Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 38 008
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • гр.София
Добър ден!Днес никаква активност,май сте по разходки Simple Smile
Ние съвсем влошихме положението със спането,вече ще се побъркам.Малкия заспива с триста зора и се буди бързо,поне вечер спеше добре,но уви онази вечер и снощи никакъв сън.Става ми два пъти,едва го преспивам и след час,час и половина започва да шава и да се пробужда  #Crazy
Обаче само си чеше венците,мислех си че се опитва да си налапа палеца,ама не,тази сутрин с полазалеца си чешеше венеца съвсем ясно.Калогел немога да слагам,защото е за след 3 м.,а явно му е некомфортно на детето.Моля дайте съвет какво да му дам?

# 151
Обаче само си чеше венците,мислех си че се опитва да си налапа палеца,ама не,тази сутрин с полазалеца си чешеше венеца съвсем ясно.Калогел немога да слагам,защото е за след 3 м.,а явно му е некомфортно на детето.Моля дайте съвет какво да му дам?
И ние май натам отиваме, сега изварявам една играчка - чесалка, макар че ми се струва раничко за нея  newsm78

Тонини, поздравления за наддаването! Коя е тази педиатърка, която е така отзивчива? Въобще аз избрах педиатърката, която моята лична лекарка препоръча, не знам дали е най-добрата, нямам мнение засега... Ще се радвам да препоръчате! Simple Smile
Обаче тази седмица нали сме болни и нашата педиатърка я нямаше, та една друга (която е известна в поликлиниката и съм я чувала и от съучениците си още и наистина е мн симпатична) ни прегледа. Изписа ни освен капки за нос и сироп за кашлица е Фенистил - уж за алергии  #Crazy който аз обаче не му дадох. И вчера бяхме контролно на преглед при нашата и тя каза "добре, че не сте давали фенистил". Та не знам вече - най-добре е човек да се доверява на себе си  ама като сам не си лекар е трудничко Mr. Green Иначе дърпам яко сополи, пък малкият не си ги дава и голяма борба!!! Дано оздравяваме скоро, че и тримата сме кой от кого повече ...

Хубава вечер, момичета!

# 152
Към мамите от Варна предлагам тази седмица да се видим. Ако искате пишете ми на лични да се разберем. Гледах прогнозата в синоптика за сряда го дават с най - високи температури (ако, може да му се има доверие) така че ако има желаещи нека да се обадят. Ще се радвам да се видим в удобно за всички мами място може и да не е Морската Simple Smile

# 153
здравейте Simple Smile
За срещата, както кажете, аз много се надявам, че ще успея да дойда, независимо кой ден е.
Ние бяхме няколко дена на ски, супер беше. Дори и аз успях да покарам малко. Сега, презаредена с нови сили. Беба беше с нас, но беше много по-лесна за гледане, спа много, явно от чистия въздух. Почна обаче пак да се буди в 2, после в 4-5 и т.н...Освен това продължава да има сополки (задна хрема) и пак ще отложа ваксината. Пръскам еуфорбиум, и чистя , не помага...

# 154
от няколко дни дребната като се обърне нощем по гръб, започва да размахва ръце и да пъшка или да си смуче ръцете ooooh! Ако не стана да я обърна на една страна, се събужда или просто си продължава мятането  Outta Joint Каква е тази мода? Rolling Eyes Снощи на всеки час почти съм ставала да я обръщам Tired

# 155
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИТА...Имам нужда от помощ... И аз имам януарче...Първо детенце ми е и много неща не са ми ясни. Изчела съм сигурно полонивата форум до момента, но пак имам въпроси... Моля отзовете се
 Питането ми е следното...
Имам бебенце на 2 месеца и половина, роди се 3,500 сега е 6200кг. Пие хип 1 комбиотик. Пие по 180 през 4 часа. Когато се е нахранила няма възможност някой да и даде насила още , затова когато след тези 180 търси още мисля , че не и стига. Неискам да увеличавам количеството, за да не и разширя стомаха. Има ли вероятност просто да давам по-засищащо мляко. Ако заменя примерно 2 от лъжичките със мляко номер 2 ще има ли проблем. До колкото съм чела и съм запозната е същото на състав, но по-засищащо. Има ли разлика в състава все пак да ми кажете, да не би да предозирам някоя съставка. Живея в малък град и тук лекарите казват, че щом детето е гладно давай пюре. Затова търся алтернативен начин. Против това съм и затова събирам мнения и опит. Писах и в страницата на Хип, но нямам още отг. Вие сблъсквали ли сте се с подобна ситуация

# 156
  • София
ЗА СРЕЩАТА В БОРИСОВАТА:

Момичета-кокичета, и Синоптик и моят любим норвежки метео сайт показват, че от четвъртък нататък ще бъде все облачно. Дайте да помислим за среща вторник или сряда /след като понеделник някои не могат да дойдат/. Споменатият сайт е изключително точен и никога не ме е подвеждал http://www.yr.no/place/Bulgaria/Sofia/Sofia/long.html

Само за него ден нямаше валежи - и за понеделник, де, но повече желаещи бяха за четвъртък... Облачно и с 3 градуса по-хладно от предния ден - това ли е проблемът? Средна температура 15 градуса гледах по БНТ1 за четвъртък... Според тоя пък сайт няма валежи никой ден  newsm78
Във вторник аз лично смятам да ходя на ЛЛЛ срещата за митовете и кърменето. В сряда е втори - ден на детската книга и силно вероятно ще има събития и т.е. повече народ навсякъде... Това са моите аргументи  Peace Кажете и вие  Whistling

# 157
  • София
Четох ви тези дни, но нямах време.

Темата за кисело мляко и боза няма смисъл да я подхващаме, че колкото хора, толкова мнения, но и аз като Мама Тодорова знам хора, които са хранени с кисело мляко и са здрави и прави и не са 1 и 2, а за бозата нямам думи - 2% алкохол на бебе  Shocked На тея от малцинствата не им е киселото мляко проблема. А иначе някога преди много години, някъде към 120  Wink, съм държала някакви изпити по микробиология и биохимия, ама те вече се забравят нещата, но имам все още някаква представа, или поне знам къде да намеря нужната информация, ако ми трябва нещо. АМ е на основата на краве мляко, а там какъв процент е казеина, не знам, сигурно е по-пречистено, но Яни се е случвало да връща 2 часа след хранене нещо, което прилича на пресечено мляко, та най-вероятно е това. Много често взе да връща, особено ако друг го храни, а не аз.

Ивичка, мед в кафето  Stop - звучи странно.  Rolling Eyes И в меда има доста калории, не е подсладител. Simple Smile Ние пък с ММ го закъсахме - не му изплащат заплатата, закъсняват, похарчихме последните 10 лв вчера и нямахме пари за захар, та сутринта го сварих да си слага пудра захар в кафето:) Laughing Ма тва е кат' не сме мислили навреме. До миналата година се чудехме в кое заведение да идем и за каква глупост да дадем пари, а сега... Скоро се надявам да се оправят нещата, че иначе ще трябва да се махаме от квартирата и да ходим в ергенската му кочинка в Младост, а там не е за живеене просто.

За кексовете като хванахме темата, ние вече сме съвсем като съквартиранти. Аз нямам никакво желание, все съм уморена и изнервена, ами чак ме дразни ако ММ иска близост и се караме. Направо не знам как ще живеем заедно занапред. Всичко ме дразни вече. Като си спомня само как до преди да заживеем заедно, само чаках с трепет да идем някъде за 2-3 дни сами. Просто не знам... Той сега ми е сърдит. Дано е временно.

Абе какви са тези стикери дето ги разменяте? Оня ден в БИЛА ме питаха дали искам и аз не знам за какво става дума. Има ли някакъв кяр от тая работа или е като да си попълниш колекцията просто?

Lilo0, кофти за рождения ден. ММ не забравя, но откакто заживяхме не съм видяла подарък за празник, последно беше букет цветя за рождения ми ден и след това нищо, но и аз вече не му правя подаръци, а преди редовно. На изписването само той не ми донесе нищо, даже едно цвете и им направи впечатление на всички. Уж се бил объркал, че нали в последния момент казаха, че ме изписват, ама надали...

desita bonita, аз пуснах линк с програмата на упражненията и ако наистина те интересува, ще ти пратя на ЛС да не се повтарям. За седмица килце свалих, ама и ограничих яденето.

Фейс - аз бих хранила гладно дете. Как пък ще си разваля съня да му тикам биба...Ама такава съм аз - мързел  Mr. Green
То и аз така, ама ти кърмиш и е различно, а ние сме на адапте и трябва да внимавам да не преяжда, че и без това пупата не е малка. С ММ го мерихме преди 4-5 дни и беше 7100  #Crazy. И не е много дебел, а е едър, сякаш е на половин година. Зимния кош му е малък, опират му краката.

Искам да попитам, ако някой знае, колко време да се мажа за белега от секциото??? Тоест кога вече няма да има смисъл да мажа, за да се махне белега?
Предния го мазах с мазило за 30 лева и нищо! Мазах 2 месеца поне, а може и повече да е било. Тоя не го мажа и даже май е по-добре. Досега не съм чула някой да е доволен от мазилата за белези. Вишневски много мирише иначе мислех да си продължа с него, ама и дрехите ми нацапа. За белега зависи какъв шев са ти направили, дали са се постарали повече или са карали през пръсти. Ако е козметичен шева можа и след някоя друга година като конец да ти изглежда белега. Мен и предния път и сега ме ши моя док, ама предния път му направих рекламация у сега гледам, че се е постарал доста повече. Ако те лепят, тогава пък съвсем не личи, но е рисковано, може да се отвори раната.

Никото, завид-завид за ските:)

VASIIITO, не че съм от най-компетентните, но недей да даваш мляко за след 6 месеца. По-добре вдигни малко количеството. Щом пише за след 6 месеца, значи имат нещо предвид и да не се дава на по-малки деца. Нека и някой друг каже, но мисля, че е така. Яни хапва по 200 мл на хранене, 5 хранения. Това го яде доста време, така че вдигни малко на 200 примерно и виж дали ще се засища. Като казваш 180 какво имаш предвид - 180 вода и 6 лъжички ли (получава се 200 мл мляко), или 180 мл само мляко?

# 158
Здравейте,

Завърнах се от спа. Не съм очарована от хотела- платихме си чехлите и ползването на хслат #Crazy Хапването беше ок, сигурно съм 2кг отгоре. Ходих на разни процедури, но най- ми хареса парната баня. Лицето ми е уникално чисто и меко.
Открихме сезона на кекса Embarassed

Фейс, много ли ще ви е скъпо да ремонтирате кочинката? Младост е добър за живеене.

# 159
За срещата -

прогнозата, както Котката отбеляза, отново са я сменили и вече е хубаво времето в четвъртък  Peace Когато я гледах беше доста зле, а нали със сигурност ще кърмим и преповиваме на открито, та това ми беше единственото опасение. Иначе мен денят не ме бърка кой е  Wink Но след като времето в четвъртък вече отново е хубаво - значи четвъртък!!!! Там сме!!!

Ние вчера бяхме извън София и малчо най-сетне успя да подиша малко чист въздух, горкинкият, че дори в Борисовата пак си диша смог.

Бейбифейс, над 7 кг  #Crazy #Crazy #Crazy Моят се роди 4 кг, обаче е едва 5,400 в момента заради повръщането. Все пак за последния месец е качил почти кило. Но със сигурност и да не повръщаше нямаше да стигне 7 кг като вас  Heart Eyes
за проблемите с ТМ - спокойно, ще отшуми, стига и двамата да постискате сега зъби. И ние имахме такъв период, слава богу - мина бързо. Много нерви покрай грижите за детето, а на ММ му се струпа много работа, която не можеше да свърши от грижите за детето, че нали работи от вкъщи. Но само един уикенд почивка сред приятели и далеч от тревогите и се промени коренно. Явно и той усети, че нещата са ескалирали, та сега вече сме доста добре.
за паричките -  Hug Hug много гадно, дано бързо да преодолеете проблема и дано да не се стига до връщане в неговия апартамент

Елг - браво!!!  Mr. Green

А моят се върна на бебешка вълна - надува цифката точно на 2 часа да яде! Изобщо и не понечвам да го ограничавам, за да наддава, обаче като говорите за спане от по 5 часа и повече и направо завиждам. Такова нещо при мен няма да се случи скоро - мрън!!

# 160
  • София
Здравейте момичета! Пиша супер бързо и на кратко. Аз заведох първокласника на семинар по математика и направих много хубава разходка.Сега в 11 ще ядем с бебчо ( до колкот е възможно това) и мисля пак на вън до към 3-4 часа. В чевтъртък в колко часа и къде е срещата в Борисовата?-нямам време да ви чета назад.
Итън яко повръща след ядене-няма вече хранене без да върне мялко. Да не ви говоря,че е мъка яденето-щом започне да яде и се почва едно реване и мрънкане и превиване. Възможно ли е от първите 3 глътки да го болят червата? newsm78 Ама и като яде се чуват едни звуци-все едно изливате туба с вода в WC-то.... Давам еспумизан,но...... Какво да правя? Поздрави...отивам да гушкам...Много се надявам да дойда в четвъртък и да ви видя...  bouquet

# 161
Хелооооу  Mr. Green
Ронкис, аз мисля че има голямо значение шишето  Peace
На Йо и купих 1 малко и 1 голямо от новите на Авент, но голямото е с 2 дупки и много се дави. За това купих на Томи Типи и с него я хранех известно време. Мин. седмица си взех биберон с 1 дупка за голямото шише на Авент. И като яде се чува точно както ти описваш. Яде 2-3 дена с него, ама такова пънене и рев му удари тия дни. И пак започнах да я храня с ТТ шишето  Peace Уж Авент са хубави, антиколикови, пък.... Thinking
Елг с ваучери ли ходихте на почивката. Не винаги е такова каквото изглежда по реклами/обяви/картинки  Peace Все пак браво за кекса  Mr. Green
Фейсче, Тонини - хич не ги мислете кг на бебчетата - кое по-малко или повече тежи. Аз мисля че всичко е до ген  Peace Йони последно я измерих 5300гр чистак гола. А ни изписа 2860гр. и това за 3 месечно бебе. И каката така вървеше полека. Но рода на ММ е от слабите. Все на някой от рода приличат децата  Peace
VASIIITO защо не пробваш да я храниш по-често?!? С тази пауза от 4 часа колко пъти на ден яде?!?

Каката тази седмица е на градина. Учат танц за някакво тържество и г-жата каза ако можем да ги носим. Пък тя и без това никак не и се стои у дома, та и дойде много добре градината тази седмица. Нищо че днес сутринта не и се ставаше, но тръгна с усмивка на градина  Mr. Green Чакам Йони да се наспи и излизаме, че тъкмо започна да се постопля  Mr. Green

Хубав и слънчев ден на всички  Hug

# 162
180 готово мляко... на 3 часа не желае категорично... всичко бута на вън и плюва... то е война опитах но не се получава... не искам да увеличавам количеството, за да не разширя стомахчето, но  щом така практикувате ще опитам да видим дали ще има резултат

# 163
Здравейте! Имам въпрос към ЛЛЛ: Ния е на 2,5 месеца и е изключително кърмено бебе. От около една седмица започна да заспива към 19-19:30ч. и се буди около 1ч. Суче само от едната гърда и заспива. Следващото и събуждане е към 5ч и съответно аз и давам да суче от гърдата, от която не е яла на предното хранене. Въпросът ми е: трябва ли да цедя гърдата, която не е изсукана на първото нощно хранене? Някъде бях чела, че нещета се нормализирали от само себе си, но се притеснявам, че при нас няма да се случи, тъй като на хранене суче само от едната страна. Снощи се опитах да се изцедя, но стана доста трудно - гърдата беше много напрегната, твърда и болезнена. В крайна сметка успях да поизцедя малко количество, колкото да ми олекне, но пак ме болеше.

Здравей, Minka_ !
 Обичайно нещата се нормализират от само себе си, но щом гърдата е твърда и болезнена, е подходящо да се изцеди малко за да се облекчи напрежението. Би могла да опиташ да изцедиш на ръка толкова, че да те облекчи, не до край и постепенно нощ след нощ млякото в тези часове би намалявало в ритъма, който задава бебето.  За по-лесно изцеждане помагат топлите влажни компреси, както и нежни масажи на гърдата. Ако паузата в сън бебето я прави с биберон, може да опиташ да го махнеш, за да потърси гърдата и то да я облекчи.
 Докато положението с препълването се подобри,  имай предвид позата за спане, да не се притиска гърдата, защото пълната гърда се травмира  по-лесно. Или ако ползваш сутиен, да е без банели.

Благодаря !!!

# 164
Здравейте, мамчета Simple Smile) Писах и не ми прие написаното  #2gunfire а точно излишно време най-малко имам!

Та както и да е. Искам да ви питам дали можете да препоръчате инхалатор. Знам, че Омрон и PIC били добри, ама вторите са над 200 лв. А много неща в Б-я са прехвалени и надценени, най-вече поради реклама, та затова кажете имате ли впечатления. За справка - млякото ХИП, което тук позиционират явно като по-качествено и по-скъпо, в Холандия е по-евтино от Фризото  Mr. Green

Ние днес пак сме на лекар, да видим има ли напредък. Нещо ми е нервно, сигурно заради тези боледувания... Чувствам се изморена...

Ние вчера също се поразходихме за малко извън софия, сег аимам и лека мускулна треска Simple Smile Мисля си за времето, когато и с Малчо ще можем да се разхождаме и ще черпим сили о тприродата Simple Smile

Браво за почивките и кекса!
Ронкис, Крис се задавя с НУК, с Авент единица е ок. Само им пробихме "антиколик" система, с една дума дупчици, че прехвалените биберонки нямахе.
Фейс, ще се оправите! И ние на моменти гледаме отчаяно колко бързо изчезват всякакви пари, ама такъв е животът Simple Smile
Утре лекцията за митовете може и да стигнем до нея Simple Smile

Хубав ден, излизаме след малко на разходка!!!

Общи условия

Активация на акаунт