Белите расисти

• 12 537
  • 213
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
 Joy Не искали!

jp, има едно простичко решение, което важи за цялото останало население - щом не плащаш дадена услуга спираш да я потребяваш. Убедена съм, че по- голям стимул на желанието им за интеграция от това няма.  Wink
Не виждам кой е луд да се напъва и мори за блага, които би могъл да получи безплатно. Ми не искат да си развалят рахатлъка, разбирам ги.  Laughing

# 121
  • където ми харесва
Винаги съм се опитвала да разбера в подобни теми какво точно се предлага от хората, защитаващи тезите от статията на Вулева.

Да си плащали тока и да спазвали закона. Ами не искат, бе! Не им е важно и не им е в ценностната система. Какво да ги правим? Да ги вкараме всички в затвора? Да ги разстрелваме на място? Да ги кастрираме насила? Това ли предлагате в общи линии или пропускам някоя особено творческа идея?

Между другото, говори се, че някога Петър Първи давал по една торба брашно на селяните, за да ходят на театър. (Ок, може да не е на селяните, че тях по това време май в Русия не са ги считали за хора - но схващате идея.)
Абе, и аз не искам като ползвам ток, вода и други неща да ги плащам, ама ми е налага, защото ако не си платя тока, ще ми го спрат. Кво значи, че не искат? И че не им е в ценностната система? Кое им дава правото на тях да си правят каквото си искат?
Пак питам, защо при положение, че циганите се водят граждани на тая държава точно като нас, не си изпълняват задълженията както правим и ние, и защо не се санкционират? Нормално ли е, като дойде инкасатора  в гетото да бъде бит от циганите? Като отиде циганин в болница, с него да е цялата рода и за заплашва лекарите с побой, ако не го лекуват? Ако циганин пребие българин, да се разминава с условна присъда, а ако българин пребие циганин, защото го е хванал да краде, да лежи поне по 2 години в затвора, че и да му се лепва допълнително обвинение за проява на расизъм?
Хайде, стига сме ги оправдали, че не искали да си спазват задълженията. Да, мен не ме устройва това. Искам да си плащат, да работят, децата им да ходя на училище,  и да не смучат от държавата като пиявици.

# 122
Joy Не искали!

jp, има едно простичко решение, което важи за цялото останало население - щом не плащаш дадена услуга спираш да я потребяваш. Убедена съм, че по- голям стимул на желанието им за интеграция от това няма.  Wink
Не виждам кой е луд да се напъва и мори за блага, които би могъл да получи безплатно. Ми не искат да си развалят рахатлъка, разбирам ги.  Laughing

Виж, няма как всички да живеем щастливо, ако една съществена част от нас живеят без елементарни битови условия. Спираш тока и гледаш как се гледат новородени бебета без ток, вода и канализация - и едно топло чувство, че тия бебета са справедливо наказани, се разлива из цялото ти тяло... И ние отлично знаем в какво ще се превърнат така израсналите бебета, нали? В хора извън обществото, за които единственият поминък са кражбите и насилието. Което няма как да не рефлектира един момент към твоя живот, повярвай ми.

Мизерията и липсата на образование са един отличен инкубатор на престъпност. Това вече го виждаме на много места. И не става дума някой да бъде оправдаван - просто такава е логиката на нещата.

# 123
  • където ми харесва
jp, ама те и сега, с безплатните вода и ток, с незадължителното образование (само за тях, разбира се), са си не по-малко престъпници.

# 124
jp, ама те и сега, с безплатните вода и ток, с незадължителното образование (само за тях, разбира се), са си не по-малко престъпници.

Със сигурност може да е по-зле. Една голяма част от тях нямат особен избор. Пак казвам, не ги оправдавам - обаче ми кажи какво правиш ти, ако си седмото дете от десет в някое село, не са те пращали на училище, работа в района няма и за висшистите, а единственото умение, което си научила от майка си е да джебчийстваш. Кажи ми - как би протекъл животът ти? Или може би ще отидеш да се обесиш някъде, защото не можеш честно да си плащаш тока?

# 125
  • Варна
Логиката е, че тези групи трябва сами да пожелаят да променят сегашния си живот и ако това задължително условие не е налице, всякакви опити да ги интегрираме в обществото са обречени на неуспех. Вече 20 год. се работи по въпроса с методите на убеждаване и така като гледам, успеха на начинанието клони към нула. Колко още години да опитваме с този явно неработещ подход?
Нищо не може да ги мотивира да работя за нещо, което могат даполучат даром. Признавам си и аз бих постъпвала по този начин, ако минаваше номера, обаче всички сме равни пред закона, ама някои са по- равни. Simple Smile

Винаги има изход, обначе изисква усилие и силна мотивация. Малцина я притежават, защото е по- лесно да се носиш по течението и по добре утъпкания път на паразит. Неоспорим факт е, че въпросното малцинство най-добре се повлиява от рестриктивни мерки. Първото и най- важно е да започнат да изпращат децата си редовно на училище. Оттам нататък вече средата ще си свърши работата. А като се извървят едно, две образовани поколения ще има шанс и за други мерки.

# 126
Логиката е, че тези групи трябва сами да пожелаят да променят сегашния си живот и ако това задължително условие не е налице, всякакви опити да ги интегрираме в обществото са обречени на неуспех.

Така е. Като аз мисля, че борбата за възпитанието на възрастните е загубена. Имаме шансове само с децата. И въобще не ми се свиди, че автобус взимал циганчетата, пък не взимал българчетата за училище. Ако не може да взима всички, по-добре да взима тези, които и без това са на ръба да изпаднат от системата.

# 127
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Да си плащали тока и да спазвали закона. Ами не искат, бе! Не им е важно и не им е в ценностната система. Какво да ги правим? Да ги вкараме всички в затвора?
Да, идеално решение. И в затворите да се въведе трудова терапия- например земеделски стопанства и да се изхранват от каквото изкарат в тях. Понеже не съм склонна да ги храня и в затвора, освен че съм им плащала тока (понеже електроразпределителните дружества си вземат дължимото, ако ен от неплащащите, то с надбавки за плащащите).

Аз също мога да "не искам да си плащам тока, бе". Някой пита ли ме дали искам? Като натрупам задължения, идва съдия-изпълнител, нали? И отивам в затвора. Защо циганинът и циганката да не идат?! Понеже им е друга ценностната система, така ли Sick?

# 128
Аз също мога да "не искам да си плащам тока, бе". Някой пита ли ме дали искам? Като натрупам задължения, идва съдия-изпълнител, нали? И отивам в затвора. Защо циганинът и циганката да не идат?! Понеже им е друга ценностната система, така ли Sick?

Не, не отиваш в затвора и не идва съдия-изпълнител. Спират ти тока, намираш пари и го плащаш. Ако все пак не го платиш, ЕРП-то те осъжда и съдия-изпълнителят събира парите, ако има от къде. Също като при циганите.
п.п. До сега като съм подавала молби за образуване на изпълнителни дела, никога не съм уточнявала дали длъжникът е циганин. Не ми е известен начин и съдебният изпълнител да има как да се информира за това, въпреки достъпа му до всичките регистри за населението.
Искам обаче да спомена, макар да осъзнавам, че в такава дискусия няма особен смисъл, че е пълно с български длъжници, които иначе живеят доста нашироко, но на практика не може точно нищо да им вземеш. И дълговете им въобще не са една-две-двайсет сметки за ток. Ама въобще. В това число и дългове към хазната.

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 23:03 от Анонимен

# 129
Сиреч, понеже нямат откъде да си съберат парите, те са практически ненаказуеми?

# 130
Сиреч, понеже нямат откъде да си съберат парите, те са практически ненаказуеми?

Виж сега. Затвор за длъжници няма, а както казваше един професор: "Има вземания, които не се вземат.".
Като нямаш от къде да си вземеш парите по гражданско дело, оставаш си с правото да го вземеш.

# 131
Не си представях нещата така, благодаря за разяснението Peace

Както и да е- затвор тогава за братята роми, когато крадат. Горе-долу същата бройка ще бъде, както с неплащащите ток Laughing.

# 132

Както и да е- затвор тогава за братята роми, когато крадат. Горе-долу същата бройка ще бъде, както с неплащащите ток Laughing.

Престъпността при ромите е по-висока, това мисля, че е обяснимо предвид стандарта на една голяма част от тях. Макар че и в статиите, които съм чела по въпроса, се уточнява, че статистиките за престъпността сред ромите не са точни. Един от факторите, които се споменава, е, че по-голям дял от престъпленията се извършват от лица на възраст 15 - 30 години (без оглед на етнос). Съответно ромското население е по-младо от българското (ромите на възраст 15 до 30 години са повече от българите).

# 133

Пълно е с братя роми в затворите. Във варненския до неотдавна имаше един за кашон вафли. Предполагам е бил рецедивист.  Mr. Green Нали разбираш, че там имат покрив и храна? Като жените и децата им в болниците. И там е пълно с тях.
Няма отърване ако не се интегрират. А няма интегриране ако нямат работа и образование. Умишлено първо слагам работа, защото само им е до образование на перманентно безработните родители.
Виждам много читави цигани напоследък и твърдя, че много държат на децата си. Само че първо някак си са се преборили с бедността. За сега не по пътя на образованието. От друга страна не познавам работодател, склонен да наеме циганин, дори и широкоскроените чуждестранни работодатели.

Престъпността при ромите е по-висока, това мисля, че е обяснимо предвид стандарта на една голяма част от тях.

Затова пък икономическите им престъпления въобще не могат да догонят тези на нашего брата българина. И за циганин-рекетьор не съм чувала.

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 23:15 от Анонимен

# 134
  • Варна

Престъпността при ромите е по-висока, това мисля, че е обяснимо предвид стандарта на една голяма част от тях. Макар че и в статиите, които съм чела по въпроса, се уточнява, че статистиките за престъпността сред ромите не са точни. Един от факторите, които се споменава, е, че по-голям дял от престъпленията се извършват от лица на възраст 15 - 30 години (без оглед на етнос). Съответно ромското население е по-младо от българското (ромите на възраст 15 до 30 години са повече от българите).
Това по кои данни?

Общи условия

Активация на акаунт