Юлски бебета 2013 - тема 18

• 24 982
  • 720
  •   1
Отговори
# 75
Кати, тихичко честито! Дай Боже всичко да е наред! Simple Smile
Мисти, започнах 90 дневната преди два месеца и смъкнах 6 кг, като не съм твърде последователна. Целта ми беше да не ям всеки ден сладко и тесто, защото къде от лакомия, къде от депресивни мисли се тъпчех с тях. Сега покрай гадния бацил смъкнах другите 1,5-2кг., но това ми е ненормално сваляне. Иначе съм си желирана, защото не спортувам. От 90-дневната не съм правила воден ден, ям си до наяждане, ям хлаб Вита или Бонус, на плодовия ден, за да не примра от глад ям банани, сурови ядки, зеленчуци, било то на грил, сач или салата. Не си давам много зор, защото гладна не мога да стоя, а и кърмя, а заради дебелия си задник, не бих рискувала да спра и да лиша детето от нещо важно за него. Чакам да се възстановя от разбълникването на стомаха и да изкарам и третия месец. Ако след това задържа, ще е супер, но ще видим. Иска ми се за РД на детето да изглеждам поне по-нормало.
Мъхче, проходилката на Юли е Motorace на Cangaroo, втора ръка от продавалника за 70лв. Има 4 колелца, които се въртят на 360 градуса, тежи около 6кг. Юли се движи с нея по колим, но обикновен вълнен. Качвала съм го в проходилка на Мони, с 8 големи двойни колела, силиконови, тя е много по-лека, с нея се движи без проблем по Shaggy килим. Мисля, е е доста проходима. Проблема при нея е, че самата седалка е много тънка точно между крачетата и му протри, и зачерви.
Близначе, да не завъдихте въшки, че подстригахте Боци? Wink Шегувам се разбира се, пази Боже! Това, защото прочетох за училището на Калина. Като дете редовно ги въдех, майка ми в ужас се виждаше. Брат ми играеше с най-въшливите, даже прякора им беше Въшливите и една въшка не е хванал, всичко си е индивидуално! Grinning
Орхид, честито зъбче! Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 10:58 от girlinblue182

# 76
Кати, и от мен тихичко честито! Simple Smile

Близначе, по- хладен е климата, понякога няма и лято. От 7 години съм тук и досега май само две лета съм обувала сандали. Иначе е много зелено наистина, защото много вали дъжд. Добре си дошла пък и на който му се идва насам. Най- хубавите месеци за посещение са май, юни и юли, защото има някаква вероятност да е хубаво времето. През останалите по- често вали и е хладно, пак става де. Поне зимата не е така люта като в България.

Айде ние сме готови и излизаме да не изпуснем слънчицето Simple Smile Хубав ви ден!

# 77
Кати, браво за сестра ти, дано всичко да е наред  Praynig

Дени, нямаме въшки за сега, ма как ме е страх ако знаеш  Rolling Eyes Уж ги проверяват всеки ден, ама знае ли се.... Аз и казах, че ако хване въшки няма да я чистя, а ще я боядисам с една руса боя  Grinning Те от боя мрат.

Татко и майка заведоха Калина е племениците ми в мола. Обадиха ми се, че вече са луднали от викане и кряскане  Laughing

# 78
Здравейте момичета Simple Smile гледам, че обсъждате храненията. Нашият режим е:

8:30-9:00 - кърмене
12:30-13:00 - Зеленчуково пюре, като редувам веднъж със половин жълтък и после няколко дни с месо
17:00-17:30 - Каша с настъргани пресни плодове + кърмене
21:30 -22:00 - Кърмене

През ноща понякога се буди 1 или 2 пъти и пак суче.
От началото на месеца въведох и глутена със овесена каша, а сега давам и спелта. Не съм давала още попара, защото съм в чуденка какво сирене да давам  newsm78

Да се похваля вече имаме 2 зъба, избиха точно за една седмица и от вчера се изправя на кошарата, но не прав, а стои на колене милия. Все по-добър става в движенията за пълзене и очаквам скоро и да пропълзи Simple Smile
В момента и аз съм на тема обувки и столчета за кола. На нас ортопеда ни препоръча да прохожда на бос крак, а за обувките каза да са задължително с твърда подметка. Аз на вън не мисля да го пускам бос, защото ме е страх да не се нарани на нещо по "чистите" ни площадки.
Щях да пиша и други неща, но забравих какви  Joy

Болните деца и майки да се оправят  Hug

При нас днес има ужасна мъгла и ще се стои в къщи  Sad

# 79
  • София
girlinblue, чудя се защо те няма, а ти гости си имаш. Само това с разболяването не ми хареса Naughty
Кати, честито!
До сега бахме навън, Марина по къс ръкав и май се поизпече. Сега я чакаме да си наспи и тръгваме пак.
Мъхче, забравих да кажа за проходилките. С Бранка имах проста проходилка, ами има си значение. А, ти една ли ще купуваш или две?

# 80
И нашата проходилка е проста. Сигурно е пета употреба. Малкия се научи да излиза от нея и сега вместо да ми е в помощ е доста опасна. С предната проходилка два пъти се обърна на глава, пак беше някаква смотана. Ама то мойто е диваче. Предполагам, че новите модели са по-стабилни, дано.

# 81
Аз давам сирене от навършването на 8 месеца и половина . Давам малко блокче с размер на кибритена кутия,но го деля на двамата. Обезсолено сирене им давам и да си грикат, редувам хапка брокол с хапка сирене.

Жълтък давам от рано - от 50 ден на захранването, средата на януари,значи от навършване на седем месеца и половина. Давам през ден по 1/2, но в началото захраних с 1/4.

Режим сън:
- 20:30-6:00 сън
- 10-11:30 - спане преди обяд (може да е и само 40мин.) - навън в количката;
- 14:30-16:00 - следобедно спане- навън в количката;

Режим хранене:
- 8:00 - 100мл.АМ + 100гр.плодово пюре;
-12:30 - 220гр. зеленчуково пюре с масло, месо или яйце и сирене, 2бр.брокол, 60гр.плодово пюре и 1/2 коричка хляб;
- 16:30 - 170гр. каша и 50гр.плодово пюре. През няколко дни редувам бишкота с плод в мрежичка
- 20:00 - между 150-250мл. АМ

Сок давам да пият от чашка от няколко дни, но аз им я държа.

Кисело мляко дадох, но 2-3 дни след това получихме обрив по тялото и го спрях, иначе много го харесаха.Обрива може да е и от претоляне. След седмица пак ще опитам.

Стават непрекъснато в кревата, опитват се да ходят там и много често падат и се удрят.

Аз съм с болки като от цистит, само, че почна да ме наболява и към бъбреците и ще отида а лекар. Диетата я спазавам - суровоядство от всякъде, задържам течности и затова не знам какви кг съм свалила за първите 7 дни.

# 82
На Ого бубата и бушоните и около тях покрай гънките всичко е в обрив. Незнам вече как да го оправям. Мажа с Мустела и уж има някакъв ефект, но тази вечер избиха нови пъпки, а си мислех, че завяхват вече. Вие с какво магазте бебетата си? Бочко не помогна, пудрих и с пудрата за пъпчето и там не помогна. Уж Мустелата действа, но защо избиват пак пъпки? Утре след изпита мисля да го водя при педиатърката и тя да погледне.

# 83
  • varna
Хилоу ви Money
Нашите взеха на Ема проходилка, защото у тях няма бънджи и тя се чуди върху кого да се катери. Засега изглежда доста хепи в нея, а и много се мори, което май е най-големия плюс. Сега ще трябва да продавам бънджито пък, защото тук не иска вече да скача в него, само още блее по играчките.
Жълтъкът го почнах по-смело аз, направо по половинка през ден в пюрето, като сваря яйцата, няма ги хвърлям, я. Сиренцето още в попарата миналия месец го сложих заедно с масълцето, ама забелязах, че трябва да й слагам по повечко, че иначе не я кефи. Даваме вече и по малко бульонче, май само КМ остана и е готова за кухнята, която се надявам да й харесва Praynig
Гърл, дано се оправяш бързичко Hug Иначе браво за 90-дневната, и аз още си стоя на -5 кг, ама като теб не я спазвам съвсем дословно, пийвам и винце, и някоя филийка хляб хапвам и така. Особено в деня за сладко, направо се оливам Embarassed

# 84
Какъв вирус ще е това? Температура за 3 дни, смъкната с панадол, обрив по корема и гърба и аке леко към дрискане... Но обрива може би беше от жълтъка???

А кажете що е то? За малко да си помисля, че е непоносимост към глутена, че стана горе долу по същото време, в което въведох овесената каша, а тя беше мн малко като за начало...

Менюто, хм...

сутрин - кърма

12 ч- 1ч пюре плодово/зеленчуково или каша с плодово вътре
(домашни, та не знам грамажите)

3-4ч. пак пюре или каша в замисимост какво не е яла на обяд

7-8 ч. кърма

цяла нощ - кърма колкото поиска...

Кажете, това диета ли е и как да махна нощното ядене/кърмене, че ми писна вече...

newsm78 newsm78 newsm78

# 85
Кате, честито!

Няма да досаждам с нашите болежки. Обобщено кошмарни дни. Температура, ухото го боли една идея по-малко, т.е. може леко да се докосне има пауза и започват писъци и хленчене  Cry Tired, от днес имаме екстра - диария ooooh! Ужас.

Агнес, сменяй често памперсите - макс до 2 часа и измиване, мокрите кърпички само в крайна, крайна необходимост. Аз също ползвам крема на Мустела, но от време на време мазвам съвсем тънък слой Судокрем. Редувам ги.

За момента съм зарязала всякакви спортни дейности и съм като парцал, а главата ми е "мека" Tired
Спокойна нощ и здраве за всички!

# 86
agnesana, може да пробваш с промички със смрадлика. М. имаше много кофти обрив и му правих промивки 2 пъти дневно.

# 87
Кате, честито и от мен!! Лека й бременност с много щастлив финал!!
Дени, радвам се че се появи, че вече се чудех къде изчезна. Да оздравяваш бързо и браво за килограмите минус. А Юли е станал много сладък (сега го гледах във фейса) и с един буен перчем....
wwwaz,съжалявам да чуя, че още сте болни. Sad Дано се оправи скоро малкия пациент.  Praynig
Агнес, ти от кога го мажеш с Мустела - преди или след обрива. Че на Крис Мустелата нещо не му понесе. Ние преди това го мазахме със Себамед олио, но му беше суха кожата и реших да минем на мляко на Мустела и той се поизрина моменталически от него. А иначе си го къпем откак се е родил с шампоана на Мустела и няма проблеми. newsm78 Иначе ние не сме борили обрив и не знам какво да те посъветвам. Освен стандартните неща, които са ти казали вече момичетата - честа смяна, миене с вода, а не мокри кърпички, по-рядко миене с козметика, промивки със смрадлика, може би и да стои без памперс голичък - може ли да се спарва от памперса или да му е мокро? Сменяла ли си скоро марката пелени?
Джина,
Скрит текст:
мерси за съвета, ама аз в случай нямам много поле за действие - тя момата живее с майка си и аз нямам възпитателна роля. Само татко й може да я свърши тази работа. Той й обясни, че не трябва да прави така, ама приема по-спокойно нещата и за него е нормално. Тя и в къщи така правила, а на майка й явно не й пречат нарисуваните стени и дупките в мазилката, както и разхвърляните играчки из цялата стая... ooooh!

# 88
  • София
Мorgen!

Кати, честито на сестричката ти! Всичко да е наред!

Агнес, пресен опит- всичко, що се сетих измазах- ядец. В крайна сметка отново се доверих на Сулфатиазолът (Норсулфазол) или точно т.н. пудра за пъпче. Често миене САМО с вода, подсушаване, пудрене. И така за 2 дни му светна дупето, което беше с цвят на макове.

wwwaz, диарията най-вероятно е следствие на лекарствата. Скоро оправяне!

Jingle Gill, точно си е вирус това. Мен ме смъкна, какво остава за бебе. Не се притеснявай, минава леко. Доколкото знам "алергията" към глутена, ако я има, няма да се появи с въвеждането му, а след месеци.

Ива Игрива, честити зъбки и изправяне!

Близначе, дано ти изпаднат парички и да обзаведеш Боц с ново столче!

Орхидейо, ако знаеш как мечтая за Ирландия! Като следствие от няколко изчетени бози в тийн годините, сега това ми е една мечта- зелените поля, ниските дувари сред тях, кръчмите, скалите и бурното море. И всичко това украсено с малко феи, елфи и всякакви келтски вълшебства!

Гърлче, радвам се да те видя! Hug

Глупи, пробвах 2-3 пъти сок да давам, беше потресен! Днес мисля да го пробвам с домашен сироп от вишни, верно, има захар, но ако пропие течности, майната й на захарта.

Джина,много ти се радвам  как по къс ръкав си я пуснала Маринка! Супер! Аз още не мога да повярвам колко е топло и се събличам трудно, пък и под яке по не се виждат обръчите сланина. Та и децата не съм обличала с къс ръкав. Леко са облечени, но с дълъг ръкав...

Нещо за среща ставаше дума в последните страници.....?

# 89
Добро утро!
За пръв път от 7-8 месеца ставам преди Вики, сутринта в 7 реши, че е много гладна, дадох кърма, и тя заспа на спалнята, обаче аз не можах да заспя втори път и викам, хайде поне една сутрин да си изпия кафето на спокойствие.
Понеделнишки се депресирах, кантара не е мръднал. Язък за диетата, но явно незнайно защо/обвинявам липсващият цикъл засега/ не ми действа. Направо ми иде да се изям от яд. Нито дългите разходки, нито диета, нищо не помага. Явно ще съм си дебела и гладна. Почвам сериозно да си мисля, да я отбивам, че ми писна да съм дебела. Но не знам как ще стане. Става в 7 примерно и си иска млякото, че аз докато направя АМ тя ще ореве света. А пък се е случвало да стане и в 5:30, а хич не ми се иска да ставам толкова рано  ooooh!
Агнес виж каква нова храна си въвела, да не е от това? Аз само 2-3 пъти съм забелязала леко зачервено дупе, обикновено след запек, и с бочко, судокрем и едно от родилното дето му забравих името, че е в спалнята, а не искам да влизам там, го туширам за 1 ден и минава
Джингъл може би не й стига храната. Аз откак давам каша привечер 18-19ч престана да става нощно време, отвреме на време ми прави тези номера в 5:30, но рядко се случва. Опитай и ти така  Peace А глутена наистина е с натрупване, така че не е от него, а по-скоро от вида каша примерно, смени я с друга глутенова.
wwwaz лошооооо  Praynig дано бързо се оправяте, че аман се каза от болести.

Общи условия

Активация на акаунт