За свекървите, децата и още нещо...

• 60 940
  • 975
  •   1
Отговори
# 345
  • Tам през Атлантическия океан
Не мога да си представя някой да ми слага "вето" на това как ще си обзаведа жилището. Коментирали сме обзавеждането и ремонта и с моите родители, както и с тези на съпруга ми, но нито моите, нито неговите са си позволили да се налагат. Ако някой има хубава идея - открадваме я с мъжа, ако не ни допада подминаваме и никой не ни се сърди или да ни прави драми.
Ако подаряваш жилище е хубаво да го правиш без скрити намерения, иначе ситуацията е обречена.

Какво просветление  Grinning

Такива подаръци Винаги задължават  Sunglasses и дарителите се чустват , че имат право да се бъркат  Sunglasses

Факти нагледни по такива теми а и в реала колко щеш  Wink

# 346
  • където ми харесва
Ох, и аз чакам да прочета, какво точно има предвид авторката с това "вето", но ми прави впечатление, колко избирателно отговаря на постовете-тези, дето хич не й отърват ги подминава Laughing

Чудя се, дали да пробвам някой ден, да кажа на сина си "синко, давам ти жилище, обаче искам да го обзаведеш както на мен ми харесва. Ще ти дам пари за диван, ама само ако на мен ми харесва"....Дали няма да ми тегли една майна и да ме отреже форевър Laughing

# 347
  • sofia

(Аз и друго не схванах. Уж жилището е предоставено само временно, пък за другия син на госпожата също е предвиден апартамент. Тези имоти принципно се отдават за определен период от време ли. Нещо като иди ми-дойди ми.)
Ако е от типа на моите родители, може да си прави тънката сметка диванът да си остане в апартамента, след като младите се изнесат. Нали са ползвали апартамента "безвъзмездно", пък нищо да не оставят.....

# 348
Чудя се, дали да пробвам някой ден, да кажа на сина си "синко, давам ти жилище, обаче искам да го обзаведеш както на мен ми харесва. Ще ти дам пари за диван, ама само ако на мен ми харесва"....Дали няма да ми тегли една майна и да ме отреже форевър Laughing

Много хора познавам, които за старт получиха жилища от мами и тати. Месят им се за какво ли не. Не помня обаче някой да се е отказал от безплатен имот заради мрънкащи родители Simple Smile Явно сделката е изгодна.

# 349

Аз пък смятам точно обратното. Ако една жена обича един мъж, то тя задължително ще уважава и майка му. Както и мъжът ще уважава майка й.

Задължително,задължително,колко да е задължително . До момента в който се разбере този човек изобщо  струва ли си уважението,ахам.

# 350
  • София
Такива подаръци Винаги задължават  Sunglasses и дарителите се чустват , че имат право да се бъркат  Sunglasses
Винаги???
Е, аз тогава съм вселенското изключение.

# 351
Винаги???
Е, аз тогава съм вселенското изключение.

+1

И при нас няма подобно изискване за задължение

# 352
  • София
Тази тема все повече ме стряска. Значи подаряваш нещо на някого и срещу подаръка купуваш козируване. Колко ще продължи това зависи от стойността на подаръка. По тази логика: не приемаш подарък - имаш правото да не уважаваш всеки. Щото нали... не си е купил уважението. 100 квадрата за колко години уважение вървят?

# 353
milenaka  за 100 квадрата трябва цял живот да се кланяш  Peace
и аз вече се зачудвам тъй ли пък мойте родители са най-прости че нищо да не искат в замяна. Ще взема утре да кажа на майка ми че сега цял живот ще и подгъзувам щото след време ще получа определен брой имоти  rotfImbo

# 354
Ами причината е ясна - някои родители не могат да скъсат пъпната връв с децата си и не могат да приемат, че те са самостоятелни личности със собствен живот, който не е задължително да харесват. Но и самите родители отглеждат децата си по този начин, вменявайки им едно такова гнусно чувство за дълг, но не в добрия смисъл. И изведнъж се появява лошата снаха/зет и детето вече не слуша мама, а новата любов. И мама изпада в див бяс, защото губи контрола. Е, точно тогава почват да изплуват диваните-демони  Mr. Green

# 355
  • Бургас
Тази тема все повече ме стряска. Значи подаряваш нещо на някого и срещу подаръка купуваш козируване. Колко ще продължи това зависи от стойността на подаръка. По тази логика: не приемаш подарък - имаш правото да не уважаваш всеки. Щото нали... не си е купил уважението. 100 квадрата за колко години уважение вървят?

Аз какво ли да кажа, като мъжа ми се е самоотгледал, ходил е гладен на училище, помагал е на майка си в домакинството, даже е ходил на среща с класната на брат си, защото на майка му не й пукаше, че малкия й син е проблемен и повтаряше едната година. Родителите му през живота му един лев не са му дали, за сметка на това в мига, в който започна работа на 21г. /веднага след казармата/ започнаха да го доят, въпреки че тогава баща му пътуваше с корабите, а той работеше в една хлебарница за 200лв. Като се изнасяхме една чаша не ни купиха ей така за новия дом, но за сметка на това все му реват я за услуги, я за пари, я за нещо друго. Не искам да знам ако ни бяха дали нещо /каквото и да е то/ какво щеше да стане  ooooh! Та затова трудно- не трудно си печелим сами парите и сами си купуваме каквото искаме.

# 356
  • Tам през Атлантическия океан
Тази тема все повече ме стряска. Значи подаряваш нещо на някого и срещу подаръка купуваш козируване.
Maлко или много такъв подарък дава наклон на к**@  Whistling

Волно или неволно младото сем. се съобразява  Sunglasses защото нали .....  Wink

# 357
  • София
Тази тема все повече ме стряска. Значи подаряваш нещо на някого и срещу подаръка купуваш козируване.
Maлко или много такъв подарък дава наклон на к**@  Whistling

Само че по тази логика:
дал си ми подарък - ще те уважавам;
не си ми дал - гледай си работата.

# 358
  • София
Добре де, а какво става, когато и другите дават - едните дават апартамент, другите кола, едните диван, другите - кухня, едните спалня, другите детска стая... и става едно състезание... а кого тогава слушат младите по-напред?

# 359
 Shocked  Нямам думи...

Общи условия

Активация на акаунт