За свекървите, децата и още нещо...

• 60 960
  • 975
  •   1
Отговори
# 330
Не мога да си представя някой да ми слага "вето" на това как ще си обзаведа жилището. Коментирали сме обзавеждането и ремонта и с моите родители, както и с тези на съпруга ми, но нито моите, нито неговите са си позволили да се налагат. Ако някой има хубава идея - открадваме я с мъжа, ако не ни допада подминаваме и никой не ни се сърди или да ни прави драми.
Ако подаряваш жилище е хубаво да го правиш без скрити намерения, иначе ситуацията е обречена.

# 331
Загложди ме нездраво любопитство - с какъв механизъм точно се предполага налагането на "вето", ако дамата беше получила форумска подкрепа именно за този вариант на действие...?
Ще им изземе ключа от апартамента, ще им тропне сърдито с крак... Как реално се осъществява забраната?

# 332
Удивена съм, колко съм бедна по стандартите на бг мама. Просто фантастика.  А си мислех, че със добрите ни имоти сме на средно ниво...

Popule, пази си парите и остави "децата" да се издържат сами. Знам, че грешките на близките пряко удрят всички, но такъв е живота... Ние в момента си плащаме чуждите роднински  грешки, но няма как.

Като чета повечето как си мислят, че даването на няколко хиляди, на имот  е нещо обикновено...се чудя те колко имота са изградили със собствен труд и лишения. Защото на нас ни дадоха, но знам и как над 10 години сме събирали всяка стотинка за закупуване на терен, планове, разрешителни, за материали, за машини, за производство...и това не е края, а началото на вложението...на продължаващия 24/7 труд...

# 333
  • sofia
Четейки се сещам за бабите и дядовците ми и от двете страни (майчина и бащина) - даваха без да изискват нищо насреща. До последно....майка ми и баща ми нямат нищо общо с тях. Явно поведението на родителите им ги е възпитало само да получават.

Почнеш ли да "мериш", това което си подарил, дал или пр. по собствена воля и да очакваш "нещо", каквото и да е - значи не си го дал от сърце.

# 334
  • Бургас
Popule, вината за дивана си е изцяло твоя - ако беше купила по-голям апартамент, изобщо нямаше да е проблем дивана  Mr. Green

Joy Така си е!

П.С. Хайде де, дайте някоя снимчица на диванът в дома ви за 2000-5000 лв. плиййййз! Похвалете се, не се свенете, със сигурност всички дами ще се изкефят да погледат хубаво обзавеждане...

Е, хайде де, остави диваните на хората и кажи за ветото, което не пропускаш да споменеш в почти всеки пост, че явно на всички ни е интересно.

Загложди ме нездраво любопитство - с какъв механизъм точно се предполага налагането на "вето", ако дамата беше получила форумска подкрепа именно за този вариант на действие...?
Ще им изземе ключа от апартамента, ще им тропне сърдито с крак... Как реално се осъществява забраната?

# 335
  • София
Сто пъти се попита за ветото, но явно е топ секретно.  Grinning

# 336
  • Бургас
Сто пъти се попита за ветото, но явно е топ секретно.  Grinning

Ами явно. Или просто лафа е за "подсилване на авторитета"  Grinning
Като слушам как третира сина си може би има предвид, че ще го просне на новите дивани и ще го набие с точилката. Ако и на снахата почне много да й знае устата, тя ще е просната на другия диван да си чака реда за точилката.

# 337
  • София
Ааа не - за по-голям ефект надупени на дивана, по голи дупета и бой с дрянова пръчка.  Mr. Green

# 338
Това че родителите предоставят жилището на децата си не означава че децата са длъжни да се съобразяват с тях как да го обзавеждат! Ако дадеш нещо на някой го даваш защото искаш, а не за да може един ден да го обзавеждаш и да се разпореждаш с него! За бога та това са вашите деца бе хора. Не ми го побира акъла как може на мен да са ми дали жилище и майка ми да е казала сложи си пердета от 10лв. щото от 20 са много скъпи!
Като даваш нещо го давай от сърце, а не за да може утрешния ден да изискваш нещо от човека на който си дал!  #Cussing out

# 339
  • София
При това, доколкото стана ясно, жената си дава апартамента временно, така че се предполага, че тези мебели след време ще бъдат преместени в друго жилище.

# 340
При това, доколкото стана ясно, жената си дава апартамента временно, така че се предполага, че тези мебели след време ще бъдат преместени в друго жилище.
Еми не виждам да е толкова голям проблема за някакви си 2000 лв. все пак нито тя ги дава нито нещо и пречи дивана. Тука става въпрос че тя се опитва да налага "вето" каквото и да значи това за нея.
А относно преместването СПОРЕД МЕН детето и е видяло на къде отиват нещата и предпочита да не взима нищо от нея щото недай си боже някой ден тя ще направи проблем за цвета на стената.

# 341
  • София
mariana900, драмата е точно в това, че авторката дава част от парите за дивана.  Mr. Green Синът й никъде не е тръгнал да се мести засега, въпреки че жилището им е предоставено за временно ползване.

(Аз и друго не схванах. Уж жилището е предоставено само временно, пък за другия син на госпожата също е предвиден апартамент. Тези имоти принципно се отдават за определен период от време ли. Нещо като иди ми-дойди ми.)

# 342
  • Бургас
Ааа не - за по-голям ефект надупени на дивана, по голи дупета и бой с дрянова пръчка.  Mr. Green

Нека е бамбукова, че е по-здрава  Grinning Само сватята да не си отвори и тя устата, че не останаха дивани маминка да нарежда всички "провини ли се".

Да, и не стига, че дава временно жилището, ами и си пъха носа. Даже по-скоро не тя, а сина й й прави услуга, защото най-вероятно взимайки жилището й да живее в него, ще му направи ремонт, след което маминка ще си го вземе обратно отремонтирано и измазано.

# 343
някъде напред прочетох че ако ще е тази мебел тя няма да дава пари, щяла да ги даде за по разумен диван мисля... сега ще се опитам да намеря цитата

[quote  Ами мислех аз да помогна с покупката на този вид мебел...но при посочения избор, който смятат да направят "младите", смятам да не го правя.
[/quote]

# 344
  • София
някъде напред прочетох че ако ще е тази мебел тя няма да дава пари, щяла да ги даде за по разумен диван мисля... сега ще се опитам да намеря цитата
Ако е така, може би това е ветото.  Laughing Голям диван - няма пари, има вето. Диван според вкуса й - има пари, няма вето.

Общи условия

Активация на акаунт