Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 830
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Привет и от нас Simple Smile

И ние за никъде не сме се разбързали Simple Smile.Не смятам да го насилвам да прави нещо за, което не е готов.Каката на 5 месеца и няколко дни сама се хвана за двете страни на количката и седна, ама с него ми се струва, че няма да е така  Naughty.Каката ни без проблем си държеше главичката изправена малко след раждането, а на юнака сега му е много зор да си изправя главата.Все иска да си полегне.Много са различни двете ми деца, което за мен е напълно нормално.

За хранене говорите, на мен това ми е най-големия зор.Много трудно се храни.Имаше период когато всичко беше идеално, ама това време отмина  Sad.Ние се кърмим, той иска да яде само когато и двамата сме легнали, това прави храненето на вън невъзможно.Освен това от няколко дни сукне малко и пусне, сукне малко и пусне, оглежда се и после пак така  Crazy.Засуче ли почва едно цъкане с езика и пак вакуума е развален.Освен това в момента в който засуче и започва да се превива и пъшка, плаче и бута Sad.Единствено през нощта се харни без проблем и за това го прави по 3-4 пъти  Crazy.

Денислава, Честит Рожден Ден.Пожелавам ти един незабравим ден   bouquet.

# 376
Аз мисля, че не сте ме разбрали. Не е заради бързане да подпирам детето, ами е защото не иска да седи легнал. Когато започнахме да обсъждаме, аз попитах какво са ви посъветвали известни специалисти. Като видях, че има различни противоположни мнения, седнах да чета литература. После ви написах какво казва литературата. Не ставаше дума за 'мнение', а поради какви причини се дават съответните съвети. Отделих няколко изречения да обобщавам прочетеното. В следващия момент обаче, все едно не съм направила това, а ми съм изказвала мнение. Възможно е 'стила' ми да е такъв и затова да сте си направили тези изводи. Явно и вие си имате стил, няма какво толкова да се палим. Не съм по иконки и прегръдки, това не означава, че не обичам човечеството и не ви желая всичко хубаво. Няколко пъти освен това подчертах, че всеки сам си преценява.

# 377
Денислава, честит рожден ден! Бъди здрава и позитивна Hug

Ронкис Hug

# 378
  • София
Здравейте! Днес и аз ще съм от групата на оплакващите се за деня. В 10 часа Итън трябваше да яде,но със зор изяде 70мл. - колики  ooooh! Спа после 2 часа,събуди се сега преди 30мин. и отново заспа. Мрънкащ,кисел. Мислех,че е гладен,но не! Сега ще го изчакам да се наспи и се надявам да по спокоен и да се нахрани добре. Дала съм му и капки,та ще видим....

DeniSlava86 ЧРД  bdbaloni

# 379
Привет ит от мен,

Много застудя нещо, вчера цял ден не сме пъквали,че дъъъъжд, сега се чудя.

Яд ме е на мен си,че навличам излишно детето, явно трябва да се престраша и да го почна с пол-леки дрехи вече, макар че с тая прогноза за сняг, ме разбиха......
Ронкис, и ние купихме шише на МАМ, и наистина доста по-спокойно се храни, не се дави изобщо.Е,колики си има, но чудеса не очаквам.Хората вече забравиха,че децата им са имали колики, а ние.....Роникс, ти еспумизан ли му даваш? newsm78 Омръзна ми вече...през 10 дни купища пари за Био гайя и Абоколикен,ефект..и аз не знам.Ако му дам чай или вода и после му се доразвалва храненето,или вземе че повърне и се отказах да му давам....като стане по-топло ще се пробвам пак.
И аз залагам, че синоптика ще познае повече за времето.Дано пък успеем този път да дойдем някак...
А като гледам каква дискусия се разпали за сядане и въобщр двигателна активност....ми когато,тогава, стига да не е нещо болестно, съм ок с всичко Simple Smile.
Целувки и хубав ден!

Ех, бейбифейс не си писала от 100 години, всикчко ок ли е?
Да е жива и здрава рожденничката!

# 380
  • София
Ell да Еспумизан му давам! Утре и аз ще купя още едно шише МАМ,че съм само с едно и пада едно миене..... Момичета ,които ползвате шишета и биберони - до кога смятате да стерилизирате? И кажете ми от какво се получава тази млечница в устата-ние пак сме с нея! Хем изплакваме след ядене с чай,ама той като върне малко после и то пак остава. Че не помня при баткото кога престана това чудо-и той все имаше в началото....

Момичета във facebook може ли да кажем коя на кой ник тук отговаря..... Аз съм Вероника Хаджииванова.....

https://www.facebook.com/photo.php?v=10202927286016282&l=4061482086026030943

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 13:53 от ronkis

# 381
Аз съм Елена Даянова Simple Smile

Иначе и аз се чудех до кога да се стерилизира. Аз стерилизирам 1-2 пъти на ден, шишето, с което яде, а останалите пъти с гореща вода.Тези, в които му държа водата са стъклени и тях и на 2 дни ги стерилизирам.
Пфу, че упорита тази млечница.Ами биберона, колко чест го стерилизираш, Вержи? Да не е нещо от него проблема?

# 382
Ронкис, аз продължавам да стерилизирам след всяко ползване и шишетата и помпата.Малко ми писна, ама какво да се прави (нали сме с чувствителна кожа и гладя абсолютно всичко). Ползвам стерилизатор Авент, но педиатъра ми каза,че било добре да изварявам бибероните на шишетата веднъж седмично, ама аз не го правя Embarassed.Езика на бебка е бял още от първите седмици, но според доктора  след като няма отстрани в устната кухина - не било страшно.Пробвах с фунгостатин първия месец, тя много му се мусеше и аз като го опитах, реших да не я мъча.

# 383
Ей ме на.
Уж ходих нии, пък болна професорката. Та се прибрах.
Майка ми ми скъса нервита, та ги пратих да си ходят с Елия:-)

За сядането, ходенето и т.н- каката я подпирах на около 5 месеца. На 6 седеше сама и я сложих на гърне. Та памперс махнах на 1 и 2 месеца. Бяха ме обявили за луда майка. Проходи сама на 1 и 1 месец. Нашата педиатърка забрани проходилки, бънджита и такива неща. Така ставали мързеливи децата. Ако иска да стигне\вземе нещо да си намери начин.

Борисовата, ако е вторник съм там. Сряда мога също, но за 2,3 часа, че после съм на лекции.

ЧРД на Денислава. Да си здрава  bouquet

Кайлис, права си. По горе писах, че съм го правила, но то е само, когато бебето се напъваше да сяда само. А това, че не яде през нощта, ми е все тая. Буди се толкова често. Но да, ако искаме спокойствие, да сме мислили по рано.  Hug

Панди, на 3 месца на гърне  Shocked Аз мисля да пробвам това на Котката с легена.

# 384
Здравейте Simple Smile и от мен
Мишле силно се надявам баба ти да се възстанови Hug Hug Hug

DeniSlava86  nbirthday с пожелания за един страхотен ден. Относно диетата ти 1кг. за седмица ми се струва чудесен  резултат. Тамън като почнеш да " захранваш" Grinning няма да си ги върнеш тези кг. И аз искам диетка,но ще правя след като спра да кърмя. Честно казано не искам да пазя диети,искамда ям и да слабея  Laughing ,но уви е обратното.

ronkis за млечницата бях чела,че може да се дължи на срещата на новороденото с гъбична инфекция,когато преминава през родовия канал или пък на приема на АБ от майката или бебето след раждане. Моя имаше много обилно,но при него не знам на кое се дължи,т.к. през цялата бременност имах много упорити гъби,които така и не можаха да излекуват ...а и АБ пих след като родих,така че ...мистерия.Иначе почти се е изчистил-има още малко по езичето. И аз като теб,фунгостатин съм давала,но спорадично,когато се сетя.
Което ми напомня и аз подобно на Кайлис го оставям по корем,когато се сетя и гимнастиката му я правя,когато ми позволи. Миналият месец на консултацията сестрата ми направи забележка,че гимнастиката му била малко. Ми старая се,но той понякога като не дава,какво да правя краката ли да му чупя... newsm78

Относно двигателна активност и т.н. смятам да се водя по него.

nikitto и ние се кърмим на час,понякога и на половин. Я кога е гладен,я кога не е,пък аз давам, за  да стимулирам. Преди цикъл съм и от 10 дни кърмата ми рязко намаля и преди ми е намалявала преди цикъ ла,но такова нещо не е било.  Тревожа се честно казано,защото последпите 2 седмици е наддал само по 80-90 гр. на седмица #Crazy

# 385
write2katia, аз те разбирам, споко. Ако не си нова във форума, трябва да си свикнала и с различните, и с крайните мнения по редица теми. Не си го слагай. Simple Smile

Нурии, че то не е нужно тя да може челна стойка, за да са ти свободни ръцете.  Mr. Green Това в кръга на шегата, но нали от сега е на пода? Защо държиш да прави определени неща на/до определена възраст? Не е ли по-важно когато детето е готово?

Елг, аз пробвах ЕБХ, но не се получи.

Иначе на мен Драганов ми каза следното относно "помощта": "Като стане на 5 месеца можеш да я подпираш да седи. Това е единствената помощ, която можеш да й окажеш. Научи ли се да седи, преместваш живота й на пода. От там нататък забравяш за нея.  Mr. Green Ако иска да лежи, да седи, да лази, да се изправя, да ходи... Подът става нейната крепост, а ти правиш каквото си искаш."  Mr. Green

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 17:33 от ♥Пандичка♥

# 386
  • София

Ех, бейбифейс не си писала от 100 години, всикчко ок ли е?

Ей, 3 дни много ли са??? Simple Smile Добре че ме чете поне един човек, че с моите чаршафи сигурно повечето ме минавате по диагонал Simple Smile)))))))))

Точко днес става на 3 месеца:)  ura

За представянето във форума да ви кажа, аз също нямах проблем преди и се чудих защо другите държат на анонимността, но откакто имахме няколко изцепки тук с фалшиви профили и хора представящи се за това, което не са (последно прясно-прясно със секси гърлата), мисля, че това не е особено удачно. Ако искате на ЛС да се питаме кой кой е или пък във Фейсбук страницата мисля че там при документа с родените ни има и никовете от форума. А вас двете специално дето се представихте току що ви пратих покани за приятелство и ще разберете коя съм. Simple Smile

При мен всичко е ок вече. Нещо се бях сдухала, ама ми мина. Не знам дали писах ама получих кръвоизлив за пореден път - вече 2 пъти ми идва след раждането. Ставам през нощта, бях с нощна превръзка, ама докато стигна до 00 чак покапа по теракота. Такова чудо и с миомата не съм имала.  Не ме е боляло, но бях отпаднала, а точно тогава малкия не искаше да спи и ревеше много, пък аз бях парцал и нямах сили да стана, какво остава да го дундуркам и седим и ревем и двамата! Щях да се  #2gunfire Картинка!

Елг, по-изгодно ли е да поръчваш пюретата от Амазон? А ти как мислиш да захраниш, какво ще даваш първо? Днес ги гледах в ДМ, само хип имат пюрета, които не са смесени, а от един плод или зеленчук и мисля, че на бейбилов имаше един ранен морков.

Като казах ДМ, ronkis, пуснали са ново мляко на по-ниска цена (11.99), но не е био и е в нова опаковка. Ето го: http://www.dm.de/de_homepage/babylove/produkte/babynahrung_kateg … fangsmilch-1.html
Гледах съдържанието - същото почти, но витамините и минералите са с леееко занижено количество като цяло и май са го прецакали, ама какво да правиш - като с всичко останало. Аз ходих до Пиротска и там имаше от био-то останали 2-ки и 3-ки, но не и 1-ца. От магазина се опитаха да ми обяснят, че най-вероятно е подобрено качеството, но една жена на опашката се намеси и каза, че няма такова нещо, винаги ги развалят, пък и с тази занижена цена... Купих 2 опаковки, ще видим как ще го понесе.
За захранването - ще го отложа колкото може повече. И аз мислех до 6 месеца на мляко, но той много наддава от него и не знам как е по-правилно. Какво ще правим като почне да не му стига? Гледам, че се оплаквате от злояди деца, а моето е лакомо. Нищо не го разсейва щом докопа шишето.

За срещата в Борисовата мисля да приема това предизвикателство и да се пробвам да дойда пеша:) Пък следващата може да е в Южния:).

Зеленко, мерси за линка. Твоят Лимон колко кг стана? Беше писала скоро, че е 7, но той голям се роди, а ние бяхме 7200 преди седмица. Ужас направо! Все е гладен и си иска. Ако не дадеш се захласва от рев. Дано не го сложат на диета, че ще ни иде и малкото спокойствие дето го имаме да поспива от време на време.

За изказването в нета, аз мисля че е много трудно да си направиш извод кой как говори, ако не слушаш тона на човек. Често пъти пиша нещо с усмивка, а звучи като заяждане и май не само аз:). В началото и аз се връзвах ако ми напишат нещо, напоследък все по-малко. Хората, които са ме виждали знаят, че не съм от заядливите принципно. Е на всеки се случва да му изгърмят бушоните  smile3511

На ортопед не съм водила, чакам педиатъра да каже кога и къде. Мисля, че сме ок със ставите. Яни се опитва да стъпва. Случайно го подпрях на крака, придържах го и той изведнъж стъпи и се изправи, чак ме стресна.

За килограмите, аз все водя борба с моите. Най се харесвах на 50 кг, ама няма, старост - нерадост, качих. Бях 57 като забременях, свалих после малко и сега след раждането съм 63-64, имам 6-7 кг до тези преди да забременея, но нещо не се получава свалянето при мен Sad.

За подпирането - аз не го слагам да седи, но той се набира като за коремна преса и се изправя понякога сам донякъде, ако е полулегнал особено. Май рано ще почне да сяда.

Ивичка и нашия така се смее на всички и говори, дори и с непознати.

Мишле, много ми стана мъчно, чак се просълзих. Дано не е това, което си мислиш и се оправи жената. Как да празнуваш, като знаеш какво те чака?Sad И моите баба и дядо остаряха. Преди все се дразнех и се карахме с баба ми, ама напоследък гледам да се разбираме, пък и като отида там тя се занимава с детето и хич не й е до мен:).

Гимнастиката нашия не го кефи, на шезлонга обича, че има музика. Обаче се захласва по телевизора и даже се сърди и се кара като го сложиш с гръб и не вижда. Гледа всичко, дори и футбол с баща си, но най-много обича бебешките тв и се смее на глас.

Денислава,  newsm59  party023  bouquet Дано се оправят проблемите с яденето. Винаги има някаква причина, само трябва да я откриеш.

nikitto, пробвай някакъв режим, нищо че е кърмено бебе. Те така си свикват после и ще ти е по-лесно. Не виждам нищо лошо в режима на ядене, нали и нас така са ни учили да нямаме проблеми със стомасите. Е стига да не реве от глад де, че и при нас ако има рев- давам.

За колики давам абоколикен, но мисля че вече няма.

Днес една баба в трамвая ме хвана за канарче - разказа ми целия си живот за 5 спирки. Като слязохме вика айде да седнем да се почерпим, но аз казах, че бебе имам и майка ми съм ангажирала да го гледа. Тя остана разочарована.  Mr. Green

# 387
 Hug bebetooo и това ще мине.

Денислава Честит рожден ден! Здраве да е... че и веселие.

Пандичке Това с челната стойка ми хареса Simple Smile. Аз й я правя в интерес на истината Grinning... за кратко с кълбото назад. То не тренира нещо по-особено, но май по-скоро си играя и ми е приятно да си я подмятам... Та в този ред на мисли може да се сметне, че сме си родили деца, за да си играем Simple Smile кога на кукли - със смяна на дрешки, кога да се 'извиним', че ни се пързаля или люлее на 30-годишна възраст, по детските площадки Grinning Не държа да знае определени неща на определена възраст. Опитът ми обаче след двете ми различни момичета се изказва в полза на упражненията.
Сузи имаше рефлукс, аз я държах като крехко пъдпъдъче яйчице през повечето време, за упражнения ако ми заговореше някой, просто убивах с поглед. Косарче друго нещо, и по нощите съм я слагала по корем, за да се оригне, от мързел да я вдигам Grinning . Толкова здраво стомахче, нищичко не пущаше навън.
Наплашил ме беше обаче един "компетентен" ортопед, че има варусно стъпало. Оправяло се било, с упражнения, лекопласт, после специална обувка. След като се наплаках започнах с упражненията, викнах и кинезитерапевт (бебешки), че да ми покаже разни врътки (буквални Grinning ). Повторния преглед при ортопед беше 'смях в залата' за въпросната диагноза, (добре, че отидох при друг). Обаче упражненията за Косара бяха просто най-доброто за нея, защото пролази на близо 6 месеца, проходи на 11 - абсолютна машинка. Сега мисля по нейния пример да се водя.
А и въпросните упражнения не са нещо много времеемко. След смяна на пеленката (което при нея е доста често), правя раздвижване на крачета, по коремче с едното краче, масажче на дупе, раздвижване на ръчички. Малко за гъвкавост на кръстчето и  това е - туто - малко по-малко от 5 мин. Други упражнения правя когато имам време и децата са се заиграли.
Не я събличам гола, не е след баня, няма арома-масаж на свещи - нищо специално - само малко тарампаджик Grinning .

честити 3 Бейбифейс

бай-бай

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 19:12 от Nuriii

# 388
Панди аз точно това правех с Елия. На пода.

Фейс, ма четем те.
По- изгодно ми е. По сметки на мъжо пюре от 125 гр ми излиза 58 ст ( без доставка до тук, тя е по 2.20 на кг). От там съм поръчала плодови- ябълка, праскова и манго; ябълка и горски плодове; зеленчукови- морков, картоф и царевица; тиква, морков и пуешко. Плодовите са ми общо 48бр., зеленчуковите24 бр.
От билла сега купих ( на примоция- 1.89лв., 125гр) ранен морков, морков и ябълка, тиква и ябълка, ориз, морков и грах.
Ще започна с ранен морков по 2-3 л. на обяд, така 1 седмица, после картоф( ще го правя), после тиква( правя), после ще дам готовите по едно от пюре и ще редувам и смесвам с картоф. Повече пюрета няма да купувам, ще правя. Плодови след като въведа повечето зеленчуци, а и предпочитам да яде плод. Каша взехбабан и ябълка( за по натам), мисля първата каша да е оризова.

# 389
Аз отдавна съм я пуснала на пода, още отпреди месец и нещо (нямаше 3), но преди две седмици аспирира и оттогава не съм я слагала легнала изобщо. Сега се оправи, спряхме инхалациите и пак вадя активната гимнастика.

Хич не ми се захранва и не го мисля никак още.

Общи условия

Активация на акаунт