Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли - Тема 13

• 33 574
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Друг парк, който е много хубав е Военния парк, там лятото, Операта изнася представления под открито небе, както вече бях споменала аз съм голям любител на балета и чакам с нетърпение. Лошото е, че точно около моя термин ще играят Лебедово езеро, дано успея да го гледам.

Я кажи кога точно е това събитие! Аз също съм голяма фенка на балета дори имам една година стаж когато бях на 16. Все още се чудя как е било възможно тая мъка да ми доставя толкова много удоволствие. Винаги ще ме е яд че не съм почнала от малка.

# 331
  • Пловдив
Здравейте на всички Simple Smile
Да ви споделя вчера бях да оглеждам кошарки харесах си една,но се продаваше без матрака попитах жената,която работеше там какъв да си взема и тя ми каза,че е по-добре този с кокоса,а не само дунапрен,защото лятото бебето щяло да се изпотява.Тя била ползвала и двата вида и затова ми каза,че кокосовия е по-скъп,но било по-добре за лятото.
Нали тук всеки споделя мнения и аз реших да ви споделя какво ме посъветваха,но ако не затруднявам мамите които не им е за първи път нека и те кажат,защото аз наистина не разбирам от нищо  Joy
заAvent едно момиче наскоро родила ми каза,че по-добре да си купя Nook,защото дупките на Avent  били много малки и съм щяла да храня с часове,ако се наложи де  Joy
Хубав ден на всички   bouquet

# 332
Здравейте мами! Аз също съм в района на Красна поляна, така че групичката се увеличава. И без това в София нямам познати, който също да очакват бебчета. Само да излизам вече в болничен, че така не ми се ходи на работа Sad

# 333
  • София
Добро утро!
Гледам, за софийски квартали си говорите - някой от Младост дали има? Май и аз сама ще си бутам.

Аз съм в Младост, може да се видим някой ден Wink За болничните : на мен също много ми бяха забавили януарския болничен (подаден на 20.02. заедно със следващия) счетоводството и си получих парите чак на 7.03. за два месеца, но следващия ми го внесоха на 12.03. и чакам превод всеки момент. Системата им за проверка е доста бъгава и понякога по цял ден не мога да вляза. Случвало ли ви се е на вас?

Елфита, искам да попитам нещо относно болничните за 180 дни, тъй като на мен ще ми свършат около 20.05., а 45 дневния трябва да започне около 11.06. В една тема попаднах на пост, че НОИ не признавали , след прекъсване с работен ден или отпуск, последващо издаден болничен. Имаш ли представа дали е така?
И още нещо - като си проверявам осигуряването с ПИК, виждам, че за м.12'2012 липсват данни, а този месец би трябвало да ми влиза в базата за изчисление на болничен и майчинство. От 4 месеца моля в счетоводството да си проверят какво са подавали (работя без прекъсване в една и съща фирма повече от 4 години и ми липсват данни и от по-стара година даже), но досега няма резултат.  Та се чудя как ми изчисляват болничния при такива липси...Ако някой знае нещо по въпроса, ще ми бъде полезно да разбера.
Хубав ден, момичета!   bouquet

# 334
  • Русе
Привет!
Рядко успявам да се включа, че много пишете.  Simple Smile
Днес ходих на ФМ - всичко е ОК с беба. Изписаха ми лекарства за хемоглобина, отоците и Биозин Мама. За последното съм чувала противоречиви мнения и мисля да го пропусна. От 01.04 ще ми даде болничен.
Гледам обсъждате колички - гледах, рових се и се спрях за сега на тази:

http://bebeshorko.com/kombinirana-kolichka-cangaroo-stephie-p-2316.html

9,2 кг е, по-лека комбинирана май не съм виждала, дори да има са над 1000лв.
Като изляза в болничен ще поразгледам и на живо. Тогава мисля и да започна с пазаруването.  Heart Eyes

# 335
Avencis ето го календара, първо представление във Военния парк е на 04.07. Лебедово езеро.
http://www.operasofia.bg/component/k2/repertoire?type=ballet&Itemid=467
Самият парк е много предразполагащ, все едно си в руски роман. И сцената е супер.
А виж и това http://www.operasofia.bg/novini/item/690-sofiiskata-opera-kani-n … tza-ot-0-3-godini

# 336
  • София
Здравейте мами! Аз също съм в района на Красна поляна, така че групичката се увеличава. И без това в София нямам познати, който също да очакват бебчета. Само да излизам вече в болничен, че така не ми се ходи на работа Sad

i444i, къде живееш? Аз съм в Разсадника до парка точно.

# 337
Благодаря ви за разяснението, момичета! То щеше да е добре ако ми беше занесла двата болнични заедно, но на 12.03 са ми представили само този за февруари, а този за март не го е предала, макар да съм го внесла в счетоводството още на 04.03. Дефакто ще се разкарва два пъти и тук мотива е друг, но не ми се ще да го коментирам. Ще си чакам и тва е

# 338
Avencis ето го календара, първо представление във Военния парк е на 04.07. Лебедово езеро.
http://www.operasofia.bg/component/k2/repertoire?type=ballet&Itemid=467
Самият парк е много предразполагащ, все едно си в руски роман. И сцената е супер.
А виж и това http://www.operasofia.bg/novini/item/690-sofiiskata-opera-kani-n … tza-ot-0-3-godini

Е супер. Моя термин е накрая на юли така че може и да ме огрее. А това за бебешките концерти е просто чудесно. Много тъпо че в Пловдив няма такива мероприятия по честичко. От време на време има нещо, чакам го много време с нетърпение и...   разочарование! Ама ще идвам с София и това е Simple Smile

# 339
Е в Пловдив няма ли мероприятия в амфитеатъра през лятото? Там е уникално.

# 340
Е в Пловдив няма ли мероприятия в амфитеатъра през лятото? Там е уникално.

Има разни ама балета много слабо. Иначе миналото лято бях там на опера - Кармен ама 3 часа беше и там на тея камъни познай  Mr. Green

# 341
Привет тумбачета !

Днес и аз съм на отворени врати в ТК. Ще се радвам да се видим там с тези, които ще ходят и дано слънцето се задържи до тогава. Между другото как ще се познаем?Сигурно няма да сме единствени на тези отворени врати?

За разходките - аз живея в центъра и съм фен на Иван Вазов, докторската и разбира се южния парк  смятам да ги обиколя всичките, така че ще се радвам ако се събираме от време на време  Hug

Вчера с ММ ми отскочихме до Айко и..познайте какво  Embarassed Ами купихме и шишетата и помпата на Авент. Малко преди касата се зачудих за какво са ми толкова шишета, ако кърмя. Седях, пулих се. Звънях на приятелки. Връщах ги. Взимах ги. Изтормозих продавачките. Бях супер смешна картинка. Ами купих ги. То е ясно, че ще има и разхищения, като за първо бебе, но пък общо за двете покупки спестихме 80лв  Mr. Green Ами в крайна сметка, ако не за мен все ще им намеря приложение за друг и така.. Whistling

# 342
Маменца да ви питам нещо чувала съм за едни спрейчета за след раждане който доста охлаждали и помагали особено ако има шевове и промивки с смрадлика някой чувал ли е за тях. Аз съм решила като първи покупки да си приготвя чантата за родилното да си седи тамън от другият месец почвам с покупките за бебо харесах креватче което е на Дизаин бебе и се пръчва до 1 месец го получаваш и като взема креватчето ще взимам останалото.еждудругото вчера взех шишета на Авент за 49 лв ( в лилавата кутия ) от една много готина мацка дето открих в продавалник , иначе по магазините са 73 лв. ето това е линк ако някой ще купува такива много са сладурски http://prodavalnik.com/49lv---chisto-nov-komplekt-za-novorodeno- … natural-i45389947
За този спрей съм чувала много добри отзиви http://apteka.framar.bg/30017919/%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82% … 125-%D0%BC%D0%BB-

# 343
Маменца да ви питам нещо чувала съм за едни спрейчета за след раждане който доста охлаждали и помагали особено ако има шевове и промивки с смрадлика някой чувал ли е за тях. Аз съм решила като първи покупки да си приготвя чантата за родилното да си седи тамън от другият месец почвам с покупките за бебо харесах креватче което е на Дизаин бебе и се пръчва до 1 месец го получаваш и като взема креватчето ще взимам останалото.еждудругото вчера взех шишета на Авент за 49 лв ( в лилавата кутия ) от една много готина мацка дето открих в продавалник , иначе по магазините са 73 лв. ето това е линк ако някой ще купува такива много са сладурски http://prodavalnik.com/49lv---chisto-nov-komplekt-za-novorodeno- … natural-i45389947

За този спрей съм чувала много добри отзиви http://apteka.framar.bg/30017919/%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82% … 125-%D0%BC%D0%BB-

Аз съм правила промивки със смрадлика след операция.Препоръча ми ги лекар като най-доброто срещу възпаления и за бързо зарастване.Много ми помогнаха и наистина бяха ефективни.Беше отдавна, но си спомням, че беше голяма врътня приготвянето на отварата.Първо завира, после се вари определено време, после се оставя да се кисне пак определено време, да изстине и чак тогава киснеш раната в прецедения през марля разтвор.Всеки път се приготвя преди да го използваш.Няма как да си направиш от днес за утре.Всеки разтвор се ползва един път и се хвърля след ползването.Май това си спомням само Embarassed

# 344
josi_josi , аз съм точно на пазара на Красна поляна. Значи сме доста близко, имайки предвид разстоянията в София. Може да се уговорим за среща някъде, само да изляза вече в болничен, че от тази работа не ми остава време за нищо. Вечер като се прибера, само гледам да почина и да се отпусна.

Общи условия

Активация на акаунт