В момента чета ... - 27

• 48 329
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Чета от доста време Вакантен пост. След като запомних персонажите кой кой е (след 80-90 стр.) я чета с интерес, но просто нямам никакво време напоследък  Tired
Скрит текст:
Относно Стъкленият замък и аз се потресох от тоталното безразличие и върховния егоизъм на родителите. Но от друга страна децата израстват изключително самостоятелни и способни да се справят с всяко предизвикателство на живота. И се чудя примерно моето дете, на което всичко му е поднесено на тепсия колко по-трудно би приело всяка трудност в живота Thinking Определено истината е някъде по средата ...

# 61
Нелчо, ако ти се четат трилъри, виж за някой скандинавски - в библиотеката не може да няма някоя на Хенинг Манкел или на Ю Несбьо  Grinning

В този ред на мисли преди малко си поръчах тези двечки на Карин Фосум  Laughing

Някой впечатления?  Thinking Или аз ще съм първата?  Party
Норвежка авторка, нищо не съм чела от нея... Не бях я и чувала  Laughing Laughing Laughing

Що не изчака малко едната на Фосум ти я бях пуснала във Фейса да я печелиш, току виж си извадила късмет...Simple Smile

# 62
  • София
Видях и мерси много, Гиговче  Heart Eyes Но тя е друга - най-новата й  Wink

Hug

# 63
  • гр.Варна
В момента чета "Безсъние" на Стивън Кинг.  Peace

# 64
И аз естествено гласувах с "да"  Laughing
Сега чета "Парфюмът" на Зюскинд и съм на път да я зарежа посредата. Паралелно зачетох на Кирето "Кал, пот и сълзи" на Беър Грилс и за моя изненада ме увлече, въпреки че не съм му почитател.

# 65
"Парфюмът "ми е една от  любимите книги, добре че ми я припомни да я прочета пак:)

# 66
  • срещу двата комина :)))
и аз да се запиша  Hug още си чета книжките за Джийвс и Устър, ще видим кога ще ми омръзнат  Joy

# 67
  • София
Да се запиша и аз :

И да добавя един положителен отзвук за "Деветият живот на Луи Дракс" - хареса ми психологията на отношенията между майката и сина, макар че тук ситуацията е доста крайна.

# 68
  • София
След Шогун и Калната река,имах нужда от нещо блудкаво и неангажиращо и захванах Кросфайър на Силвия Дей и за 1 седмица ги изгълтах и трите книжки-да ви кажа честно увлекателни са много,но толкова описателния секс ми дойде в повече,да не говорим,че на моменти и малко в сферата на фантастиката  Laughing

От днес започнах Копелето на Истанбул.

# 69
  • София
Ами много ясно, че гласувах с "Да"  Heart Eyes

Зачетох "Пеперудата".

# 70
Кажете за какво се разказва Сиянието на Стивън Кинг? Гледах я днес в библиотеката, но отзад нямаше анонс.

В ел. вариант чета Маринина и Пешките падат първи, а на хартия

http://www.helikon.bg/books/11/-%D0%A3%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D … 23.html#book_info

Тази книга "Намисли си число" доста често ми се набива в очи, почти при всяко ходене в Билла или Кауфланд я виждам и я разгръщам. Дори се чудех дали да не я включа в списъка си с книги за мартенската игра. Уж не съм на такава вълна-трилъри, но може пък да пробвам да чета отново нещо такова.
Недей!  Grinning
Да, харесва ми книгата, добра е за жанра си, но да дам десетина лева за нея - тцЪ  Stop По-добре нещо стойностно и тежко за тия пари.
Има я в Читанка - http://chitanka.info/book/5556-namisli-si-chislo

Естелка, аз останах с впечатление, че ти е харесала 11/22/63, но щом си гласувала с "не" в анкетата , явно съм в грешка..
Не мога да дам категоричен отговор дали ми е харесала или не. Стана ми интересно към края когато се забърза действието. Но края можеше да е различен - по-добър или по-лош.
Аз чета на телефон. Екрана е два инча - малко по-голям от кибритена кутия. За тая книга не си заслужаваше да си вадя очите.

За "Стъкленият замък" да попитам:

Скрит текст:
въпросите родители умствено изостанали ли са?? Или просто някакви маргинали?
Децата им спят в кашони, майката решава, че има нужда от пиано  ooooh!
Нормални са от психическа гледна точка.  Peace

# 71
"Творците на памет" (Джефри Мур).

О, това ми хареса!  Sunglasses Според мен, "Творците на памет" е по-скоро 'интересна' отколкото каквото и да е друго.

Много ми хареса да чета "Слепота" на Жоза Сарамаго, винаги е хубаво да попаднеш в (нарочно казвам 'в') книга, в която да се загубиш. Разказът за фактите много приятно се "размива" с почти метафизични сцени. По този начин много сполучливо загатнати са и религиозните елементи.
Вчера гледах и филма по книгата, който малко ме разочарова. От една страна много ми допадна визията, техническата реализация на нещата, от друга - явно режисьорът схваща сюжетът по съвсем различен начин от мен. Аз не бих локализирала нито кулминацията на събитията, нито развръзката на историята там, където той ги е сложил... Странно!

Преди няколко дни започнах "Децата от гаровия сейф" на Рю Мураками.

# 72
Аз не мога да гласувам за книгата от пред  Sad вероятно няма да я прочета в рамките на тая тема, но все пак си пожелавам да прочета много хубави неща , докато  пиша тук. Hug

# 73
Кажете за какво се разказва Сиянието на Стивън Кинг? Гледах я днес в библиотеката, но отзад нямаше анонс.
До колкото си спомням (а някои сцени от книгата са се прогорили в мозъка ми и са твърде ярки и след 20 години  #Crazy Laughing) книгата е за един странен и зловещ хотел в планина, затворен през зимата. Трябва му някой, който да го наглежда извън сезона и там се заселва семейство - мъж, жена и малко момченце с особени способности - телепатия и др. подобни. Хотелът е откъснат от света - естествено Simple Smile! После нещата поемат към тъмната страна - в типичния стил на Кинг - уж няма нищо страшно, а целият ужас се напластява в мозъка ти.... (е, поне в моя  Laughing).

# 74
  • София
До колкото си спомням (а някои сцени от книгата са се прогорили в мозъка ми и са твърде ярки и след 20 години  #Crazy Laughing) книгата е за един странен и зловещ хотел в планина, затворен през зимата. Трябва му някой, който да го наглежда извън сезона и там се заселва семейство - мъж, жена и малко момченце с особени способности - телепатия и др. подобни. Хотелът е откъснат от света - естествено Simple Smile! После нещата поемат към тъмната страна - в типичния стил на Кинг - уж няма нищо страшно, а целият ужас се напластява в мозъка ти.... (е, поне в моя  Laughing).

А предстоящият за издаване "Доктор Сън" е своеобразното продължение на историята.
"Сияние" е един от добрите романи на Кинг  Peace .

Малко спам:
Скрит текст:
Може ли някой да  ми обясни защо имената на някои потребители са в тъмно-синьо, други - в светлосиньо, а трети - в сиво? Има ли някаква логика или всичко се дължи на сбъгясаната "нова визия"?

Общи условия

Активация на акаунт