За свекървите, децата и още нещо...

• 61 137
  • 975
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Явно съм много зле, но наистина не допусках, че и за ремонта чакат на теб. Съгласи се, че няма как да знам кое и колко и за какво даваш пари. Както бях писала по-назад сина ти до голяма степен си заслужава отношението, което имаш към него. Съжалявам, но не допусках и че му правиш ремонта на големия мъж, който даже ще се и жени.
Да ти кажа съжалявам бъдещата ти снаха - намерила си е властна /ти сама го каза - да не се обиждаш/ свекърва и мъжленце, чиято майка му дърпа ушите и му дава пари в шепичката. Честно - не знам каква гордост и достойнство има сина ти да чака всичко наготово.
Като говорите за различия в начина на възпитание на момчетата и момичетата ще кажа, че явно твоя син на нищо не си го научила. Че аз, дето съм жена, си плащам всичко сама и хляб и сол ще ям, ама пари от нашите няма да взема, пък твоя убавец - глава на семейство ще ми става, а квичи на майка си за всеки разход. Не вето му сложи, ами и един цигански шамар му врътни  ooooh!

П.П. Очевидно много ти тежи, че даваш пари, така че по-добри спри и ги остави да се оправят сами. Все пак това ги чака занапред. Да свикват.

Аз като ви казвам, че сами се вкарахте във филми? Сега разбираш ли какво означава да даваш ВСИЧКО от обич? Защото давам всичко, за да се чувстват добре, това е/беше моето виждане. И само за едно нещо имах колебание, а вие тука ме накълцахте на салата. Обаче ми отворихте очите, всъщност постигнахте обратния ефект - сега вече когато АЗ плащам, АЗ ще определям правилата.

# 451
  • Fort Worth, TX
Значи допълнително вгорчихме живота на мамин синковец/да не използвам друга дума/
Идеята беше да не се бъркаш.Обаче така или иначе ти го правиш отдавна.

# 452
Тц, обратния ефект си беше обратен още от началото.  Wink

# 453
  • София
А не, не. Тука цяла тема ми трихте сол на главата как любовта не била материална. Ами съгласих се. Любовта си е любов, ама парите са си пари. Та така.

С това трябваше да започне първият ти пост . И нямаше да има 30 страници изписани. Със сигурност . Това всичко казва, язък ,че си правихме труда дотук. Пази Боже,от свекърви като теб . И от мъже като твоя син. Амин. Crazy

Ами моите разсъждения до тук, преди тази тема бяха - всичко за децата. Ама като виждам какви неблагодарници има, дето казват ИМАЛА-ДАЛА и почнах вече да си мисля, че наистина съм глупачка. А ако снаха ми се окаже някоя като тези тукашните, дето казват имала-дала и после ми тресне вратата, щото нещо взема, че я обидя? А не, сори, обаче няма така да стане.

Много сте ербап, ама като гледам, много малка част от вас са отказали апартаментите и парите на родителите си. На тези от вас, които са го направили - браво. Обаче аз лично познавам огромно количество млади двойки, които никак даже не са отказали - включително и на мен като по-млада са ми помагали нашите. И тогава копче не съм им казвала накриво, защото съм ги уважавала още повече за това. И сега не им казвам нищо накриво, защото помня времената, в които са ми помагали и никога няма да забравя тази помощ. И през ум не ми е минало да кажа - кво толкоз, имали-дали. Не ви ли е срам?

# 454
  • Бургас
Явно съм много зле, но наистина не допусках, че и за ремонта чакат на теб. Съгласи се, че няма как да знам кое и колко и за какво даваш пари. Както бях писала по-назад сина ти до голяма степен си заслужава отношението, което имаш към него. Съжалявам, но не допусках и че му правиш ремонта на големия мъж, който даже ще се и жени.
Да ти кажа съжалявам бъдещата ти снаха - намерила си е властна /ти сама го каза - да не се обиждаш/ свекърва и мъжленце, чиято майка му дърпа ушите и му дава пари в шепичката. Честно - не знам каква гордост и достойнство има сина ти да чака всичко наготово.
Като говорите за различия в начина на възпитание на момчетата и момичетата ще кажа, че явно твоя син на нищо не си го научила. Че аз, дето съм жена, си плащам всичко сама и хляб и сол ще ям, ама пари от нашите няма да взема, пък твоя убавец - глава на семейство ще ми става, а квичи на майка си за всеки разход. Не вето му сложи, ами и един цигански шамар му врътни  ooooh!

П.П. Очевидно много ти тежи, че даваш пари, така че по-добри спри и ги остави да се оправят сами. Все пак това ги чака занапред. Да свикват.

Аз като ви казвам, че сами се вкарахте във филми? Сега разбираш ли какво означава да даваш ВСИЧКО от обич? Защото давам всичко, за да се чувстват добре, това е/беше моето виждане. И само за едно нещо имах колебание, а вие тука ме накълцахте на салата. Обаче ми отворихте очите, всъщност постигнахте обратния ефект - сега вече когато АЗ плащам, АЗ ще определям правилата.

Ами добре - направи го. А пък ако сина ти е мъж на място и има малко гордост и достойнство, ще стигне до извода, че трябва сам да се оправя в живота и ще спре да взима пари от теб.
Честно казано бих стояла на възглавници на пода пред това да изтърпя унижението някой да ми казва как, кое, кога и за колко. Много си го разглезила. Мисля, че е време да си проведете сериозен разговор за новия му статус в живота и за задълженията, които го чакат и които всъщност вече има.

# 455
  • София
Ама ти така започна!
Върни се и си прочети постовете. Вълната се разплиска не от друго, а от това, че ти не даваш ВСИЧКО от обич, ти си купуваш обич!
И първият пост можеше да не е абсурден, а човешки изложен. Щеше да бъдеш разбрана, повярвай.

Пак казвам, авторката отговори не търси, тя търси подкрепа на властния си и деспотичен характер.
Вече съм сигурна, какъв син си отгледала -достоен за твоето ДНК.

# 456
  • София
Ама ти така започна!
Върни се и си прочети постовете. Вълната се разплиска не от друго, а от това, че ти не даваш ВСИЧКО от обич, ти си купуваш обич!
И първият пост можеше да не е абсурден, а човешки изложен. Щеше да бъдеш разбрана, повярвай.

Пак казвам, авторката отговори не търси, тя търси подкрепа на властния си и деспотичен характер.

Не извъртай сега. Аз много добре зная какво съм писала. Проблемът е, че тука сума ти комплекси се изръсиха как родителите били длъжни да дават, ама да си затварят устите и да мълчат като риби. И какви са те, че да дават мнения и въобще как може да съществуват? Хайде стига моля те, видя се вече кой как разсъждава. Това са твоите разсъждения - явно твоята обич е за продан. Аз никога не съм смятала, че помагайки си купувам обич. Ти смяташ така и го приписваш на мен!

# 457
Сега няма да изяснявам на жена на 46 г. какво значи благодарност .Пък и както разбрахме от всичко дотук ,твоето разбиране за благодарност е коренно различно от това на всички останали списващи се в темата. Благодарност и уважение щото си ИМАЛА и ДАЛА апартамент на сина си, по собствено желание -да. Но благодарност и уважение до степен да ми казваш какво  да купя ,кога да спя ,ям,какво да ям,ама сега или после..щото то и това ще последва,сигурна съм,е,не.  Чудо ще е ако осмислиш туй просто нещо. Само че едва ли ще ти се получи. На 46 г. човек трудно,да не кажа изобщо, не се променя.

# 458
  • при късмета
 Сега разбираш ли какво означава да даваш ВСИЧКО от обич? Защото давам всичко, за да се чувстват добре, това е/беше моето виждане.

На това ти изречение още в началото ти казах, че не важно какво даваш, а как го даваш. Разликата е огромна. Това е поредното доказателство, че ти мериш любовта си с материалното, не друг. И това което ти казваме е, че от обич, като твоята никйо няма нужда. Тя е сбърканата, не на другите.
Как може подарък за детето ти да ти тежи, та бил той и голям. Не го разбирам това. Ако не даваш на детето си от сърце, надали ще се намери някой друг на който да дадеш, ей така от добро сърце, дори карфица

# 459
Ама ти така започна!

Не извъртай сега. Аз много добре зная какво съм писала. Проблемът е, че тука сума ти комплекси се изръсиха как родителите били длъжни да дават, ама да си затварят устите и да мълчат като риби. И какви са те, че да дават мнения и въобще как може да съществуват? Хайде стига моля те, видя се вече кой как разсъждава. Това са твоите разсъждения - явно твоята обич е за продан. Аз никога не съм смятала, че помагайки си купувам обич. Ти смяташ така и го приписваш на мен!

Сега ти извърташ и режисираш. Няма такова нещо изписано дотук. Никой не е писал,че трябва да даваш и да мълчиш,бе,жена. Да си дадеш мнението е едно,но да го налагаш и да тропаш с крак ,за да стане на твоята на всяка цена е друго. И то,щото разбираш ли,апартамента и парите били твои. Ай,сектир,не можем се разбра,явно  ooooh!

# 460
  • град-държава
Голям мъжага си възпитала, семейство ще създава, ама и себе си не може да нахрани.  Laughing
Родителите не са длъжни на децата си по никакъв начин, след една определена възраст. Така си действаш синковеца, дето си го натворила да отрови живота на жена си, по същия начин, по който и теб са те действали и лицемерно наричаш това уважение.
Тук никой не написа, че родителите издържат и семействата им, нито, че някой е длъжен на някого.

# 461
  • София
Ама ти така започна!

Аз не знам какво въртя, но ти се оплете тотално. Сама ни вкара в твоят филм! Тук сума ти комплексарки /по твое мнение/ ти казахме, как ако искаш да даваш - даваш. Никой не те задължава! Ако даваш и натякваш си аут. Всичко е на добра воля, не по задължение! Но ти изискваш уважение и признателност. Може да изискваш прилежност от ученик, не от син на прага на съвета.
Пак споделям, че силно се надявам момичето да е обрано, семпло, добродушно и простовато. Само по този начин ще се съхрани бъдещото семейство. Разбира се, ако не вникнеш в многократно споделената от теб позиция, че ще им се радваш и подкрепяш, когато имат нужда. Парите си ги задръж Stop

Ясно е, че мирогледът ти няма как да променим, може да го разширим. Разгледай ни като хора, които споделят от свой опит. От най-негативния пост можеш да изсмучещ нещо съществено. Не е задължително да го приемеш, но е препоръчително да му отделиш секунда размисъл. Едно поне 100 потребителки споделихме първи мнения и впечатления, а ти ни убеждаваш в нещо, което не си и няма да бъдеш. Ако четеш правилно, а не избирателно ще разбереш какво. Свободна воля имаш, но свобода не даваш. Peace

# 462
  • София
Сега няма да изяснявам на жена на 46 г. какво значи благодарност .Пък и както разбрахме от всичко дотук ,твоето разбиране за благодарност е коренно различно от това на всички останали списващи се в темата. Благодарност и уважение щото си ИМАЛА и ДАЛА апартамент на сина си, по собствено желание -да. Но благодарност и уважение до степен да ми казваш какво  да купя ,кога да спя ,ям,какво да ям,ама сега или после..щото то и това ще последва,сигурна съм,е,не.  Чудо ще е ако осмислиш туй просто нещо. Само че едва ли ще ти се получи. На 46 г. човек трудно,да не кажа изобщо, не се променя.

Моля? Не беше ли темата за мебел в хола? Какво общо има това с кога да спиш и да ходиш до тоалетната? Този филм е твоят, не моят. Аз не се меся, както ме изкарваш, че се меся, просто защото смятам, че холната гарнитура не е подходяща. Айде сега моля, не ми слагай думи в устата. Wink Пак казвам, вкарахте се в някави си ваши филми, нямащи нищо общо с моя. То и затова не може и мои цитати да ми пуснете, щото няма такива, които да подкрепят мненията ви. Че аз живея половината от годината в чужбина бре! Какви глупости ми говорите тука, месеници, идваници посред нощ на свекървите в домовете ви ала бализми...майко мила! Върнете се и четете напоителни изповеди!

# 463
  • при късмета
Здравейте,
От доста време чета тук, но не пиша. Забелязвам, че има много интелигентни и намахани (в добрия смисъл на думата) жени и мъже, даващи мнения. Та, дойде и моят ред да ви питам нещо. Значи казусът е такъв - синът ми има сериозна приятелка, за която ще се жени. Давам им жилище, където да живеят и което в момента ремонтирАТ. Обаче какво се случва - сега са решили да си купят една мебел, която е огромна и според мен излишно ще им затрудни живота - няма да имат място къде да се обърнат. Аз не живея с тях. Та, мебелта едно, че е огромна, второ е и страшно скъпа. Сега, представете си вашите мили дечица пораснали. И освен тях, още едно се присъединило (в случая, бъдещата снаха). И решават да извършат една велика глупост, за която със сигурност ще съжаляват. Та как ще постъпите? (Аз вече съм изказала мнението си, в което те определено няма да се вслушат). Та, ще сложите ли вето или ще ги оставите да си счупят главите?
Я пак да покажеш, къде в първия пост пишеш, че ти финансираш ремонта? Пишеш изцяло в трето лице. От къде точно се подразбира, че "ДАВАШ ВСИЧКО ОТ ОБИЧ"? Таво го вкара сега, накрая, като оправдание. Сега аз не ти вярвам, че даваш всички рпари за ремонта, защото се извъртя на 180 градуса. И защото в началото каза, че "помагаш с част от парите" и много време го твърдеше

# 464
Ами нали и аз туй просто нещо ти казвам-с дивана се почва . Днес диван,утре нам кво си...Айде на бас ? Laughing
Целогодишно да те няма, няма да е зян .

Общи условия

Активация на акаунт