За свекървите, децата и още нещо...

• 61 110
  • 975
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз наистина не мога да повярвам, че зад постовете стои зряла жена на 46 години.
Представям си я като капризно дете, тропкащо с крачета и пискащо, че млякото му е горещо.

# 496
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Да, това за купуването на дивана го пропуснах някъде измежду всички писания  Mr. Green
Ами в такъв случай явно децата си имат достатъчно средства, за да си позволят да си купят това, което искат, тъй като Popule все още беше на етап колебания да има или няма вето.
Другият вариант е да е платила покупката, а тук да си избива агресията, щото не може пред сина си. Моля авторката да разясни

Тонка, 2000 лева е дивана последно. 5000 е на някой друг от темата  Mr. Green

# 497
2000 лева е дивана на авторката и няколко пъти повтори,че е много скъп. И аз и казах ,че 2000 не е толкова скъпо,защото моя струва 5000лв. Тя явно не повярва ,че има дивани с такава цена ,че дори и снимка ми поиска Simple Smile

# 498
Аз наистина не мога да повярвам, че зад постовете стои зряла жена на 46 години.
Представям си я като капризно дете, тропкащо с крачета и пискащо, че млякото му е горещо.

Ами тя всъщност е млада жена! И това да признаеш, че детето ти е пораснало, има собствен живот и взема тежки решения за покупката на нефункционални мебели, е страшно понякога.

# 499
  • София
Каси, млада е, но не е някоя хвърчаща в облаците 20-годишна пикла.  Wink Освен да е климакс...  Thinking Страшно изнервено и агресивно звучи. Направо плашещо.

mama 123, авторката поиска снимка и на моя диван, който е 2000 лв.  Mr. Green А това наистина е нормална цена за добър диван.

# 500
Авторката да идва да каже какво последно се купи и да закриваме темата, че стана много досадно вече.

# 501
Като гледам авторката  маи доста е разочарована от сина си.Тя е успяла ( има средства , имоти ) , а е жена , а той седи и чака.
Но като ,че ли в цялата тема не споменава много за сина си , а ги слага под общ знаменател ТЕ.
Прави някакви бегли опити да обясни колко харесва бъдещата снаха и как тя била на нейна страна , пък после казва ,че я е виждала 2-3 пъти.

Изобщо много объркани неща.

В крайна сметка едно е ясно.Синът и не е това , което тя иска и това доста я мъчи.Но е много късно да променя нещата.Изпуснала е доста годинки.

# 502
  • София
А на мен ми е интересно, къде е свекърът в цялата схема  newsm78

# 503
  • София
Като гледам авторката  маи доста е разочарована от сина си.Тя е успяла ( има средства , имоти ) , а е жена , а той седи и чака.
Да бе, а реве за "ужасно" скъпия диван за 2000 лв. Според мен всичко е въздух под налягане - парадирането с имотите, парите и т.н.

Такива като нея по-добре и една стотинка да не дават за подаръци, че подареното ще излезе през носа на получаващите.

А на мен ми е интересно, къде е свекърът в цялата схема  newsm78
Под чехъла на авторката може би.

# 504

Вероятно, където и моят- в десета глуха.

# 505
  • Насред хаоса
Сигурно там, където е и моята свекърва - безгласна буква и последна дупка на кавала, макар че заслугите й за постигането на всичко са повече от тия на свекъра.

# 506
Е , то тя маи е с нов "свекър" и сама се е борила за всичко и маи за това смята ,че има такива права над децата си.

# 507
  • София
О, много родители смятат, че децата им са техни вещи.

# 508
Ох, ама стеее. Хем не четете внимателно, хем и на психолози се правите.
Какво има толкова за разбиране, та 30 с. изписахте да я навиквате жената.

"Младите" вероятно са на по 20-25 години. Може би още учат, може би сега завършват, със сигурност нямат спестявания.
Жената има свободно жилище, предоставя им го.
Плаща за ремонта.
Помага и за обзавеждането.
Нормално, има възможност, а те - не. И да работят нещо, то е за покриване на собствените им разходи, няма как на 25 години човек да има събрани 10-20 хиляди за основен ремонт и обзавеждане (е, тук изключваме съфорумките, те от 16годишни вече имат, всичко сам сами Mr. Green)
Обаче (ето го обачето) в ентусиазма си и поради неопитност се хвърлят на нещо, което на нея й се струва неподходящо. И като цена, и като функционалност. По-точно, в обратен ред - първо голямо и непрактично, неподходящо по размер за малката всекидневна, след това идва аргументът за скъпо. Мисли, че просто са на път да направят неразумна покупка. Пита във форума за съвет, дали да я плати тихомълком и да ги остави да си трошат главата, или да откаже да я финансира. И затова я изядохте с парцалите...

Нито е говорила лошо за момичето, нито го е обиждала по някакъв начин, напротив. Нападала го била, "изкарвала си върху снахата" Rolling Eyes Къде? Аз прочетох, че синът й се е лепнал за великата мебел Laughing
Ама казвала "ТЕ"!? Ами похвално, те наистина са вече "ТЕ". Да ги дели на мойто и онова чуждото ли?
Не е и казала, че ще даде парите, ама синът й трябва да й се кланя или уважава само заради това. Разговорът зави в тази посока след вашите странни включвания.
Права е, че май се вкарвате във ваши си някакви филми, прекарвате всичко през вашите си проблеми със свекървите и я нападате за някакви родени във вашите глави прегрешения.
За свободните съчинения да не говорим - разочарована била, че синът седял и чакал, че не бил това, което тя иска ooooh! За 20на годишно момче! Откъде ги измисляте тези глупости Rolling Eyes Аз пък мисля, че жената много си обича и се гордее със сина си. Иначе нямаше да му помага с такава готовност.

ПП. Свекър, в смисъл, баща на момчето, вероятно няма. Още от първите си постове споменава, че има горчив опит как от битовизми може се стигне до раздяла. Може да са разведени, може всичко. Ама не четете! Да не говорим, че не е ваша работа да си врете гагите в това, и то по такъв грозен начин!

Попюле, дай сега 5 лв. за защитата Grinning и друг път мислИ, преди да се допитваш до форума!

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 11:40 от птица

# 509
  • по пътя на светлината
Ох....,много страници сте изписали.... Joy
Аз....ще съм много лоша тъща Simple Smile
Да ви призная не мога да си представя,че дъщеря ми ще пожелае да живее с приятеля си(който съм виждала няколко пъти)  ще им предложа жилище ,ще го ремонтирам с две думи ще ги финансирам и накрая лоша съм била.
При мен това нямам как да се получи,защото не бих вливала пари да подсигурявам подобна връзка.Авторката наистина обича безкрайно сина си и е прекалено всеотдайна.
Ще си ремонтирам апартамента ако е за ремонт,ще си го обзаведа,както на мен и дъщеря ми и харесва,надявам се да бъда толерантна,винаги сме стигали до разбирателство за сега. Wink
Не съм против да се живее на семейни начала,но в случая на авторката е още много рано да се говори дали това ще бъде партньорката на сина или ще си остане като преминаващ ,,елемент,, в живота му.
Сигурна съм ,че всяка от вас едва ли ще е във възторг да финансира подобни отношения , ,,камо,, ли да не се притеснява,дали си заслужава пилеенето да излишни средства за момента,за този етап от живота на детето и.

Общи условия

Активация на акаунт