Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 832
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте мамчета. Отдавна не съм минавала да се запиша, само чета... Нямам с какво по темите да се включа активно - нито със захранване, нито със сядане... newsm78
На нас ни сложиха вчера първият прием на 2-те ваксини, леко ги понесе, няма температура, но следобяд стана един кисел, направо да не му се мяркаш пред очите. Горките дечица, жал ми е много как се мъчат с тзи игли, но няма как... Днес го водих в Токуда за преглед при детски хирург, уви... предстои ни операция, засега е още малък, ще се ходи пак на консултация, но няма да ни се размине за съжаление. При ортопед (гледам сте обсъждали) го водих тази седмица. Не съм възхитена от прегледа изобщо, точно 10 мин и нищо особено.платих 20лв за ехограф, за да го погледне за секунда. Да сме живи и здрави, нали е добре.
Момичета аз имам наистина проблем обаче с детето си. Не иска да се храни. Вече сме само на Ам (Хип), от няколко дни като е много гладен започва да пие настървено и по едно време почва да бута шишето и да реве неистово. Незнам какво е това, не може да се успокои по никакъв начин и не си дояжда. А това е супер малко...  Weary Ще откача направо. Мисля утре да записвам в една тетрадка за цял ден колко точно ще изяде. Има ли възможност да не му се пие вече мляко?  newsm78
Нямам опит с друго дете досега и ми е адски странно. Смених шишетата, не е от тях. И ние сме с МАМ, много съм доволна. Прави го при хранене с всяко шише.  ooooh!
Между другото почнах диетата 90 дневната ( искам да махна 8кг) карам я от миналата сед. понеделник, ефекта е 1кг . Пандичка как е при теб? Или само при мен не действа? Sick
Хубава вечер на всички ви   bouquet

# 361
Мишле  Hug за баба ти.
В такива ситуации просто не знам какво да кажа, а и по принцип нищо не може да те успокои, за това пращам само гушки  Hug
Мама Тодорова и аз като теб - вместо с второ да съм по-уверена, аз ставам все по-страхлива. Ето сега с тия ваксини - ама хич не съм ги мислила с голямата, пък сега.... 
Елг, казвай си бе жена. Така си преценила, така си направила.
Не мисля че трябва да мълчим, само защото на мнозинството няма да се хареса. Нали споделяме тук кой, какво и как.
Каката след 4-я месец да не чуеше за лягане. И тогава започнах по лека лека да я надигам/подпирам/ та да мирясва... Малката прави опити да се надига, но на 3 още е малка и не я подпирам де...
Денислава, а заглежда ли се някъде докато яде?!? Когато съм си в нас ТВ работи нон стоп и Йони се заглежда там и пуска шишето, върти главата или се дърпа. Но аз упорито и бутам шишето. Незнам мамите които кърмят колко време трае 1 кърмене, но нашето ядене от шише отива на 30-40 мин. понякога... Или пък понякога реве от глад - изцоква на екс към 50-60мл и после упорито отказва. След 30-тина мин пак я пробвам и тогава си доизяжда останалото.
И друго, което се сетих - да не би като пие така настървено да гълта много въздух и да си пълни коремчето с въздух, при което не може да поеме повече мляко и получава бонус - колики?!?

Йони се събуди с усмивка, гука ми малко и после взе да се криви пак, не плаче, но мънка тъжно  Confused

# 362
Ивичка, благодаря ти за отговова   bouquet
Разсейва се страшно много, докато се храни, при нас едно хранене също трае доста време. Незнам и немога да си го обясня, зачести в последната седмица  ooooh!. Гледам шишетата да не са с големи дупки, спирам да правя пауза , за да го оригна... как да му помохна незнам Tired

# 363
  • София
Ивичка, благодаря ти за отговова   bouquet
Разсейва се страшно много, докато се храни, при нас едно хранене също трае доста време. Незнам и немога да си го обясня, зачести в последната седмица  ooooh!. Гледам шишетата да не са с големи дупки, спирам да правя пауза , за да го оригна... как да му помохна незнам Tired
Денислава, сякаш аз разказвам за поведението на бебчо. Но установих от какво е - колики! Нещо което правя когато сме в такъв момент (защото той отшумява след няколко дни и после пак идва) е да се храним в стаята на тишина,без нещо или някой да шуми и кръжи около нас. И преди всичко давам капки за колики преди ядене. Мисля,че с шишетата МАМ въздухът в коремчето се свежда до минимум. Поне при нас е така-ние сме с 1 биберон (първия). Яденето е доста по бавно,но и по спокойно! Ако пък виждам,че е неспокоен ,спирам за малко -време в което го оригвам. И после продължаваме. Итън много обича чай и чая понякога ми е в помощ за да започне отново да пие мляко. Давам 2-3 глътки чай и след това бутам млякото. И нещата се получават. Всичко идва от червата! Няма как бебето да не иска да пие мляко - че то каква друга храна познава ?

Ние от 3 дни сме пак с колики. Ака зелено,а днес и много рядко Sad Спи по 10мин. и после се почва едно мрънкане,дондуркане....ужас.....

# 364
Момичета аз имам наистина проблем обаче с детето си. Не иска да се храни. Вече сме само на Ам (Хип), от няколко дни като е много гладен започва да пие настървено и по едно време почва да бута шишето и да реве неистово. Незнам какво е това, не може да се успокои по никакъв начин и не си дояжда. А това е супер малко...  Weary Ще откача направо. Мисля утре да записвам в една тетрадка за цял ден колко точно ще изяде. Има ли възможност да не му се пие вече мляко?  newsm78
Нямам опит с друго дете досега и ми е адски странно. Смених шишетата, не е от тях. И ние сме с МАМ, много съм доволна. Прави го при хранене с всяко шише.  ooooh!

О и при нас е същото, от около десетина дена малко по малко намалява храненето и от няколко дена почнах да записвам в едно тефтерче, а резултата е следния: на едно хранене изяжда от 50 до 70 гр а за целия ден 500 - 550 грама  Shocked И ние сме с шишета МАМ и сме още на кърма.

Ама то да е само това с мед да го намажеш, сега и ново притеснение ме налегна Shocked, а именно от няколко дена когато я сложа по корем не си повдига главичката въобще,а преди това още когато я сложа по корем веднага си я дигаше и то продължително време стоеше така!
 Вярно не ме слуша главата, ММ все ме успокоява, но и той се притеснява.

# 365
  • София
Q_A Аз мисля,че трябва да спрем да се тревожим с това ,че ядат по-малко или понякога не ядат (защото на ме и това ми се случва от време на време-прави 4 яденета за денонощие вместо 5). Относно повдигането на главичката - понякога децата по незнайни причина спират да правят нещо,което преди това са правили отлично. И по-късно започват отново. Не се тревожи изобщо! Щом веднъж си я видяла да го прави,значи няма проблем!  bouquet

# 366
  • София
write2katia, ние в тази тема вече си пишем колко... сигурно година стана. Посвикнали сме си на изказа, всеки донякъде си е преценил кой му допада като мислене и отношение, на кого има повече доверие и кого чете по диагонал. Част от нас се познаваме и лично, срещи си правим, което допълнително ни помага да се разбираме по-добре и онлайн. В светлината на всичко това твоето отношение по-скоро ме подразни, но виждам, че вече са ме преварили в обясненията. Засичам те напоследък и другаде и виждам, че това ти е стилът просто. Но не значи, че ми допада и на мен. Виждам, че ситуацията се е разнищила, но ми се искаше да се изкажа и аз. Пийс и от мен  Peace

Мишле_
, не мисля, че който и да е е в позиция да съди другия за това как е избрал да сподели живота си с любимия човек. Сред нас има и много омъжени, и много не-омъжени дами. В днешно време това едва ли има значение.... внимание, следва шега, включете си чувството за хумор: ... освен за детските, може би Simple Smile
Много съжалявам за това, което ви предстои. Наистина когато се случи загуба, човек почва да гледа с други очи на останалите му близки...

Ivi4ka, Лимонката доста качи КПД-тол и понякога се насуква за 5 минути буквално., Друг път се глезоти и откарва до половин час. В първите седмици до час сме стигали, което също си е било нормално (за тогава).

Елг, ти не си такъв човек, споделяй си, какво толкова? Най-много да породиш нова дискусия - може пък да е полезно на някого.

DeniSlava86, това с разсейването по време на хранене се случва май на всички дечица, независимо кърмени или не. Просто те растат и вече реагират на "дразнители" - звук, движение... При някои майки помага храненето в тихо помещение, дори в затъмнено (напр. пуснати завеси). На успех се радват т. нар. гердани за кърмене - просто нещо ярко и здраво (че ако го докопа...)  около врата на мама, което да привлича вниманието. Шарени копчета/мъниста на здрава връзка са чудесно решение, не е нужно да се купува специално  Peace

Лимонката много приказлив се извъди. И голяма усмивка. Няма никакъв мерак да се обръща, но предпочита да седи леко повдигнат, а не на напълно равна повърхност. Започна вече да хваща с ръчичка ринговете на играчки, които му се оказват в обхвата. После дърпа и ако случайно нещо дрънка, се хили  Joy

Гледам прогнози за времето за среща в Борисовата другата седмица. От четвъртък натам предполагам не е съвсем добра идея, доколкото нали почват Велинденските празници. Предполагам повечето ще ги отбележат, някои може да пътуват. А после петък-следв.понеделник са почивни дни, време за семейството един вид... Остават понеделник, вторник и сряда. За сряда прогнозата е по-смотана, остават понеделник и вторник. Във вторник има Бебешко кафе с Ла Лече Лига, което може да е в графика на някои. И то остана понеделник. Как ви е понеделник? На мен повече ми допада сряда някак, понеделник ми е един смахнат ден принципно. Обикновено тогава разривам щетите из дома от уикенда  Embarassed Споделете къде гледате вие прогноза за времето, да сравним за сряда как го дават, иначе ще остане понеделник.

# 367
Благоадря за отговорите, ще пробвам да му привличам с нещо друго погледа. Засега е изял само 180мл общо, което ми се струва доста малко (2 хранения по 90 мл)  newsm78 Ще го следя отблизо днес. Но пък от друга страна като не иска повече няма как да му дам насила. И ние сме с МАМ 1 капка. Може наистина да са колики, охх че е трудно да се разбере. Досега не сме имали проблем с апетита, но за всичко има първи път.
Аз искам да ви почерпя , днес имам рожден ден   party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023

# 368
от сряда нататък дават много да падат температурите - този април по-лош от март майче http://www.yr.no/place/Bulgaria/Sofia/Sofia/long.html. Та май най-добре да е понеделника, макар че наистина е кофти ден. Освен да го оставим за след Великден  newsm78 newsm78

# 369
Добро утро и от мен момичета Simple Smile
Денислава, честит рожден ден, да си жива и здрава и щастлива мама  bouquet Не разбрах каква операция ви предстои?
За срещата, аз съм ок и за понеделник и за сряда, и чак пък толкова лошо не го виждам, в синоптик гледам.
Да ви кажа, че ми писна да ядем на всеки час, това се случва основно вкъщи, и не знам аз ли съм виновна или тя.Тя у нас сама не може да седи, все иска нма ръце (добре поне, че за ноща оправихме нещата и си спи в леглото), ок, вземам я, дондуркам и ..предлагам да суче, тя не отказва никога. Ама дали е искала да суче или само да я нося и аз не знам. От днес почва да се мъча да вкарам режим, това не е нормално цял ден да яде, ще стане някоя дебеланка като майка си Mr. Green ама не ми е смешно де..освен това, нито се обръща, нито се пъне като е по корем да си държи хубаво главата (може, но не я държи дълго). Иначе много гука , говори и с смее. Но това е, пробвам с режим, защото просто не мога само това да правя.Навъне  по-добре, но нямам как да съм навън по цял ден всеки ден.

# 370
Ахахз, Синоптик и норвежкият сайт с диаметрално различни прогнози. Може да организираме залаганиия кой ще се окаже прав. Аз залагам за Синоптик.
Иначе за срещата - може и пнд, и без това имам излизане до центъра. (Стига вкъщи всичко да е ок, че нещо сме го закършили по всички фронтове.)

# 371
все пак, в понеделник май ще е по-добре, така че май е по-разумно за тогава, да не ни пък навали някой сняг и да затънем в някоя преспа Simple Smile)))

# 372
Ха привет и от мен  Hug
Относно това:
write2katia, ние в тази тема вече си пишем колко... сигурно година стана. Посвикнали сме си на изказа, всеки донякъде си е преценил кой му допада като мислене и отношение, на кого има повече доверие и кого чете по диагонал. Част от нас се познаваме и лично, срещи си правим, което допълнително ни помага да се разбираме по-добре и онлайн. В светлината на всичко това твоето отношение по-скоро ме подразни, но виждам, че вече са ме преварили в обясненията. Засичам те напоследък и другаде и виждам, че това ти е стилът просто. Но не значи, че ми допада и на мен. Виждам, че ситуацията се е разнищила, но ми се искаше да се изкажа и аз. Пийс и от мен  Peace
изцяло съм на мнението на Човечето  Hug
И за да се включа пълноценно в дискусията - не, не подпирам  Peace Струва ми се излишно. И без някой да ми се обижда, не разбирам защо е това бързане - по - бързо да се обръща, по-бързо да седне, по-бързо да проходи, по-бързо да се захрани, по-бързо да започне да спи...Щото, нали - ако искахме да ни е удобно, да ни е комфортно и да не ни се смущава нощния сън, просто нямаше да имаме деца  Peace
Мишлето - много   Embarassed
Никито - и при нас има такива дни...Аз съм го приела, че може да иска да увеличи количеството и го оставям да суче колкото иска.
Денислава - честита да си, и много здрава и много по-спокойна.   bouquet
За среща съм ок и за трите дни.
Интересно ми е и на мен какво ще е времето, ще пътуваме за празниците и се надявам децата да имат възможност да стоят навън продължително време. Освен това се надявам се на топъл край на април, нали ще си имам рожденичка Heart Eyes
Хайде усмихнат ден засега  Hug

# 373
Понеже доста хора ме питаха и тук и във фейса, да споделя какво предприех за нашето кърмене. Не, няма магии, мехлеми и отвари.  Mr. Green Основното беше, че няколко дни общо взето се затворихме вкъщи и кърмих. През час и половина, максимум два. Запердвам, гася всичко, за да няма никакви източници на разсейване. Нощем й позвилявах (и още опитвам да е така) една 6-часова пауза - максимум, след което задължително кърмене два пъти между 2:00 и 6.00 - когато най-много се стимулирало производството на кърма. В моментите, когато не искаше да суче приспивах с биба в устата, после махам бибата и бутам гърдата. Така хем стимулира, хем малко или много суче. Започнах да ям много ядки, основно бразилки орех и обикновени орехи. Имат уникален ефект върху кърмата! Наливането с течности, вкл. чай за кърмачки се подразбира. Отделно започнах да й давам сироп против повръщане и сме убедени, че успокояването на рефлукса оказа влияние върху по-спокойното сучене, а от там вдигането на количеството. Сега продължавам да опитвам да кърмя на 2-2,5 часа, но за съжаление не винаги става, особено когато сме навън. Тя навън почти не иска да суче, и още на следващия ден усещам кърмата намаляла. Sad  Сега обаче се отвори ДРУГ проблем. От сиропа ротив повръщане зверски се запече. Sad Оправиш едното, развалиш друго. Просто нямам друми!  ooooh! От снощи започнах да давам Лактулоза и резултатът е светкавичен. Хич не ми се иска по този начин, но ще добутаме някак до захранването (което мисля да направя на 5 навършени месеца, както с каката) и тогава съм сигурна, че всичко ще се регулира.

За дискусията - аз съм против бързането и против крайностите. Simple Smile Кому е нужно? Няма необърнало се дете, няма неседнало дете, няма непроходило дете, няма непрояло дете. Simple Smile Говорим за здрави деца, разбира се, дай боже всичко да е наред! Е в някои случаи и според мен няма лошо да им се помогне, примерно ОК съм с подпиране при навършени 6 месеца. Но нищо драстично и насилстветно, а под това визирам неща като: на 3 месеца да се слага да сяда; на 3 месеца да се слага на гърне (това второто е реален пример от една уж много образована моя позната, която в последствие и медицина записа); детето не може на краката си да стои, но някой държи да го държи да ходи; сокчета на месец и половина; захранване на едва навършени 4 месеца; през два дни захранване с нова храна и т.н. и т.н.  Когато-тогава, хора, има време за вси-чко! Wink Апропо последното,с което педиатърът ме шокира беше: "Обръщате ли я от корем по гърб и обратно" - "Миии когато се сетя" - " Ооооо ама как? Всеки ден трябва да го правите по 40-50 пъти, че как иначе ще се научи???"  Joy  ooooh!  hahaha

Денислава, да си жива и здрава! Всичко най-най!   bouquet

Мишле, знаеш, аз загубих любимата си баба (и единствената останала жива) когато бебето ми беше на 20 дни. Много добре те разбирам. Дано се пребори, но ако не, опитай да гледаш филососки... Sad Много  Hug

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 11:40 от ♥Пандичка♥

# 374
хелоу!
При нас ръси кротко дъждец: Grinning "Мамо, мамо, вали дъжд, хайде да си пуснем филмче", та са ми се наредили тук. Simple Smile
И на мен ми е интересна темата, която сте подхванали.
Нямам намерение да подпирам с възглавници, но упражнения правя всеки ден - за седеж, лазеж, та дори я държа да пристъпва Grinning Grinning. Естествено цялата тежест поемам аз, но според книжката за гимнастика, която следвам съветват, че е добре да се правят с цел трениране и усъвършенстване на инак вродените рефлекси за движение. Аз съм от нетърпеливите. Искам някъде 6-ти, 7-ми месец да си лази по пода, разучава сама, а аз да се развейвам из дома с... двете си ръце Grinning Grinning Grinning Яна крачи, крачи, па току свие крачетата, същото и с упражненията за лазене. Simple Smile Около 6ти месец сложих и двете си деца да седят. Като позата е - крачета по турски, а ръчичките подпират отпред, аха да - с възглавница в скута. Мисля Яна, ако се осъзнае, че ръцете служат и за друго освен за гнявене, да я сложа на около 5 месеца и половина... Тя ще си покаже.
Иначе дечката вече е на пода Simple Smile. Вчера докато приспя следобед малките, пардон - големите Grinning даже беше заспала - завалийката, с босите крачета... Aма тук, когато е слънчево така хубаво напича... а аз си имам едни прозорци почти до пода Simple Smile

Зеленко, ти кога мислиш да правиш раздвижване на количката?
Когато е будна и сме навън я слагам временно на предната седалка на Косарче. Тя става с наклон като на шезлонг/столче за кола.

Яна упорито отказва да суче навън, стои гладна/жадна, но се огъва назад и даже се кара ако настоявам.

Мишле Съжалявам за случващото ви се.

Янчо се събуди...

да сте здрави!

Общи условия

Активация на акаунт