За свекървите, децата и още нещо...

• 61 129
  • 975
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Взимам под внимание в момента твоето мнение ,но не съм съгласна с него .Това неуважение ли е?  Laughing

Ееее, най-накрая разбра за какво е тази тема. Признах те, след 35 страници...

# 481
  • Sofia
   Мисля скоро да се отпиша от темата, свекърво-снаховският съспенс е умопомрачителен...  Joy

# 482
Взимам под внимание в момента твоето мнение ,но не съм съгласна с него .Това неуважение ли е?  Laughing

Ееее, най-накрая разбра за какво е тази тема. Признах те, след 35 страници...

Rolling Eyes

А пък с това
" Но...от друга страна, като се замисля, има и родители които си мълчат и нищо не казват, когато виждат, че децата им се друсат примерно. "
ставаш вече смешна. Лека ти вечер.

# 483
  • София
  Мисля скоро да се отпиша от темата, свекърво-снаховският съспенс е умопомрачителен...  Joy

Еми...човек като е млад не мисли, че ще остарее...Ама на, случва се понякога. Joy

# 484
  • София
Криворазбраната цивилизация.
Ще изхвръкна през тряснатата врата на техният дом, не на моя. Защото дам ли, ще бъде без условности.
Твоето не е обич, бич е.
Права си, всичко се връща. Нагледен пример си. Confused

Ама как? Няма ли да им дадеш поне да поседят на 5000 левовия диван?  Joy Нали знаеш, че само празни приказки говориш в момента? Като броиш не 5000, а 10000 лева за диван виждайки, че е кофти грешка и си премълчиш, тогава ела да ми се похвалиш. Но...от друга страна, като се замисля, има и родители които си мълчат и нищо не казват, когато виждат, че децата им се друсат примерно.

Тук идва разликата в съзнанието, възпитанието и възприемането. АЗ за един ДИВАН проблеми няма да правя НИКОГА. Най-малкото, защото никога няма да ми мине идеята за подобно нещо. Съзнанието ми няма да го отчете като извор на бъдещи намеци, разпри и налагане на вето. Житието и битието на оффспринга би ме вълнувало до толкова, до колкото искам да бъдат здрави и щастливи. И за твоя изненада, щастието не е в мебелировката.

Рядка простотия е твоето, признах те. Обирам си предишните думи за интелигентността ти, абсолютната махленска простакеса си! Диван и дрога -абсолютно съпоставими! Sick

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 01:06 от Ms.Gorgeous

# 485
  • София
Основното на това да помогнеш на някого, е да му дадеш в ръцете инструменти сам да изкарва прехраната си. За децата смятам, че това е образование, подкрепа и помощ в стъпването на крака. Не мисля, че финансирането е помощ, дори напротив - много теми има по форума за финансиране от родителите, вкл. и родителите на жената и на мъжа... винаго финансирането води до проблеми - ако се позаровиш, а казваш, че четеш отдавна, ще се сетиш за една девойка, дето мама и тати я финансираха, а мъж й не искаше, но тя смяташе, че не е прав. Някъде наблизо стои и друга тема за семейство с две деца, финансирани от родителите си, на които рязко им спрели кранчето...

Така че аз смятам, че да финансираш децата си, когато са решили да направят семейство, далеч не е добра идея, каквото и да си говорите - това води само до допълнително финансиране...

Не разбрах младите работят ли, защо не успяват сами да се справят с разходите по ремонт и обзавеждане? Лично аз /но моите деца още са малки/ не бих финансирала тези мероприятия - ще си изтеглят заем, ще си го връщат, така ще знаят и цената на всяка една мебел и плочка в дома си, защото те са я платили и евентуално отгладували... Но това го мисля сега.

Мисля, че темата се изчерпя - време е да ползваш функцията Информирай модератор и да помолиш да бъде заключена.

Дано си разбрала нещо, дано и аз започня за някой ден, когато му дойде времето  Peace

# 486
Нищо не е разбрала и няма да разбере,щом приема за читави само мненията, като нейното (аз не видях такива,но....).
Аз не съм много по-малка от теб,но твоето мислене е абсурдно,жалко че детето ще страда от това.Снахата ако е малко умна,няма да обръща внимание на бръщолевенето ти,но това не означава,че няма да те уважава Simple Smile. Как не разбра,че и да даваш,това не означава автоматично уважение.А 5000 лв дивани има и хората си седят на тях ,това че ти не можеш да си го представиш,не означава че не съществува.
ПП:Е такова животно няма-казал Бай Ганьо

# 487
  • Насред хаоса

Не звучиш убедително. Щом въобще ти минава мисълта за задни мисли, че и ги приписваш на другите, няма какво да коментираме повече... Wink
Да ти кажа, хич не ме интересува дали на теб ти звуча убедително или не. Не аз съм тази, която говори непрекъснато за пари и криворазбрано уважение. Да вземаш под внимание мнението на някого не означава винаги да си съгласен с него, особено ако се опитват да ти го налагат. Неслучайно няколко пъти споменах свекъра си, защото точно с такова поведение като твоето се докара дотук, никой да не му обръща внимание и да си се хвали сам на себе си какво е направил и какво е дал. Каквото си постелеш - на това ще легнеш.

# 488
  • Tам през Атлантическия океан
Нищо не е разбрала и няма да разбере,щом приема за читави само мненията, като нейното (аз не видях такива,но....).
Аз не съм много по-малка от теб,но твоето мислене е абсурдно,жалко че детето ще страда от това.Снахата ако е малко умна,няма да обръща внимание на бръщолевенето ти,но това не означава,че няма да те уважава Simple Smile. Как не разбра,че и да даваш,това не означава автоматично уважение.А 5000 лв дивани има и хората си седят на тях ,това че ти не можеш да си го представиш,не означава че не съществува.
ПП:Е такова животно няма-казал Бай Ганьо

Ako нямаха предоставен апартамен дали щяха да си купят диван за  5 000 лв.   Wink

Аз за това викам бабите по екскурзии и всичко ток  Wink Whistling

Както ме знаете аз съм против предоставянето на такива подаръци  Mr. Green  ...... трябва да им поуври гъза да си го заслужат  Grinning  
Даром такива неща се имат за даденост и не се ценят така ако сам си ги постигнеш  Grinning  

# 489
Прощавай, може ли да постнеш ако не самата покупка, поне ориентировъчна снимка на заветния диван, че да визуализираме мебелта, разлютила тази тема. Може и без цената.

# 490
  • където ми харесва
Твое право да си се концентрираш над тези постове ,които ти се харесат . В свободна страна живеем, все пак .  Аз на моите деца, съответно и снаха и зет,ще давам разбира се, от сърце . Пък ако ще и гребло от трактор за легло да са си харесали  Laughing-тяхна воля . И представи си ,няма да очаквам благодарност и уважение  за  което. Родителстването е най-неблагодарната професия на света,не го ли знаеш ? Ако съм ги възпитала човеци-ще ме уважават и без да давам . Тъй както уважавах и обичах аз, моята майка,която нямаше и една стотинка за моята сватба. Сега дали ме разбра ? Надали .

Аз добре разбирам какво казваш, но ти разбираш ли какво означава думичката "уважение"? Да ти помогна - думичката уважение означава освен всичко друго, да взимаш под внимание мнението на някого. Това е то, уважението. С тряскане на вратата под носа не се доказва уважение. Ако имаш кофти свекърва, аз какво съм ти виновна? newsm78
Добре, аз искам да те питам нещо, моля те, отговори ми.
Ако уважението включва и взимането под внимание мнението на някого, ти до каква степен си склонна да взимаш мнението на собственото си дете под внимание?
Очакваш ли, че всеки път, когато ти имаш някакво мнение, спрямо неговото семейство, той трябва да се съобразява с него? И ако не го прави, смяташ ли, че не те уважава достатъчно?

# 491
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Авторката неколкократно натвърди, че мнението на 'децата' хич не й е важно, защото едно време тя е слушала безропотно възрастните, а сега е дошъл нейния ред да раздава правосъдие. Изисква уважение, но уважение НЕ дава. Ако е истина тази тема (в което аз отказвам да повярвам), то с тия инати, налагания и тропане с крак авторката рискува или да загуби сина си, или той да загуби жена си...
Всъщност аз така и не разбрах 'децата' ли са го искали този прословут апартамент или тя сама се е натиснала. Не разбрах те ли искат пари от нея за ремонта и обзавеждането или тя решава да дава, защото 'така трябва'? Щото то първо беше част от парите за дивана, после пък стана цялата сума...после пък излезе, че им плащала и ремонта...
Струва ми се, че нещата не стоят точно така и май-май всичко е само в главата й...

# 492
  • София
Темата стана налудничава, но пак ще се пробвам.

Диванът уж бил ужасно скъп - 2000 лв. Сега виждам, че се спрягат 5000 лв. Последно за какви пари става въпрос, не че има значение, при положение, че с тях авторката си купува не обич, а подчинение и криворазбрано уважение .

Ако проекто снахичката не е безгласна буквичка и някакво мекотело, тепърва ще стане мнооого интересно. Авторката се е виждала само 3-4 пъти със снахичката, не я познавала добре, но се бие в гърдите колко се уважавали. Определено следва продължение  Mr. Green

Много ми се иска тази тема да достигне до сина и снахата.  Peace

# 493
  • където ми харесва
Авторката неколкократно натвърди, че мнението на 'децата' хич не й е важно, защото едно време тя е слушала безропотно възрастните, а сега е дошъл нейния ред да раздава правосъдие. Изисква уважение, но уважение НЕ дава. Ако е истина тази тема (в което аз отказвам да повярвам), то с тия инати, налагания и тропане с крак авторката рискува или да загуби сина си, или той да загуби жена си...
Всъщност аз така и не разбрах 'децата' ли са го искали този прословут апартамент или тя сама се е натиснала. Не разбрах те ли искат пари от нея за ремонта и обзавеждането или тя решава да дава, защото 'така трябва'? Щото то първо беше част от парите за дивана, после пък стана цялата сума...после пък излезе, че им плащала и ремонта...
Струва ми се, че нещата не стоят точно така и май-май всичко е само в главата й...
Значи, ти не си разбрала (както явно и всички, писали в темата, преди уточняващия пост на авторката).
Писала е, че децата правят ремонт на апартамента, който им е дала. Трябваше да се сетиш сама, че тя плаща и ремонта. Както каза авторката, ми то се подразбира.
Писала е, че е искала да помогне за покупката на дивана. Трябваше сама да се сетиш, че става въпрос тя да го плати. Подразбира се. Въпреки че, аз на друго се чудя. Тя каза, че този диван вече е купен, пък всъщност тя нямало да дава пари за него. Сега...децата сами ли си платиха дивана, тя даде ли пари за него, не се разбра, въпреки че явно в някое подмятане, трябва да се подразбира кой го е платил, ама и аз не хванах newsm78

# 494
  • София
Аз добре разбирам какво казваш, но ти разбираш ли какво означава думичката "уважение"? Да ти помогна - думичката уважение означава освен всичко друго, да взимаш под внимание мнението на някого. Това е то, уважението. С тряскане на вратата под носа не се доказва уважение. Ако имаш кофти свекърва, аз какво съм ти виновна? newsm78

Леле, леле, леле...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт