За свекървите, децата и още нещо...

• 60 661
  • 975
  •   1
Отговори
# 870
Точно и аз приготвям багажа на моите и ще ги изпращам при баба им,свекървата, за ваканцията. Това че не се разбираме с нея и сина и,няма значение за децата. Ей,на видиш ли,не съм изверг,макар да имам основания. Едно от тях е -след едно такова гостуване при нея,синът като се върна и ми рече-мамо,баба каза,че ти сега няма да живееш при нас, и ще ни идваш на гости. Аз не я коментирам пред децата и не ги настройвам по никакъв начин. Тя ми седнала да им разправя за нейните мечти и блянове относно моето поведение и персона . Ще и се.

# 871
  • София
Ох, бившата ми свекърва се опита да спаси нашия брак, ужас значи  Crossing Arms Веднъж ме придума да си го прибера, втория път вече не стана. Нямам никак положителен спомен от това вмешателство. Не си говорим с днешна дата, въпреки приличните ни отношения със сина й.

Ами това си е ваша работа...Дали ТИ ще говориш на свекърва си е ТВОЕ решение. Ако тя е решила да не ти говори, значи е НЕЙНО решение. Всяка от вас си има право да мисли, както й е угодно, нали така? И какво, че се е опитала? Вие така и така сте щели да се разведете, нали? Та мисълта ми е, от опит глава не боли, така и така по-лошо от развод/раздяла не може да стане в живота на една двойка. Хората ходят на семейни психотерапии, за да си опазят брака и да направят каквото е възможно да си оправят връзката, вие сте седнали да ме критикувате, че ще се опитам да опазя брак. Айде стига моля, нямам намерение да слушам подобни лековати теории.

Ама това е, когато тези двама души ИСКАТ да запазят брака си и двамата взимат решението да посещават специалист. Ти не си специалист. Сравнението "свеки ще спаси брака" с "двойката ходи при семеен психотерапевт" е не по-малко лековата теория, че си в правото си да спасяваш каквото и да било.

Що реши, че не съм специалист? Wink

# 872
  • София
Ако наистина беше, темата нямаше да съществува.
Иначе, много кофти специалист ще да си.

# 873
  • където ми харесва
И да си, нали си наясно, че не е редно да консултираш собствените си деца. Можеш ли, да им дадеш обективен съвет без да си пристрастна? Питам сериозно.
Въпреки че, като гледам как разсъждаваш, едва ли си такава.

# 874
  • София
... Хората ходят на семейни психотерапии, за да си опазят брака и да направят каквото е възможно да си оправят връзката, вие сте седнали да ме критикувате, че ще се опитам да опазя брак.
...

Тук има няколко момента:
1. Двамата избират да отидат на брачен консултант;
2. Напълно е възможно твоята намеса, ако не е пожелана и от двамата, вместо да изпише вежди, да избоде очи;
3. Както казах, има случаи, при които, за доброто на всички в едно семейство, е по-добре мъжът и жената да се разделят.

# 875
  • при късмета
И специалист се изкара, ама пак не отговаряш на въпроса, какво точно ще направиш да спасиш тоя брак? Защо го заобикаляш, нали си специалист?
Какво правят специалистите, че да спасят брак? Стъпка по стъпка

# 876
Добре де, а ако вижда че синът/ или дъщерята правят някакви грешки, не е ли редно да седне и поговори с провинилият се? Да си оправи поведението, примерно.

# 877
  • София
И специалист се изкара, ама пак не отговаряш на въпроса, какво точно ще направиш да спасиш тоя брак? Защо го заобикаляш, нали си специалист?
Какво правят специалистите, че да спасят брак? Стъпка по стъпка

Като ми дойде до главата, тогава ще го споделя, защото има много възможности и причини един брак да се разпадне. Ако се получи това, ще реагирам взависимост от ситуацията. За сега си имам други неща, радостни. Flutter

# 878
  • София

Защо? Ти смяташ, че специалистите не се развеждат, нямат проблеми, нямат семейни вълнения радости и сътресения, нямат разведени деца? Наистина ли така мислиш? Thinking
Значи според теб, специалистите знаят всичко. То ако беше така, смяташ ли, че въобще щеше да има проблеми в семейните отношения между хората, след като специалистите могат да оправят всичко?

# 879
Добре де, а ако вижда че синът/ или дъщерята правят някакви грешки, не е ли редно да седне и поговори с провинилият се? Да си оправи поведението, примерно.

Да, ако взема наркотици, пие, бие, изневерява, всеки близък би следвало да се намеси. Когато има риск за здравето на детето и семейството му.
Но да се месиш за покупката на вещ, нещо толкова незначително, показва власт, контрол, манипулация и т.н

# 880
  • София

Да, ако взема наркотици, пие, бие, изневерява, всеки близък би следвало да се намеси. Когато има риск за здравето на детето и семейството му.
Но да се месиш за покупката на вещ, нещо толкова незначително, показва власт, контрол, манипулация и т.н

Айде пак! Върни се и прочети темата, че ми писна едно и също да обсъждаме тук.

# 881
  • където ми харесва

Защо? Ти смяташ, че специалистите не се развеждат, нямат проблеми, нямат семейни вълнения радости и сътресения, нямат разведени деца? Наистина ли така мислиш? Thinking
Значи според теб, специалистите знаят всичко. То ако беше така, смяташ ли, че въобще щеше да има проблеми в семейните отношения между хората, след като специалистите могат да оправят всичко?
Извинявай, ама щом не вярваш в силата на специалистите да спасят един брак, ти къде точно си тръгнала да спасяваш каквото и да било? Или ти си по-добра от тях? Вече става смешно.

# 882
  • София

Извинявай, ама щом не вярваш в силата на специалистите да спасят един брак, ти къде точно си тръгнала да спасяваш каквото и да било? Или ти си по-добра от тях? Вече става смешно.

Вече забелязах, че можеш само да четеш, но не обичаш да асимилираш прочетеното. Къде по-точно съм казала, че ЩЕ СПАСЯ брак? Казах само, ЧЕ ЩЕ СЕ ОПИТАМ да го спася. Виждаш ли някаква разлика в двата израза, или не? Thinking

# 883
Много пъти се връщах и всеки път е адски забавно. Налагането на вето какво е?

# 884
  • София
Много пъти се връщах и всеки път е адски забавно. Налагането на вето какво е?

Ако наистина си чела, защо питаш? newsm78 Всичко си го пише там, назад в темата...

Общи условия

Активация на акаунт