Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 770
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Панди, същото и при нас. Сега нали отиваме на Банско, уж да се отпуснем. Е да ама аз съм в цикъл Joy

За Борисовата съм ок.

# 106
Ето ни и нас след консултация  Simple Smile Вече сме 5700гр(+1кг) и 58см(+4см)
Във Варна Пентаксим НЯМА и на нас не ни я сложиха,само Синфлорикс.
Сложихме куул пач на боцнатото и се надявам да минем без Т.  Praynig  Иначе докторката каза да й дам Панадол,ама аз съм в чуденка,дали да не изчакам и ако вдигне тогава  newsm78

Мен ме боли гърло (от една седмица) пък не е червено!  newsm78 Изписа ми да смуча Тонзилотрен. Дано ми мине   Tired

За среща с Варненки съм навита,но по-натам   Nature Sunny

# 107
Иначе имаше един период - около месец след раждането бяхме като невидели, та кексихме по няколко пъти на вечер, ама сега на ... на диета.

Ти сериозно ли??? Това "по няколко пъти на вечер" съм го правила само като студентка прясно започнала да води полов живот.  Joy Joy Joy Ма колкото и да сте "кексуални" с ТМ, как ТИ с това недоспиване, кърмене и т.н. си имала сили и желание за толкос??? Ъъъ хвърли ме в тъч, ша знайш!  #Crazy Laughing Евала!  smile3521

# 108
Иначе имаше един период - около месец след раждането бяхме като невидели, та кексихме по няколко пъти на вечер, ама сега на ... на диета.

Ти сериозно ли??? Това "по няколко пъти на вечер" съм го правила само като студентка прясно започнала да води полов живот.  Joy Joy Joy Ма колкото и да сте "кексуални" с ТМ, как ТИ с това недоспиване, кърмене и т.н. си имала сили и желание за толкос??? Ъъъ хвърли ме в тъч, ша знайш!  #Crazy Laughing Евала!  smile3521

+1 newsm10

# 109
Хи хи темата опикантя...  Crazy
десита бонита Вие с ТМ сте машини. Ние се пробвахме само веднъж,но нещата не се получиха много. Шевовете ме боляхя още,а след това отнова ми се появи "любимата ми"гъбична инфекция и нещата са замразени сега. Онзи ден ми се жална,че вече не съм му се радвала и не съм му обръщала внимание. Ми как бе,братче не мога да сколасам с всичко и му се накарах едно хубаво. После ми стана гузно де,защото и той като мъжете на някои други мами из форума работи много-по 14 часа и все на крак,но...поне си излях душата. Ама сутринта като станах-чиниите измити,пусната пералня,та даже и проснато. #Crazy дано не е  еднократно. Simple Smile
Относно ротавирусната ваксина аз не мисля да я слагаме. Работя с ротавируси и не виждам никакъв смисъл.
Приятен ден на всички,макар че хич го няма времето.  Hug
О,да ...привет на mariq13 много е приятно са срещнеш мама,с която си бременял по другите форуми. Надявам се малкото ти бързо да се очовечи и да те оставя да отдъхваш от време та време. Hug

# 110

Ами имахме да си наваксваме, Embarassed та затова  Joy Сега малко се поуспокоиха нещата, та няма по няколко пъти на вечер, да не кажа хич, че с тия глобули  Tired

+1 newsm10

# 111
  • гр.София
Момичета,ние се връщаме току що от една замръзваща 3часова разходка,през която моя мъник спа през цялото време  Shocked  Grinning Аз съм на върха на щастието,сега е по-весел и се надявам реването днес да е по-малко.Искам да попитам,лепенките куул пач на боцнатото като се слагат,за предотвратяване на температура ли е,или за да облекчи ако има болка?И друго,има ли някой крусти вече и кога излизат?Ние нямаме и незнам дали да се радвам или предстоят?
тонито7,аз в други форуми не пиша,може би имаш предвид в друга тема в този форум.Иначе съм с Януарките още преди да се преместим в родени,ама се ппозагубих предната тема.  Hug  Hug  Hug

# 112
  • София
Здравейте момичета! Итън втори ден не иска да яде нормално. От 140мл. за него макс. количество изяжда 60-70мл. ooooh! Пие яко вода. Няма температура и е спокоен.Ака си нормално, какво му стана на това дете не знам.Направо нямам настроение. Дейвид ми ги правеше същите номера и поради тази причина на 4м. започнах да го захранвам. Просто отказа да пие мляко.... На кратко да отговоря....
зелено човече ♥Пандичка♥ много сте прави за това което казвате - не споря. Коментара ми беше принципен . Аз също сега не бих дала глутен ,мед и т.н. на Итън. Но сега сме доста по информирани от преди няколко години.
milensky1980 sunflower3 ето това имаме и предлагаме от стикерите
Скрит текст:
ТЪРСИМ: 5,20,61,71,77,84,106,111,112,142,152,175,181,188,190,191,200
ПРЕДЛАГАМЕ: 10,17,19,21,23,26,29,29,32,32,33,34,36,37,38,39,43,44,47,50,54,56,59,60,69,74,75,76,78,80,86,89,90,96,96,98,116,118,119,202,122,122,125,126,127,131,133,134,137,139,141,144,148,149,153,160,169,178, 192,205

# 113
Момичета,ние се връщаме току що от една замръзваща 3часова разходка,през която моя мъник спа през цялото време  Shocked  Grinning Аз съм на върха на щастието,сега е по-весел и се надявам реването днес да е по-малко.Искам да попитам,лепенките куул пач на боцнатото като се слагат,за предотвратяване на температура ли е,или за да облекчи ако има болка?И друго,има ли някой крусти вече и кога излизат?Ние нямаме и незнам дали да се радвам или предстоят?
тонито7,аз в други форуми не пиша,може би имаш предвид в друга тема в този форум.Иначе съм с Януарките още преди да се преместим в родени,ама се ппозагубих предната тема.  Hug  Hug  Hug
Имах предвид друга тема  Simple Smile аз от скоро съм в Януарчета...било то термин или родени ( не бях ориентирана преди къде,какво и що). Grinning
Ами cool-patch -на мен лично ми помогнаха при болка в зъба,затова предполагам,че успокояват и болката от боцнато.

Мами да Ви питам последтият Ви изравнителен болничен наведнъж ли Ви го преведоха/ превеждат,защото на мен са ми изплатили само дните за февруари,а имам за март и април? Помня,ronkis имаше подобна питанка и щеще да си вади ПИК...при Вас как е? newsm78
  RONKIS при нас и същото. Малкия от вчера яко се дърпа и не иска да яде. С 300 зоро става. Или яде,но само от едната гърда,което никога не е било. Надявам се да е период и да го израстне. Иначе е буден,контактен,няма Т...само е по-кисел.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 16:36 от тонито7

# 114
  • София
тонито7 Точно така,превели са го само за февруари. Аз звънях за информация и ми казаха ,че до 5-6 април ще пуснат и тези за март месец. Остатъка от дните за април  към средата на месец април. Извадих си ПИК-страхотно удобство-пише всичко. Тонито-много много се надявам да мине този период с не яденето.

# 115
Хоп, скачам в новата темичка да се отчета, че сме в крак с "тенденциите" за януарчета като
- сополи Sad болни сме тримата накуп. Малчо кашля, а носът пръхти (напрааво грухти) Вчера бяхме на лекар и сега слагам капки, пи есироп за кашлица и утре пак ще ходим да ни види. Откъде се взе тоя вирус пък сега ... но интересно, вс ему бяха студени ръчичките напоследък, а уж те не били показателни за температурата на децата  newsm78 а нослето не му беше студено. Мн ми е тъпо как допуснах да се разболее на 2 месеца Sad а наскоро си мислех че трябва да си купим инфалатор ей така превантивно - а, сега това предчувствие ли е било или каквото си мисли човек, това става  newsm78
- лигавене - още доста рано ми се вижда за зъбки, ама знае ли човек, те новото поколение са мутанти и се развиват бързо  Laughing

Десита бонита, тук май половин форум ти завидя (благородно или не)  Laughing
Да питам тези, които ще ходят на спа/ски/почивка - с бебоци или не? и на мен мн ми се ходи някъде, ама не смея да оставя Малчо за повече от 1 ден.

Зелено човече, замислям се за лекцията в събота, да видим с тези болести ще се класираме ли.

Хайде лека и  Hug!

# 116
  • София
Аз пък съм съгласна с ronkis за някои неща. Преди време едно се е приемало, друго се е отричало, така след 10 години много от нещата, които сега се приемат за правилни, ще се заклеймят като грешни. Само трябва време да се направят съответните изследвания върху "нещо си" и да се оформят новите теории. А специално за киселото мляко има теза, подкрепена с доказателства, че доста мощен пробиотик срещу колики е лактобацилус булгарикус. Познавам лично този човек, който е провел изследванията. Аз не давам кисело мляко само защото педиатрите ще ме погнат. Отворих си веднъж устата и ми се обясни, че киселото мляко е за говеда (  newsm78). Ама всичките тия биогаи и тем подобни, как мислите че се синтезират? Нали и те са лактобацили. Не че си насаждам мнението. Просто казвам какво мисля. Като цяло, всичко в науката е така - днес едно, утре се отрича и идва друго.

За диетите Панди е права, че трябва да се превърне в начин на живот, иначе смисъл никакъв няма. Дюканската на мен ми действаше ок, нямах никакви проблеми (само дето бавно и славно кг се връщат), но съм чула доста лоши отзиви за нея, пък доколкото си спомням, Пиер Дюкан беше осъден заради тази диета. Специално за подсладителите, аспартам най-вече, въпросът все още е спорен. Едни казват, че е много вреден, мой колега, който работеше в Йеил каза, че няма такова нещо. Аз обаче - страх лозе пази - не консумирам вече такива неща. По този повод видях че суитли са почнали да произвеждат стевия и нали е на растителна основа, уж здравословно - купих си, за да не тъпча захар в кафето. Е няма такава гнус. Дори не мога да нарека вкуса сладък. Така си седи и ще я хвърля.
Иначе с упражненията и ядене денем на плодове съм свалила 1 кг за 3 дни. Дано не е само това...

Десита, признавам, че и аз се изненадах на няколкото пъти на вечер. Не че не ми се е случвало, но в момента при тази ситуация и един път ми е много. Аз постоянно съм на тръни, като стигнем до там с ММ и подавам едно ухо да чуя писък. Ама пък сега си дадох обяснение защо вечно си усмихната  Laughing.

За бебо мога да кажа, че ревовете отминаха. Плаче само ако е гладен или му се спи. Вече е доста адекватно човече, занимава се сам, говори ми на негов си език и се смее. Дори се заглежда в телевизора и забелязах тази вечер, че около 20 мин седя в шезлонга и гледа новините. Знам, че децата не трябва да гледат ТВ, но не съм му навряла главата там, той се извръща и гледа - интересно му е. Като се появи жена на екрана се смее, на мъжете не реагира. Сигурно жените свързва с мен.

За Борисовата и аз като Деси не знам дали ще смогна да стигна по тези тротоари. Не знам по канала как е положението, ще видим. Само че 10.30 ми е доста невъзможен час. Ние сме със специална програма и  ми се налага да си доспивам сутрин до 10-11.

Заинтригувахте ме с този ПИК на НОИ. Аз нямам и все се чудя кога и какво, затова ще ида да си извадя един.

sevi_to, на нас ни се очертава едно ходене на Самоков на 24 и 25 май и ще сме сами. Ще го оставя на нашите, но не му е за първи път. Притеснявам се обаче, че майка ми престана да идва често и той свикна много с мен, не знам как ще му се отрази липсата ми. Пък и аз свикнах ище ми липсва.

Айде стига от мен, пак съм с най-дългия чаршаф.
Лека!

# 117
Бацилите в киселото мляко са ок, обаче белтъкът и казеинът не са.
А за глутена - според изследванията глутен се въвежда между 4-и и 7-и месец на фона на кърмата (за тези, които кърмят) - така се намалява рискът от глутен-сензитивна ентеропатия (целиакия).

Аз съм само -2 кг от най-високото тегло през бременността. Тъпча много сладко, просто обичам и с това кърмене нямам никаква самодисциолина, ама лято идееее. Както се познавам, стига да спра да ям сладко и да започна малко йога и за 2-3 седмици ще съм пушка. Ама хубаво лежа на тазп кълка и оня ден изядох цяла кутип тейк а кейк  ooooh!

# 118
  • София
Бацилите в киселото мляко са ок, обаче белтъкът и казеинът не са.
А за глутена - според изследванията глутен се въвежда между 4-и и 7-и месец на фона на кърмата (за тези, които кърмят) - така се намалява рискът от глутен-сензитивна ентеропатия (целиакия).

Аз съм само -2 кг от най-високото тегло през бременността. Тъпча много сладко, просто обичам и с това кърмене нямам никаква самодисциолина, ама лято идееее. Както се познавам, стига да спра да ям сладко и да започна малко йога и за 2-3 седмици ще съм пушка. Ама хубаво лежа на тазп кълка и оня ден изядох цяла кутип тейк а кейк  ooooh!

В кърмата също има казеин, около 40%, а в киселото мляко знам, че той е разграден от ензимите на млечно-киселите бактерии и затова се усвоява почти напълно. За кравето мляко е различно - 80% съдържание на казеин и не се усвоява съвсем. Не че съм супер компетентна, не споря -  чудя се просто.

# 119
  • гр.София
Добро утро !
ние сме станали в 4ч.  doh ,малкия тогава яде и до сега се въртя и неискаше да заспи.Тъкмо се примирих със ситуацията и си направих кафе и той задрема,а моя сън е разбит.
Момичета цикъла ми дойде,а сме само на кърма.Четох че уж е нормално както да го няма,така и да дойде,ама положението е критично,през 10мин.съм в тоалетната.За три часа съм изхабила един пакет превръзки,сменила съм 3 пижами и сега последно като станах егати и кръвопролитието след мен  Sick Сега пак се изцедих,детето пие кърмата,четох че имала по-различен(малко солен)вкус.Обаче чак толкова силно течение дали е нормално?Ще видя как е до обяд и ше звъня на АГ.
Не ми говорете за почивки,завиждам на всичко,които вече са били или им предстои да ходят  Embarassed
На мен евентуално ще ми се отвори парашута чак,към август(ако не кърмя),за една седмица на море без малкия и след това септември с него.Уж тва е първичния план,пък да видим.
Ние за 2м.и 20дни сме правили 6-7 пъти кекс.Искам повече,ама с този малък ентусиаст в къщи,или той не ни дава възможност или умората ми надделява над желанието.

Общи условия

Активация на акаунт