За свекървите, децата и още нещо...

• 60 700
  • 975
  •   1
Отговори
# 780
Реших,да се включа в тази тема защото си имам не една,ами две свекърви.Нямаме все още деца,но като цяло са хора,които не ми се бъркат много много.
Трябва всичко да е двустранно според мен - ако не искаш да ти се бъркаш,няма да се оставяш на издръжката на свекъри или родители
Не мога да разбера ''деца'',които хем взимат пари хем ''Аз съм голяма и няма да ми се бъркаш''.Звучи повече като разглезен тийнеджър.
Нашите ни помагат с подкрепа,но всеки се оправя сам.Независимостта си има цена.
Подкрепям Тонка,не давай пари.Щом не искат да им се бъркаш,не им се бъркай въобще Naughty Включително и с парите.
А не такива,които си играят на семейство,а после ''Маме,дай пари че..''

# 781
  • Tам през Атлантическия океан
Popule, твоята майка винаги ли ти е давала наклон в живота? Имам предвид, винаги ли е била до теб да ти казва "това е грешно, не го прави"? И ти винаги ли си я слушала?

Може ли аз  Mr. Green

Мойте докато съм била зависима от тях винаги са ми давали наклон , еле па майка ми  Wink Като не съм слушала имаше 'взрив и динамит' по м/у ни .
Отделих се постепенно , семейство , самостоятелност .... съвети/наклони да са давани и да не съм ги слушала нямаха тези последствия като преди , когато бях обгрижвана от родителите.

Докато има такива , обвързаности , обгрижване на новото младо семейство ще има и наклони  Mr. Green  и като не се слуша ще има бИг мама скЕндЪл  Mr. Green

# 782
  • където ми харесва
Абе, питам си аз, защото и моята мама е имало моменти, в които ми е казвала "да знаеш, ако направиш еди какво си, много е вероятно да сбъркаш", НО е оставяла на мен да преценя дали да сбъркам, или да я послушам. И смятам, че разликата от съвет, до наставление е голяма. Аз също казвам на децата си, че нещо БИ МОГЛО да бъде грешка, но оставям избора на тях, дали да сбъркат, или да ме послушат. Понякога самата аз бъркам, признавам и, в преценката дали нещо би било грешно за тях, и точно за това ги оставям сами да взимат избор какво да направят. Смятам, че това е правилния начин. Не го налагам. Не обичам и на мен да ми се налагат.

# 783
Ама разбира се,че го смятам за намеса,щом става въпрос за един нищо и никакъв диван само. Естествено е да си помисля,че щом за един диван става такъв проблем,а за по-сериозно нещо си...какво ще стане ? Хм?

п.п. Чиннопреклонно се извинявам на авторката за пренебрежителното ми отношение към тази тъй ценна и скъпа вещ .

Искаш ли сега да си отговориш на собствения си въпрос?
Хайде да помислим за по-сериозното...да кажем, синът ти или дъщеря ти пораснали. Женени, имат деца, обаче решили да се развеждат. Ти какво ще направиш? Ще се намесиш ли да направиш възможното да помогнеш да си задържат брака или не?

Много пъти съм си го мислила . Но това зависи от много,много неща,ситуации и въобще така хипотетично мисля,че никой не може да отговори . Още по-зле става работата ,че аз съм малко чешит родител .Може би,защото моята майка беше такава . Не защитавам на всяка цена децата си . На мнение съм,че ако са виновни трябва да си понесат заслуженото . Не,че ще се обърна срещу тях-никога . Но не мога и да се правя,че не са виновни. Абе тя една мътна,мътна....Плюс това,един брак се спасява ако си заслужава . Ако виждам,че щерката или синът са нещастни,не им е добре...за какво да го спасявам .

# 784
Абе, питам си аз, защото и моята мама е имало моменти, в които ми е казвала "да знаеш, ако направиш еди какво си, много е вероятно да сбъркаш", НО е оставяла на мен да преценя дали да сбъркам, или да я послушам. И смятам, че разликата от съвет, до наставление е голяма. Аз също казвам на децата си, че нещо БИ МОГЛО да бъде грешка, но оставям избора на тях, дали да сбъркат, или да ме послушат. Понякога самата аз бъркам, признавам и, в преценката дали нещо би било грешно за тях, и точно за това ги оставям сами да взимат избор какво да направят. Смятам, че това е правилния начин. Не го налагам. Не обичам и на мен да ми се налагат.
И с целият пост. Peace

# 785
Семейство на издръжка от родители не си представям да просъществува дълго. А ако опре майка ми или свекърва ми да ми спасява брака, надали ще има успех.
Има огромна разлика в това да споделиш на младите опасенията си за евентуална грешка и да дадеш съвет, и това да настояваш да стане на твоето. Май беше налагане на "вето".

# 786
  • София
Хайде да помислим за по-сериозноте грешки, повтарям ГРЕШКИ, дано да ти светне за какво се говори в цялата тема...да кажем, синът ти или дъщеря ти пораснали. Женени, имат деца, обаче решили да се развеждат. Ти какво ще направиш? Ще се намесиш ли да направиш възможното да помогнеш да си задържат брака или не?

Наистина ли мислиш, че ако двама възрастни с деца съвсем съзнателно са взели решението да се разведат, или пък бракът им е толкова скапан вече, че не виждат друг изход, външен човек, пък бил той и майка на единия, могат да променят нещата?

# 787
  • Пловдив / София

Женени, имат деца, обаче решили да се развеждат. Ти какво ще направиш? Ще се намесиш ли да направиш възможното да помогнеш да си задържат брака или не?

И като се намесиш, няма да се разведат ли.
За такива пък големи и сериозни неща като развод, изобщо не можеш да се месиш.
Да, може да изслушаш детето си, доводите и причините за развода от негова гледна точка. Даже можеш и да изслушаш и сина/снахата, но не можеш да вземеш решение вместо тях. Не можеш да играеш третата страна в техните отношения.

# 788
Семейство на издръжка от родители не си представям да просъществува дълго. А ако опре майка ми или свекърва ми да ми спасява брака, надали ще има успех.

Ама тук май има много и на всичкото отгоре тропат с крак ''С какво прави ми се месят в живота!!''

# 789
Не можеш да играеш третата страна в техните отношения.
Именно  Peace

# 790

Женени, имат деца, обаче решили да се развеждат. Ти какво ще направиш? Ще се намесиш ли да направиш възможното да помогнеш да си задържат брака или не?

И като се намесиш, няма да се разведат ли.
За такива пък големи и сериозни неща като развод, изобщо не можеш да се месиш.
Да, може да изслушаш детето си, доводите и причините за развода от негова гледна точка. Даже можеш и да изслушаш и сина/снахата, но не можеш да вземеш решение вместо тях. Не можеш да играеш третата страна в техните отношения.
Да,това ще е и моето поведение.
Същото важИ и ако виждаш,че детето ще направи и грешка с развода . Грешка в избора на съпруг,това според теб ,нали...и т.н. А между другото и през това преминах. Само че в моя случай брата на моя мъж се опита да спаси нашия брак . Ефекта след 5 години,след спасяването е нулев. Не става насила работата.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 14:24 от ol

# 791
  • където ми харесва

Ама тук май има много и на всичкото отгоре тропат с крак ''С какво прави ми се месят в живота!!''
Всъщност, тези, които са на издръжката на мама и тати, си казаха, че в момента имат нужда от тяхната помощ и си трайкат. Така че, не си права.

# 792
  • Tам през Атлантическия океан

Всъщност, тези, които са на издръжката на мама и тати, си казаха, че в момента имат нужда от тяхната помощ и си трайкат. Така че, не си права.
Е вие па издръжка  Laughingь
но е факт че масово се помага на младите семейства от възрастните такива .
Ако не се ,  се следа с лошо око  Simple Smile или се упрекват рдителите че не го правят , развалят се отношения .....

# 793
Обаче възрастните трябва само да дават,но като кажат че не са съгласни с нещо - ''Ние сме големи и сме семейство,с какво право се обаждаш''.

# 794
Обаче възрастните трябва само да дават,но като кажат че не са съгласни с нещо - ''Ние сме големи и сме семейство,с какво право се обаждаш''.

Това вече е до възпитание .Никога не съм си позволявала такова отношение към свекърва ми,колкото и да ми е била неприятна .Възрастните се уважават ,така съм възпитана. Вече дали това уважение ще се запази с времето , си зависи от възрастните  Wink

Общи условия

Активация на акаунт