Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли - Тема 13

• 33 617
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте момичета!
Да се включа и аз по темата за ритниците - моята бебка мърда и рита постоянно, вечер като си легна се усеща най- силно. Много е забавно как реагира на баща си - той като почне да и говори и тя започва да рита все едно му отговаря  preggo Two Hearts Но има и дни, в които почти не я усещам, слава богу са много рядко, защото като се усетя, че не е мърдала и се филмирам и аз.
За домашните любимци: сигурно съм ви казвала, че имам и аз мопс на почти 5 години. Много е своенравен и инатест, голям лигльо и много обича всички хора - познати, непознати, радва се на всички и иска с всеки да си играе. От едно известно време водим война с майка ми, защото тя настоява да го махна, но няма да го направя за нищо на света. Това е все едно да си откъсна половината сърце. Много си го обичам и не мога да си представя да го дам на някой. Това е пълен абсурд. Не мисля, че ще има проблем с бебето, дори не вярвам да му обръща внимание изобщо, само неприятното е, че много му пада козината, но ще се справим някак с тоя проблем. Животинката ми ми е първото детенце и не си го давам.
И като гледам - питате за Plesure, и Lilac, и аз забелязвам, че липсват напоследък, а я няма и Alek_stz (профила и във ФБ дори е изтрит). Къде сте момичета???

# 226
Добро утро и от мен!
Вчера се разходихме с милото до Хиполенд да разгледаме колички...ми  нищо не си харесах. Имаше една на Лорели, с един кош само, с огромни гуми, приличаше на танк.  Whistling Продавачките никакви ги нямаше-питах ги нещо и те ме пратиха да си разглеждам сама, без да дадат някакви обяснения... Почнах вече да се чудя количката 2 в 1 или 3 в 1 да е... Crossing Arms
Когато се изписва бебето от болницата, в кое кошче се слага-в кошчето за новородено или в това за кола? newsm78
Иначе без да искам си харесах една количка, мисля, че по-рано някой я беше показвал, но тогава не я отразих... но сега...след като виждам, че в Хиполенда не ми харесва нищо, може и към тази да се насоча. Става дума за Абдорчето- s line-a...мм чудна... Heart Eyes http://kasida.bg/adbor-bebeshka-kombinirana-kolichka-sline-3-v-1 … 64-678-25203.html Само че сега идва къде мога да я видя на живо? Някой има ли представа? newsm78
Тази и аз я бях харесала, като я виждах по улиците с бебчета вътре Heart Eyes.Ходих в Касида в Пловдив да я видя на живо - там червена е изложена и останах много разочарована. Доста тежка ми се стори на бутане, а и като видях как се сменя коша с какъв зор newsm78. Отказах се. Сега тепърва пак ще гледам. Когато я видиш поискай да ти демонстрират смяната на кошовете.

# 227
Здравейте мами, от доста време Ви чета и чак сега реших и аз да се включа към Вас. Казвам се Ива и очаквам първото си момченце на 16 юли. От Вас получавам всеки ден много полезни съвети и се надявам да мога да задам хилядите си въпроси. Леко бременеене на всички.

# 228
Здравейте момичета ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички . Знаете ли ако си мажа краката с крем от конски кестен  и лозови листа , който е за уморени крака и разширени вени дали би ми навредил  Simple Smile

# 229
Mama_Sancho ти нали спомена, че може да се прати мейл до НОИ, с който да се изиска инфо за болничния? Би ли ми казала на кой адрес и какво трябва да се напише, понеже нямам възможност да им отида на крака, а вече съм без превод 42 дни..
Мимето14 Тези ехографски измервания често са голяма стъкмистика.Познавам една мама, дето и измериха бебето 2100, същия ден тя го роди 2800. На мен ми мериха шийката пет пъти докато се уверят, че няма процес на скъсяване. Моите малчугани в два поредни дни са ги мерили със седмица отклонение двама различни доктори, като едното го изкарваха с по-голяма главичка.А за русото-там ни е чара  Wink
elpet успех на прегледа  Hug
milevami скорошно оправяне ти пожелавам!
На всички мами, честито Благовещение!   bouquet

# 230
За ритниците да кажа и аз  Grinning
Пие ми се много Дерби кола и вечерите в който пия ,като снощи цяла вечер е буйствал и на мен ми беше напрегнато.
Чудя се дали да се заставя да не пия ,като и на двамата ни действа не добре ,но ни се пие  Grinning

# 231
  • Бургас
Здравейте мами, честит празник   bouquet
  Досега четох форума, еййй не мога да ви изчета. Видях че няколко мами са писали че са будни от 5ч сутринта  Simple Smile и аз съм от ранобудните кукувици, напоследък не мога да спя.
  За ритничетата от три дена все по-рядко усещам бебчето си. До миналата седмица дори усещах болки от ритането й - все едно скача на батут, а тази седмица е доста кротка, дали е порастнала и вече и е по-трудно да шава. Опитвам се да не се филмирам и да мисля позитивно.
  Количка съм си избрала модел на Зипи Адбор, обаче не мога да се реша на цвят  Laughing луда работа
  И аз се питам Plesure, и Lilac, и Alek_stz
 къде се губят.
Здравейте и от мене вече не съм в Испания в Бургас съм има ли майчета от Бургас леко бременее на всички Simple Smile    bouquet
 Sem.Djambazovi аз живея в Бургас и ако имаш желание пиши ми на лични. Има и други мами от Бургас, с които ходим на лекции, а и скоро май се заформя нова среща на бургаските майки, може да се присъединиш към нас ако желаеш.

# 232
  • Варна
Аз като че ли се спрях на X-cite,ако имате впечатления-кажете!Знам,че Lady April ги разбира X-lander-ите  Mr. Green
Mr. Green Точно този модел не го харесвам заради легналото положение - като лодка. Смятам, че ще е неудобен за спане, а и ако детенцето стане по-височко, главата му в един момент ще започне да виси от горе, тъй като дупето няма на къде да мърда. Отделно от тези ми предположения, аз си изпатих с такава количка на Чиполино със същото легнало положение. На 3-4 месеца бебето отказваше да легне в коша за новородено тъй като искаше да зяпа, дереше се по улиците, а коша за по-голямо дете все още не ставаше за него, тъй като беше малък и не можеше да сяда. Дори и да го сложех в легнало положение, то все си стоеше прегънато в кръстчето, което не е хубаво за малко бебе. Резултатът беше, че вървях по улиците с бебе на ръце и бутаща празна количка. Около месец се мъчих така и накрая продадох количката и си купих X-lander XA. Направо се родих с нея.

# 233
Mama_Sancho ти нали спомена, че може да се прати мейл до НОИ, с който да се изиска инфо за болничния? Би ли ми казала на кой адрес и какво трябва да се напише, понеже нямам възможност да им отида на крака, а вече съм без превод 42 дни..
Мимето14 Тези ехографски измервания често са голяма стъкмистика.Познавам една мама, дето и измериха бебето 2100, същия ден тя го роди 2800. На мен ми мериха шийката пет пъти докато се уверят, че няма процес на скъсяване. Моите малчугани в два поредни дни са ги мерили със седмица отклонение двама различни доктори, като едното го изкарваха с по-голяма главичка.А за русото-там ни е чара  Wink
elpet успех на прегледа  Hug
milevami скорошно оправяне ти пожелавам!
На всички мами, честито Благовещение!   bouquet
Аз си комуникирам с НОИ по мейл. Адресът е benefits@sofia.nssi.bg и като си напишеш ЕГН и период на болничния и си зададеш въпроса кога да очакваш превод, принципно ти отговарят много бързо

# 234
  • София
bebe2, ходи ли вчера до детското магазинче, хареса ли нещо?

# 235
    Здравейте, мамчета! Честит празник! Аз вече запалих свещичка в църквата и сега чакам следобедната среща на Варненските мами Simple Smile

Добре дошла на Sisi_28   bouquet
  Относно ритничетата, аз си я усещам бебка, но все още явно си има място и не е много активна, просто си мърда от време, на време. Но, когато дъщеря ми си сложи ръчичката на коремчето и все не може да я усети....Но вече и говори и я целува Simple Smile
  За количката, още не ми е дошъл меракът за купуване. Даже не съм се ориентирала..., но има и време. Сега като чета и гледам вашите може пък и да ми помогнете да се насоча и избера по-лесно Simple SmileSimple SmileSimple Smile
  Хубав ден от мен и да се пазите!

# 236
pival, mini_moni, milevami  и всички други мами с проблеми newsm17 дано Богородица ни помага  Hug

# 237
  • Пловдив
Да се впиша и аз, че нещо много съм изостанала и се връщам да чета, понеже ми е много интересно за количките.

Хубав ден на всички Simple Smile

# 238
Добро утро и от мен!
Вчера се разходихме с милото до Хиполенд да разгледаме колички...ми  нищо не си харесах. Имаше една на Лорели, с един кош само, с огромни гуми, приличаше на танк.  Whistling Продавачките никакви ги нямаше-питах ги нещо и те ме пратиха да си разглеждам сама, без да дадат някакви обяснения... Почнах вече да се чудя количката 2 в 1 или 3 в 1 да е... Crossing Arms
Когато се изписва бебето от болницата, в кое кошче се слага-в кошчето за новородено или в това за кола? newsm78
Иначе без да искам си харесах една количка, мисля, че по-рано някой я беше показвал, но тогава не я отразих... но сега...след като виждам, че в Хиполенда не ми харесва нищо, може и към тази да се насоча. Става дума за Абдорчето- s line-a...мм чудна... Heart Eyes http://kasida.bg/adbor-bebeshka-kombinirana-kolichka-sline-3-v-1 … 64-678-25203.html Само че сега идва къде мога да я видя на живо? Някой има ли представа? newsm78
Тази и аз я бях харесала, като я виждах по улиците с бебчета вътре Heart Eyes.Ходих в Касида в Пловдив да я видя на живо - там червена е изложена и останах много разочарована. Доста тежка ми се стори на бутане, а и като видях как се сменя коша с какъв зор newsm78. Отказах се. Сега тепърва пак ще гледам. Когато я видиш поискай да ти демонстрират смяната на кошовете.
Ако я намеря някъде на живо.... Tired
Иначе вчера бяхме на преглед и тежим 480 гр.  Blush

# 239
Тъкмо щях да питам за ритничетата, колко често ги усещате. При мен има дни, когато постоянно се подритваме, но има и такива, когато почти не го усещам и това разбира се води до голяма паника. Как е при вас мами?

Общи условия

Активация на акаунт