В момента чета ... - 27

• 48 330
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
През почивните дни прочетох "Миларепа" и "Оскар и розовата дама" на Е. Е. Шмит. Не ми харесаха толкова, колкото "Синът на Ной", но въпреки това ми се иска да продължа и с други книги на автора Simple Smile. Посланието на "Миларепа" изобщо не го разбрах, източните философии са ми много далечни.
Снощи започнах "Крал Артур и неговоте доблестни рицари" на Джон Стайнбек. Още съм в началото, но като че ли няма да ми допадне особено, не е история, която би ме развълнувала (може и да е от възрастта...). Ще почета още и ще видим.

# 436
Вчера приключих с "Момичето, което бях" на Джоджо Мойс. Книгата определено ми хареса една идея повече от "Аз преди теб".

От днес започвам:

# 437
Отказах се от sineokomomche на Джоан Харис....много скучна ми дойде, рядко оставям недочетена книга, но тази е в категория мазохизъм Rolling Eyes
Започвам Димна завеса на Сандра Браун! Hug

# 438
...
 Започнах "Бог пътува винаги инкогнито" - не си падам по популярна психология (не, че идеите не са ми интересни, но винаги съм почвала този вид литература с ентусиазъм, а после ми е ставало досадно и съм се връщала към любимата художествена  Heart Eyes, но явно в момента имам нужда от някакви напътствия, тъй като нещо съм в малко като дупка... А книжката започва добре, даже бих казала - обещаващо.
Тази си я купих заедно с другата му преди година и още не мога да стигна до нея... ooooh! Сподели после Peace
А другата на този автор-"Човекът който искаше да бъде щастлив", я прочетох и много я харесах, аз също не обичам такива психологии, но тази е различна, допадна ми много, четох я и аз в един такъв период на дупка и малко ми помогна да се измъкна, вдъхна ми надежда и кураж и някак си ме успокои, препоръчвам ти я ако не си я чела!

# 439
  • София
С такова нетърпение очаквах почивните дни, а не можах един ред да прочета  no
Започвам "Отмъстителите" на Кинг, мислех да разнообразя малко, но не мога да издържа на изкушението.

# 440
  • София
Зарязах "Морал" и започнах "Игра на тронове". За сега върви увлекателно, въпреки че съм съвсем в началото. Уикенда нямах време да прочета и страница  ooooh!. Но тази вечер продължавам  Party.

# 441
  • София
_dexter_, една приятелка, която е в голяма степен "на Ти" с източните философии въобще не можа да схване "Миларепа", тъй като я възприемаше буквално...  Аз си мисля, че разбрах идеята на Шмидт... и тънката иронична усмивка, с която е писал тази книга..., но не се изкефих така, както на другите му книги... Оценила я съм с 3/5, а това е много ниска оценка от моя страна за този автор.  Шмидт определено се отнася негативно към будизма, а това е в дисонанс с мен и не успях да се абстрахирам...  Wink

Кой четеше "Тайната на Ботичели"? - За мен идеята на книгата е страхотна. Определено има загадка, има интрига. Но самата идея, която е най-хубавото нещо в тая книга, авторката е изплагиатствала от друга книга (пишеше го в изданието, което четох, след книгата)! Обличането на прекрасната идея в опитите за писане на Фиорато е довело до една кашава бозичка... според мен. Идята 5/5. Изпълнението на Фиорато 1/5.... И тъй като Фиорато няма заслуга по идеята в крайна сметка й дадох 1/5...  

Аз си чета книга 1 от "Хрониките на Амбър" с кеф.  Heart Eyes

# 442
  • На планетата Земя
Пете, мисля, че love from Paris четеше "Тайната на Ботичели"? А помниш ли случайно коя е изплагиатстваната книга?

Аз завърших "Вътрешна стая" на Керана Ангелова, първа среща с писателката. Харесва ми начина на писане на авторката, напомня ми на "Правек и други времена". До средата бях готова да й дам 5/5. Но след това започнаха да ми идват в повече скритите мисли на писателката, трябваше да отделя време, за да се опитам да разбера какво означава дадената символика. Но съм доволна, че я прочетох.  Peace

Започнах "Чуй ме" на Маргарет Мацантини.

# 443
  • В един копнеж!
Тайната на Ботичели!  Crazy Страхотна книга. С нея станах фен на писателката.

# 444

galina0911 , oще нещичко за "Валс в тъмнината" можеш ли да кажеш ?   Peace
[/quote]

Става въпрос за една любов, която със сигурност ще те убие, но просто неможеш да я пуснеш, обсебваща, страстна и в същото време необяснима. Има интрига, убийство, добър сюжет с привкус на трагедия, абе заслужава си Simple Smile

# 445
  • София
Мишчица, с нетърпение ще очаквам отзивите ти за Троновете  Grinning

Аз си чета книга 1 от "Хрониките на Амбър" с кеф.  Heart Eyes

Толкова се радвам, че ти харесва  Hug

# 446
Да аз чета Тайната на Ботичели  Simple Smile
за изплагиатстването  отзад на корицата пише ,че книгата е  съчетание между Шифърът на Леонардо и Раждането на Венера ,но понеже и двете не съм ги чела нищо не мога да кажа ... но дори да е така все пак книгата ми харесва, а загадката все още поддържа интереса ми Simple Smile

# 447
  • София
Нези, много се радвам, че ти е допаднала "Писмото на Росети" /втори пореден провал в препоръките щеше да ми дойде в повече ... хехехе...  Joy шегувам се, разбира се  Hug Hug/.
Наистина, книгата е много приятна! А и сега, като видиш на живо La Serenissima , ще си и представяш сцени от книгата  Heart Eyes

Аз продължавам с "Под сянката на чинара" - много ми харесва!  Hug
Даже онзи ден, в пристъп на носталгия, си свалих "Фирмата" Laughing Какво да ви кажа?Не успях да го догледам...  Laughing

"Кукувицата" нещо я позарязах... Не че съм се отказала от нея, просто два дни подред си забравям Киндъла...  Laughing

Хубава седмица на всички   bouquet

# 448
  • София
love from Paris, не, не, нямах предвид рекламата, че приличала по стил на "Шифърът на Леонардо" и на "Раждането на Венера". Имам предвид, че буквално 100% идеята за картината на Ботичели и символите, които са изградени в нея, конкретно тази идея е взета от друга книга. Не си спомням заглавието на другата книга, Миле.  Hug

Kally May, тя е страхотна, как да не ми харесва! И така ангажира вниманието, че е просто супер!  Hug

mijjjka, и на теб хубава седмица!  Hug

# 449
  • Пловдив
През уикенда започнах "Вакантен пост" на Дж.К.Роулинг. Съвсем в началото съм, още не мога да си съставя мнение за книгата, като я свърша ще споделя впечатления  Peace

Общи условия

Активация на акаунт