Обувки за прохождане

• 49 383
  • 163
  •   1
Отговори
# 135
  • Куциндрел
Само вкъщи ходи бос. Там също има опасност да си нарани някъде крака, ама от домашната мрасотия не ме е гнус. Вън ми е гнус да го пускам бос, като прохождаше му обувах чорапи. След като проходи е само с обувки.

# 136
И двете ми деца са проходили с буйки на Колев и Колев. Качествената българска обувка е най-доброто за деца, според мен. И тъй като много се ядосвам на тема обувки - комплексите си майките могат да избиват и без да съсипват здравето на децата. Имам предвид масовото пазаруване на "маркови" обувки и още по-зле - бебе с "Адидас". newsm78

# 137
  • Варна
Да, но точно буйките, пък били те КиК са много далеч от определението "обувка за прохождане".

# 138
Имам предвид масовото пазаруване на "маркови" обувки и още по-зле - бебе с "Адидас". newsm78

Хаха, кое е зле-то? Маратонката и то точно "марковата" е чудесна и напълно подходяща за прохождане и последващо носене.
На Колев обувките и буйките са суперзле.

# 139
  • София
И двете ми деца са проходили с буйки на Колев и Колев. Качествената българска обувка е най-доброто за деца, според мен. И тъй като много се ядосвам на тема обувки - комплексите си майките могат да избиват и без да съсипват здравето на децата. Имам предвид масовото пазаруване на "маркови" обувки и още по-зле - бебе с "Адидас". newsm78

За мен КК не са качествени, дреме ми, че са български и точно защото не искам да му съсипвам здравето, търся и купувам хубави обувки за детето си, пък било част от тях и маркови. Без кавички.

Буйките специално на КК за мен са под всякаква критика.

# 140
И не само буйките. Миналата седмица влизах в техен магазин да търся сандалки на дъщеря ни, че Рихтера ги израстна, ми, подметката е толкова дървена и твърда, че е под всякаква критика, че и намалени бяха над 50 лв, еми, мерси, просто нищо общо с Рихтер (споменавам тях, защото доскоро беше с техни сандалки и съм очарована).

# 141
  • Куциндрел
Не знам кои обувки колко са качествени, но ортопеда, при който водих детето миналия месец, каза, че обувките трябва да са с абсолютно равна подметка и да с полуеластична подметка.
Доста от хубавите ни, маркови обувки отпадат.

# 142
  • София
Подметка или стелка? Защото ще ме учудиш ако си взела за прохождане обувки, на които подметката не е равна. А стелките се сменят.
За еластичност, твърда пета така или иначе винаги гледам... има марки и марки, модели и модели.
Така или иначе КК  нито са еластични, нито са им равни стелките Wink
Хубаво е, че от избор не сме лишени - всеки може да намери нещо, което да бъде преценено от него като подходящо за детето му.

# 143
  • Куциндрел
За подметка ставаше дума, не за стелка. Моето вече отдавна е проходило, но го водих профилактично, че ми се виждаше, че стъпва навътре.
Моето дете прохожда с чорапи, макар че е най-добре детето да е босо. На КК слагах едни обувки, колкото да свикне с идеята за обувки. След това му взех вече нормални обувки.
В момента никой от чифтовете му обувки не отговаря на препоръчаното от ортопеда. Може би има едни на Чипо.
Ортопеда му взе сандалите, огъна ги и каза - това не е обувка, това е пантоф. hahaha
И тогава ми каза - полуеластична подметка, т.е. да се огъва до към средата. И да се абсолютно равни, така че забравяме и за кроксовете. Wink /виждала съм дете да прохожда с кроксове.../
Не мога да кажа нищо за КК, защото детето ми ги носи за идеята само, прохождаше лятото.
Ако навън беше чисто и без боклуци, щях и бос да го пускам.

# 144
  • София
Чак ме хвърли в размисъл какви са тези обувки детски, които не са с равни подметки... освен някои балеринки с мм токче, вярно и кроксовете им е леко издигната петата(но за мен така или иначе са отвратителни) и един тип определен есенно/зимни.... общо взето другите са си равни.

За гъвкавостта не го разбрах, все едно като си бок има нещо полуеластично в кракът ти.

# 145
  • Куциндрел
Виждала съм детски обувки, които са извити на пръстите. Явно ортопеда си знае "стоката".
За еластичността - като хванеш обувката и я гънеш навътре, да не се огъва цялата, ами някъде до към средата. Нещо такова. Има и обувки, които не се огъват или се огъват съвсем малко.
Другото, което каза ортопеда, което може да ви интересува, че  към 6 години и половина децата се водят на ортопед и се гледа за плоскостъпие и гръбначно изкривяване. Каза, че до към 5,6-тата година децата имат плоскостъпие. Най-добре е колкото се може повече боси да ходят. Peace
Каза, че стелки не се изписват за плоскостъпие на малки деца. /защото има доктори, които изписват... за нищо/
Също каза и за големината на обувките - родителя да може да си пъхне показалеца отзад на петата, т.е. да има разстояние около пръст м/у крака на детето и петата на обувката.

Всъщност, хубаво е всеки да заведе детето на ортопед, ама добър, не тези, които изпращат всяко дете за стелки. Wink

# 146
  • София
За мен кофти обувка е ако не можеш да я сгънеш изобщо(като КК примерно) или съвсееем малко, от там насетне, до средата, до края, все е плюс, усещането, че не си обул обувка е най-добро.
Сега 5-6 година ли стана...преди беше 3-4 да се водят за плоскостъпие.
Показалец да си пъхне родителя си е цял номер, което е много, половин ноер е нй-добре да е по-голяма обувката.

Аз ортопеди, дето пращат всички  деца за стелки не съм чувала де Wink

Но може да споделиш светилото, при  което сте били, стана ми интересно, дали не е някой от общофорумните ортопеди.

# 147
  • Куциндрел
Аз ортопеди, дето пращат всички  деца за стелки не съм чувала де Wink
Ами, цялата махала при някаква доцентка се изредиха, всички излязоха с изписани стелки. Mr. Green
Говоря за деца на по 3-4 годинки.
При никакво светило не съм го водила, в Токуда при ортопед, там му записаха час.
Скрит текст:
при Калин Димитров

А затова защо подметката трябва да е с такава еластичност, не знам. Но предполагам, че един ортопед повече разбира от мен.

# 148
  • София
Ясно, ами виж, то общо взето, почти всички си водим по ортопеди децата.
Аз също не си съчинявам и ортопед сме посещавали - Драганов (донякъде това с "не е обувка, а пантоф" ми заприлича на неговия стил на общуване, за това питах, кое е светилото - с най-добро чувство Wink) и отделно и статии съм чела, не само  от бг източници...
За еластичността по пътя на логиката(да оставим разните течения в ортопедията)  - ако приемем, че бос е най-добре, то обут, би следвало, колкото по-наподобява бос, да е по-добре. Не бос най-добре, но за обувки - по-коравички Wink

Но в крайна сметка - който както си реши, инфо има достатъчно...хубаво е, че се споделя от различни източници и специалисти, пък всеки после да си решава за своето дете, със своята си глава. Wink

# 149
  • Куциндрел
Мисля, че тези изисквания за подметката са може би! за да наподобява повече босото ходене, т.е. все едно стъпва на земята. Де да знам, явно си има значение, щом и на вас са ви казвали - не обувка, ами пантоф.
Аз знам, че почти всички водят децата си на ортопед и четат, само споделих скорошно мнение на доктор, защото си мислех, че моето дете стъпва на криво.
И понеже всички в махалата се оказаха със стелки.... реших да пиша тук, явно има ортипеди, които си изписват стелки за всеки случай или са в схема с тези, които правят стелките. Родителите лесно се подвеждат, особено ако има титла доцент и наговори само "хубави" неща.
Хайде стига толкова, темата е за прохождащи.

Общи условия

Активация на акаунт