излекувано. А самата диагноза при Дари се нарича Серозен отит. Коварното при него е,че обикновен преглед не може да хване дали има течност зад тъпанчетата. Когато детето е здраво тази течност не прави нищо - няма болка или друго. Просто я има . Но крие два огромни риска - за слуха от една страна и за чести и тежки отити от друга .Когато не се резорбира сама ,или чрез лечение се маха оперативно . Ние наблюдаваме Дари откакто тя беше на 2г и 6 м. Причината, поради която все още изчакваме е това,че слуха й е наред, и че все пак има моменти на подобрения. Та тъй ...

# 147
Ден добър от нас и честит светъл празник на всички!

"Щракането" на зъбите - как да го обясня все едно дъвче на празен ход и прави чат-чат, друг път си измества долните зъби пред горните и почва да си мести челюстта.

За търкалянето по пода  Embarassed все ми се струва, че е мръсно, не успявам всеки ден да чистя с прахосмукачка и да лъскам след това паркета Embarassed Embarassed Rolling Eyes, но ще го пробвам току виж му дойде музата. Кошарката му е класическа с дървени пръчки, но за момента не го влече изправянето... пак добре, че се заиграва и стои около 30 мин. вътре.

# 148
wwwaz то и у нас не е супер чисто, но много важно, от дивана се пада, затова съм я оставила на земята, а в кошарата не проявява интерес никакъв да се изправя, там дърпа чаршафите, да гледа матрака под тях, че има едно надматрачно стелка ли се казваше как беше непромокаемо, то е на ластик, като го задърпа може един час с тази глупост да си убие времето, но не и да става.

# 149
Добро утро,

изчетох само последните две странички, извинявам се!

Мъхче - и на мен ми минават такива мисли напоследък. Искам си малкото бебче, което е толкова безпомощно и гледа с едни такива мъгливи очички....Искам понякога пак да се върна миналата година, когато спрях да ходя на работа и си останах вкъщи и си правех най-хубавите неща и си мечтаех по цял ден за бебка....сега обаче предстоят толкова хубави моменти, толкова забавни и приятни. А тук не мисля, че ще опустее - всяка ще намира малко време да влиза и да пише, виж
че има теми от родени преди много години и пак се пише много Simple Smile
Мисти - не леж на тая кълка, че не можеш да забременееш като нямаш цикъл. Случаи такива има много  Hug
Лили - дано минете без никаква операция и детенцето да се оправи самичко. Надявам се, че може и така да стане!  Hug Hug Hug

Ние снощи имахме гостенин до 100 часа и днес маймунката реши да се събуди в 5.40... Едвам издържах досега, когато доволно спи, а аз не мога да заспя  Tired

Друго, за което искам да ви обърна особено внимание е - задължително коланите на количката винаги да са вързани(тоест бебето Simple SmileЕмито успя да падне от количката в събота. Не се удари, но малко се изплаши и сега имаме малък проблем с количката - не иска много, много да седи в нея, но минава и забравя лека полека.

на вас започва ли ви се работа? На мен ми се иска да работя по 3 часа макс от вкъщи (или офиса да е до нас). Бебка да ходи на ясла за няколко часа и после да сме си двете.

Поздрави и пожелания за прекрасен ден!

Общи условия

Активация на акаунт