Дубай 6

• 83 802
  • 782
  •   1
Отговори
# 510
Има ли някой, който е бил на организирана екскурзия до Абу Даби? Моля за линк на агенцията и да опише какви забележителности се посещават? Ние имаме корабна екскурзия до там, обаче като гледам програмата й, не се посещава джамията вътре, а много време се отделя на Ferrary world...
А вие казвате, че джамията е страхотна от вътре...

# 511
Здравейте, за тези който питаха за организирана екскурзия до Абу Даби: първо да ви кажа, че няма как да съчетаете влизане във Ферари уърд, трябва ви отделна екскурзия и цял ден горе долу.  Взех реклами от хотела и избрах най - евтината - 199 дирхама на човек за тур Абу Даби. Сутринта с 30 мин. закъснение дойде един много приятен индиец да ни вземе от хотела, като преди това беше взел още трима туристи. Докато пътувахме ни разказваше за града, за обичайте и ни подканваше да му задаваме въпроси. По пътя ни показваше забележителностите. Първо видяхме една кръгла сграда / извинявамсе, че не знам имената на някои от забележителностите/ имало такава и на друго място по света, но не се сещам къде. Първата ни спирка беше в Джамията. Бях с дълга рокля без ръкави и си мислех, че ще мога да вляза, но той ми каза, че не може. Носеше няколко абай и ми даде да облека една, сложих си и шалът ми като забрадка, даже ми направиха забележка защото шалът ми се беше смъкнал малко и ми се виждаше косата. Минахме покрай капитъл гейт, розовият хотел, вторият най - скъп хотел в света, през някаква сграда дето се охранява отвън с картешница, спирахме да се снимаме на едно красиво място и ни спря за обяд в едно заведение. Беше шведска маса, цената беше 75 дирхама. Наоколо имаше нещо като работилници. Показваха как се правят стъклени хигури, дървени, тъчеха килими, правеха ножове и такива неща. Направихме си хубави снимки наоколо. Посетихме и един музей в който имаше и неща за продаване. Имаше интересно нещо като картина - гоблен, но от плат със златни нишки и със камъни събирани от цял свят, правено 9 месеца. Ако някой е зайнтересован  може да си приготви 900 долара, за най - малкият вариант. Последно бяхме до Ферари уърд. Само разгледахме вътре. Има сувенири, който бяха на много ниски цени, а аз си мислех, че там ще е скъпо./ не се лъжете да купувате сувенири от пазара, в магазините ще са на същата цена. На пазара няма цени на нещата, продавачите ви казват по - висока цена, за да може да се пазарите и след това не се знае дали ще я купите на същата цена като в магазина или дори по - скъпо. При мен така се получи./ Времето за посещение на джамията според мен беше малко 30 - 40 мин, нямахме време да разгледаме градината. Иначе като цяло съм доволна от тура, започна в 9:30 и завърши към 16:00ч.
Според мен няма смисъл от тук да запазвате други екскурзийки или вечери на лодки. Ние се обадихме по телефона на агенцията,/ райна беше името, ако някой го итнересува ще му кажа сайт/ и си запазихме за другият ден тур обиколката в Абу Даби и вечеря на корабче в същата вечер, без никакъв проблем.
Вечерята с корабче струваше 135 дирхама и беше по канала и продължи два часа горе долу. Пак ни взеха от хотела и си ни върнаха след това. Имаше пак шведска маса и програма. Едно момче излезна облечен с някакви смешни дрехи и една дълга пола, на която имаше закачени светлини. И като започна да се върти, върти та така сигурно 30 мин. как не му се зави свят не знам, на мен ми се зави само като го гледах. Беше много забавно. След това облече един костюм на кон, много красив беше и минаваши през всички маси, като трябваши да му сложим пари в устата/ на коня де, да не си помислите в неговата хахах/ имаше и една арабка дето рисува с къна и аз естествено се наредих на опашката. И точно за 10 сек. ми изрисуна ръката от предмишницата до върха на пръстите, за сромните 60 дирхама. Един съвет от мен ако си правите си правете нещо мъничко, че сега ме гледат толко учудено какво  това, а няма чистене. Пробвах с какво ли не - сапун, лакочистител, някакъв препарат дето фризьорите изпорзват за чистене на боя и пак не пада! Сигурно 1 седмица ще ми стой.
Такситата се хващат лесно, поне аз не съм имала проблем с това. Внимавайте обаче, на летището трябва да идете най - отпред на колонката с таксита и ще ви подканват идни мъже в костюми с черни таксите. Не знам колко са по - скъпи, но мисля, че не е много малка разликата. От летището такситата започват от 20 дирхама, след това сме попадали на 3,6, 10 и само веднъж започна от 0 дирхама. Ние спяхме до мола на Емирствата, таксито от летището ни излезе около 120 дирхама. До Атлантис Палмата и до Бурж Халифа ни взимаше по около 50 дирхама.
Ако нещо друго ви интересува питайте.

# 512
Има ли някой, който е бил на организирана екскурзия до Абу Даби? Моля за линк на агенцията и да опише какви забележителности се посещават? Ние имаме корабна екскурзия до там, обаче като гледам програмата й, не се посещава джамията вътре, а много време се отделя на Ferrary world...
А вие казвате, че джамията е страхотна от вътре...
Да идеш до Абу Даби и да не видиш джамията е нещо като да идеш до Рим и да не видиш Папата.Всъщност даже няма място за сравнение.Джамията е прекрасна,невероятна и т.н ,докато изкуфели старци хич не ме радват.Така че не изпускайте.

# 513
Е да я беше сравнила с базиликата "Свети Петър" , а не с папата ... предполагам брадат мюфтия също няма да накефи повечето хора.
П.С. Офтопик - това не е към теб!
Изумявам се колко хора пътуват като куфари без да си направят труда да проучат елемнтарно дестинацията и ми е жал за тези които знаят , но нямат възможност да си  го позволят.
Такъв е животът Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 00:32 от stenk

# 514
здравейте на всички тук,посетили вълшебната страна Simple Smile
имам и аз няколко въпросчета-знам че е лудост,но обмислям посещение на Дубай през август Confused
просто това ми е единствената отпуска за годината и за съжаление,нямам друг шанс Sad И все пак,не ми се впуска в необмислени авантюри и искам да попитам дали въпреки огромното ми желание не е по -правилно да се откажа от това намерение ? От друга страна ,нали всичко е климатизирано,хотел, мол, автобуси, таксита... може би жегата би ме измъчила само в Биг Буса и сафарито...Помагайте Praynig

# 515
  • софия
Роси, сигурно ще оцелееш, все пак и там живеят хора  Grinning
Аз лично не бих си го причинила. В края на януари бяхме и имаше три дена, в които толкова силно припочаше слънцето, че може да пукнеш, а като градуси беше само 28.
Не мога дори да си представя какво би било през август.

# 516
здравейте на всички тук,посетили вълшебната страна Simple Smile
имам и аз няколко въпросчета-знам че е лудост,но обмислям посещение на Дубай през август Confused
просто това ми е единствената отпуска за годината и за съжаление,нямам друг шанс Sad И все пак,не ми се впуска в необмислени авантюри и искам да попитам дали въпреки огромното ми желание не е по -правилно да се откажа от това намерение ? От друга страна ,нали всичко е климатизирано,хотел, мол, автобуси, таксита... може би жегата би ме измъчила само в Биг Буса и сафарито...Помагайте Praynig

Аз се прибрах преди няколко дни и беше много горещо. Наистина в моловете и такситата има климатици, даже на мен ми беше студено, но нали все пак забележителностите са навън. Ние единият ден бяхме на плаж на джумейрата и беше ужасно. Скрихме се под един чадър, но беше много топло и той изобщо не ни помогна. Мислех че във водата ще се разхладя, но и тя беше много топла. След това видях, че има душове и се надявах на студена вода там, но уви, беше вряла. Издържахме само 2 часа и си тръгнахме.
Не знам точно какви ще са температурите тогава, но мисля, че ще е доста по - топло. Говорихме си с един таксиметров шофьор и той каза, че когато стигнат 50 градуса нищо не работи.
Вечерите бяха по - хладни имам предвид около 30 градуса се усещаха.
Моят съвет е да се насочиш към друга дестинация или в друго време.

# 517
Записвам се да ви следя. Ние ще ходим от 23 до 30 септември. Ще летим с Wizz, а хотелът е Golden Tulip Al Barsha.
Някой ходил ли е в Yas Waterworld в Абу Даби да сподели впечатления?

# 518
ние сме от 26ти до 2ри Юли. Може ли да ви помоля да ми кажете дали програмата, която съставихме ще можеме да я изпълниме, и дали трябва да разместваме нещо?

26ти - четвъртък: пристигаме вечерта - в 20:00 - вечеря в иранския ресторант Danial Restaurant
27ми - петък: Union House, Victor Hugo cafe, Jumeira Grand Mosque, Jumeirah Public Beach, Umm Suqeim Public Beach, Dubai Marina Beach, Burj Khalifa, фонтаните, Neos bar
28ми - събота: Абу Даби: Al Raha Mall, джамията, capital gate, emirates palace, outlet mall, моста Sheikh Zayed, Ferrari World, островът Saadiyat, Cavalli Club Dubai
29ти - неделя: Al Mamzar Beach, Mall of Emirates, Burj Al arab в 13:00 за следобеден чай,  Safari от 15:30.
30ти - понеделник: Ibn Battuta Mall, Atlantis аквапарк, следобяда: Dubai Marina Mall + Подаръци от Carfour,  Palm Jummeriah , светещите небостъргачи, Buddha Bar.
1ви - вторник: Ibn Battuta mall, Miracle Garden, Madinat Jumeriah, Souq, Dubai Mall + ливанския ресторант Wafi City  - и вечерта към 6 вечерта - обратно към София.

ще съм ви много благодарна, ако потвърдите дали всичко е наред с програмата, че да ги запазваме атракциите. Идеята е - всеки ден да има за разглеждане нов плаж, нов мол, нова атракция, нов ресторант и нов бар.

# 519
Записвам се да ви следя. Ние ще ходим от 23 до 30 септември. Ще летим с Wizz, а хотелът е Golden Tulip Al Barsha.
Някой ходил ли е в Yas Waterworld в Абу Даби да сподели впечатления?
Ние ходихме в Yas Waterworld.Не мен и детето много ни хареса,въпреки ,че имаше някой атракции в ремонт.Като цяло смятам ,че задължително трябва да се посети поне единия от тези трите-Yas Waterworld,Atlantis Aquaventure или Wild Wadi.

# 520
Golden heart,  вие в Абу Даби сами ли ще обикаляте, че гледам доста неща си набелязала? С таскита ли ще се предвижвате? Като разстояния как са едно от друго?

# 521
Самички - от Дубай до Абу Даби с автобус, и там с таксита. Мисля за един ден да направиме всичко - единствено с плажа не знам как ще стане и там да се отиде. Всичко зависи от това колко ще се забавиме във Ферари Уърлд - за сега съм го оставила за 3-4 часа, и останалото по-малко време.

# 522
  • софия
В Абу Даби също като в Дубай разстоянията са големи, само че там стават и  задръствания. Автобуса от автогарата до джамията пътува над 40 минути и е на 20 минути. Автобуса от Яс айлънд е на час и пътува почти час до автогарата.
Ако си бяхте направили труда да прочетете темите щяхте да го знаете това. Особено Лунната пътека, която офлуди темата с въпроси, на които е отговаряно сто пъти.

# 523
Shhhh,  ами може и да е отговаряно по-назад, обаче аз нямам това време да седна да чета 5 теми по 50 страници и я намеря това което ме интересува,  а не.... То затова е темата, всеки да пита когато има нужда, иначе хайде да я затворят щом вече е отговаряно и няма нужда да се пита пак... Що за простотия... Не мога да разбера ти като каква си в тази тема, че вечно да коментираш въпросите на другите... Ако нещо те дразни и мъчи, ами просто не влизай и не чети... Това е!!!! Много е просто и лесно!!!! А аз ще питам тук колкото си искам, а и не само аз.... Да не се върна назад и да копирам твоите глупави въпроси, от преди да отидеш до Дубай...защото и тях ги видях... Не е нужно сега да се правиш на много компетентна и всезнаеща, хайде няма нужда...запази си знанията за себе си и не разваляй хубавата тема...Не бъди на всяка тенджера - капак...

# 524
shhhh...  така блестиш с липса на култура  Mr. Green по принцип има разлика между грубо отношение вкъщи, и грубо отношение навън. в единия случай потърпевшите нямат много избор, в другия - не са длъжни  Whistling не знам дали знаеш  newsm78

Роже и Богиня, а и другите, които вече сте били в Дубай, - ще съм ви много благодарна ако погледнете програмата, която сме направили след прочитане на темите. сигурно има някъде нещо недогледано в планът. ще се радвам да го посочите, за да не се окаже че като стигнеме там сме изгубени като араби в пустиня Flutter

най-вече и ако имате някакви съвети за Рамадан - през деня къде ще можеме да ядеме и пиеме, че ще сме точно тогава там и малко се притеснявам

П.С. shhhh... - не си прави труда да завързваш разговор с мен или да ми даваш съвети или квалификации. селективно ще пропускам коментарите ти  Peace

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 19:35 от Golden Heart

Общи условия

Активация на акаунт