Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 744
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте! Лека по лека във фамилията влизат в релси днес проблемите от вчера.
babyface76 нека ми донесе сега последната поръчка , да видя цената и ще ти кажа!
ОК, няма проблем:)

Бейбифейс - браво, човек има нужда да разпусне  Hug
Ще покажеш ли какви упражнения правиш. Аз мислех 10 минутните на Синди, ама са голяма лъжица за моята уста Blush

Аз мислех, че на Синди са леки, но явно греша.
Правя упр. на тази инструкторка:
https://www.youtube.com/results?search_query=jillian%20michaels% … kout%201&sm=1
Но точно тази програма в youtube не я открих, макар да има други нейни клипове. Аз съм си я свалила от тук:
http://thepiratebay.se/torrent/7181421/Jillian_Michaels_Body_Revolution
Отначало са по-леки упражненията и с напредване на програмата стават по-сложни. Не знам колко има ефект. Аз бях почнала да ги правя точно преди да забременея и после прекратих. Харесва ми, че са по 30 мин., че нали нямам много време.

Аз моята "диета" днес я попрецаках:) Не издържах да изчакам ММ и хапнах малко в 5, после в 9 и така вечерях 2 пъти:)

Днес нашия хубавец спа почти цял ден, явно сме в промеждутъка между коликите и зъбите. Трудно заспива обаче, плаче и мрънка, иска да му държат ръчичка. 7.30 яде, в 9 го приспахме в количката и още спи там. Ако не го събудя да яде, така ще си остане. Иначе будува около час, след като е хапнал и после заспива до следващо ядене. Гледам да не търся помощ и съм сама по цял ден с него, но днес не сме излизали, че е лошо времето. ММ взима извънредни часове в работата, излиза в 6,30 и се прибира 20.30, та няма и кой да напазарува и е празен хладилника. Не че той не може, но никога не купува каквото точно му кажа и ми се ще аз да си пазарувам.

За срещата аз предложих, но сега се замислих, как мога да стигна до Борисовата пеша с количката. Не обещавам, че ще мога, но ще опитам.

# 76
  • София
За среща в Борисовата - гледах някаква прогноза - дават понеделник и четвъртък най-читаво време...

Аз пък от снощи съм с нова екстра, намерих си една бучка на гърдата, голяма колкото монета от 1 лв, не е болезнена, но е доста твърда  ooooh! Говорих с моята лекарка - хомеопат и ми каза, че е застояла кърма, да топля 1 път на ден и да цедя и така трябвало за 3 дни да се махне. Чудих се дали да не пия Лецитин, за да се отпуши по-бързо това чудо, но засега се въздържам.

Удобно ли е да попитам какво се има предвид под "да цедя"? По-добра помпа от бебето рядко се намира. Може да пробваш различни пози за тази гърда. Затопляне - преди кърмене. Може с душ или компрес (напр. от памперс стават чудни компреси, само внимавай да не е много гореща водата все пак). Лек масаж. Лецитинът помага при запушвания, а и се съдържа в много продукти  Peace

За нервността, освен слингоносенето, у дома на голяма почит е... Сушилнята. Особено като са всички зверове у дома. Така си смятам прането, че поне 1 час да имам сутрин сушене около времето за закуска. Така мога да оставя Лимонката върху сушилнята (става в столче за кола или в каквото оставяте бебето), той заспива, а аз обръщам повече внимание на другите. Те си се обслужват сами, де, никого не храна (как ли пък не!), но защо да не се възползвам да закуся и аз, да си поговорим, да измислим къде ще хайманосваме през деня, да се състезаваме кой първи ще си изпие млякото и прочие моменти  Peace

Съвсем навреме си идват зъбните тревоги. Не са ли ви "успокоявали" покрай коликите с тази велика фраза: "Свършват коликите - почват зъбките"  Whistling

Кайлис, надявам се да  намерите столче - шансът ми се струва чудесно позициониран във времето  Hug

mariq13, заповядай на първи април (не се шегувам) на Ла Лече лига среща в София. Там ще се обсъждат точно митовете от рода "Чудя се дали пък не ми е нехранителна кърмата". Ето тук е графикът за страната  Peace Понеже се пада следващ месец, може да е по-удачно да следиш стената на Ла Лече Лига София във Фейсбук. Вероятно утре ще има събитие.

# 77
Здрвейте, момичета,
моята свекърва снощи ме вкара в матрицата. Малкият като плаче някой път и си върти главата наляво и надясно. Аз не му обърнах внимание, защото реших че от болката детете си върти главата. Но свекърва ми каза че можело да го болят в ушите. Кажете как да проверя дали наистина го болят ушите или е от коликите. Да го водя ли на доктор или само тя само ме вкарва във филми. При Вас как е?

# 78
Здравейте! Имам въпрос към ЛЛЛ: Ния е на 2,5 месеца и е изключително кърмено бебе. От около една седмица започна да заспива към 19-19:30ч. и се буди около 1ч. Суче само от едната гърда и заспива. Следващото и събуждане е към 5ч и съответно аз и давам да суче от гърдата, от която не е яла на предното хранене. Въпросът ми е: трябва ли да цедя гърдата, която не е изсукана на първото нощно хранене? Някъде бях чела, че нещета се нормализирали от само себе си, но се притеснявам, че при нас няма да се случи, тъй като на хранене суче само от едната страна. Снощи се опитах да се изцедя, но стана доста трудно - гърдата беше много напрегната, твърда и болезнена. В крайна сметка успях да поизцедя малко количество, колкото да ми олекне, но пак ме болеше.

# 79
Моля ви се. Всички бебета си мърдат главите наляво-надясно, когато са неспокойни. Не пощурявайте.

# 80
Здравейте Simple Smile
За срещата, аз съм за четвъртъка, но предполагам ще се опитам да се класирам и в понеделник, ако така се реши.
Времето е нещо гадничко, а ние се гласим за ски..Simple Smile Да видим.
Специално за любителите на слингоносенето искам да кажа, че вчера след като беба пак ме почна към 16 часа със сукане на всеки кръгъл час, вече към 19 лошо ми ставаше и пробвах за пореден път слинга и тя взе, че заспа в него и о, чудо -имахме една спокойна вечер. Ще взема да го ползвам! Mr. Green
Вчера бяхме на консултация-към 5500 е гола, към 61 см. Доста е порастнала госпожицата Simple Smile Не сложихме ваксините, защото и ние, като повечето януарчета сме сополиви и то от три седмици насам. Иначе някой може ли да ми припомни какви хомеопатични трябваше да купя и по каква схема се даваха и от кога до кога (във връзка с ваксината)?

# 81
  • София
Добро утро,момичета  Hug
Тази сутрин моя хубавец се размрънка по-раничко от обикновено,дадох му да хапне и сега си спинка.Аз спретнах едно кафе набързо,после чистене,готвене и все "любими" домакински екстри  Mr. Green И днес няма да се излиза като гледам  Tired
Момичета да ви споделя,че днес е един от най-прекрасните ми дни...Имам рожден ден,а с мен е най-хубавото и най-обичано от мен същество-сладкият ми син  Heart Eyes
Стига съм ви занимавала.отивам да чистя  Crazy

# 82
Хихи,  личи че вчера е било кофти време на всякъде - голяма активност тук  Mr. Green
Ние пък оползотворихме времето в ходене за пролетна стока и двете ми кукли пак намазаха  Whistling ooooh! Горкия ММ - малко евреин си пада (от към стиснатост) и като видя камарата с дрешки за децата... ooooh! hahaha

amira8411 една докторка ми беше казала, че ако дете го болят ушичките, направо щяло да пищи от болка. Болката е гадна и силна  Peace А и си спомням от моята племенница - хем беше по-голяма на 1-2 год - голям рев беше като я хванат ушите  Peace
Зелено човече, разсмя ме със състезанието за млякото. В къщи и ние с голямата много често се състезаваме за нещо. Тя по принцип е малко мудна или да го кажа по друг начин - никога не бърза и с такова спокойствие прави всичко, че понякога е изнервящо.  Whistling
Фейсче 2 пъти съм правила Дюкан, то и толкова е лимита за цял живот именно защото е вредна. Наистина си свалих нужните кг, но за сметка на здравето и на голям глад  Confused Успех с упражненията  Hug
mariq13 голямата ми дъщеря понесе различно и 3-те ваксини, когато и ги правиха. С първата беше голям рев и неспокойство. С втората вдигна Т до 38,3. А на третата изобщо не реагира  Peace Така че не се знае - може и вие да понесете другите 2 по-лесно  Peace
miraluba бързо оздравяване на всички  Hug
Кайлис дано малката се забавлява при баба и да няма проблеми. А за малкия хич не се тормози за кг  Peace Йо на 3 месеца е 5200, а се роди 3кг. Още повече че ти си слабичка - няма да прилича на гората я  Hug
Сънфлауър и аз понякога се побърквам когато съм с 2-те деца, хем че и нашата сега ще прави 5 г. Понякога иска да излиза с колелото и си е цяла мъка да вардя нея с колелото и да бутам количката, при положение че пресичаме главни улици за да стигнем до парка  ooooh!
Панди и аз с умиление си спомням за този период от миналата година  Heart Eyes Браво на теб за диетата. Мен нямаше какво да ме стимулира да я продължа.... Ама ще измислим нещо - да започнат пресните зеленчуци в градината  Hug

Тази седмица ни предстои консултация и ваксина и Йо пак хрипа от вчера. Цели 2 седмици беше ок и се молех да се задържи така, но ето... Ще я наблюдавам днес и ще помисля дали да отида утре  Crossing Arms
И да попитам - може ли коликите да се появяват и изчезват?!? С голямата плътно 6 месеца имаше колики. Но малката - като цяло не. Има дни в които се напъва или не може да си пръцка и плаче. Вчера например доста поплакваше. Сутринта ака 2 пъти, като втория път беше зеленкаво, но за целия ден чак вечерта я чух да си пръцне. Дали не са били колики?!?

Днес се очерта хладен, но слънчев ден. Разходка ще има - Ура  Mr. Green  

# 83
Привет и от мен в тази хладна сряда
Ние не излизаме тези дни, предстои ни ваксина (2-те накуп) и не ми се рискува. Освен това е адски неспокоен, 100% го мъчат зъби. Как да ми помогна незнам, плюе бибата, не я иска. Юмрукът е вечно в устата, върти се като пощурял и плаче неистово. Венците му са бели и твърди на пипане. Ех, коликите ни преминаха уж  ooooh!, но се почна нова мъка - зъби. Това ми се струва доста по-гадно и трудно за понасяне. Както и да е, ще се борим.  Tired
Lilo Честит Рожден Ден! Бъди здрава и щастлива и ти и близките ти   bouquet
babyface хубаво, че си се сетила за мен. Радвам се, че се оправяте добре сами, и ние сме така 2-мата най ни е добре. Хладилникът е празен (няма кой да отиде да напазарува стаблно с колата), но няма значение, ние си се гледаме. Хубаво е, че сте се разнообразили с излизане
ronkis дано бързо оздравяват всички около теб, а ти се пази, че доста дини носиш под мишница.  Hug
Панди браво за диетата, аз реших да я почна от 1.04 дано има ефект
На мен упраженията ми след секциото са забранени 3 месеца. Лекарката ми каза, че межувременно мога да скачам само с бънджи или парашут, но никакъв фитнес или друго натоварване.  Joy
Момичета, един такъв въпрос от мен: какви са отношенията ви с мъжете ви след раждането?  newsm78
Ние много се очуждихме, с това неспане, с това тичане по задачи. ММ се прибира вечер адски уморен от работа, аз заспивам на дивана, нямаме време да говорим, а малкото разговори се превръщат в заяждане и спор. Жал ми, защото 6 години никога не сме имали такива отношения.  Cry Сякаш сме като съквартиранти... Нали уж децата трябваше да сплотяват?  Tired
Ох, хайде да не ви занимавам повече ... спорен ден на всички

# 84
  • Стара Загора/Сливен
Здравейте и от мен, аз повече ви чета отколкото пиша , но с три дечурлига, две от които обсебват компютъра при първа възможност  ми е малко трудно да се вредя и аз. Гледам че обсъждате диетите, аз честно да си кажа конкретна диета не съм спазвала, но 3 месеца преди да забременея започнах разделно хранене + тренировки и ефекта беше видим, стягане на цялото тяло и минус 8 кг. Според мен е вредно това гладуване и рязко ограничаване, сега е благодатно време за отслабване започват салатите времето навън се затопля,така че с повече упражнения и по-лека храна нещата ще си дойдат на мястото. Друго нещо което правех докато тренирах е сутрин на гладно чаша с топла вода и ч.л. пектин и на кафето си слагах канела, и мед. По въпроса за зъбките аз още преди около месец писах , че на малкия май му избиват зъбки, защото съвсем ясно се виждат на венеца. Постоянно се плюнчи и си лапа ръката, а и от време на време става доста раздразнителен, така че май освен с колики ще се борим и със зъбките Simple Smile . Днес бяхме на консултация и след преговори с нашата педиатърка бихме само Пентаксим, а другите ще ги бием след като свършим изцяло с него и с тази за Хепатит. За сега толкова от мен  Hug

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 15:18 от dolphin-mama80

# 85
  • София
Здравейте момичета! Днес е такъв мрак,че само за сън. Уви тази възможност е мнооого далече от мен. Понякога си мисля,че с този начин на живот ще остарея много бързо. Днес бях на лекар заради моята 3 месечна кашлица. И най-накрая и аз ще пия АБ. За първи път през живота ми  Tired Но ще трябва да пробваме и с това. Много е упорита и не се знае от какво е! Иначе се разходихме от 11 -ей сега в 15,30 се прибрахме.7 годишния ми къса нервичките. Не спира да говори.....прави на пук...какво му става не знам,но мисля,че вече е голям за да изпитва ревност и бебето да му се отразява по някакъв начин. Но може и това да е! Аз самата усещам,че все по-малко внимание му обръщам напоследък.И то ако стане е все за някаква забележка.Истината обаче е,че времето за нищо не ми стига. А помощ от никъде!

# 86
Здравейте мами,

Лилоо,Да си жива и здрава,много щастлива и обичана от близките ти!  bouquet

И днес времето не е най-доброто,от два дни не сме излизали и взех да се сдухвам,а и малкия усеща,че не излизаме навън,защото почти не спи вкъщи.Ние сме на консултация за трите месеца чак на 23.04,защото нашата лекарка ще е в отпуска и чак тогава ще ни бият двете ваксини,а пък дотогава може и 8-те килограма да хванем Joy Joy JoyСъщо и на ортопед пак ще ходим.
Денислава86,може да е от липсата на кекс Joy(това е в рамките на шегата,макар че обяснява много достоверно ситуацията),а иначе сериозно - нашите отношения са си наред,ММ е с плаващо работно време и се прибира по всяко време,понякога не ходи на работа,само ако го извикат,но дори и да се създаде ситуация за спор гледам да не подсилвам нещата и да не съм инициатор,а да потуша и да замълча.Естествено трябва да имаш насреща също съобразителен и културен човек,който да оцени жеста,иначе се получава -ти мълчиш той ти се качва на главата(ако е достатъчно прост Mr. Green)Стигнала съм до извода между другото,че умен и глупав(с ограничен мироглед) човек не могат да съжителстват заедно! ThinkingОт личен опит го казвам.
за диетите-против съм каквито и да било диети.Предпочитам упражнения и разнообразно хранене.Мои приятелки са пазили и Дюкан и 90-дневната и после пак килата ,е и двойно отгоре.

# 87
Човече, аз не кърмя, затова говорим за цедене

# 88
Честит рожден ден Lilo жива и здрава и ти и близките на сърцето ти хора.   bouquet  bouquet  bouquet
Аз да се жална малко ...малкият на това ядене категорично отказа да суче и след близо час мъки яде от шишето.  Cry надявам се на следващата манджа да не отказва.  Praynig

# 89
Здравейте момичета,

Ронкис, и за мен сънят е мираж, помощта също уви!Дано АБ подейства, макар че това твоето много прилича на алергия.Браво,че сте излезли, ние днес тъкмо излязохме и то запръска, и хайде на обратно.Sad
Бейбифейс, продължава ли Яни да се буди през нощта да яде?
А при другите мами как е? Чудя се да му увелича ли количеството на последното хранене,че да издържи по-дълго,но с тия колики..знам ли.Стане ли към 5 и пъшкането и гърченето започва...Sad.
Дайте мнение, дали да пробвам пак с Инфакол, до сега сме само на Абоколикен.( бяхме пробвали Инфакол в началото,но не много продължителн0).Страх ме е да не се запече,че и без това ака веднъж на ден или през ден.Дадоха ми идея да разтварям АМ във вода, в която са варени овесени ядки май беше,които имали разхлабващ ефект...
То вие вече от зъби се вълнувате, а ние още колики....макар че и се слюнчи яко...
За отношенията с ММ, ми не са като преди...но дано като поотрасне малко бебока и се посближим пак и да имаме повече време един за друг/!

Общи условия

Активация на акаунт