За свекървите, децата и още нещо...

• 60 829
  • 975
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
И аз искам публичен отговор от модератора/администратора, но държа да е нотариално заверен  Laughing

Същото се отнася и за Служба "Закрила на детето". Знам, че четат тук. Да не се правят.

# 661
  • Tам през Атлантическия океан
Ако отиде на круиз ще я разкостят , линчуват , изгорят на кладата  Wink

# 662
el_pl, имаш ли проблем с намирането на бутона "Извести модератор" или да ти помогна за доноса? И моля те, друг път можеш открито да напишеш ника ми, а не така изотзад като мишка да ми прилазваш. Интересно как само от моите постове си ровила и цитирала, при всичкия този материал.  Wink

Заставам зад всичко, което съм написала и не се извинявам за което. За да ми прикипи да напиша подобно нещо, значи има причина. Май тенденциозно пропускаш постовете на авторката.

С определени хора не желая да контактувам, поради тази причина не търся и връзка с тях, няма и смисъл, защото открито се заявява лисата на грешка. Не желая!
Бутонът отдавна съм го намерила, благодаря за помощта!

# 663
И аз искам публичен отговор от модератора/администратора, но държа да е нотариално заверен  Laughing

Същото се отнася и за Служба "Закрила на детето". Знам, че четат тук. Да не се правят.

Пожелавам ти с най-искрени чувства, децата ти да не са подложени на тормоз! Защото преди два дена поредноте дете полетя от балкона, защото съучениците му го мислели за грозно...

Да, Деси, няма да е дала последната си хапчица...и ще я линчуват публично, като най-голямата "извратенячка"!

# 664
el_pl , не е нужно да е 'последната' хапчица , може да има много , просто не е прието  Peace

# 665
  • при късмета
А има и обратното , дечица които мислят че родителите са им длъжни  Sunglasses
и  муфтят ......  Mr. Green
"Щом си ме родил/създал  , си ми длъжен. "   Sunglasses

Аз пък твърдя, че родителите СА длъжни на децата си. Именно защото са ги създали и родили. Родителите са тези, които взимат решението да имат дете-отговорността е тяхна. Освен решението, чисто биологически се появява човек по чуждо решение(на родителите), не собствено. И това не се променя във времето, остава си абсолютен и безпорен факт.
Отделно за това какъв е човека пак отговорността е на родителите. Ако е неразбирано, необичано и пренебрегвано дете, да родителите са длъжни доживот, защото вината е тяхна.
Да не говорим, ако се е родило някое дете, защото хората така правят, на тия години не може да нямаш дете, да има кой да ме гледа като почна да се напикавам и други безумни причини.
Накратко, създал си живот и си отговорен за този живот да неговия край или твоя. В морален и емоционален план. За материалния също.
Ако получеш насреща нещо от изброеното, значи си се справил, като родител. Ако не получиш пак сам си си виновен. А единствения който може да прецени дали някой се е спавил, като родител, това е детето.
Който и каквито и възгледи да има, те са си негови, чуждите деца не са длъжни да се съобразяват с тях.
Всички децата ще ни съдят

# 666
  • Бургас

Пожелавам ти с най-искрени чувства, децата ти да не са подложени на тормоз! Защото преди два дена поредноте дете полетя от балкона, защото съучениците му го мислели за грозно...

Да, Деси, няма да е дала последната си хапчица...и ще я линчуват публично, като най-голямата "извратенячка"!

Това в каква връзка  newsm78

# 667
Някои хора ,без да са прочели темата решават да въздадат "справедливост",ей тъй,щото няма какво да правят ли ?
Ако са я прочели пък  Rolling Eyes
Обидни квалификации къде прочетохте ?  
Авторката найси пъти ми рече ,че нищо не разбирам ,защото не съм съгласна и имам друг мироглед . Това означава ли,че трябва да се обидя,щото инкогнито ме нарича едва ли не малоумна ?

# 668
ма ко , ako имаш повече от едно , две деца  Wink

Каво разбирш под длъжен ?  да доотглеждаш вече порастнали деца със собствени семейства Wink ?!

Длъжен си да ги възпиташ и изучиш и ако имаш възможност хубав университет , колеж или някакъв занаят не здълже сите да са учЕни ,  вишисти  Wink

# 669
  • при късмета
ма ко, ako имаш повече от едно , две деца  Wink

Длъжен си да ги възпиташ и изучиш и ако имаш възможност хубав университет , колеж или някакъв занаят не здълже сите да са учЕни ,  вишисти  Wink

И ти само за материалното мислиш. Аз за друго писах. Битовизмите се решават според възможностите.
Но това което дължиш на децата си доживат е обич, разбиране и подкрепа. С тънкия момент, че биха ти се върнали, само и единствено ако си ги дал пръв. Даже си длъжен да го дадеш. От там и уважението. Ако първо родителите уважават децата си, тогава имат право на уважение към себе си. Не обратното
И 5 деца да имаш пак си важи. А за материалните неща - ако си дал цялата си подкрепа на децата и морална и материална според възможностите, те не биха претендирали за повече.
Разбирано и подкрепяно дете - разбира и подкрепя родителите си след време. Не защото е длъжно, а защото с него така е постъпено

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 15:46 от ма ко

# 670

И ти само за материалното мислиш. Аз за друго писах. Битовизмите се решават според възможностите.
Но това което дължиш на децата си доживат е обич, разбиране и подкрепа. С тънкия момент, че биха ти се върнали, само и единствено ако си ги дал пръв. От там и уважението. Ако първо родителите уважават децата си, тогава имат право на уважение към себе си. Не обратното

bouquet

# 671
  • София
Авторката найси пъти ми рече ,че нищо не разбирам ,защото не съм съгласна и имам друг мироглед . Това означава ли,че трябва да се обидя,щото инкогнито ме нарича едва ли не малоумна ?
Именно!  Peace Авторката индиректно ръси обиди като градушка. Аз поне съм директна, а това прави лошо впечатление.  Mr. Green

# 672

Длъжен си да ги възпиташ и изучиш и ако имаш възможност хубав университет , колеж или някакъв занаят не здълже сите да са учЕни ,  вишисти  Wink

Но това което дължиш на децата си доживат е обич, разбиране и подкрепа. С тънкия момент, че биха ти се върнали, само и единствено ако си ги дал пръв. От там и уважението. Ако първо родителите уважават децата си, тогава имат право на уважение към себе си. Не обратното

Е, тук само материалните облаги се коментираха толкова време...Естествено, че дължиш доживот обич и подкрепа. Разбиране, ако синът не бие снахата, разбиране ако дъщерята си гледа семейството...но ако е обратното. Ти би ли проявила разбиране? Обич- да, подкрепа -да...

И аз съм на мнение, че човек трябва да е благодарен дори само за първата глътка въздух. А вече следващите 18 години труд трябва да ги оцени...

# 673
Именно!  Peace Авторката индиректно ръси обиди като градушка. Аз поне съм директна, а това прави лошо впечатление.  Mr. Green

Това ми е голям проблем и на мен . Mr. Green

# 674

Така ли ?  Rolling Eyes

А има и обратното , дечица които мислят че родителите са им длъжни  Sunglasses
и  муфтят ......  Mr. Green
"Щом си ме родил/създал  , си ми длъжен. "   Sunglasses

Аз пък твърдя, че родителите СА длъжни на децата си. Именно защото са ги създали и родили. Родителите са тези, които взимат решението да имат дете-отговорността е тяхна. Освен решението, чисто биологически се появява човек по чуждо решение(на родителите), не собствено. И това не се променя във времето, остава си абсолютен и безпорен факт.
Отделно за това какъв е човека пак отговорността е на родителите. Ако е неразбирано, необичано и пренебрегвано дете, да родителите са длъжни доживот, защото вината е тяхна.
Да не говорим, ако се е родило някое дете, защото хората така правят, на тия години не може да нямаш дете, да има кой да ме гледа като почна да се напикавам и други безумни причини.
Накратко, създал си живот и си отговорен за този живот да неговия край или твоя. В морален и емоционален план. За материалния също.
Ако получеш насреща нещо от изброеното, значи си се справил, като родител. Ако не получиш пак сам си си виновен. А единствения който може да прецени дали някой се е спавил, като родител, това е детето.
Който и каквито и възгледи да има, те са си негови, чуждите деца не са длъжни да се съобразяват с тях.
Всички децата ще ни съдят

Общи условия

Активация на акаунт