Дубай 6

• 83 807
  • 782
  •   1
Отговори
# 165
Много мислихме и малко променихме програмата. В деня в който сме в Абу Даби решихме после да се ходи в Бурж ал Араб- но не всички само част от нас, а другите да останем максимално късно в Абу Даби. Малко са ни дните и няма да успеем да видим всичко. Деня в който сме в Атлантисще отидем към 18.30 до Бурж Халифа.

# 166
Много мислихме и малко променихме програмата. В деня в който сме в Абу Даби решихме после да се ходи в Бурж ал Араб- но не всички само част от нас, а другите да останем максимално късно в Абу Даби. Малко са ни дните и няма да успеем да видим всичко. Деня в който сме в Атлантисще отидем към 18.30 до Бурж Халифа.

Нещо не ми се връзва. Може би знаете, че на Бурж Кхалифа се ходи с предварително закупен за определен час билет, а в Бурж Ал Араб (SkyView бара)  с предварителна резервация.
Според мен е добре и двете неща да не са в един ден с Абу Даби. Ако това не може да се постигне - да се избере Абу Даби с този Бурж, който е с по-късен час на резервация, като се има предвид, че за Бурж Ал Араб е добре да сте поне 15 мин. по-рано, а за Бурж Кхалифа - 30 мин. Тези минутки са ви необходими (особено за Бурж Кхалифа) за да може да се предвижите до пропусквателния пункт в Дубай мола, да си издадете билета, да изчакате опашките за асаньорите и още една минутка за самия асаньор до 124 етаж Simple Smile

# 167
Здравейте , страхотни сте всички   bouquet
Искам помощ и аз , няколко питания
За протокола  летя за Дубай на 13.05-17.05   с Уиз -сама (имам вродена липса на ориентация  Laughing  но, това не ме притеснява особенно  някак си се справям ,не зная добре английски , с руския сам по добра ) за двупосо4ен трансфер  летище -хотел Ал Барша - -летище ми искат 88$ ... или да използвам Придвижване от летище до града описано в темата ? По подробно инфо , ако някой е ползвал този хотел и как точно да стигна до него ? Да се опитам ли да ползвам градския транспорт или да не се хвърлям в това приключение ?
От агенцията която ми резервира полета и хотела ще резервирам и 2 екскурзий Абу Даби (целодневна е  от 08-18.30 ч устройва ме това което предлагат да се види ) - и сафарито в пустинята  15-21 ч ( била сам в Египет  и Йордания на такива , ама искам да видя и тук как е  Laughing)
Преди сафарито  плаж някой ги беше описал добре, платения Джумейра Бийч и този безплатния близо до Бурж Ал Араб
Преди тръгване  -  Дубай Мол  , фонтаните  , Бурж Кхалифа ще си купя билет  за през деня  и после на летището
Остава ми един цял ден свободен   newsm78 Иска ми се Мадинат Джумейра  и разходка с лодка по водните канали  и доколкото разбрах има някакъв  панорамен вагон на метрото над изкуствения остров Джумейра ? Малко по подробно инфо ако може .. и какво друго може да се види в този район  (ще ползвам такси )
С тези Джумейри се обърквам  Embarassed плажовете  и тези другите
Приемам предложения и съвети всякакви  Hug
Благодаря предварително

# 168
  • софия
Колко ти искат от агенцията за сафарито? То е около 30$ по спомени.
За един ден можеш и Мадинат да разгледаш, возенето на абра е 20 минути, и Марината, и Атлантис - поне аквариума.
Мисля, че дори и такси да си вземеш за двата трансфера ше ти е по-евтино. Не зная до колко това има значение за теб. В градския транспорт няма нищо опасно, но ще загубиш малко повече време. Например ако изпуснеш рейса от летището до Батута, откъдето се хваща метрото, следващия е след час.

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 17:03 от shhhh...

# 169
# 170
Да , благодаря , може аквариума . Ски пистата къде се намира ? И заслужава ли си ? Тази година нямаше много сняг и не карах  Simple Smile Та го мисля и това като възможност ...

# 171
  • софия
Моят съвет е да погледнеш линковете на първа страница, там има агенции, от които можеш да си букнеш екскурзията до Абу Даби и сафарито и със спестените пари да се забавляваш с нещо друго там. Агенциите са изпитани и няма никакъв проблем с тях, точни са и можеш да свършиш всичко по мейл.
Пистата ти е в "кварталния" мол, на Емирствата  Wink Дали си заслужава не зная, не карам ски.
Силно ти препоръчвам придвижване в Дубай с такси, заради жегата и огромните разстояния.
Влакчето за Атлантис е в началото на палмата, до там можеш да стигнеш само с такси, ще ти струва доста повече да стигнеш до хотела с него, но пък ще разгледаш панорамно палмата  Simple Smile
Аквариума в Атлантис ти го казвам само защото искаш да се возиш ва влакчето, а като стигнеш до хотела това можеш да видиш. Аквапарка е голям кеф, но си заслужава да му се отдели повече време. Иначе в Дубай мол също има аквариум, който можеш и безплатно да гледаш.

# 172
Здравей ven62 явно не съм се изразила правилно. На единия ден сутринта ще отидем до Абу Даби, а вечерта в Бурж ал Араб, като предварително ще си направим резервация от тук. А друг ден ще ходим сутринта в Атлантис след което ще се приберем в хотела и вечерта ще отидем в Бурж Халифа, като предварително си купим билетите от тук. Само се чудя към колко да тръгнем от Абу Даби, защото предполагам , че пътя е около 2 часа с автобуса.

# 173
Благодаря ти , много си мила , но не знам толкова добре английски за да се справя сама  Embarassed билета за Бурж Кхалифа  ще ми го резервира колегата и не искам да досаждам за другите екскурзий , видях линковете , но не е проблем да дам някой лев отгоре стига да ме устройва това което искам . Тези двете ще си ги направя от агенцията устройва ме . Идеята е този 1 ден максимално да си го запълня със всичко което е възможно  Simple Smile разбрах , че разстоянията са огромни (аз съм издържлива доста ) и такси  разбира се ,това на което съм се спряла искам да знам като време  колко ще ми отнеме и какво мога да видя там . И евентуално какво мога да съчетая с него  , в друга посока или наблизо .

# 174
Здравейте ще имам 5 пълни дни на разположение да разгледам Дубай.
Може ли да препоръчате някаква програма по дни къде да отида първо.

# 175
Здравейте!
Благодаря на всички за споделеното и за разказите, изключително полезни ми бяхте при направата и на нашата програма. Опитах се да се съобразя с всичко прочетено и да я направя максимално стегната, но все пак ще се радвам да чуя и вашите мнения!
Пристигаме, живот и здраве, на 13.05, хотела е Time Topaz, зад Mall of Emirates.
И за сега съм я подредила така:
13.май - вторник - настаняване, мола на емирствата
14.май - сряда - аквапарк Atlantis и фонтаните
15.май - четвъртък - плаж - Джумейра Бийч и круиз по марината
16.май - петък - мадинат джумейра +дубай марина+ JBR
17.май - събота - плаж - Al Mamzar Beach, дубай мол, Бурдж Халифа + фонтаните
18.май - неделя - дейра и бур дубай, района около Reef Mall, Бурдж Ал Араб + фонтаните
19.май - понеделник - миракъл гардън, Mall of Emirates и сафари
20.май - вторник - молове, отпътуване

Мнения и препоръки Simple Smile

# 176
Миракъл гарденс по-добре го отпишете през май. Вижте в сайта имдали изобщо е отворено тогава, но ако е, това е слънчева градина и ще изпукате. Времето вече е горещо, и освен на брега, пече гадно. Не че на плажа не пече, но поне духа.
Изобщо през май преди залез слънце става само за аквапарк и за претичване от колата до климатика. Дейра също ще е горещо място.
Мол ъв емирейтс не си струва два пъти.

# 177
Тези от вас които са ходили на сафари в пустинята, могат ли да ми кажат колко време е самото каране с джиповете?

# 178
  • Пловдив
Тези от вас които са ходили на сафари в пустинята, могат ли да ми кажат колко време е самото каране с джиповете?

30 - 40 мин приблизително, плюс минус 10 мин.

# 179
Благодаря ти много. Трябва хубаво да се чете за тези сафарита, понеже някъде пише каране 10-15 мин. Някой купувал ли си е онлайн тази книжка с ваучери https://www.theentertainerme.com/app/ ? Не мога да разбера как мога да видя какви ваучери има?

Общи условия

Активация на акаунт