За свекървите, децата и още нещо...

• 60 712
  • 975
  •   1
Отговори
# 195

Shocked Буквално ли говориш?

Буквално! Мога и още. Авторката прилича на свекърва ми. Досущ.

# 196
Четейки авторката, съм готова да се обзаложа, че не диванът, а тя ще стане причина за раздялата на младите.

И аз. Ако искате да правим залагания. Laughing

# 197
  • Оптимист по принуда
Към авторката-защо ще им помагаш за закупуването на ужасяващата и крайно неподходяща според теб мебел? Нали ще ги оставяш да си чукат главите? Така не им даваш урок, или поне за мен посланието е друго  newsm78

# 198
  • София
Мисля, че синът и снахата не е трябвало изобщо да споделят как смятат да обзаведат апартамента.
Така се е загубил ефектът от изненадата за свекървата.  Grinning

Към авторката-защо ще им помагаш за закупуването на ужасяващата и крайно неподходяща според теб мебел? Нали ще ги оставяш да си чукат главите? Така не им даваш урок, или поне за мен посланието е друго  newsm78
Може би предварително е обещала да помогне, но явно помощта върви с одобрението й.

# 199
Тони,
аз си го обяснявам, че като всеки човек, който обзавежда жилище и те се вълнуват и споделят какво са харесали, какво мислят и планират... Но не са превидили отпора  Laughing

# 200
  • София
Like_Smoke, предполагам, че така стоят нещата. Младите вече ще имат едно наум.  Wink

# 201
  • Канада
И мойта свекърва е такава. Постоянно пита кое колко пари струва и как може да даваме пари за това или онова. Защо отивам на кафе, а не си пия в къщи...защо водя децата на хубави места, защо, защо....

Неприятно е, но приемам това, като част от процеса на остаряване.
Преди не беше чак толкова зле.

Авторката дали няма да сподели какво ще се случи, когато прословутия диван кацне в хола на младото семейство.

Peace

# 202
Авторката дали няма да сподели какво ще се случи, когато прословутия диван кацне в хола на младото семейство.
 Peace

Как какво - любезно ще ги помоли да напуснат апартамента й, щом не слушат и не я уважават! И после ще нареже дивана с градинарска ножица!  Joy

# 203
Мисля, че синът и снахата не е трябвало изобщо да споделят как смятат да обзаведат апартамента.
Така се е загубил ефектът от изненадата за свекървата.  Grinning
... Може би предварително е обещала да помогне, но явно помощта върви с одобрението й.

Joy

За второто не си права. Обещала да помогне не значи да се разори.
Имала съм подобен случай - обещах подарък яке на близко детенце за РД, но майката да го избере. Уж да е по неин вкус. Ми тя избра най-скъпото! Много повече от това, което иначе би купила, обикновено е купувала, ние сме купували на нашите. Платих го, но ми стана безкрайно неприятно, признавам си. Вярно, грешката си беше моя - трябваше предварително да уточня за каква сума става дума все пак. Вече си знам урока. Но това не ми пречи да смятам, че беше нахално и грозно изпълнение.

# 204
 Peace

Как какво - любезно ще ги помоли да напуснат апартамента й, щом не слушат и не я уважават! И после ще нареже дивана с градинарска ножица!  Joy

Авторката, подозирам, че ще сподели как заедно с младите - седнахМЕ, коментирахМЕ и решихМЕ да не се взима толкова скъп и обемен диван, а да се вземе по-скромен, но в комплект с маса.

Иначе аз съм твърдо ЗА трапезарна маса + столове. Много семейства ядат превити на две върху холна маса  Rolling Eyes

# 205
  • Бургас
... снахите отчуждят синовете ви в знак на благодарност, че са получили нещо от вас...

Апартамента не го ли е получил синът или си го писала от добро сърце на снахата на името?  newsm78

# 206
  • Бургас
А защо да не стигне далеч?  Thinking Приемете, че щом един човек се е справял и преди да ви срещне, ще се справи и по-нататък без вас.
Голям проблем с тия жилища значи. Като чета, все едно слушам на свекъра глупостите. Дал съм ви жилище, макар че не сте го искали, ей така, защото мисля за вас, а вие считайте, че ще ви се бъркам за всичко, щото съм ви го дал. Все едно аз идвам от гората и нито съм израсла в жилище, нито имам такова. Хич не му хареса, като му казах да си сложи жилището на главата, ако иска, и че можем да се справим и без него - при все високите наеми и други проблеми.  Whistling Както и стана. Така че по-полека с това връзване на младите с жилище и считането, че заради това са ни длъжни, защото и на това му се намира решението.

В живота има избори, които трябва да се правят. И всеки един от тях има цена. Важното е обаче, коя от всичките е най-изгодна за плащащия. Ако му е по-изгодно да вади джоб пара да плаща за наем или да се зароби за близките 20-30 години с кредит - да го направи. А може пък да му е по-изгодно да слуша глупостите на свекъра отвреме навреме, но да има финансова свобода. Но няма пълно щастие - във всеки от случаите нещо трбява да се даде, за да се вземе.

Госпожа, дотук всичко изчетох надлежно и се опитах да ви вляза в положението, да разбера гледната ви точка. Но когато поставихте на кантар "цена" и "любов към детето" падението е тотално..., не се сдържах да прочета до края. Ще го направя после. Там където се предполага, че има любов и мисъл за добруването на детето, не може да се говори за цена, която трябва да се плаща. Сега вземете да определите и една цена, която синът ви да ви плати, че сте му оказали честта да го родите ooooh!
Ужасявам се, че дори и сред по-младите и уж съвременни родители, все още битуват тия простотии. На вас не ви е важно синът ви е да е щастлив, важно ви е вие да контролирате. Пък се опитвайте да ни убеждавате в противното, колкото си искате. Всеки ваш пост ви опровергава отново и отново. Дано наистина снаха ви чете тук, па се спаси докато е време. А и да не успее на време, спасение за нея все ще има. Горко на сина ви.
Отвратена съм от самонадеяното ви убеждение, че вие сте тази, която трябва да коли и беси в едно чуждо семейство, па било то и на сина ви.  Хубаво си помислете какво правите, защото единственото, което ще постигнете е да скапете живота на детето си!

# 207
... снахите отчуждят синовете ви в знак на благодарност, че са получили нещо от вас...

Апартамента не го ли е получил синът или си го писала от добро сърце на снахата на името?  newsm78

Неин си е, на никой не го е "писала" - дала им го е временно, докато си купят свой.  Flutter

# 208
  • София
 Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 15:32 от Popule

# 209
  • София
Неин си е, на никой не го е "писала" - дала им го е временно, докато си купят свой.  Flutter

Точно така. Те временните неща са най-постоянни, ама нейсе.

Госпожа, дотук всичко изчетох надлежно и се опитах да ви вляза в положението, да разбера гледната ви точка. Но когато поставихте на кантар "цена" и "любов към детето" падението е тотално..., не се сдържах да прочета до края. Ще го направя после. Там където се предполага, че има любов и мисъл за добруването на детето, не може да се говори за цена, която трябва да се плаща. Сега вземете да определите и една цена, която синът ви да ви плати, че сте му оказали честта да го родите ooooh!
Ужасявам се, че дори и сред по-младите и уж съвременни родители, все още битуват тия простотии. На вас не ви е важно синът ви е да е щастлив, важно ви е вие да контролирате. Пък се опитвайте да ни убеждавате в противното, колкото си искате. Всеки ваш пост ви опровергава отново и отново. Дано наистина снаха ви чете тук, па се спаси докато е време. А и да не успее на време, спасение за нея все ще има. Горко на сина ви.
Отвратена съм от самонадеяното ви убеждение, че вие сте тази, която трябва да коли и беси в едно чуждо семейство, па било то и на сина ви.  Хубаво си помислете какво правите, защото единственото, което ще постигнете е да скапете живота на детето си!

Госпожа, започвам да се съмнявам в качествата ви да интерпретирате прочетеното? Думата "цена" само дрънкане на пари ли ви предизвиква като асоциация? Май грешката не е в моя телевизор... Wink

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 15:22 от Popule

Общи условия

Активация на акаунт