Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 758
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Да спрете веднага с тези кексови теми:-)
Аз от юни не съм правила, а мъжо не знам Joy Може и да си е намерил някоя. Едното от ляво, другото от дясно, как се правят такива неща  newsm78
В хола не става, че бабето ще ни хване, та го закъсах.

Айде от мен много   Hug

# 121
В кърмата също има казеин, около 40%, а в киселото мляко знам, че той е разграден от ензимите на млечно-киселите бактерии и затова се усвоява почти напълно. За кравето мляко е различно - 80% съдържание на казеин и не се усвоява съвсем. Не че съм супер компетентна, не споря -  чудя се просто.

Да, има казеин в кърмата, НО:
2. Белтъци - те са основен градивен материал. Представени са от суроватъчен протеин (предимно лакталбумин) и казеин в съотношение 2:1. За сравнение, в кравето мляко съотношението между двете съставки е 1:4. Казеинът е по-трудно смилаем, преципитира (пресича се) в стомахчето на новороденото като образува едри флокули (големи влакна), коитo се смилат много по-трудно. За разлика от него, суроватъчният протеин, който е по-голямата част от белтъците в майчинaта кърма е по-лесно разтворим във водна среда и по-лесно смилаем.

За киселото мляко не съм много сигурна как стоят нещата с казеина, но при бебета, хранени с кисело мляко имаше едно заболяване, свързано с ниски стойности на калция и високи стойности на фосфора, трябва да го потърся, нещо специфично беше. Срещали сме го, защото често приемаме бебета от малцинствата с различни видове недохранване, хранени с боза или кис. мляко.

Иначе скоро научих, че в Германия захранват с краве мляко (независимо какво) на навършени 6 месеца, а с глутен - чак след 8-ия...

# 122
  • Пловдив
Коте, като те гледам на снимките ми се струваш кожа и коси.
Не знам какви са заветните мерки към които се стремиш.
И аз все се успокоявам и нищо не правя пък имам толкова излишни кг.

# 123
Добро утро и от нас Simple Smile

И нашият ден започна доста рано,бебо в 4 часа се ококори и си гукаше човека Grinning, ама сам не му се играе, иска и компания Wink.Иначе и нашите колики още не са минали,не са толкова силни като в началото,но си има още.Вечер ако не съм дала Инфакол, не може да се нахрани.Започва едно свиване,напъване и блъскане.

И аз в кюпа на майките с първокласник и бебе Simple Smile.На моменти доста тежко ми идва, добре, че е на занималня и там доста добре се справя с учението.Много съм доволна от занималнята, в началото бях с резерви,но се оказа,че грешах.Тя там се чувства доста добре и когато не съм и аз на главата,а учителката е доста по- старателна.Вече мина празника на буквите и беше много хубаво.Изключително мило ми стана като излезе на дъската и пред всички прочете едно стихче,което учителката и даде.За нас това е голям напредък,защото като започна първи клас не знаеше да чете и пише, за разлика от други деца в класа и.

За жалост и ние се разболяхме Sad, за сега само бебо е здрав, доно не се разболее и той.Всички сме с гърлобол и запушен нос.Аз и каката даже сме с кашлица Sad.Като добавим и недоспиването, направо съм като парцал Sad.За кексове говорите, ние едвам се добираме до леглото и щом се озовем в хоризонтално положение заспиваме Simple Smile.Говорили сме,че трябва пак да се започне, но за сега подходящият момент не е дошъл и така като гледам едва ли скоро ще дойде.

# 124
Коте, като те гледам на снимките ми се струваш кожа и коси.
Не знам какви са заветните мерки към които се стремиш.
И аз все се успокоявам и нищо не правя пък имам толкова излишни кг.

Се'емсе кила съм. Бях 72 преди да се роди Мила. 2600 бебе, поне половин кило плацента, айде води нямаше... Simple Smile)) Абе, със сигурност след раждането бях по-слаба и после качих. Кантар нямам, не желая и да имам.
Няма да е зле да стана 62-60 кг, айде към 58 няма да се целя, че на толкова изглеждам леко болнава. 173 съм висока.

# 125
  • София
Ауууу, на срещата в Борисовата и аз ще нося стикерите  Mr. Green Имаме малко повтарящи се, но не сме отворили всички опаковки още  Whistling Срещата съм я обявила от 10.30 натам, защото има мами, на които само сутрин им е възможно. Аз лично съм откарвала по цял ден, така че и 12 да дойдете - няма да сте без компания  Mr. Green

Зеленко,ахх как бих дошла на тази лекция и не само,ама няма на кой да оставя малкия.

Че кой ти говори за оставяне  Rolling Eyes Точно пък на Ла Лече Лига събитията бебетата и децата са добре дошли.
хаха,да бе и да неможе никой да чуе и разбере нещо от лекцията.Много е ревлив наистина,и горе-долу само като спи не плаче   Tired

На първи април специално е среща. Сядаме и си говорим по темата. Не е като на лекциите. На практика всички идват с деца - има и плачещи, и играещи, и носени, и с колички - всякакви  Hug  Ако все пак те притеснява, заповядай на най-свободния формат - Бебешко кафе с Ла Лече Лига - там пък дори и тема няма  Peace

milensky1980, как да няма асансьор на станция Люлин - има, но е само един. Намира се от страната на Билла, но по-далечния от нея вход. Ако си от отсрещната страна, пресичаш на светофара и готово. Малко е обикаляне, но почти винаги работи  Peace

При ЗВБ глутен се предлага с началото на захранването - което обаче е не по-рано от 6-ти месец - най-често с коричка хляб.

# 126
  • София
Добро утро и от мен.Благодаря на всички за пожеланията  Hug
Аз не писах вчера,че ми беше малко криво.ММ беше забравил за рожденният ми ден и бях яхнала метлата  smile3511 меко казано...та така,оплаках ви се.Извинете,че ви натоварвам с мойте глупости  Tired За кекса немога да се оплача,кексим си редовно,но след издънката му онзи ден сега ще го наказвам.Няма да види кекс доста време  Crossing Arms
Малкия вчера сутринта като си беше в креватчето го чувам,че нещо пъшка и се напъва.Поглеждам го нашичкия се обърнал по корем  #Crazy После го обърнах пак по гръбче,а той отново взе да се кикерчи да се върти.
Ще ставам да поопрая малко и да пия кафенце.Лек и спокоен ден ви пожелавам  Hug

# 127
Привет в този дъждовен ден.
Днес го пишем почивен от разходки. Ошетах и сега релакс, докато малката спи  Mr. Green
Незнам на какво се дължи това отчуждаване след раждане. Така беше при нас с голямата, така е и сега. Но знам, че и това ще отмине  Peace

За диетите....хм знам ли. Моите кг са следствие от бременостите. При нормален живот - ядене от всичко в нормални количества и повече движение - нямам проблем.
Правих 2 пъти Дюкан, свалих си нужните кг. Не съм спазвала след-диетичния режим, но и не съм качвала  Peace
Сега с 90-дд не знам защо така се получи и не ми повлия. Но пък и без нея последната седмица съм -1кг задържан  Peace Така че имам надежда  hahaha
Фейсче, защо не пробваш лъжица мед в кафето. При 90дд диета е разрешено. Аз от тогава само така си пия кафето. Не мога съвсем без захар, започнах да слагам мед и си ми е идеално  Peace

Хубав и усмихнат ден  Hug

# 128
Привет момичета,

тука не е дъждовно,ама до сутринта голям дъжд се изля,та е моккро и сигурно хладно.
Десита,браво за кекса,не половината ами целия форум ти завидя Mr. Green
Ивичка,ти пък кога успя че и ошета и почиваш вече Crazy.Аз още не съм станала ,размятам се в леглото с моя момък още.А той не може да заспи от 7 и 30 ,пък му се спи.
От тея диети си разбих здравето и неща да чуя за тях,а в последно време такъв глад ме гонииии-дали няма да ми идва?Нали имаше един такъв период преди цикъл Thinking
На почивка скоро няма да ни се отвори парашута.Ние се чудим утре как да го измислим,че да идем на представлението на свекъра,как да го оставя малкия като не яде АМ и не иска биброн newsm78
За храненето с кисело мляко и боза- киселото мляко доскоро беше широко използван похват,ако не и още ,едно време съм слушала много майки да са си изхранвали така децата,като няма АМ,даже една моя приятелка си изхрани така детето преди 4 години Rolling EyesАма боза пък чак?то няма нищо в нея #Crazy

# 129
Добро утро и от мен мамчета Simple Smile нашето момче вече така силно гука, че имам чувството , че аха и ще проговори Simple Smile В понеделник имаме час при лекарката и ще видим колко сме станали големи! Чета ви редовно и много ви се радвам !  След малко ще се оправям , че да ида на фризиор и маникюр . От както съм родила се чувствам като пепеляшка,но само като чистачка , а е крайно време да се стегна и като за бал Simple Smile
 За диетите- правила съм тази на Скарсдейл . Определено имаше ефект, но ако се спазва стриктно. Аз все още имам 10 килца в повече и никак не се харесвам...
За кекса - и ние до скоро не правехме, но се оправиха нещата... Седя и чета поста на desita и си мисля, че то си е за завиждане тяхното :p
Поздрави на всички и усмихнат ден от мен Simple Smile

# 130
Ха, добро утро и от мен!

Хубава "кексова" тема ви дадох за писане, а?
Фейси, аз съм си усмихната по принцип, но ако съм бъркала кекс съм нахилена до уши, пък и ако съм яла шоколад, чак не се понасям.  Mr. Green
Ти какви упражнения си започнала да правиш? Аз подхванах едни, ама хич не ми спорят.

Лило, Честит празник на патерици! Ще му дърпаме ушите на твоя мъж. Аз, за да не забрави, започвам да мрънкам една седмица преди датата, та дотогава и подарък да е купил и цветя...

Мария, и на мен май ми дойде този месец, ако въобще мога да го нарека цикъл. Имаше само 3-4 дни зацапване, което така и не се увеличи. Сега чакам да ме навести другия месец. Миналата година за последно ми дойде на 11 април, та и сега може да си съвпадне. Simple Smile

# 131
  • София
Здравейте и от мен!
Зелено човече, благодаря за информацията. Аз живея точно зад пощата в 3-част и изобщо не съм се разхождала от другата страна на станцията.
Аз сега се сещам, че другата седмица е ваканцията, та ако идвам ще бъда с двете деца  Grinning.
За кекс говорите, а аз съм на диета. Таткото преди раждането го нямаше 3 месеца и в момента от месец вече го няма. Най-вероятно ще си дойде за 6.05.
Относно цикъла, ами аз за втори път се отчитам от раждането. Точна съм на датата, но и при мен е много обилен 20 превръзки за 2 дни заминаха. Ще изчакам и следващият месец и ще ходя на АГ. Смятам, че не са се нормализирали нещата все още.
Килата са ми болна тема и аз се замислям за диета. Но като знам колко трудно свалям, а как бързо качвам  ooooh!. Стреса ми влияе качващо. Пък съм с ниско кръвно и ниска захар, без сладко трудно  изкарвам 2-3 дни.
Лило, много кофти, но не се сърди! Случва се. Една година почти всички се сетиха чак вечерта, че имам рожден ден/майка, татко, брат ми, свекърва ми, мм,/ снахата беше подсетила нашите. Та като се раззвъняха вечерта и ММ се сети Laughing. Забавно ми беше, защото всички гузни, а аз колкото са повече годините, толкова по-малко внимание обръщам на рожденият си ден. За сметка на това обичам да организирам празника на ММ и сина ми. А от тази година и на малкото съкровище.
Хайде чао и лек ден на всички!

# 132
Хилоу Simple Smile
Котеее, уби ме с тези килограми. Въобще, ама въобще не ти личат  Heart Eyes
Фейс - аз бих хранила гладно дете. Как пък ще си разваля съня да му тикам биба...Ама такава съм аз - мързел  Mr. Green
Лило - честито и от мен на патерици Hug ММ миналата година забрави годишнината ни...Ами кофти ми стана, ама какво да се прави Crossing Arms
Аз днес съм много доволна от себе си. Изпратих каката на гости при баба и дядо. За първи път се разделяме и тя пътува без нас. Вече ѝ  е време според мен. Напарвила съм програма - трепач (разхпдка до Дунава, посещение в парка, цирк, пица, сладолед и тн.), за да се забавлява много и да иска да отиде пак  Mr. Green
Сега съм с едно дете и все едно съм без дете. Mr. Green Исках да си почина, но утре откриваме сезона на ремонтите с първите майстори за годината Tired
 Embarassed

# 133
  • гр.София
Килцата мислех че ще са ми голям проблем +18-20кг през бременността.Но ето че 2м.след раждането съм -23кг.Дори дрехи от преди да забременея са ми голями.Не пазя определена диета,ама с кърменето и адски силните колики на малкия бая се ограничих.,почти нищо от любимите ми храни не хапвах.Всички около мен ми се караха,да не се ограничавам чак толкоз,ама като звъннех на педиатъра за помощ срещу коликите,все първо ме питаше дали внимавам какво ям  Rolling Eyes А и с безсънието,грижите и умората,свалянето на кг.стана съвсем забърззано.
Много искам да се стегна обаче,но имам сериозен проблем с поверяването на малкия на ММ.Не ме разбирайте погрешно,много го обича и дава всичко за него.,ама много му се дразня,че един път не го е преоблекъл и като отговоря да ги оставя сами за час-два все едно ток го удря.  #2gunfire
Вика,карай ме каквото искаш да направя,да излискам къщата,по-добре и от аптека,само ме е страх да остана сам с него.Ако зареве,какво ще правя? #Crazy И не само това,изцяло аз си се грижа за детето и вече незнам какво още да му говоря,.през ден имаме диалог по въпроса.Аз сега искам помощ,по-нататък и ще го оставям и има желаещи да го гледат(то и сега,ама нали е на кърма).И така,оплаках се хубаво,извинете ме  Tired  Hug

# 134
Мама_Тодорова, аз пък бих го оставила. Кърмя  и излизам - за 2 или 3 часа  Peace Като остане без избор ще се грижи и още как. Аз така излизах с приятелки. кърмих и си бих камшика. ММ остана с двамата у дома. И беше единственият мъж, който не се обади да каже, че детето реве или да пита кога ще се прибера Heart Eyes
Аз съм вече 46 кг, не знам дали ще се огранича до тук обаче  Tired Забременях 44, но сякаш чак до там не искам да слизам... Искам само да се стегна малко. Баща ми има една приказка "Земи се наспи, напълней и се пострижи, че ми приличаш на проскубано хипи" (това е съвсем реално изречение към мен  Mr. Green)
Редактирам се:
Фейси - упражненията на Синди не са трудни, но на мен ми трябват значително повече от 10 мин, за да ги направя. Изтеглих и тези, които си постнала ти.
Ето това е нашата Ваня, при която ходих на гимнастика по време на бременността - няколко упражнения за стягане на корем:
http://zabliznacite.wordpress.com/2014/03/28/uprajneniq-za-korem … iastaza-bliznaci/

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 12:04 от Кайлис

Общи условия

Активация на акаунт