Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 38 013
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, вашите бебета по гръб ли спят или на една страна? При нас по гръб не се получава. Преди спеше спокойно така, но напоследък само на една страна е спокойна, а по гръб маха с ръце и ги тъпче в устата, дори и насън ooooh! Вашите "ядат" ли си постоянно ръцете  Rolling Eyes

# 166
zuzi_79 а ниена една стране не стоим. Подпирам го с пелена и с възглавничка, но пак се извърта по гръб. Иначе и нашите ръчички са се в устата Simple Smile

# 167
 Аз спрях да се мъча да го оставям на една страна още когато беше на 20 дни. Държах го,за да му се оформи главицата и от двете страни-редувах ги на всеки сън, но все го заварвах по гръбче и се отказах. Иначе и наште пръсти са все в устата и пада едно яко близане и едно нервене като не се получи,каквото той иска. Много са смешни.  Joy hahaha ,но според мен сега е нормално-опознават си тялото и първото,което им попада са ръцете.

# 168
  • София
Момичета,ние сега се прибираме!Голяма разходка направихме.
Ivi4ka от самото начало сме с новите на Avent с единицата. Опитах да дам с двойка,но голямо даване става! Но защо започна да връща след ядене? Постоянно ако е буден. Ако спи,не,но буден ли е постоянно повръща.
VASIIITO ядете по 180мл.  #Crazy Браво анвас. Ние по 100мл. ooooh!
sevi_to А за Нук-абсурд. Само вода пие с единица S размер.каква е тази антиколикова система която сте направили при Авент?
zuzi_79 и ние спим на една страна-ама си се подпираме зад гръбчето. Първо,че по гръб явно му е тежко,почва да връща я водата я млякото,зависи какво е пил преди това. За ръцете яко ги яде...
фейсче не ми говори за пари ,че ми идва да се гръмна понякога. Все си мисля обаче че е период,който ще отмине. Поне при нас е така днес нямаме както се казва за хляб,утре пък има в повече. Ама те пък като дойдат запушваме всички дупки от по назад. Абе ужас.... За стикерите-никога повече няма да взема албум от Била-кошмар. По добре една готова енциклопедия....То хубаво,че се възбужда колекционерското чувство у децата,ама в един момент става и чувство и на майката....
Момичета какви са тези количества мляко които изяждат децата ви.....  newsm09 да сте живи и здрави.... ние се мъчим като грешници. Пък е 6кг.,62см.....не е да каже човек,че не расте....ПФУуууууу

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 18:10 от ronkis

# 169

Итън яко повръща след ядене-няма вече хранене без да върне мялко. Да не ви говоря,че е мъка яденето-щом започне да яде и се почва едно реване и мрънкане и превиване. Възможно ли е от първите 3 глътки да го болят червата? newsm78 Ама и като яде се чуват едни звуци-все едно изливате туба с вода в WC-то.... Давам еспумизан,но...... Какво да правя? Поздрави...отивам да гушкам...Много се надявам да дойда в четвъртък и да ви видя...  bouquet

Уф и при нас такъв шум често се чува в черавцата,особено,когато мноого настървено започва да преглъща.И Калин си връща почти винаги,особено като се гърчи с колики или от доста време не е акал( да се разбира 1 и нагоре дни(
Много искам да махнем нощните хранения,но как...като изяжда към 135-140 л и не знам ако вдигнем на 170 примерно,как ще ги изяжда...и изобщо,да не стане така че да вдигнем количеството,но честотата на прием да се запази...знам ли...
Търпение,търпение ама до кога ще го гледам с това пъшкане и гърчене...
След като не е препоръчително да се дава вода, в която са варени овесени ядки,какво ще ми препоръчате, да се пробвам ли пак с Инфакол или Еспумизан(зная че са едно и също почти),но на различните бебета действат различни препарати....и ако се запече с тоя Аптамил..

# 170
да не би да им къркорят коремчета ако са гладни

# 171
Хммм това с връщането е голяма галимация и Алекс след всяко хранене връща. Оригваме се ужким, но като го оставя да легне или го държа в мен, той не се спира просто- рита, мята ръчички или в мен подскача напред-назад и то колко му е с тези памперси, които им се свличат под коремчетата и ги притискат, а и лекарката веднъж ми обясни, че хранопроводчетата са им малки и не цялата храна се "свлякла". Колкото време седи детето в легнало положение по време на хранене, толкова трябва и да е изправено след това  smile3555 ... ми понякога нямам ръце...ко да направя. ooooh!
Пък за количеството незнам ...преди го мерех на всяко хранене колко изяжда, но почнах да се ошашквам и спрях. Днес ми се стори, че супер малко яде на всяко хранене, но не иска и не иска. Пробвах го с шише и изяде само 70 мл.  Tired . Предполагам, че щом има кризи в растежа, когато ядат като невидели има и обратното...  Praynig

Нещо странично да Ви питам Вашите бебоци кротуват ли в количката, когато са будни? Моя на не ... на дъга се опъва чак  Thinking  Tired

# 172
  • София
да не би да им къркорят коремчета ако са гладни
Ами,не ! По различен начин се чува. Нещо като ГЛОГ-ГЛОГ-ГЛОГ. Точно сякаш изливате рязко вода в мивката от пълно шише и искате да го изпразните по най бързия начин. Шума е доста силен.
тонито7 Итън през повечето време спи в количката,но ако е буден и сме в движение кротува-гледа дърветата Simple Smile. Спра ли обаче се почва.....

# 173
Здравейте мами! РАзписах се на първа страница и не съм писала! Уморена съм  плаченето безумно ме влудява а и как като реве по 12-13 часа. Сън за мен няма помощ също днес като е надул гаидата от 3 сутринта до 6 вечерта рева  не като да е гладен болен или несменен памрерс. Съседите вече си пускат музика та поне и аз благодарение на тях слушам я новини я приятна песен. Вчера правихме 40 добре мина. После ми почнаха болките ниско долу и днес сутрита ми дойде цикъла с пълна сила а само преди дни ми спряха лохиите.Кърмата ми спря пояти през 6-7 часа имам за едно кърмене. Поне едно е хубаво на ситуацията свалих 20кг. през бременноста бях качила 45кг. има още за сваляне и се топя.На всички  bouquet

# 174
здраве желая!... да й се нешиди тъпата клашиатура и глупашата кирилица, по сто пъти трчбша да се редактирам, за да напияа нещо...

Ние сме в прословутата слънчева Испания, но в по-конкретното облачно Билбао Wink Все още е абсурд да напасна каквито и да е било режими, затова моментите, когато всички деца спят се броят на пръсти - при това малки бебешки пръсти... демек - мъничко и кратички Grinning Grinning Grinning

Мила Яна тук показа роги голями. След като понесе всичкото път със самолет. Сумарно около 4 часа с една спирка в Мадрид. Като кацнахме и се разтоварихме в апартамента последва канския рев, дори докато я нося, което нивга не е било. Най-вероятно от разликата в надморското равнище. Билбао си е аха до океана, колкото и планинско да го раздава. От тогава до сега това дете няма едно нормално сукане в будно състояние. То не бяха стачки, не беше рев. Най-ужасното от всичко е това, че някак ме намрази как й предлагам и сега като да й давам крастава жаба, не гърда.... пфу!
И ревем си двете с Яна понякога. Други пъти Яна саминка - докато и уври главинката. (после обяснявам, че от другаде мляко не ще получи и засуква)
Всякакви подходи изпробвах, че я приспивах, че я милвах, говорих, носих, дундурих, повивах - реве от глад, но мен като е будна не ме ще - изтощава се и чак тогава благоволяава - като да се предава.

И тук ще си задам въпросчето. Яна много цъка докато суче (това мен ме влудява, но как да е), разваля вакуума и трябва наново да засуче. Това носи и допълнителен бонус - гълтоци въздух... доколко е нормално или по-точно - цъкат ли често дечицата докато сучат. И другите ми две момичета цъкаха ама Яна се улива... Дали има къса юздичка или проблема е, че моите гърди са с малки зърна, понякога по-натежали от мляко...
уфф! благодаря за вниманието.

не мога да се включа по темите каквито и да са те... здраве да е!

# 175
  • София
 newsm62  love001 nuriii направо ме развесили..... Какво е това цъкане бе жена?!  Joy Ооооххх тия бебета ще ни побъркат. Какви само изрази използваме. Аз преди малко се смях и на поста си с  ГЛОГ-ГЛОГ....

# 176
Оф, още един ден с 5-часова разходка - ако ми бяха казали, че разхождането в парка е уморително, нямаше да го повярвам!  hahaha

Севито, дано да не прозвучи като реклама, но в момента в аптеки Фармастор има намаление на ПИК - излизаше някъде колкото Омрон, но да не те излъжа. Аз съм си го поръчала като подарък, затова не бързам да купувам. ПИК са готини, защото са с различни форми на животни, но пък като че ли повече мнение "за" има за Омрон. Но нямам никакъв опит с материята, та да не те подведа. И аз се чудя по въпроса....

Зузи, откакто спрях да го подпирам, моичкият постоянно си ляга по гръб. Ортопедът, при който го заведох, твърдо заяви, че теорията, че бебета трябва да спят на една страна е отживелица, която само в България се практикува и че естествената поза била по гръб и не трябвало да мъчим децата. Аз още преди да родя се чудех как да постъпя, защото бях чела за това, но по съвет на акушерките започнах на една страна. Но ето, че моето дете си иска да си спи по гръб и това е. За мен е още по-страшно да гледам така, че нали повръща и се задавя, но като иска не мога да променя. От една седмица усилено си смуче и той ръцете - явно го сърби венеца, защото го прави с настървение, не е като проучвателно смукане на пръсти.

ел 83 - има и хомеопатични средства - по д-р Михайлов /в нета/, но ти си реши дали на собствена глава ще ги прилагаш. Иначе моят отказваше изобщо да пие чая на Хип срещу колики, но го излъгах така да се каже, като сипах мъничко захар в него и сега го пие да пушек се вдига - вместо вода. В началото никаква вода не му давах, но откакто стана топло времето установих, че си иска да си пие и вода освен кърмата.

Ронкис, ако правилно съм разбрала описанието на шума докато яде твоето дете, то е същото като при моето - той така си яде от самото начало. Аз си го обяснявам с това, че е много лаком и гълта и въздух. От там май е и повръщането.
А дали е глог-глог, или цъкане като при Нури, не знам наистина - аз го оприличавах досега като лакомо гълтане със звук на вода, което правихме докато бяхме малки ако се сещате за какво говоря.

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 21:36 от tonniny

# 177
nuriii под цъкане какво имаш предвид? Да не е като мляскане от целувки... newsm78
За юздичката доктор трябва да ти каже,иначе щом казваш,че зърната са ти малки-може да ги разтриваш преди сукане да настръхнат. Аз го правих с пречистен ланолин или може да си вземеш силиконови зърна... Peace нз те до колко помагат.
При целите Ви перипетии ...не знам как си намерила сили за този уникално забавен пост. Joy Скъсах се ... Laughing

# 178
Привет! Казвам се Нелина.  Simple Smile Второто ми бебче на 19 януари! Живо и здраво момиченце. Simple Smile

# 179
добре дошла, Нелина Hug

моето дете не ще по гръб и това е Crossing Arms Ще си спим на една страна, а по гръб все някога ще свикне, ако й харесва, какво да направя Whistling

аз в краткият си стаж на кърмачка ползвах силиконови и каучукови зърна, но от тях се поразраняват гърдите. Малката засукваше, но за кратко и губеше интерес. Outta Joint

Общи условия

Активация на акаунт