Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 970
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте! Имам въпрос към ЛЛЛ: Ния е на 2,5 месеца и е изключително кърмено бебе. От около една седмица започна да заспива към 19-19:30ч. и се буди около 1ч. Суче само от едната гърда и заспива. Следващото и събуждане е към 5ч и съответно аз и давам да суче от гърдата, от която не е яла на предното хранене. Въпросът ми е: трябва ли да цедя гърдата, която не е изсукана на първото нощно хранене? Някъде бях чела, че нещета се нормализирали от само себе си, но се притеснявам, че при нас няма да се случи, тъй като на хранене суче само от едната страна. Снощи се опитах да се изцедя, но стана доста трудно - гърдата беше много напрегната, твърда и болезнена. В крайна сметка успях да поизцедя малко количество, колкото да ми олекне, но пак ме болеше.

Здравей, Minka_ !
 Обичайно нещата се нормализират от само себе си, но щом гърдата е твърда и болезнена, е подходящо да се изцеди малко за да се облекчи напрежението. Би могла да опиташ да изцедиш на ръка толкова, че да те облекчи, не до край и постепенно нощ след нощ млякото в тези часове би намалявало в ритъма, който задава бебето.  За по-лесно изцеждане помагат топлите влажни компреси, както и нежни масажи на гърдата. Ако паузата в сън бебето я прави с биберон, може да опиташ да го махнеш, за да потърси гърдата и то да я облекчи.
 Докато положението с препълването се подобри,  имай предвид позата за спане, да не се притиска гърдата, защото пълната гърда се травмира  по-лесно. Или ако ползваш сутиен, да е без банели.

# 136
Мама_Тодорова, аз пък бих го оставила. Кърмя  и излизам - за 2 или 3 часа  Peace Като остане без избор ще се грижи и още как. Аз така излизах с приятелки. кърмих и си бих камшика. ММ остана с двамата у дома. И беше единственият мъж, който не се обади да каже, че детето реве или да пита кога ще се прибера Heart Eyes

Кайлис,и аз бих го оставила за 1-2 часа ама въпроса е,че ще ходим с ММ на представлението на баща му в близкия град,който е на 40 км от нас и няма как за 1-2 да го оставя на майка ми.Просто е невъзможно да се прибера за толкова време нали разбираш и варианта е да го вземем с нас,пък докъдето издържи Mr. Green,ще излизаме посредата на представлението ако трябва Mr. GreenИначе съм го оставяла на баща му няколко пъти,беше много малък ,да свърша някоя работа и като зареве и почва да звъни да съм се ориентирала към прибиране Joy hahaha

# 137
Имах предвид да го оставяш на ТМ. Всеки баща е длъжен да може да се грижи за децата си  Peace

# 138
Имах предвид да го оставяш на ТМ. Всеки баща е длъжен да може да се грижи за децата си  Peace
Да ,да разбрах те,но специално за утре ще ходим заедно,а по принцип мога да го оставвя за1-2 часа най-много,ама откакто взехме да излизаме с количката и приятелки някакси без него ми липсва едната ръка или крак Mr. Green

# 139
  • гр.София
кайлис можи би си имала предвид мен, да оставям бебо на ММ.Аз се оплаках,че никога не е оставал сам с детето.Днес съм твърдо решена да го накарам той да облече малкия след баня и да му направи масажчето.Така и така имам силно кръвотечение от Ц.,и болки в корема,та ще ми е предтекст  Wink

# 140
Здравейте  мили мами! Simple Smile  Много отдавна ви чета и ми е доста полезно,но не съм по писането във форумите. Обаче от време на време ми идва да споделя по нещо, а и ми се иска да се запознаем и на живо. Ще ми бъде много приятно да имам компания за разходки със сходни интереси. Затова реших да ви се представя и аз.Казвам се Полина и имам бебче момче,родено на 09.01.2014г., 3670гр., 52см.,нормално раждане с термин 16.01.2014г. С една от мамите тук си раждахме заедно в болница Токуда,ако прецени тя нека си каже коя е.  Около моя бебок  се случват същите неща като при повечето от вас,явно всичко е нормално. Ще пиша по нещо когато преценя,че има смисъл да ви занимавам и ще гледам да се включа в някоя от разходките,за да се запознаем на живо.  Пожелавам ви един прекрасен уикенд! Hug

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 15:13 от karlis

# 141
Полииииии!
Колко се радвам,че пишеш,така исках да те намеря някак,че тогава нищо не обменихме като инфо
Колко ще е хубаво да се видим на разходка.
Прегръдки и за двама ви! Hug

# 142
  • София
Здравейте момичета! И аз съм втори път в Ц. Ама доста време и сега продължава.... На Итън днес му давам целия ден Еспумизан за корема и на обяд изяде всичко-слава богу! Сега ще утрепем коликите,но ще дойде запекът. Порочен кръг! От нашата темичка няма ли някоя мама от Люлин? Не,че съм лишена от компания и НЕсвободно време.... Simple Smile

# 143
Ронкис,ние нашите неразположения ги трепем с Биогая и не стигаме и до Еспумизана.Уверих се в това след като направих проба със спиране на Биогаята и Еспумизана и Борисла почна да страда горкия много-то напъни,то чудо.После пак приложих Биогайа и на 4-5 ден ефекта се появи-спокоен,ака си,следобед и вечер по едно и също време като часовник и нямаме нужда от Еспумизан.

А ММ ме изненада с разкошен ръчен механичен часовник на Франк Мюлер Heart EyesА нямам рожден ден Mr. Green

# 144
  • София
Аз съм в Люлин, а и Миленски(цифри-цифри) писа съвсем скоро, че е в Люлин  Peace Възможно е и друг да има  Peace

# 145
Ето ме и мен! Днес трябваше да слагаме двойната ваксина, но се отложи, защото на моя му избиха едни обриви като лишеи и лекарката иска да поминат малко. Съгласи се Синфлорикса да го отложим с няколко месеца. Общо взето се съгласява каквото аз искам и много се радвам, че попаднах точно на тази педиатърка. Иначе бебо е качил цели 900 гр- въпреки цялото повръщане!!! С 3 см е отгоре и вече е 58 см. Лекарката коментира колко ли щеше да качва, ако не повръщаше  Mr. Green
Иначе от 3 дни е супер кисел следобед, то не е рев, не е чудо - ако сега го почват истинските колики, просто ще се гръмна!!!!

кекс /сори Елг/ има, обаче не мога да се похваля като Десита-Бонита  Heart Eyes На мен цикъл още не ми е дошъл. Предпочитам да ми дойде, за да си знам поне, че тази несигурност ме ядосва. Пазиме се де, че със секциото не бива да си играем с късмета си.

И да се похваля - следващата седмица се очертава една изненадваща 3-дневна Гърция. Малко е рано за море, обаче гъз път да види. Иначе по майските празници със сигурност сме пак там - вече се надявам и водата да става за плуване. В тази връзка утре отиваме да му изкараме първия паспорт в живота  Mr. Green

Говорите си пак за кг - голяма мъка - 10 отгоре съм аз и няма как да ги сваля с яденето на тесто, което упражнявам. Колкото и да вървя и да правя упражнения, ако не ми се спре тоя апетит, няма да мръдне кантара. Коремът ми също не се е прибрал.

Говорите си за стикери от Била - аз пазарувам само там и съм събрала доста от сметките, но ги пазя да ги дам на някой, защото аз не играя. Така че на срещата в Борисовата са на онзи, който пръв си ги поиска  Mr. Green

Кайлис, мерси за упражненията и весело прекарване. Да си поспиш  Laughing

Искам да попитам, ако някой знае, колко време да се мажа за белега от секциото??? Тоест кога вече няма да има смисъл да мажа, за да се махне белега?

# 146
Тонини,извинявай знаеш ли реда за изкарване на паспорт на бебе или ако незнаеш да кажеш като направиш.Става въпрос за Турция и тя не е в ЕС.
Мерси предварително Hug

# 147
Полииииии!
Колко се радвам,че пишеш,така исках да те намеря някак,че тогава нищо не обменихме като инфо
Колко ще е хубаво да се видим на разходка.
Прегръдки и за двама ви! Hug

Много ще се радвам пак да се видим. Ако искаш ще ти напиша телефона си на лични. Много целувки на малката мишчица Кико!  love001 

# 148
ЗА СРЕЩАТА В БОРИСОВАТА:

Момичета-кокичета, и Синоптик и моят любим норвежки метео сайт показват, че от четвъртък нататък ще бъде все облачно. Дайте да помислим за среща вторник или сряда /след като понеделник някои не могат да дойдат/. Споменатият сайт е изключително точен и никога не ме е подвеждал http://www.yr.no/place/Bulgaria/Sofia/Sofia/long.html

# 149
Да, ама напоследък времето е такова, че всеки ден се мени прогнозата. Ние и на облачно излизаме. Но както кажете, пък който може, ще дойде.

Общи условия

Активация на акаунт