Дубай 6

• 83 792
  • 782
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, никой ли не е вземал тези водни таксита по канала, круизи или както там ги водят? Те имат ли маршрут и карти и в кой сайт да ги видя?

Писах на Бурж ал Араб каква резервация могат да ми предложат за петък, мисля, че тогава не работи скай бара и те ми предложиха това:
Seven Course Ultimate Afternoon Tea AED 510.00 per person at the Sahn Eddar Lobby Lounge

Къде се намира този лоби бар, явно не е на високо с хубава панорама? Интересно ли е там и заслужава ли си да ходим? Другото беше за ядене в ресторанта Al Muntaha Restaurant, обаче не ме устройва времето, много е късно за нас...
Моля помагайте, нищо не намирам в интернет.... Praynig
По въпроса за SkyView бара - нещо си се объркала. Работи и в петък. Ето линка:
https://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/burj-al-arab/re … arab/skyview-bar/

Според мен за този бар е по-подходящо да си резервираш маса при условията на куверт от 320 дирхама, като тези пари са ти минималната консумация от менюто на бара. Това е писано няколко пъти в предишните теми/страници.

За водните таксита: От въпроса - на мен не ми става ясно какво точно искаш. Ако само да преминеш канала - Тити ти е обяснила.
Ако искаш да се возиш на лодка и не държиш да е на канала, то тогава Дубай Марина е по-добрия избор (според мен). Там може да избираш:
- Разходка с лодка от Дубай марина до малко след палмата и Атлантис ( пристана е в ляво от изхода на Dubai Marina Mall) За тези лодки е писано многократно... има там едни варели на края на лодката - сядаш там, снимаш и се кефиш. цена 50 дирхама
- Water bus. Това е в дясно от изхода на мола. Цена 2 дирхама от спирка до спирка. Те общо са 4 спирки и на практика обикаляш Марината като се любуваш на небостъргачите. Вечер е много красиво. Тези лодки имат едни пластмасови/стъклени врати ама лесно се открехват в движение така че да можеш да снимаш, а и на самите спирки може да слизаш и да снимаш докато останалите пътници се качват/слизат.
Егати колко изписах за тия лодки и ако се окаже, че те интересува воден транспорт само по канала - язък.

Мисля, че ти питаше как да си уплътните вечерта на пристигане (мол ли, фонтани ли ...)
Има един бар Neos в хотел Address, който се намира срещу Бурж Кхалифа. Така че началните часове на ноща може да ги използвате за да се любувате на гледката на Бурж Кхалифа, фонтаните и района около тях от 63 етаж. Ако имате късмет и сте бързи ще хванете и едно-две пускания на фонтаните.

# 316
За Бурж Калифа - никаква карта няма нужда да повторя, не знам някой някога да е изисквал подобно нещо.
Има пред входа киоскове в които си въвеждате номер на резервация и директно плюе билетчетата.

# 317
ma6ka_  bouquet Благодаря

ven62 страхотно си обяснил за лодките Hug

# 318
За Бурж Калифа - никаква карта няма нужда да повторя, не знам някой някога да е изисквал подобно нещо.

ти не знаеш, ама в далечното минало като отвориха кулата, бяха доста по-стриктни   Mr. Green но щом няма сега такова нещо, още по-добре.

аз останах с впечатление, че лунна пътека иска вместо с обикновено такси, от пристанището до хотела да  се придвижи барабар с багажа - с водно такси. Ама няма как...

# 319
Привет!
И нашето пътуване наближава  Sunglasses
Имам няколко въпросчета, моля запознатите да се включат  Wink
На какъв формат е добре да се принтира картата на транспорта, за да е разбираема? - тази: https://www.rta.ae/wpsv5/links/buses/FullBusNetwork_sm.pdf
В колко часа е круиза на Марината?
Nol card и Silver card едно и също ли са?
Благодаря!

# 320
  • софия
Картата се казва нол, има и силвър и голд, демек едно и също е.
За картата за гр. транспорт не знам в какъв формат. Иначе карти за метрото има по хотелите безплатни.

# 321
ven62, да и в петък работи скай бара, но се сервира след 19.00, а ние в 15.30 трябва да сме на пристанището... Аз питах за резервация преди обед или най-късно към 13.00.... И това е което ми дадоха... Абе ще го видя този бар ако го има в сайта им къде е... Или ще гледаме хотела само отвън... Mr. Green
А за водните таксита, благодаря за подробната информация... На мен идеята ми е да се предвижвам с багажа от пристанището към хотела по вода, ама явно няма да стане... Ще вземем такси...

# 322
A има ли корабче от Дубай Марина Мол до Бурж ал Араб? След като разгледаме хотела евентуално само отвън, може ли да вземем корабче до този мол Дубай Марина или някъде на палмата? Но не до Атлантис, а по-скоро в основата на палмата? В Атлантис ще ни водят от кораба, а искам да видим и друга част от Дубай Марина...

# 323
@lunna pateka

От едното ми ходене в този хотел (Бурж Ал Араб) останах с впечатлението, че без някаква резервация няма да те пуснат не само вътре, ами и отвън. От брега до хотела има нещо като провлаг (като Несебър, ама по малко) и в началото на този провлак има бариера с охрана (доста безкомпромисна), та мисълта ми е, че е вероятно да стигнеш само до бариерата. Тогава може би е добре от близкия плаж да се снимате на фона на хотела. Отидете в Мадинат джумейра, ако искате да релаксирате 2-3 часа в този ден.

От Буж Ал Араб до Дубай марина, според мен, е най-удобно с такси. Има и някакви автобуси - чел съм ги из темите. Ама аз не съм ги ползвал и не ги знам. Ако някой ги знае - да каже.

# 324

На какъв формат е добре да се принтира картата на транспорта, за да е разбираема? - тази: https://www.rta.ae/wpsv5/links/buses/FullBusNetwork_sm.pdf
В колко часа е круиза на Марината?

Егаси картата. (или два квадрата чертежи трябва да мъкнеш или микроскоп) Май имаше нещо за телефон (iPhone/Андроид) Виж по сайтовете им.
Ако тази карта ти е необходима за да ползваш автобуси - виж си ги от тук и си планирай нещата. Ако е за метрото - не ти трябва нищо - на всяка метростанция си има карти, които са пределно ясни.
За часа:
Ако питаш за Water bus - те са на през 10-15-20 мин - зависи от часовия пояс и деня на седмицата.
Ако имаш предвид круиза да палмата - доколкото си спомням 16:30 или 17:00 часа беше нашия.

# 325
Здравейте!
Благодаря на всички за споделеното и за разказите, изключително полезни ми бяхте при направата и на нашата програма.
.....................
Мнения и препоръки Simple Smile
13.май - вторник - настаняване, мола на емирствата
14.май - сряда - аквапарк Atlantis и фонтаните
15.май - четвъртък - плаж - Джумейра Бийч и круиз по марината (отидете този ден в мадинат джумейра)
16.май - петък - мадинат джумейра +дубай марина+ JBR (а круиза по марината на този ден, както и плаж на марината, макар че е петък т.е. плажа ще е пълен с рускини. Ние бяхме баш в петък на този плаж)
17.май - събота - плаж - Al Mamzar Beach, дубай мол, Бурдж Халифа + фонтаните
18.май - неделя - дейра и бур дубай, района около Reef Mall, Бурдж Ал Араб + фонтаните (не змам как ви е часа за Бурж Ал Араб, ама аз сутринта бих вмъкнал един плаж. Повече от 2 часа за Дейра, бур Дубай, сукчета и Рееф малл аз не бих отделил)
19.май - понеделник - миракъл гардън, Mall of Emirates и сафари (Миракъл гардън е не повече от два часа - така че пак плаж Simple Smile
20.май - вторник - молове, отпътуване

Е това е според мен. Вие тези плажове ако искате си ги заменете с нещо друго.

# 326
Благодаря, Ви!
Shhhh...   bouquet
ven62   bouquet ще помисля пак върху програмата, че взеха да ми се въртят и едни мисли и до Абу Даби да отидем и все още търпи корекции.
За круиза по Марината, питам за вечерния.
Но тези автобуси все още са ми пълна мъгла.

# 327
ven62, благодаря...
Понеже не става за петък, сега си мисля дали да не оставим Бурж ал Араб за последния ден преди самолета (събота е, а самолета е в 21.00, има време)... Проблема е след напускане на хотела след закуска къде да оставим багажа и да обикаляме до времето за полета.  newsm78
Хотела е Holiday inn express и трябва да го освободим до 12.00... А в събота мога да взема резервация за скай бара от 12-13.00 например, после разглеждаме мадинат джумейра и към летището...
А петъка вместо Бурж ал Араб може да отидем до Марината например.. И така става...
Дайте идея къде да оставим багажа преди полета? Разбрах за Карфура на Мол Emirates има гардероб, къде другаде има?

# 328
Багажа си оставяш в хотела, винаги предлагат такава опция.
Даже може да ползвате съблекалня в сауна или фитнес  да се изкъпете и преоблечете преди отпътуването, поне аз така правя.

# 329
Nadia79, интересно, това за хотела да си оставим багажа не съм се сетила...
Ако сме в Дубай през декември кога да си направим резервациите за Бурж ал Араб и за Бурж Халифа? За Бурж Халифа четох, че е добре поне 1 месец по-рано да се резервира, но за Бурж ал Араб кога трябва? От сега дали е рано? И с кредитна карта ли се плаща или на място се плащат резервациите?

Общи условия

Активация на акаунт