Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 824
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Котката Марта, как така си я пуснала отдавна на пода? Как точно, не мога да разбера какво имате предвид с Нури  Embarassed За 6-7-месечно, както е писала Панди - ми е ясно, но 2-3-месечно бебе какво прави на пода?

Елг, ти си машина  Heart Eyes направо ме изумяваш  Shocked наясно си какво ще правиш след месеци, а аз след два дни не знам какви ще ги върша  ooooh! До нашето захранване има поне 3 месеца, та  и аз като Котката хич не ща да го мисля  Wink

Никито, все едно за нашето ежедневие си писала  Tired Ще чакам да се похвалиш, ако успееш да вкараш някакъв ред  Wink Hug

# 391
Котката Марта, как така си я пуснала отдавна на пода? Как точно, не мога да разбера какво имате предвид с Нури  Embarassed За 6-7-месечно, както е писала Панди - ми е ясно, но 2-3-месечно бебе какво прави на пода?

Ами слагам я на земята в хола, върху одеало или активната гимнастика. За да й е по-лесно да се обръща, например, върху твърда повърхност е по-лесно, отколкото върху леглото или дивана. Тя понеже легло не ползва, де, но и на леглото матрака умишлено съм го избирала по-твърд. У нас е топло.

# 392
  • София
Елг, наистина е доста изгодно от Амазон, трябва да погледна и аз. Братовчед ми пътува до Щатите през месец по работа и ми е казал ако искам нещо от Амазон, нямало проблем да ми вземе.

За съжаление аз на пода не знам как ще слагам детето зимата. На 1 етаж сме и усещам как ниско долу има нещо като течение. Не знам откъде е. И е студеничко. Аз все съм с дебели чорапи и все са ми ледени краката. А малкия като го оставя за малко в шезлонга и му замръзват ръчичките. На активната гимнастика повече от 2 минути не е седял, няма интерес.

# 393
Здравейте рано сутрин Hug

Катенок, ако ти кажа, че съм оставила един тефтер с разни бележки какво, как, кога, направо съм си луда. Малко ме страх покрай разни катастрофи. Та ако не дай си боже ми се случи нещо, ще се оправят нашите. Мъжо много ми се кара за това. Embarassed

Фейс, те бурканите са стъклени. Като знам какво правят с багажа, не ми се мисли. Но до седмица ше ми дойдат пюретата и ще кажа как са опаковани.

Ставам, че ще взема душ, после малкия, излизам на пазар и после съм на лекции.
Много  Hug

# 394
  • София
Здравейте момичета!
Минавам набързо. Признавам, че назад по диагонал съм ви чела  Embarassed.Чакам гости. Свекърите и на ММ сестра му и зет му от Англия. За седмица ще бъдат в къщи всички..... Щеше да е хубаво да е по-голям апартамента, че на тези 55 кв.м не ми се мисли. Ще се прескачаме. Каквото такова. Най-много ме притеснява, че ММ го няма/нали е в чужбина от 2 мес./ и аз съм сама с неговите хора.А той ми е нещо като балансьор в отношенията с тях. Сега има много хубави празници и не ми се иска да си разваляме отношенията.
Моята калпазанка отказва да яде повече от 80мл мляко.Като я меря в къщи почти не е качила от последният път. Лично аз смятам от 4 мес да започна със захранването.Баткото беше в 5мес, когато отказа млякото,при нея по-рано се случва. Смее се с глас и брат й непрекъснато прави маймунджилъци, за да я разсмива. Чул е в някакво филмче, че когато за първи път се засмее на глас бебе, се ражда една фея. И сега някъде си има фея  родена от смеха на слънчицето ни Simple Smile. Хем ми е голям вече и не вярва в доста неща, хем вярва във феи, Дядо Коледа и др.-малко избирателно е при него. Още си е детенце, нищо, че е на 7.
Пожелавам ви с цялото си сърце весели празници! Обожавам пролетта и нищо,че времето е ужасно навън настроението ми е страхотно. Hug

# 395
Здравейте! Бързо някой да каже на слънцето да се покаже. Два дни вкъщи мухлясах, бе хора. Пък и дребния си иска разходката!

Миленски, страхотно настроение лъха от поста ти! Пожелавам ти леко и безаварийно гостуване на свекитата. Simple Smile

Гледам коментирате двигателнот развитие. Нашия хубавец хич не му се лежи вече. Ако тръгне да сяда по-рано отколкото трябва, ми няма да го спирам, я. Иначе подпиране с възглавница няма да правя насилствено. Simple Smile Сега най обича по корем да лежи. Голямо щастие е. Усмивки раздава, гука, пък и лиги пуска. Laughing От време на време се и врътка по гръб и е супер доволен ор случващото се. Открих цаката на гимнастиката и люлката. Слагам му по-големи играчки, да привличат вниманието му и сега си седи в тях по повече време.

Дени, Честит празник на патерица. Честиттила съм ти и във фейса. Стиснати палчета за операцията, която ви предстои. Всичко ще е наред. Hug
Да ти кажа и нашия Алекс е голяма блейка, като седне да яде. Нищо че сме на кърма. Не ползвам шишета, не се цедя, но като го слагам да суче, гледам да е тихо, тъмно, та да няма странични дразнители. Понякога хич не суче както трябва и имам съмнения, че тоя месец хич няма да сме наддали както трябва. В понеделник ще стане ясно. Ако педиатърката, обаче отвори дума за дохранване с АМ, ще се опъвам. Предприела съм методите на Панди и ще го мъча да суче. Иначе кърма имам, така мисля. Не съм се се цедила, да видя черно на бяло, но си се усещам че имам. Пък и Алекс не е недоволен, в случаите когато не стачкува. Прави си нощни пауз от порядъка на 5-6 часа, та понякога докарва и 7.

Ронкис, в ФБ групата има файл на който освен термини, бебета и т.н има и всяка мама с кой ник е тук във форума. Можеш да потърсиш. Simple Smile Иначе аз не съм много ОК да си напиша името тук, въпреки, че малкото име съм си го издала в ника. Simple Smile

Хайде хубава събота и неделя на всички! И много, много усмивки!

# 396
  • Пловдив
Ронкис, в ФБ групата има файл на който освен термини, бебета и т.н има и всяка мама с кой ник е тук във форума. Можеш да потърсиш.

Точно това исках да припомня!

# 397
  • София
babyface76, Лимонката беше към седем и двеста на консултацията 3-ти месец. Сега още е натежал  Tired Все така си върви 2 месеца напред, ама той си ги имаше по рождение един вид и не се притеснявам. Расте и на дължина също. На срещата го видяха момичетата - сравнително нормален си изглежда  Peace Той е изключително кърмен, на поискване и в този смисъл хич не се притеснявам за неговата фигура. Като се раздвижи, ще лъсне истината  Joy

Nuriii, не те разбрах какво ме питаш  Embarassed

За захранването нямам намерение да си развалям рахата преди 6-тия месец. Но мине ли 5-тия, ще го следя за признаците за готовност, да видим какво ще си покаже.

На пода Лимонката също поседява. Това е доста сигурно място за тренировка за обръщане, за разлика от спалнята, да кажем. Имаме от тези пъзели за под, супер добре изолират от студ, че нашата квартирка е доста студена. Отгоре слагам активната гимнастика и го оставям да си зяпа, да мята ръцете. Някои дни съм си "купувала" до цели 10 свободни минутки така  Peace

За срещата в Борисовата: повечето хора са избрали понеделник, а и прогнозата за тогава е по-добра, така че обявявам Среща в Борисовата, понеделник, 14.04.2014 г., алеята между Слончето и Езерото с лилиите. Начален час: 11 ч. и после кой когато смогне.

# 398
  • София
Здравейте рано сутрин Hug

Катенок, ако ти кажа, че съм оставила един тефтер с разни бележки какво, как, кога, направо съм си луда. Малко ме страх покрай разни катастрофи. Та ако не дай си боже ми се случи нещо, ще се оправят нашите. Мъжо много ми се кара за това. Embarassed

Фейс, те бурканите са стъклени. Като знам какво правят с багажа, не ми се мисли. Но до седмица ше ми дойдат пюретата и ще кажа как са опаковани.

Ставам, че ще взема душ, после малкия, излизам на пазар и после съм на лекции.
Много  Hug

Elg, убивашме с тези бележки:). Е то вярно, че всичко става, не се бях сетила за такава "застраховка". За катастрофи - и мен ме е страх да ти кажа. 2012г. брат ми пътува с приятели за морето и се сблъскаха с някакъв камион, превозващ крави. Даваха даже по новините. Като им видях колата, лошо ми стана, 3 дни не съм спала. Предницата беше смачкана до купето, двигателя изхвърчал на 50 метра... Като гледаш колата и си мислиш, че живи хора отвътре е невъзможно да излязат. Не е за разправяне.  Живи и здрави се прибраха обаче. Тогава повярвах в чудеса!  Като си помисля, че можеше сега да го няма и сърцето ми се свива. 2 месеца бях като вллюбена в него. Щом го видя и вътрешно подскачам от радост, че е жив.
А за захранването чета сега по новата схема как става. Първата седмица зеленчуково пюре от един вид, после друг - това ясно. От следващия месец след зеленчуковите пюрета се почва с кашите. Не пише кога се въвеждат плодовите пюрета. ??? newsm78

Зеленко, ние сме 7 кила и отгоре на 3 месеца, а се роди 3450. За съжаление не е на кърма и затова се притеснявам. Освен да разчитаме на гените, че няма пълни хора в двете семейства. Сега съм му облякла едно костюмче 74 номер (6-9 месеца) и почти му е ОК.
За срещата, ще опитам, ама ми е малко далече:).

# 399
Здравейте, мами,
малко да попиша и аз, че последните дни само ви чета и се включвам за по-важното, като срещата. Ние с малкия сега сме при сестра ми в провинцията. Племенницата е с настинка, която се установи в деня, в който дойдохме. А мъжът ми е в чужбина до неделя вечерта и ще дойде да ни вземе в понеделник, та сме закотвени тук. Дано малкият да не прихване, че не ми се мисли...  А племенницата е малко дете все пак, на 3 години - киха, кашля, все в лицето му, пипа му играчките с накихани ръце, просто няма оправия, знаете как е. Сестра ми се старае, но това е малко дете и не може да се желаят перфектните условия. А сестра ми е бременна и скоро ще ражда и само като си помисли какво я чака, на нея свят й се вие... Същото като при повечето мами от тук, които са с две дечица. Споделям й вашите тревоги и преживелици и колко ви е трудно и тя е на път да се отчае преди още да й се е стоварило всичко на главата. Но няма как - ще трябва да се оправя.
Иначе малкият тук се чувства по-добре от вкъщи - много му е интересно какво се случва пред очите му, защото постоянно някой вика, говори, мърда се, играе си, пее, танцува. Изобщо не реве като в нас - установих, че май реве от скука, а не от колики. Другият вариант е да му е толкова интересно, че да не обръща внимание на коликите  newsm78 Не знам, но е направо променено дете, не мога да го позная.

В тази връзка, ако мъжът ми не ни докара в понеделник навреме, може и да пропуснем срещата в Борисовата.

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 22:06 от tonniny

# 400
tonniny, и аз установих, че моя бебок понякога се оплаква от скука. И преди ми е било чудно като кажат, плаче от колики. Как пък разбрахте, винаги колики. Като има наоколо занимания, не му се чува гласа. Последният хит е, облегнат на мен, полулегнал, гледаме телевизия. Или по корем на дивана с лице към телевизора. Супер интересно му е. А да ти кажа, второ дете се гледа по-лесно, и две заедно не е толкова трудно. Някак децата успяват да се гледат една друго. После, оправяш едното, покрай него и второто. Работата не ти нараства кой знае колко - и за едно трябва да сготвиш, да переш, чистиш. И аз се бях притеснила бременна с второто, но като дойде се учудих колко леко минава гледането му. А и имаш вече опит. Дано бебенцето ти не се зарази!

# 401
  • София
babyface76, не съм в позиция да коментирам бебетата, хранени с изкуствено мляко. Много тихичко си признавам, че не съм се и интересувала от нормите за тях. Надявам се педиатърът ви да е адекватен по въпроса.

tonniny, не я стресирай жената (излишно), тя сигурно достатъчно вече се е филмирала от любезни реплики на принципно добре настроени хора! Не е задължително да е адски трудно с бебе и кака  Whistling Най-трудно мисля, че е първият път. Оцелее ли човек след това преобръщане на света, силно вероятно да се справи с доста повече неща, отколкото е очаквал  Peace

# 402
Тони,
те и другите са ти казали вече - две деца всъщност се гледат по-лесно от едно. Най-трудно е с първото. Така че не я плаши толкова  Mr. Green
Виж твоят как е по-спокоен там, много вероятно и с тяхното бебе ще е така.
Поне нашето семейство Мила на практика не я усети като допълнително "натоварване".

# 403
  • гр.София
Здравейте   bouquet
Честит имен ден на всичките ни цветета тук в темичката,и на всеки,който си има такова у дома!Да сте живи и здрави,винаги обичани и глезени от любимите ви хора!!!
Офф.откачихме у дома тия 2 дни,егати и студа,а и бяхме на ваксина та малкия е кисел два дена и не сме излизали.Направо се побъркахме и аз и той.Днес ще сновен по улиците,че не се издържа.Сега за Великден ще ходим в провинцията на гости,нямам търпение!Кърмата ми спря окончателно от 3дни,трудно го преживях  Cry !Положих усилия да не стане така,чайове по литър и нещо,вода,с помпата през час,орехи и т.н.ама не.Искаше ми се поне до 6м.да кърмя и след това да започна захранване,ама ето че издеяхме едва до 3ти.Сега май по-рано ще започна захранването,но 4м ми се струва рано,мисля към края му или в 5м.живот и здраве.
За второ дете,много искам но характера на малкия ме накара да мисля за това чак кат стане на 4г.поне  Crossing Arms Много ми е лош де,ама пък е такъв сладкиш.Немога да дишам без него,любовта на моя живот  Heart Eyes
Хич не обича да стои по корем,а трябва,вашите бебоци как са?За на Ронкинс вече знаем :* Не се е преобърнал още от корем по гръб,а и как като неиска да стои по коремче...
Много обича да седи обаче,и само се набира сам да се изправя.Много е смешен.
Активната гимнастика най-много 10-15мин да му е интересна.Сам не стои,каквито и неща да има пред него,си иска човешко внимание и това си е.Като скачени сме  #Crazy А мръдна и го оставя за една минута и почва мрънкане,което прераства рев.Сам в креватчето си не спи,а при нас на спалнята.Въобще не се забавлява сам,и аз немога да свърша нищо у дома.Ако някой ми беше казал,че ще е такава кочина в къщи нямаше да му повярвам,но уви..Ама ,само здраве да е!
Докога мислите да стерилизирате след всяко хранене шишетата?Бях питала по-назад тъй като мисля по-рядко вече да го правя,ма никой нищо не каза  Rolling Eyes
Айде лек ден за сега  Hug

# 404
аз стерилизирам на 3-4 дни веднъж вече, какъв ее смисълът от по-често стерилизиране, като тя пипа какво ли не и после си лапа ръцете, ближе вода от ваничката по времме на къпане и т.н. Mr. Green

за обръщането - ние си стоим добре по корем и смело оглеждаме света. Преобръща се от корем на гръб и два пъти се обърна от гръб на една страна  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт