Дубай 6

• 83 791
  • 782
  •   1
Отговори
# 330
.........
Ако сме в Дубай през декември кога да си направим резервациите за Бурж ал Араб и за Бурж Халифа? За Бурж Халифа четох, че е добре поне 1 месец по-рано да се резервира, но за Бурж ал Араб кога трябва? От сега дали е рано? И с кредитна карта ли се плаща или на място се плащат резервациите?

@ Лунна пътека, декември? Ти до луната пеша ще стигнеш до тогава. Simple Smile
Такова планиране не бях срещал.
За Кхалифа трябва да дебнеш в сайта , но не по-рано от месец преди датата. Дните за резервация се отварят най-рано месец преди съответната дата. Хубавите часове свършват бързо (за 3-4-5 дни). Разгледай сайта и ще ти стане ясно.
За Ал Араб също около месец преди датата. Е, сега, ако е някоя специална дата (30 декември например) и половината човечество се е струпало да празнува в Дубай Нова година - може би малко по-рано.
И двете с кредитна карта. За Ал Араб ти я искат само за сигурност - после плащаш на място.

# 331
ven62, малко е рано наистина, обаче ние ще ходим на круиз тогава и от сега вече е уредено и капаро сме платили, самолетните билети са купени.... Така е с круизите, месеци по-рано... А аз като писах на Бурж ал Араб за резервация през декемрви и те ми казаха, че мога да резервирам и ми пратиха какви данни да им пратя... Абе ще изчакам, може и други идеи да ми хрумнат до тогава... Сега само нахвърлям плана за действие... Mr. Green Иначе хотела съм избрала, местата, които искам да видим в Дубай и Абу Даби също... И то благодарение на тази тема... Продължавам да чета и да питам... Laughing

# 332
Здравейте, мисля, че някой беше написал, че е бил забранен плажа за мъже в определени дни. Има ли наистина нещо такова или съм се объркала?

# 333
Здравейте, някой ползвал ли е този вид разходка по Дубай Марина? Моля за информация и впечатления  Heart Eyes
http://www.arabiansafaridubai.com/glasscruise.html

# 334
Здравейте, мисля, че някой беше написал, че е бил забранен плажа за мъже в определени дни. Има ли наистина нещо такова или съм се объркала?
Не си се объркала. Така е. Само че е необходимо да се уточни.
В Дубай има много плажове. ЗА някои има такива ограничения, за други не:
- Jumierah Beach Park - сряда и неделя  - само жени и деца.
- Ал Мамзар - понеделник (ама не съм съвсем сигурен - провери си го)  - само за жени и деца
- Jumeirah Public Beach - без ограничения (БО)
- Umm Suqeim Public Beach - БО
- Dubai Marina Beach - БО
- Обществените плажове преди Al Mamzar (в maps.google.com се казват Al Mamzer Beach) - БО

# 335
ven62 Благодаря за отговора.
Ще направим и екскурзия до  Абу Даби и след  джамията „Шейх Зайед” искам да отидем до небостъргачът Capital Gate. Гледам ги на картата къде се намират и са далечко. С такси ли мислите, че е най - удачно да се пътува до там? Някой ходил ли е?  Има ли нещо друго което си заслужава да се види в Абу Даби?

# 336
  Да питам относно облеклото в Дубай, удобно ли е през деня да се движиш по улиците и молове по къси поли, рокли и потници?  Или все пак трябва да си по-закрит..Не говоря за посещение в джамии, храмове и други подобни... Също безопасно ли е да се движиш сам или само жени, жена и дете?  Знам, че е туристическа дестинация,  обаче все пак е арабска страна... Ходила съм в Мароко например и там сама не бих се разхождала и през деня....Много странно ме гледаха навсякъде,  а имаше много туристи. ..

# 337
ven62 Благодаря за отговора.
Ще направим и екскурзия до  Абу Даби и след  джамията „Шейх Зайед” искам да отидем до небостъргачът Capital Gate. Гледам ги на картата къде се намират и са далечко. С такси ли мислите, че е най - удачно да се пътува до там? Някой ходил ли е?  Има ли нещо друго което си заслужава да се види в Абу Даби?
Най -удачно пътуването в Дубай,а и особено до Абу Даби е с кола под наем.Ако си бяхте направили труда да прочетете предни мои и на Ven62 постове щяхте да знаете.Едно отиване само от Дубай до Абу Даби с междуградски транспорт (без да слагам транспорта в града между местата за посещение) струва колкото горивото ,което ще платите за 7-8 дни непрестанно каране в ОАЕ.

# 338
  Да питам относно облеклото в Дубай, удобно ли е през деня да се движиш по улиците и молове по къси поли, рокли и потници?  Или все пак трябва да си по-закрит..Не говоря за посещение в джамии, храмове и други подобни... Също безопасно ли е да се движиш сам или само жени, жена и дете?  Знам, че е туристическа дестинация,  обаче все пак е арабска страна... Ходила съм в Мароко например и там сама не бих се разхождала и през деня....Много странно ме гледаха навсякъде,  а имаше много туристи. ..
Аз ходих по кожени прашки навсякъде и нямах проблем. Simple Smile (мъж съм)
Сериозно,показването на гола плът не е много поощрявано.От аквапарка не ме пуснаха по бански,защото полицаите отвън щели да ме глобят.Нещо от рода на 5000 АЕД ми се върти в главата.Ако не си по бельо обаче,мисля че няма да имаш проблем.Пусни снимка до колко ти е къса полата.  Simple Smile
Абсолютно безопасно е да се движиш.Ние нощувахме в Дайра(така оплювания от всички цигански квартал на Дубай,а реално много чаровно място)и в 12 вечерта не съм имал проблем да си броя всичките пари пред хората.А по това време е много оживено там.

# 339
  • До морето
Здравейте, на един дъх изчетох последните 2 теми  Simple Smile Планирам едно пътуване до Дубай, но чак за Ноември, че само тогава с мъжа ми се засичаме свободни и двамата. Прегледах таблицата с Т и си мисля, че ще успеем да поплажуваме малко из препусканията по забележителности и молове  Laughing

Вече съм набелязала някои дати, но все пак чакам РД на Wizz, в края на седмицата, очакват се големи намаления, за да купя билетите. От там нататък едно по едно, хотела и отделните резервации. Програма още нямам конкретна, но затова пък 20 страници Word - овски документ с бележки от вас  Laughing Има още време и тепърва ще задавам конкретни въпроси, засега само се записвам да ви следя, а и се надявам дотогава Роже да се е върнал в темата, че наистина се усеща липсата му  Rolling Eyes

# 340
ами помолете му се, бийте едно коляно, направете петиция....  Laughing едно време не помня толкова да сме зависели от един човек да ни начертае какво да правим като слезем на летището в Катманду/Найроби/Коломбо/Сеул  и т.н плюс близкия Изток.

# 341
  • София
ами помолете му се, бийте едно коляно, направете петиция....  Laughing едно време не помня толкова да сме зависели от един човек да ни начертае какво да правим като слезем на летището в Катманду/Найроби/Коломбо/Сеул  и т.н плюс близкия Изток.

Този текст го прочетох няколко пъти, въпреки това не можах да схвана, за какво става въпрос.
Не ми е работа да се бъркам в това, нищо лично спрямо тити. В никакъв случай не подценявам написаното от всички останали, но……
Но не мога да разбера каква е тази злоба /не само в тази тема/, спрямо тези, които дават всичко от себе си, за да ги има темите, губят много време за да са полезни.
И заради това, че знаят повече от всички останали, на всичкото отгоре го споделят, за да може всички да са доволни и да пътуват информирани.
Какво лошо има, че *SamiMummy* усеща липсата на roje22, защото тя много ясно казва, че прочитайки темите на един дъх, явно е видяла основната полза точно от този човек.
Лично аз, посетила Дубай няколко пъти, не си позволявам да давам напътствия на останалите, защото виждам, че това, което пишат няколко човека тук, начело с roje22 е много повече от това, което мога да кажа аз.
Същото се отнася и за много други теми, например, посещавайки Париж, Лондон и др. многократно, не мога и не искам да давам напътствия, когато в тези теми Мимии и др. са достатъчно полезни и компетентни.
В други теми има хора, които си мислят, че те са най-компетентните и не дават и дума да се чуе от други, защо ?
Нека престанем да си мерим знанията и да оставяме потребителя да си казва, кой му е най-полезен, а не да го е страх и да пише благодарности на лични.
Защо е всичко това, пишете си, колкото знаете, но не пускайте такива изказвания, които са абсолютно безсмислени.  
Съжалявам за написаното, но така мисля аз и не желая да влизам в диалог, благодаря......

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 19:11 от Bled

# 342
да, извинете, и аз се оттеглям Simple Smile

# 343
  • До морето
И какви са тия работи сега? Въобще не съм искала с първия си пост в темата да предизвикам нечие оттегляне  Rolling Eyes
Тити, наистина не проумявам каква е тази реакция? С какво съм те обидила или засегнала лично теб, че реагираш така? Та аз дори не съм те споменала? И какво лошо съм казала? Да не би да съм казала, че без Роже темата не струва, че всчки зависят от него, че вашата помощ не е достатъчна????
Блед, правилно е забелязал, че съм прочела темите наведнъж. Преди 3 дни решихме да ходим в Дубай, от 3 дни чета само тук и ДА, Роже липсва, усеща се! На теб това какво ти пречи, че съм го констатирала? Всички тук помагат - и ти, и Богиня, и Шшшшш, и Вен, Встан, сега и Дилемата се включва......никой не омаловажава труда ви, и забелязах, че всички ви благодарят като се върнат, не ви пропускат.

Наистина не проумявам какви са тези изблици?! Пак казвам, съжалявам, че неволно съм предизвикала нечие оттегляне   Confused Надявам се поне Богиня и останалите да продължат да пишат, тази тема е много полезна за всички!

# 344
Няма място за сръдни във форума, много полезна информация получаваме от тук...  Винаги когато имам въпроси съм си ги задавала и много се радвам, когато някой ми отговори... Все пак се опитвате да помогнете и отделяте от свободното си време за този форум.... Благодаря на всички...  bouquet

*SamiMummy* , кога е РД на WIZZ и какви промоции се очакват, за кои дестинации? Къде да проверим това, че и аз имам да купувам билети и ако има промоции е добре...

Общи условия

Активация на акаунт