За свекървите, децата и още нещо...

• 60 829
  • 975
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За какво уважение си говорим. Ти си отишла в къщата на сина и снахата и се месиш по най-неуважителния и груб начин и то за някакъв си скапан диван.

Моля? Нещо не чух добре. Кой в чия къща е отишъл?

Цитат
ащото си имам личен живот, който не се върти около децата ми.  Wink
УЖАСНО СИ противоречиш.Пукаш се от яд , че няма да е на твойто.
Да и всички разбрахме, че тя е дошла в твоята къща, която уж си я дала.
Никога няма да спреш да им го натякваш.Ай със здраве и дано оцелее брака на сина ти.

Момиче, защо да се пукам от яд? Напротив, притеснявам се за тях. Смятам, че ще направят голяма грешка, за която ще съжаляват. Затова е всичко. Една майка не може да се пука от яд, че не е на нейното, ако "тяхното решение" е по-добро. Разбери го. Явно нямаш деца...

# 91
  • Fort Worth, TX
нАПРОТИВ ИМАМ ТРИ МОМчЕТА.дВЕТЕ СА НА 18 и скоро мен това ме чака.Дори и за миг не си помислям, че ще им давам наклон с каква мебел да си обзаведат апартаментите.Както казах, ако искат на рогозки да спят.Ако искат и в мебели да се заринат все ще ми е тая.Когато ме поканят ще ида.Попитат ли ме ще дам съвет.Обаче да им кажа, че ще направят грешка с един диван няма да стане.

# 92
  • София

Аз самата имам огромна мебел с бобинг/реклайнинг фотьойли (той синът ми затова настоява за тези мебели, знам си аз). Страхотно съм доволна. И както казах по-нагоре, нямам проблем децата да си купят нещо подобно, но няма да имат място в хола. Сори, ама човек трябва да се съобразява с реалностите.

Ами, заменете жилищата и всичко ще е наред!  Hug
Ти в тясното жилище - да си го обзавеждаш, както си искаш, те - в голямото, за да си разположат огромната гарнитура.  Peace

Аз не живея сама, все пак. Не мисли, че съм някакво бабче - доста млада свекърва съм (от тия, лъскавките така-онака, нагоре-надолу, ханч Laughing), бая време ще ме чакат да се гътна. Иначе бих се разменила с удоволствие. И това ще стане някой ден, като и АКО овдовея. Blush

# 93
Аз не разбрах каква връзка имат апартаментът и диванът? Освен че няма място. Ама е много важно да се доуточниш, какво кога си дала. ooooh!
Горко й на снахичката.
Е ли възможно да списва тук и се познае. Whistling Дано!

# 94
  • София
Аз не разбрах каква връзка имат апартаментът и диванът? Освен че няма място. Ама е много важно да се доуточниш, какво кога си дала. ooooh!
Горко й на снахичката.

Всяка една от вас може да се познае. И аз така казвам - дано. Simple Smile Доста изводи човек може да си направи от подобни теми.

# 95
  • София
нАПРОТИВ ИМАМ ТРИ МОМчЕТА.дВЕТЕ СА НА 18 и скоро мен това ме чака.Дори и за миг не си помислям, че ще им давам наклон с каква мебел да си обзаведат апартаментите.Както казах, ако искат на рогозки да спят.Ако искат и в мебели да се заринат все ще ми е тая.Когато ме поканят ще ида.Попитат ли ме ще дам съвет.Обаче да им кажа, че ще направят грешка с един диван няма да стане.

А ако се друсат, ще им кажеш ли, че правят грешка? newsm78 Или да кажем, ако пият и пушат по много?

# 96
Горко й на снахичката.

Всяка една от вас може да се познае. И аз така казвам - дано. Simple Smile Доста изводи човек може да си направи от подобни теми.

Да де, дано, и аз това казвам. Да види с какво чудо ще си има работа.
Първата половина от поста нещо я пропусна.

# 97
  • Бургас
miss july, без да се обиждаш, ама теб пък съм те запомнила с едни недотам мили епитети за евентуалната снаха, дето ще ти вземе сина, пък тя ще има наглостта да има собствено мнение и да те избутва на заден план. Не се заяждам, но доста ме беше впечатлила, сега като те чета, надявам се си преразгледала тогавашното си становище.

Какво имаш предвид? За какво мое "становище" имаш предвид?

# 98
  • София
Горко й на снахичката.

Да де, дано, и аз това казвам. Да види с какво чудо ще си има работа.
Първата половина от поста нещо я пропусна.

Ще коментирам първата част, добре. Значи, уточнявам се какво и кога съм дала в контекста на разговора - защото ме питат. Нали все пак си говорим, обсъждаме тук. Нито ти ме познаваш, нито аз теб, за да ми пука особено от твоето мнение. И все пак, това е форум, всеки има право на мнение. А изводите, като търсеща съвет, ще си ги направя самата аз. Както и решенията и поведението.

# 99
Като събираш мнения и съвети, не казвай че не ти пука от мнение, което някой се е постарал да даде и напише.

# 100
  • София
Като събираш мнения и съвети, не казвай че не ти пука от мнение, което някой се е постарал да даде и напише.

Нещо не ме разбра. За някои мнения не ми пука, други ще взема под внимание. Дали стана по-ясно? Винаги е така - не може от устата на всеки да тече златен прах, има сериозни мнения, има и плява - решението си е на човека. Нали точно това една част от дамите ме съветват тук - да се примиря, че мнението ми няма да бъде взето под внимание? А колкото до желанието да се списва във форума - то наистина е по желание, предполагам не насила.

# 101
Е тая тема за мен е селски пиниз от тия, дето се леят сега в Клюкарника. Свекървата дала апартамент на сина си и очаква в замяна да й козирува.  Голем праз, ако ще не на центъра на София,  на Луната апартамент да ми даде майка ми, щом ще пуска тема във форума вето да ми налага за един диван и ще го нарича свой дом, дим да ме няма.

# 102
  • София

Далеч ли ще стигнеш? Thinking
Винаги е по-лесно човек да е "дим да го няма". Дано снаха ми да е по-сериозна, че ако така лесно се отказва, май наистина ще по-добре да е "дим да я няма"...Майка ти дали е била "дим да я няма" от живота ти? newsm78

# 103
  • град-държава
Снахата ако има повече мозък, последното нещо, което ще направи е да се трови с простотията на свекърва си.

# 104
  • при късмета
Откога уважението е еднопосочна улица? Родителите за някакви си там лукови глави ли ги имате? Тяхното мнение за нищо ли не се брои в днешни времена?

Ако ти не уважаваш свекървата си, очакваш ли да уважават теб, когато станеш свекърва?

Ето тази логика "аз съм слушкала мама и тати и моето дете е длъжно да ме слуша", ме вади от равновесие. Да, има родители, които и за лукови глави не стават. Обикновенно са налагащите се и нетърпящи възражение. Не зачитат чуждото мнение, но тяхното е задължително да се слуша. Такива родители обикновенно губят децата си.

Свекърва не се уважава по презумция. Т.е. не се уважава по причината, че ти е свекърва. Уважава се когато и тя уважава снахата.

Имам много време до тогава, но не бих търсила уважение защото ми се полага по роднинска линия

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 21:47 от ма ко

Общи условия

Активация на акаунт