Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 747
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Lilo0, ЧРД! Да си жива и здрава и да имаш много радости от малкото човече!

За диетите аз не съм против, но зависи какво наричате диета. По принцип думата значи режим на хранене. Ако се прави една диета и след това си върнете навиците, ефект никакъв. Трябва да се спазва някакъв режим, който да се превърне в начин на живот. Уви, аз май още не съм си го намерила. Но гледам да не прекалявам с яденето, да не тъпча вафли (както преди) и т.н. С упражненията и ограниченията успях половин кг за 2 дни да смъкна. За съжаление ми е трудно да ям цял ден плодове и да изчакам ММ за вечеря. В 5ч вече ми пристъргва и хапвам нещо.

ell_83, ако го нахраня в 12.30-1 през нощта, устисква до 6-7 и то се буди по-рано, налага се да го взмем между нас на спалнята и да му бутаме бибата в устата, иначе мрънка и е кисел, не спи. Така с пробуждане и заспиване откарва до сутринта. Вчера го храних в 11.30 и в 4 се събуди. Успях пак до 5.30 да го залъжа. Много е лаком, не знам какво ще го правим.

За отношенията с ММ- ами не са съвсем както преди и то поради липсата на време. И съм по-изнервена, нямам желание, все ми се спи, абе... Пооправят се по малко, ама в началото си бяхме съквартиранти.

# 91
Дадоха ми идея да разтварям АМ във вода, в която са варени овесени ядки май беше,които имали разхлабващ ефект...

Аз не бих. Овесените ядки съдържат глутен.

# 92
  • София
Айде пак да ви споделя! Но първо да кажа на ell_83,че на големия ми син съм давала такава вода като много малък. Всъщност точно на тази възраст като нашите. Много се запичаше и аз яко варях овесени ядки. Точно така бърках водата от тях с мляко. Но тогава изяждаше много по-малко мл.,но пък надаваше яко. Да ви кажа честно с тия психози за алергия към глутен,мед,плодове със семена и др. ми изглеждат пресилени. Едно време кой ни е пазел. Майка ми е квасела кисело мляко за да ме храни,пък не знам какво е АБ. Ей сега ще пия за първи път. Въпреки това обаче и аз не давам такива сега на второто дете. Ама защото са ми го втълпили. Преди 7 години никой не знаеше за глутен и т.н. Ама то май всичко идва от некачествената храна.

И така днес Итън е неузнаваем. Яде на половината 80мл. на 5 часа. Ако искам да му додам почва да реве неистово само като тръгна със шишето към него. Много ми е странен. Иначе почва настръвено да яде освирепял от глад. Изведнъж става сякаш нервен на половината количество изпито мляко. Оригвам го! И с надеждата да продължи да яде...ама ТЦ.  newsm78. Иначе е спокоен,спи си днес. Не ми е по нервен или различен от обичайното. Сега в 22 ще го изкъпя,че с това ядене ни се обърка режима. Дано си изяде яденето в 23. Някакви идеи? newsm78
Иначе момичета,толкова съм се изнервила,е не мога да се позная. Ама и как не-бебе,първокласник (на който му късат шортите от учене и домашни),мъж който работи от 8 до 21 вечерта 6 дни в седмицата и майка която има придобита фобия от бебета. Не смее да го гледа за 1 час  #Crazy. Иначе за Дейвид много се грижи ама пак от 4 годишна възраст на сам. И за капак ангажимента ми с фирмата.... Напоследък шефката ми се прави на интересна и това допълнително ме изнервя-имайки в предвид чудесата които правя. Изобщо ужас..... Иначе спрямо отношения с ММ-еми.....и аз не знам какви сме -приятели не сме,щото не му споделям всичко,гаджета не сме,защото секс не правим толкова редовно,мъж и жена не сме защото не правим нищо от предните два примера  Joy Какво сме..... някакво 4-то определение... И друго да ви се оплача с тия Била стикери към техните албуми-лелеее ужас,пишман станах. Влязох в един форум за разменки ( защото никога иначе няма да ги съберем). Само пиша в една тетрадка и ходя до пощата да пращам и получавам. Ужас baby_neutral  Айде наздраве от мен-да си пийна последната чаша червено вино,че от утре АБ.....

# 93
Здравейте,

Мисле, много хубав празник вчера. Аз не помня точната дата с кската.

Мария, явно не съм написала правилно. Дентокинд са хапчета. Давам от тях. А гела ми е от щатите. Тук с каката не съм купувала гелчета.

Панди, каката беше зор да избият първите два. След това 4 накуп извади. Малко е мрънкала за кучешките. Дано и сега да сме така.

Синдито я имам на диск. Освен да почна и аз. Ама мързел:-)

Амира, ако свки види Илиян как се дере и мята като е гладен, а не съм готова с млякото, ще реши, че има проблем с моьъка. Не се филмирай:-)

Денислава, и сега и с каката имахме такъв период. Ще мине. После и по близки си ставате.

# 94
Запис и от мен в темата със страхотно заглавие!
Лило, честит рожден ден! Живот и здраве и повече поводи за усмивки!

Предната тема едва смогнах да чета, сега пак така, но от хоцкане не остава време. Утре правим 3 месеца и сме на консултация. И аз много съм се сдухала покрай ваксините, че утре ще ни слагат двете. Страх ме е. Иначе имам много спокойна и усмихната бебка Simple Smile буди се с усмивка, гука, радва се на въртележката си. Като огладнее помрънква малко, но с мед да го намажеш. Предпочита да си седи в кошарата и от там да ни се хили, сама си заспива, без дундуркане,е, вярно, с помощта на бибата, но без носене и люлеене Simple Smile
И ние яко се лигавим и не признаваме нищо друго за гризане, освен дясната ръка, чак й се гади на моменти като бръкне по-навътре Simple Smile
Имахме стафилококи, но след 2 месеца лечение Simple Smile слава богу се оттървахме от тях Simple Smile Сега вадя с аспиратора по едно-две сополчета на ден, но са беличкиии Simple Smile

С ММ сме съквартиранти Simple Smile До кога ще издържим и аз не знам!

Лека и спокойна вечер ви желая!

# 95
  • София
Станаха няколко кандидатите за четвъртък другата седмица, така че свиквам Среща в Борисовата следващия четвъртък: 03.04.2014 г. 10.30 ч. и нататък, алеята между Слончето и Езерото с лилиите.

Човече, аз не кърмя, затова говорим за цедене

Удобно ли е да помоля за малко повече детайли, за да съм адекватна в коментарите (ако все още има нужда, де, понякога бучиците се разсейват за няколко дни), че съвсем се обърках - не кърмиш, а бучка застояла кърма...

ronkis, то едно време и сокчета са давали от 40 дни, и са изпъвали крачетата, и какво ли още не... Защо трябва да го причиняваме на децата си, след като имаме достъп до адекватна информация и би следвало да можем да вземем информирано решение? Да, ние сме оцелели, част от нас са дори сравнително здрави... децата оцеляват понякога въпреки родителите си. По някои въпроси просто не си струват ескпериментите...

# 96
  • гр.София
Добро утро!
При нас положението е все същото!Момчето ми не е в настроение и това си е.Четох кво ли не и просто си има и такива бебета,надявам се бързо да го израсте,че ще лудна.Вчера не му позволявах да се захласне като ревне,ама не ме питайте как,изтощих се психически и физически,а и ММ го няма сега(не че ми е от голяма помощ).С огромно услилие и безспирно обикаляне на квартала, поспа един час в количката и ни заваля дъжда,след това у дома пак след ядене,непрестанно люшкане на шезлонга още един час,после го изкъпах и гушнат до мен и потупване по дупето още един и през нощта ми разказа играта.Стана в 2ч,дадох му мляко,и до 3ч го преспивах,после стана в 5ч.пак яде и уж заспа,но от 6;15ч сме станали  #Crazy  #Crazy  #Crazy
Много ми се идва с вас в Южния парк,ама не смея с моя ревльо в този му период,а и няма с какво да се предвижа.
Зеленко,ахх как бих дошла на тази лекция и не само,ама няма на кой да оставя малкия.Дори и ММ да се върне,немога да му го поверя.Сменил е точно 4 памперса,като не го е преобличал,не го храни и не му дава вода-страх го било да не го задави.Абе имаме си доста разправии по въпроса с отглеждането.За отношенията ни,еми на моменти са-има периоди,в които с дни не сме се целунали,и обратното(най-вече като дойде мама и ме отмени,та се очовеча малко)Аз съм нон стоп изнервена,от грижи и недоспиване и притеснение и това няма как да не ми се отрази в държанието към него.Ставам да се цедя,ето снощи от умора неуспях да се изцедя и се наложи за втори път(като цяло)да дам АМ,беше ми гузно  Sad

# 97
  • София
Зеленко,ахх как бих дошла на тази лекция и не само,ама няма на кой да оставя малкия.

Че кой ти говори за оставяне  Rolling Eyes Точно пък на Ла Лече Лига събитията бебетата и децата са добре дошли.

# 98
Станаха няколко кандидатите за четвъртък другата седмица, така че свиквам Среща в Борисовата следващия четвъртък: 03.04.2014 г. 10.30 ч. и нататък, алеята между Слончето и Езерото с лилиите.

Аз съм ок с който ден изберете, но както менят всеки ден прогнозата може като нищо четвъртък да е лошо времето. Затова предлагам в понеделник да направим последна справка с прогнозата и ако трябва да променим деня  Peace
Иначе аз ще дойда чак по обед - към 11,30-12

# 99
  • гр.София
Зеленко,ахх как бих дошла на тази лекция и не само,ама няма на кой да оставя малкия.

Че кой ти говори за оставяне  Rolling Eyes Точно пък на Ла Лече Лига събитията бебетата и децата са добре дошли.
хаха,да бе и да неможе никой да чуе и разбере нещо от лекцията.Много е ревлив наистина,и горе-долу само като спи не плаче   Tired

# 100
Привет!

И аз да се разпиша в тази прекрасна темичка, че съвсем ви изтървах. Нямах компютър около седмица и само ви следях от телефона.
При нас всичко е наред, чак ме е страх да се похваля, да не разваля работата. Е вярно, премахваме нощното хранене с променлив успех, но все пак... Важното е че като се събуди да яде, после си заспива автоматически и нямаме нужда от люшкане и дундуркане. Единствения му кусур е, че не се успива самичък. Иска да го гушкам и да го люлям, но пък тогава много бързо заспива. Пробвах на няколко пъти в люлката, но пък там даже повече се изнервя и плаче. Иначе за забавление върши страхотна работа.
А преди малко как го стреснах милия - от радост че вече си имам компютър си пускам от You Tube  Chillout cafe, та да си пия кафето на музика, Алекс си лежи до мен в гмнастиката и вече заспиваше, пък звука на колоните да не бил намален и като ми писна тая ти музика и Алекс след нея, не мога да сваря да намалям и да го гушкам. Милия много се стресна, дано не съм му причинила някаква травма. Голяма съм тъпачка. После обаче след 5-минутно гушкане си заспа и сега си е в кошарката.

Мария, не се притеснявай от ревливото си бебче и се присъедини към нас в Южния парк. То и ние ревем, та няма да си сама.  Grinning

До Борисовата не знам дали ще мога да стигна. Далечко ми е, пък и с тези красиви тротоари и коли паркирани по тях, цяло предизвикателство е да отидеш на по-далечко.

Хубав ден ви пожелавам, макар и да нямаме слънце. Ще си стоим вкъщи и ще си гушкаме слънцата!   Nature Sun With Face

# 101
  • София
Здравейте и от мен! Най-накрая и аз да се разпиша.Трудно е с малко бебе и работа да се отхвърля. Да не говорим за баткото първокласник. Вечер се обясняваме по писане, по математика и аз съм като парцал в 23 часа. А малката хем е супер гладна, хем не яде, хем не спи. Върнахме се към заспиването в 1:00 през нощта. Бабите се изредуваха с по 10 дни отпуска и вече си оставаме само тримата от събота. Още не съм измислила как ще стане воденето сутрин на училище, защото принцесата по това време става за закуска. На всички болни пожелавам бързо оздравяване и се пазете.
ronkis и аз поех първият си антибиотик в болницата заради секциото.Може пък да ти подейства по-бързо, след като досега не си пила антибиотик. И ние събираме стикерите на Била, но като пишеш каква разправия е в темата с размяната, се отказвам да започвам и с това да се занимавам. Но с удоволствие бих разменила някой и друг стикер с теб  Simple Smile, нали сме си "задочни" познати от нашата темичка.
За ревливите бебета мога да кажа, че поне при нас мина такъв период вече.
До Борисовата не знам дали ще дойда. На станцията в Люлин няма асансьор, а количката ми е с двойни гуми, които не влизат в релсите на стъпалата. Ще го мисля... Няма ли мама от Люлин?
Лек и спокоен ден!

# 102
Здравейте,
вчера бяхме на консултация и ваксина. Сложиха само Синфлорикс, Пентаксим - нямаше.(явно в целия град е изчерпан). Та и при нас, надявам се за добро, ще са разделени. Беба я прие добре, сложихме кул пач и засега всичко е ок.  Whistling
Вече се коментираше това, но да питам - някой мисли ли да слага Ротарикс?
Варненски мами, хайде и ние да си организираме среща в морската. Ние вече се видяхме с мама Vilinka, ще се радвам и други да се присъединят към нас.  Peace
Ронкис, да се оправяш бързо. Може наистина да е алергия, щом 3 месеца кашляш.
Десита, не се тревожи, едва ли си му нанесла травма от звука, просто се е стреснал повечко. Wink Знам колко е неприятно, ние наскоро претърпяхме същото.
И ние събираме Била стикери, ако има желаещи може да разменяме. Simple Smile
Усмихнат ден на всички!  Hug

# 103
за диетите-против съм каквито и да било диети.Предпочитам упражнения и разнообразно хранене.Мои приятелки са пазили и Дюкан и 90-дневната и после пак килата ,е и двойно отгоре.

За Дюкан няма да коментирам, защото за мен това, заедно с диетата на Аткинс, е най-вредната диета. Но за 90дд - после трябва да продължиш да се храниш разделно и най-добре този начин на хранене да се превърне в начин на живот. Иначе да, ефект от която и да е диета няма да има и повечето кила се връщат.

Лило, ЧРД на патерица! Да си жива и здрава!  Hug

Ронкис, Елл83, това с АМ във вода от овесени ядки е меко казано неправилно. Както е писала Котката, овесените ядки са чиста пробва глутен, който се дава чак към навършени 8м. Напълно съгласна съм със Зеленото човече. Има доста неща от нашето захранване, от които сме оцелели, НО бъдете сигурни, че рано или късно точно тези неща дават/са дали отражение върху здравето ни! Просто надали се сещаме или осъзнаваме, че (примерно) непоносимостта ни към глутен/язвата/колитът може да са точно от водата с овесени ядки като сме били на 2 месеца, сокчетата на 40дни и пр...

Денислава, при нас отношенията не са се влошили, може би защото ни е и второ и вече знаехме какво да очакваме + по време на бременността много бяхме говорили за моментите СЛЕД раждането на втората рожба. НО от гледна точка на секса сме си съквартиранти. Мърморя му, че сигурно вече не го привличам, а той ми вика "е като ме обвиняваш мен в неинициативност, ТИ колко пъти си инициирала?" и донякъде е прав. Хем искам, хем вечер съм тотално скапана за това и предпочитам да се гушнем и да гледаме нещо заедно. Предполагам, че и при него е така. Има ли и други с такъв проблем???  newsm78

# 104
Ооо и ние сме си съквартиранти, особено след като почнах да слагам едни глобули заради инфекция, та съвсем се замразиха нещата. Иначе имаше един период - около месец след раждането бяхме като невидели, та кексихме по няколко пъти на вечер, ама сега на ... на диета. Иначе Денислава, това което си написала, донякъде описва и нашето дередже. ММ е на работа от 9 до 19-20 часа и ние с бебо сме си самички през повечето време. Като се прибере е супер изнервен, не му се говори и понякога стигаме до заяждане и кавга, но предпочитам да не се задълбавам, а да се разминем само с това. Иначе в моментите, когато го хвана в настроение се опитвам да наливам акъл как трябва да се държи и от какво имам нужда, та понякога става номера. От гледане на Алекс не мога да се оплача. Като се прибере от работа си играем тримата, къпем го и му го оставям да го приспива, а аз се занимавам с вечерята.

За диетите все се чудя да се започна с някоя, но пък се опасявам от това, което казва Пандичка, че трябва след приключването и да продължа да спазвам този режим на ядене, а при мен това е трудно. Все ще ми се дояде шоколад, когато не е деня за шоколад и ще прецакам работата. За момента ще пробвам да намаля количеството храна, което поемам като естествено не прекалявам, за да не ми намалее лкърмата. Спряла съм и тестата и сладкишите (от две седмици не съм бъркала мъфини Sad ), хапвам само шоколад понякога.

Сънфлауър, благодаря за загрижеността. Нищо му няма на Алекс, наспа се и сега пак ръкомаха в гимнастиката.  Grinning Влюлката обаче не ще да седи дълго, писва му, пък и като се люля на най-ниската скорост се ядосва, та го пускам на по-висока.

Общи условия

Активация на акаунт