За свекървите, децата и още нещо...

• 60 768
  • 975
  •   1
Отговори
# 75
  • София
...
Ами там е работата, че всъщност техният дом технически е мой дом...Не щат да си купят или вземат под наем свой...та такива ми ти работи. Май заслужавам малко повече от повече уважение. Иначе ако искат да са еманципирани, вратата е отворена - домове за купуване и наемане много...Има един много важен урок, който всеки човек трябва да усвои - няма безплатен обяд на този свят. Wink Цената винаги се плаща под една или друга форма. И ако нещеш да я платиш, ще те изритат от заведението.

Аз съм ЗА всяко сем. да бъде в собствен дом. Но има и един друг момент. Приемаме, че те си купят обяда сами. Технически ( Wink) това им дава право да обядват и да "обядват" без теб, защото нали ти не си им купила обяда. Примерно ти искаш да дойдеш в купения или наетия от нас "обяд", но аз ти казвам: "До входната врата, в това заведение не се допускаш. Има телефони." Собствеността напълно ли определя отношенията? Не е ли по-добре да има двупосочно уважение и зачитане на личния избор?

Да. Ако технически домът е твой, щом не ме поканиш, няма да ти дойда. Това е то. Защо? Ами защото освен на синът ми, този дом ще е и твой. А това коренно променя нещата. Т.е. аз ще се превърна в гостенин в дома на синът ми, защото там ще живееш ти. Обаче ако синът ми ми даде ключ, тогава няма с мен да се разправяш за което, а с него. Heart Eyes

При такава ситуация, най-вероятно синът ти ще бъде основният пострадал. В подобна ситуация съм. Преди време свекърът ми се опита да се бърка в семейството ми; резултатът е, че прекратихме отношения вече 10-ина години. Той няма място в нашия дом; на мен ми е много по-добре така; 99,9999% съм сигурна, че и на него; мъжът ми е единственият пострадал от това.

# 76
  • Бургас
Спести си навреме допълнителни неприятни емоции и уважавай повече правото на младите да взимат своите решения.

Откога уважението е еднопосочна улица? Родителите за някакви си там лукови глави ли ги имате? Тяхното мнение за нищо ли не се брои в днешни времена?

Ако ти не уважаваш свекървата си, очакваш ли да уважават теб, когато станеш свекърва?

Наблюдавам следния парадокс - съвременните снахи смятат, че като родят внуците и вече стават царици и могат да се разхождат по главите на свекървите както си щат. Е, аз не съм от този род свекърви - и знаеш ли защо? Защото си имам личен живот, който не се върти около децата ми.  Wink

За какво уважение си говорим. Ти си отишла в къщата на сина и снахата и се месиш по най-неуважителния и груб начин и то за някакъв си скапан диван. Осъзнаваш ли колко е нелепо  ooooh!. Смяташ, че е неуважение, че не са зачели мнението ти!? По тази логика и снаха ти и сина ти може да кажат, че не ги уважаваш, защото грубо се намесваш в техния живот, планове и се опитваш да им държиш сметка за парите им. Ти си неуважителната в случая.

П.П. Сега се сетих от къде си ми позната. Преди време ме убеждаваше как с мъжа ми едва ли не не сме никакво семейство, защото сме нямали брак. Сега като навързах всичките ти ужасни писания тогава по адрес на 11годишната ми връзка с тази тема мога да кажа само "Горко й на милата ти снахичка". Иди си вземи скъпия апартамент и мирясай, че явно не може да преглътнеш, че си дала наготово имота на младите неблагодарници пък те не ти играят по свирката  ooooh!.

# 77
  • по пътя на светлината
Моля за извинение към авторката,но за каква ,,комбина ,,говори със снахата?
Тази жена е омъжена за сина не за майката и по принцип оставете тези пораснали момчета да имат собствен живот и сами да взимат решения относно семейството си. Wink

# 78
  • София
И както казах по-нагоре, нямам проблем децата да си купят нещо подобно, но няма да имат място в хола. Сори, ама човек трябва да се съобразява с реалностите.

Ами като видят, че няма място ще измислят решение, нали ти не живееш там.

Вече става смешно, егати проблема за някакъв си диван. ooooh!

Не де, не е чак такъв проблема. Обаче нали е неделя, та имаме време всички тук...да си разтегнем локумите. Пък и човек може някаква полза да извлече от цялата работа.

Навремето бившият ми съпруг много се възмущаваше, че свекъра и свекървата на сестра му, които бяха германци, са си купили каравана, вместо да дадат парите на младото семейство. Времена, нрави...сега явно нещата стават такива и у нас. Казвала съм го много пъти - когато човек иска да получи изгода за себе си, трябва и нещо да даде. В случая, семейството на синът ми няма да се бърка за наем, няма да плаща кредити, а ще живее в центъра на София. Обаче пък от своя страна, ще има една свекърва, дето вечно ще им казва какво не е наред с нещата. Щото това е, което ще се забелязва, то винаги лошите неща се забелязват, не хубавите. Та в този смисъл, няма да забележат, когато свекървата каже браво деца, ще забележат, когато свекървата каже - тази мебел е твърде голяма. Но....такъв е живота. Всеки сам да си прави изводите.

# 79

Колкото до името на внучето, готова съм да платя цената, ако им е толкова свидно да го наименоват на мен от уважение. Обаче ако и "цената" не помогне, нека да си го наименоват на когото си щат. Коя съм аз, че да им се меся? Peace

Майко мила... Shocked

# 80
  • София
За какво уважение си говорим. Ти си отишла в къщата на сина и снахата и се месиш по най-неуважителния и груб начин и то за някакъв си скапан диван.

Моля? Нещо не чух добре. Кой в чия къща е отишъл?

# 81
В случая, семейството на синът ми няма да се бърка за наем, няма да плаща кредити, а ще живее в центъра на София.

Те апартамента ще си го платят, по един или друг начин, не си мисли, че им правиш голяма услуга. Peace

# 82
  • София

Колкото до името на внучето, готова съм да платя цената, ако им е толкова свидно да го наименоват на мен от уважение. Обаче ако и "цената" не помогне, нека да си го наименоват на когото си щат. Коя съм аз, че да им се меся? Peace

Майко мила... Shocked

Нещо лошо ли казах? Синът ми е именуван на свекър ми.

# 83
  • София
В случая, семейството на синът ми няма да се бърка за наем, няма да плаща кредити, а ще живее в центъра на София.

Те апартамента ще си го платят, по един или друг начин, не си мисли, че им правиш голяма услуга. Peace

Как по-точно ще си го платят? До сега нищо не са предложили...смяташ ли, че ще предложат?    bouquet Викаш, може да кръстят внучето на мен?! Party

# 84
Е ти защо им го даваш тоя апартамент? За да можеш да си вреш гагата навсякъде или от голяма любов към сина?

# 85
  • София
Е ти защо им го даваш тоя апартамент? За да можеш да си вреш гагата навсякъде или от голяма любов към сина?

От голяма любов към сина. Ти нещо друго ли помисли? Щото само едното врене на гагата ще ми излезе твърде скъпо и не си заслужава - наемите в центъра на София са добри, ще знаеш...

# 86
  • Fort Worth, TX
За какво уважение си говорим. Ти си отишла в къщата на сина и снахата и се месиш по най-неуважителния и груб начин и то за някакъв си скапан диван.

Моля? Нещо не чух добре. Кой в чия къща е отишъл?

Цитат
ащото си имам личен живот, който не се върти около децата ми.  Wink
УЖАСНО СИ противоречиш.Пукаш се от яд , че няма да е на твойто.
Да и всички разбрахме, че тя е дошла в твоята къща, която уж си я дала.
Никога няма да спреш да им го натякваш.Ай със здраве и дано оцелее брака на сина ти.

# 87
miss july, без да се обиждаш, ама теб пък съм те запомнила с едни недотам мили епитети за евентуалната снаха, дето ще ти вземе сина, пък тя ще има наглостта да има собствено мнение и да те избутва на заден план. Не се заяждам, но доста ме беше впечатлила, сега като те чета, надявам се си преразгледала тогавашното си становище.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 20:56 от kati_v

# 88

Аз самата имам огромна мебел с бобинг/реклайнинг фотьойли (той синът ми затова настоява за тези мебели, знам си аз). Страхотно съм доволна. И както казах по-нагоре, нямам проблем децата да си купят нещо подобно, но няма да имат място в хола. Сори, ама човек трябва да се съобразява с реалностите.

Ами, заменете жилищата и всичко ще е наред!  Hug
Ти в тясното жилище - да си го обзавеждаш, както си искаш, те - в голямото, за да си разположат огромната гарнитура.  Peace

# 89
От голяма любов към сина. Ти нещо друго ли помисли? Щото само едното врене на гагата ще ми излезе твърде скъпо и не си заслужава - наемите в центъра на София са добри, ще знаеш...
Уффф, знам ги, знам ги. Много е хубаво да живееш в центъра, но също и да можеш да си избереш сам дивана, тигана, лампата. А да наричаш свой дома, който вече си дала, уж от сърце, е тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт