Дубай 6

• 83 774
  • 782
  •   1
Отговори
# 495
само да ви кажа на тези, които ще заминаваме на почивка в Дубай в края на месеца, че от 28ми Юни започва рамадана и няма да има никъде на обществено място да се продават вода или храна през деня. също можело и да затворят някои атракции. ще проверя допълнитлно и ще кажа.

# 496
Здравейте  Hug

Завърнах се от рая, наречен Дубай! Както roje22 беше писал - там няма номер 2, всичко е номер 1! Благодаря на всички, които пишат в темата и споделят мнения. Благодарение на вас организирах всичко сама. Успях да видя всичко, програмата беше фул макс Simple Smile
roje22 специални благодарности за съветите и насоките, безценни са!

# 497
Хайде и аз да споделя впечатления Simple Smile

Завърнахме се, нашето пътуване беше по-кратко, живот и здраве ще видим останалите емблематични неща следващият път. Peace /скривам текста, че съм многословна, но се надявам да е от полза на някой/:

Скрит текст:
Още на слизането жегата ни блъсна яко, но сякаш следващите дни свикнахме. Температурите достигаха 45 градуса Shocked Определено октомври/ноември или пролетните месеци звучат по-подходящи, макар че все пак оживяхме, че и си прекарахме страхотно, без да изпоприпадаме.  Mr. Green

Хотелът, харесан от темата (Citymax Al Barsha) се оказа чудесен избор. Запознахме се с други българи Simple Smile Локацията е много добра, а стаята -- много чиста. (Чаршафите сменяха през ден, а хавлиите -- всеки ден). Басейнът на покрива е малък, но приятен. Хотелът предлага безплатен трансфер до Jumeirah Open Beach (освен ако не бъркам името -- този, който е до Burj Al Arab), а срещу 25 дирхама на ден /+ депозит/ можеш да си наемеш комплект хавлии, постелка и чадър. Без тях не се живее! Laughing Персоналът ни помогна с всичко, за което се сетихме да попитаме или поискаме Peace

Посетихме и Jumeirah Beach Park, но той сякаш не ни хареса толкова... Водата беше по-мътна. Не може да се снима Rolling Eyes, защото една мадама обикаля с джип и се кара Laughing, но пък наистина е по-уреден откъм базови удобства /съблекални, кафенета, душове, чадъри и прочее/. За други плажове нямахме време Cry

Не бяхме резервирали нищо оттук освен Burj Khalifa, защото се натъкнахме на неочаквани проблеми с две от картите ни, но слава Богу се справихме. Запазихме на място круиз на Марината в 19:30 в единственият работещ по това време офис Laughing, а началото беше в 20:30. Фирмата имаше Yacht Club в името си, може би и Еxclusive, може би я бях срещала из темите... Цената: 250 дирхама на човек, но напълно оправдана Simple Smile Гледката ни спря дъха!!! Храната -- разнообразна и ни хареса много Simple Smile Въпреки че беше почти в последния момент, ни настаниха на самостоятелна маса с гледка точно напред -- уникално.

За сафари просто набрахме телефона на първата изпречила ни се фирма, рекламираща в безплатните карти Laughing ABC Tours, 150 дирхама на парче. Позакъсняха с взимането :/ Шофьорът -- забавен индиец, който поназнайва по няколко думи от всеки език, вкл. "Нищо няма" Laughing. За компания имахме две невероятно пискливи французойки. ooooh! Карането по дюните ни хареса много, макар че аз лично май очаквах нещо по-екстремно. Лагерът беше... мизерен на вид. Rolling Eyes Неволно предизвиках фурор с късите си панталони и голите си рамена (*уточнявам, че гледах да спазвам благоприличието на обществени места, но си мислих, че точно в пустинята няма да има толкова традиционалисти; да не говорим пък колко по-предизвикателно облечени мадами имаше по други места*)... То не беше гледане, снимане, въпроси към приятеля ми дали ме "познава" Shocked Но иначе не казаха нещо накриво или лошо, предполагам просто им е било странно Grinning Както и да е, програмата ни хареса, Tantoura-танцът беше едно от най-невероятните неща, които съм виждала!!!, тайландската belly-dance танцьорка не толкова, храната средна работа, а другите "атракции" ги пропуснахме. Като цяло смесени чувства.

Ходихме до Miracle Gardens -- бяхме единствените луди на жегата, та ги разгледахме набързо. Все пак бяхме впечатлени. Но сърцето ни остана в Madinat Jumeirah...  Heart Eyes Такава красота, чистота, уреденост -- не помня да съм виждала скоро.

Влюбихме се и във фонтаните Heart Eyes, но тъпканицата беше просто брутална. Представленията -- през половин час по една песничка Sad, а така исках да видя повече! Simple Smile At the top @ Burj Khalifa също беше страхотно, тълпите бяха поносими, чакахме единствено на слизане надолу. Бяхме резервирали за 6 ч., слънцето залезе в 7, постояхме и за вечерни снимки, та като цяло откарахме доста време там и ни заболяха краката Mr. Green

Полетите с Уиз бяха горе-долу добре. В Дубай се движихме повече с метрото и по-малко с таксита. Организацията ми не беше перфектна -- например пропуснах факта, че метрото не работи в петък до обяд. Друго интересно не се сещам Mr. Green

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 18:30 от Меичка

# 498
Меичка, много интересен разказ... Понеже и ние ще сме една нощ в Ситимакс ал Барша, а ти пишеш, че предлагат безплатен трансфер до плажа до Бурж ал Араб. Това близо ли е до Мадинат Джумейра, защото ние мислим от хотела там да отидем на другия ден.. И този трансфер кога е, в определени часове ли е и всеки ден ли е? Вие посетихте ли Бурж ал Араб?

# 499
@ Лунна пътека: май че плажът е на поне километър от Мадинат Джумейра. (На картата е обозначен като Um Suqeim Beach). Трансферите са 4 пъти дневно, първият час беше 9:30, ако не се лъжа, а връщанията започват от 14:00. Всъщност от хотела дават разписание, но е хубаво да се заяви по-рано, защото бусчето е малко и няма много места. Peace
В Бурж Ал Араб не влизахме, всъщност и не искахме Embarassed Но гледката е приказна, а водата е толкова синя...  Heart Eyes

# 500
http://magelanci.com/
По-напред в темата го искаха, но чак сега влизам

# 501
Меичка, благодаря... Ще видим дали ще ползваме техния трансфер или такси.. Но така или иначе първия ден сме решили да ходим към плажа за снимки на фона на Бурж ал Араб и Мадинат Джумейра... Вие хотела точно в 12.00 ли го напуснахте? Питам дали предлагат опция да оставим багажа и да обикаляме още няколко часа... А после да се върнем да го вземем, че настаняването на кораба ни е след 15.30?? newsm78

# 502
Меичка, благодаря... Ще видим дали ще ползваме техния трансфер или такси.. Но така или иначе първия ден сме решили да ходим към плажа за снимки на фона на Бурж ал Араб и Мадинат Джумейра... Вие хотела точно в 12.00 ли го напуснахте? Питам дали предлагат опция да оставим багажа и да обикаляме още няколко часа... А после да се върнем да го вземем, че настаняването на кораба ни е след 15.30?? newsm78
Пътечке, струва ми се, че стотина пъти пита за тиа куфари. Даже Shhh ти отговори. Ако не е така - извинявай. Сигурен съм, че няма хотел дето да не ти съхрани куфарите за няколко часа. Ако намериш такъв до декември - обади се, ще дойда да ви ги нося. Simple Smile

# 503
  • София
Никога не съм  попадала на хотел, който да не съхранява багажите на клиентите си за няколко часа. Даже и да нямат специална стая за това, пак намират място.  Peace

# 504
Ами питам, защото куфарите са си голям проблем ако не ги приемат за съхранение.... С тях никъде няма да можем да отидем, а в някои хотели не ги приемат за съхраняване... Или ги приемат, но срещу заплащане,  което не е никак малко... Такъв случай имахме във Франция например,  оправдаха се, че не са гардероб за багаж и да отидем да ги оставим на летището на гардероб... Ние така и направихме,  но ни излезе "златно" - шатъл за двамата двупосочно и самия гардероб беше доста скъп на куфар...

# 505
  • София
За да си сигурна можеш да пишеш на избрания хотел и да ги питаш.

# 506
  • софия
а за такситата нещо  hahaha hahaha hahaha

# 507
lunna pateka , не си прави изводите от някакъв хотел във Франция. Навсякъде по света можеш да си оставиш куфарите и до този момент никъде по света не са ми искали такса за това. В Дубай пък точно, дето са толкова отворени към туристите няма вариант да се случи

и ние сме така. според мен с таксита ще стане. там не са големи разстоянията. само със задръстванията малко се притеснявам. иначе аз няма да имам много багаж - една раничка - 4-5 рокли, 4-5 поли, 2 бански и толкоз. дори и фотоапарат не ми трябва - с телефона каквото наснимам.
Как така в Дубай не са големи разстоянията? Мисля, че ще си дълбоко шокирана като видиш за какво иде реч. Там да 10-20 км му викат "ет тука, надолу по улицата", а на 1,50 км тунел му казват, че спирката е в мола Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 юни 2014, 08:30 от Богиня:)))

# 508
# 509
а я да ви питам - първата вечер - къде да отидеме на екскурзийка или на мол, или на бар, или на ресторант - дайте някаква идеа  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт