За свекървите, децата и още нещо...

• 60 945
  • 975
  •   1
Отговори
# 285
Чудесните взаимоотношения със снахата ще приключат в момента, в който на снахата й писне от властната и врящата си във всичко гага свекърва.
Да се надяваме авторката да сложи вето на младите, преди те да и наложат ембарго Laughing
За един диван ще почнат разпри! Божкееееее ooooh!

Струва ми се, че диванът е само поводът, а не причината  Sunglasses

За ключовете - свеки има такъв, разбира се. Майка ми също.
Но наистина не очаквам някоя от тях да се яви изненадващо. В противен случай няма да сме особено доволни и не бихме толерирали такова поведение.

Продължавам да вярвам, че всеки дом трябва да е самостоятелен. Глупаво е общуването да бъде свеждано до дивана, пердетата, котлоните и т.н. Има толкова хубави неща, които могат да бъдат свързващи между хората.

# 286
Какво разбираш под изненадващо? Всеки път ли трябва да се иска  позволение или специална покана, за да отиде свекървата в дома на сина си или тъщата в дома на дъщеря си?
Много "западни" станахме, няма що!

# 287
  • София
Какво разбираш под изненадващо? Всеки път ли трябва да се иска  позволение или специална покана, за да отиде свекървата в дома на сина си или тъщата в дома на дъщеря си?

Не, не да иска позволение, поне да се обади.
Западни сме, да. 2007-ма ни приеха в евросъюза Laughing

# 288

Естествено. Нищо западно няма, въпрос на съвсем елементарно възпитание е!

# 289
  • София
Естествено, че когато отиваш на гости, трябва позволение от домакините  ooooh!

# 290

Какво може да накара човек, който не живее в даден дом да се появи в него без предупреждение? И какво би правил там всъщност  newsm78

# 291
  • София

Какво може да накара човек, който не живее в даден дом да се появи в него без предупреждение? И какво би правил там всъщност  newsm78

Липсата на пощенски гълъби, може би.

ПП При такова появяване директно на входната врата мога да реагирам страшно крайно.

# 292
  • при късмета

Абсолютно всеки път, да. Може да не е нужно да чака покана, но поне трябва да предупреди за намерението си.
Както си мислите, че имате пълно право да влизате в дома на синовете си по всяко време и без предупреждение, още малко и в леглата им ще се пъхнете  ooooh!

# 293
Какво разбираш под изненадващо? Всеки път ли трябва да се иска  позволение или специална покана, за да отиде свекървата в дома на сина си или тъщата в дома на дъщеря си?

Абсолютно всеки път, да. Може да не е нужно да чака покана, но поне трябва да предупреди за намерението си.
Както си мислите, че имате пълно право да влизате в дома на синовете си по всяко време и без предупреждение, още малко и в леглата им ще се пъхнете  ooooh!
Тц, в реклайнинг фотьойлите Laughing

# 294
  • София
Леле, ама вие наистина ли ги изписахте всичките тези глупости? А да ви е минавало през ума, че и вас така ще ви третират един ден? И този ден идва бързо! Tired И после нали вие ще сте тези, дето ще пишете по форуми как ви пренебрегват и не ви е...ват за нищо?

Ако така разсъждавате, приготвяйте се отсега да пиете от собственото си лекарство, дето го предписвате за стари (и не толкова стари) свекърви. Че аз имам приятелки на моята възраст, дето малки деца още гледат, бре. Какво ви кара да мислите, че свекитата са някакви си там бабки, дето нищо не разбират от "реклайнинг" фотьойли? newsm78 Така като ви слушам, ако седнем за мода да си говорим, за музика или за изкуство, доста по-напред ще съм в матрИала със съвремените течения от доста по-млади от мен жени. Та...с мен може да се говори и не само за пердета. Примерно може и на боулинг да се ходи - бяхме наскоро със снахата и на концерти, на театри, на клуб...Обаче е важно да си имаме у в а ж е н и е т о! Щото аз в ъгъла трудно мога да бъда свряна - не ми отива на натюрела. Sunglasses

# 295

Бях се зарекла да не я чета тая тема вече, ама пак надникнах. Имам ключ от дома на родителите ми, ако трябва да сме точни - от родния ми дом, но винаги се обаждаме, когато отиваме. Така че, да - въпрос на възпитание е.
Поставяйки нещата на обратно - събота следобед е, решили сте да си полегнете да почетете книга или да дремнете на спокойствие, направили сте си маска или нещо друго, изведнъж вратата се отваря и детето и партньора му влизат и ви се усмихват насреща, очаквайки да скокнете да ги посрещнете. Не ми се вярва да ви е приятно.

# 296
... Ако толкова не може "да плати цената на това, че е дала покрив на младото семейство", то да си взима апартаментчето обратно и да ги остави намира. Що за наглост ..

А те дали ще са доволни от такъв развой на нещата  Laughing
...

Аз съм изключително доволна, че не приех "подаръка". Не вярвам да съм невероятно изключение.
Ние също.
Останаха горчивините, отчуждението ,не-виждането на сина им и не непознаването на единственото им внуче. Годините си минават и никой не става по млад или по мъдър явно.
Никой не е застрахован ,нито му се полага уважение по роднинска линия.
Жалко за сина й.

# 297
  • София
Никой не е застрахован ,нито му се полага уважение по роднинска линия.

Аз пък смятам точно обратното. Ако една жена обича един мъж, то тя задължително ще уважава и майка му. Както и мъжът ще уважава майка й. Единствено и само по роднинска линия, а по-нататък и заради тях самите тях си, ако заслужат още по-голямо уважение. Аз лично винаги така съм постъпвала спрямо свеки.

# 298
  • Бургас

Ти си интелигентна жена. Кажи честно - ще цъфнеш ли на нечия чужда врата без предупреждение? Най-малкото има риска да се разкараш до определена точка на града и никой да не ти отвори, защото просто домакините ги няма или да развалиш нечии планове с появата си. Ние например през уикенда или сме навън или аз чистя, пера и готвя. И в двата случая няма как някой да ми гостува.

Относно ключа от дома на младите - от нашия дом никой няма ключ и на никой не възнамерявам да давам такъв. Не виждам причини защо да го правя. Давала съм ключ само на най-добрата ми приятелка /с която живеем в един квартал/, когато с мъжа ми ходим на почивки. Родителите ни живеят далече от нас и не искам да ги притеснявам да се разхождат до нас, за да нахранят три риби.

А относно Popule още се чудя - или тя прекалява или сина й се държи като тотален олигофрен и никой не го е***а за нищо, след като стига до там мама да изказва мнението си за всяка дреболия и да му дава наклон в живота. Ако иска да го възприемат като възрастен човек и майка му да го уважава и да не го третира като бебе, явно трябва да вземе да започне да се държи като мъж и да не тича при мама за всяко нещо.

# 299
  • София
А относно Popule още се чудя - или тя прекалява или сина й се държи като тотален олигофрен и никой не го е***а за нищо, след като стига до там мама да изказва мнението си за всяка дреболия и да му дава наклон в живота. Ако иска да го възприемат като възрастен човек и майка му да го уважава и да не го третира като бебе, явно трябва да вземе да започне да се държи като мъж и да не тича при мама за всяко нещо.

А ти откъде реши, че синът ми тича при мен за всяка дреболия? Или покупка на мебел за 2000 + лв. за теб е дреболия? Браво, надвила си си на масрафа. Поздравления! Flutter Нали се сещаш, че не е само тази мебел, която се купува в момента, когато ремонтират жилището си на голо? Wink

Общи условия

Активация на акаунт