Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 816
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
 Днес нашето ангелче има имен ден, да ни е живо и здраво! Честито и на всички останали цветенца!

# 406
Привет мами,

Честит празник на всички и по-специално на именниците!  bouquet
А ние днес навършваме третата си месечинка smile3504  party023
Q_A,честит празник на твоето съкровище!Да ви е живо и здраво!

И нашето като повечето сладури иска нон-стоп компания,като съответно време за останали домакински дейности- нула,но се справяме някакси.Имам си кака - помощница,ккоято доста успешно се справя със забавленията на малкия.Вчера бяхме целия ден в Стара Загора по магазините и съм много доволна от бебо,защото беше толкова послушен,че все едно нямаше бебе с нас,а пък да не ви казвам какъв катун бяхме smile3532,с покупки до тавана на колата и отгоре ама буквално щото имаше място само колкото да седнем и Борислав да лежи през цялото време в коша хаха,нямаше как да го вдигна и взема. ooooh!Много съм доволна от матрака за кошара,който купихме,защото от вчера насам това дете спи,та,спи.Снощи направи 5-часова пауза smile3521,стана точно за 10 минути и после още 5 часа,а сега от 2 часа пак спи(пу-пу).Трябва да ставам,че да се ооправяме да излизаме на църква.

Хубав ден на всички!!!

# 407
  • София
tonniny, и аз установих, че моя бебок понякога се оплаква от скука. И преди ми е било чудно като кажат, плаче от колики. Как пък разбрахте, винаги колики. Като има наоколо занимания, не му се чува гласа. Последният хит е, облегнат на мен, полулегнал, гледаме телевизия. Или по корем на дивана с лице към телевизора. Супер интересно му е. А да ти кажа, второ дете се гледа по-лесно, и две заедно не е толкова трудно. Някак децата успяват да се гледат една друго. После, оправяш едното, покрай него и второто. Работата не ти нараства кой знае колко - и за едно трябва да сготвиш, да переш, чистиш. И аз се бях притеснила бременна с второто, но като дойде се учудих колко леко минава гледането му. А и имаш вече опит. Дано бебенцето ти не се зарази!
Аз изобщо не съм съгласна. От моя гледна точка ще споделя,че знам кога Итън плаче от глад,колики,когато е кисел и много му се спи или пък от скука-има 4 вида плач моето дете . При всяка ситуация реве различно-поне за мен, другите в къщи не го установяват,но наречете го усет или майчина връзка,знам ли!За второ дете дали се гледа лесно,ми не се гледа по лесно. Поне на мен не ми е по-лесно! Ако с първото можеше да не сготвя днес защото с мъжа ми можем да хапнем каквото има в хладилника на бързо и вниманието ми е съсредоточено само в бебето,то сега с първолака(с което си мислех,че при по-голяма разлика ще е по различно от колкото да се гледат кажи речи две бебета с по-малка разлика) се получава така,че трябва да съм на 200% с децата-едното иска дондуркане,другото дърпа за внимание и постоянно е около мен да бърбори и споделя и показва. Какво се получава-една нормална ситуация в къщи в която мама Рони готви супа на печката,с едната ръка бърка,с другата носи бебето,постоянно говоря с баткото (учи,написа ли,измили се,преоблечи се, не викай,много телевизия гледаш-прави нещо друго, стига с тоя плейстейшън,Дейвид майко обуй си пантофите,яж). И това е постоянно!Ако майка го вземе за една вечер у тях викам ура-мозъка ми релаксира. Понякога даже се хващам да пелтеча ,защото забивам! Та сега без готвено не може вече-гладя двойно повече дрехи и пера,за чиниите да не говорим,все си мия нещо. Чистенето-леле боже...през ден основно под,прах. За подреждане-постоянно! Сутрин ставам и почвам от спалнята-детската стая-кухнята-коридора(в който има разпиляни обувки,шапки,якета,ученически раници,е дори и играчки). Момичета закъсала съм го! Че на всичкото и от горе имаме заек на който му се чисти на 3 дни (за да не мирише и да е приятно за всички). Аааа ще затягам дисциплината май  #2gunfire #Cussing out Та друго си е с едно бебче,други си е с две деца- и двете си искат внимание,че и дом да въртиш,че и мъж да обслужваш. А някои и поработва ме!  ooooh!

Ето сега...тримата спят-аз направих един пазар в Куфланд. Дойдох си с 4 пълни торби храна (хладилника викаше ехо-ехо).Добре,че съм с кола! Изпрах пак 2 перални и сушилни,после изгладих. Измих чиниите. Заведох бабата с Дейвид на църква в СВ.Никола! Върнахме се. Сервирах обяд както си му е реда-кюфтенца,картофки,биричка,шопска салатка,че и таратор за Дейвид,че не яде лук!Сега ще направя един десерт с ягоди-овесени ядки и кисело мляко. И като станат ще пусна една прахосмукачка,че гости чакам за празника днес. После на ново приготвяй масата за гостите.... Ама здраве да е! Радвам се ,че поне ме слушат всички и думата ми се чува. Мъжа ми е душица,но си иска водене. Ако не му кажа да направи нещо няма да се сети. Ама това ви е познато на повечето като гледам.Та така момичета! Понякога като изляза на вън и се чувствам толкова изморена,че ми се е приисквало да легна на някоя пейка или на тревата или където и да било и да заспя!интересното е,че винаги когато легна да спя я Итън ще се събуди,я телефоните ще звъннат или вятър ще духа и ще се думкат вратите(което ме тревожи да не събуди децата).
 А някои са с по 3-4 деца  Crazy

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 17:05 от ronkis

# 408
Хайде да поздравя всички и с първия имен ден на моето малко чаве!!!

Благодаря на write2katia за милите думи. Зеленко, Коте, аз имах предвид по-скоро за стреса, който ще изживее по-голямото дете от идването на по-малкото, но явно не съм описала ситуацията достатъчно - нали си я имам в главата  Mr. Green Племенницата още от сега силно ревнува, когато баща й особено гушка моето дете, веднага иска и тя да бъде гушкана.Толкова се радваха родителите й, че доскоро вече се възприемаше като голяма, но с наближаване на раждането все повече искала да я третират като бебе. Ей такива неща. А иначе и аз искам две деца - трудно - не трудно, ще се преживее. И май клоня повече към по-малка разлика от 2-3 години или към по-голяма. Поради "напредналата" ми възраст обаче  Mr. Green май ще бъде по-малката разлика - пък яка ми гърбина  hahaha А и наистина след като си преминал стреса от първото дете, всичко друго е песен! Май  newsm78 Joy

Ронкис,  Hug много се раздаваш, май малко трябва да ги оставиш да се пооправят сами - трима мъже имаш вкъщи, да започнат да се гледат - само за 1 час например, и ти си човек!  Heart Eyes

# 409
Благодаря ви от сърце за поздравите за рождения ден!
  bouquet  Честит празник на всички!
Момичета аз съм от 2 дни с високо кръвно. Страшна работа, едни световъртежи, едно чудо. Само лежа, не смея да си нося детето на ръце.  Sad

# 410
Мария 13, като разказваш за вашето ежедневие виждам себе си преди 7 години.Нашата кака беше по същия начин, беше около 6 месечна когато за първи път не плака като я бях оставила сама.Засичах по часовник и резултата беше точно 10 минути.Аз бях безкрайно щастлива Simple Smile.И така 6 години не исках да чуя за второ дете, но сега малкият няма нищо общо с кака си.Доста по спокоен е.Кураж мила, и това ще мине  Hug.Иначе и нашия бебо не иска да стои по корем.Щом го сложа и е ревнал, за обръщане не мога и да си помисля, виж обаче се опитва от гръб да се обърне по корем.За стерилизирането, ние се кърмим и не ми се налага да ползвам често шишета, но смятам до 6 месечна възраст да стерилизирам след всяко ползване.И с каката правех така.

Ронкис, ах как добре те разбирам  Hug. Само дето аз впрягам таткото за всичко с което не мога да се справя.Понякога просто зарязвам всичко и отивам да спя Simple Smile.Те се справям за няколко часа и без мен.Нищо не ми тежи повече от безсънието. но да се надяваме,че ще е още малко така.За работа не си и помислям, ще му мисля след 2 години.Сега искам да се насладя на децата си, това най-вероятно ще е последното ми майчинство, а ще ми се налага да работя още дълго време Simple Smile.

# 411
  • София
Здравейте, мили мами! Hug

Честит празник на всички с имена на цветя! Бъдете живи и здрави, с радост си носете името!

Ние сме добре като цяло, децата ми са здрави, което е най-важното. Аз...ще се оправя...казват, че времето лекува...дано да е така.
Не ми е до писане в момента.

Хубав празник на всички!
Бъдете здрави!

# 412
  • София
На всички цветя и дръвчета - малки и големи - честит имен ден   bouquet

Тонини, сега разбирам кое е притеснението. Обикновено многото говорене в един момент дава резултат, поне в някаква степен. Може да е добра идея и да не се правят прекалено много забрани "заради бебето". Почти винаги има каква друга причина да се посочи, за да не се крещи прекалено силно, да кажем. Всяко дете е различно и предварително няма как да познаем как ще реагира на натрапника. Особено първия път - т.е. за второто дете.
У дома новороденото носи подаръци - на изписването - играчки. Батко и досега помни какво точно му е "донесла" момата като се е родила, както и чака Лимонката да проговори, за да го пита откъде му е намерил точно това, което му "донесе" пък той. Момата ревнуваше в началото особено силно за кърменето и всеки път се оказвах с  двамца за сукане. Постепенно отшумя този страх. Донякъде явно се увери, че има за всички, така да се каже  Whistling

Среща в Борисовата: понеделник (утре), от 11 ч. натам, алеята между Слончето и Езерото с лилиите. Носете си Билла стикери за размяна и слингове/носилки за показване и проба  Mr. Green

# 413
Здравейте момичета, честит празник на всички празнуващи   bouquet
Тони, добре си се ориентирала за разликата, доста пъти съм чувала -или до 2 години, или над 5 Simple Smile И съм склонна да се съглася. Макар и да си е до деца. Иначе аз също мисля, че шока е при номер едно и на практика дали две или едно е все едно. Някак си толкова спокоен вече, че второто е малко като багаж някакъв Simple Smile)) Един вид то се адаптира към семейството, поне аз така го усещам. Ронкис, каква е тая програма бе жена, ще ме умориш. Тея мъже ръце нямат ли, малкия да си подрежда сам, големия да не чака да му сервират, а за пералните да перат сами, аааа амаха  Mr. Green Айде изказах се и аз, лека нощ Simple Smile

# 414
Здравейте мами!
Удивително как лети времето няма как да пиша ас също съм като ronkis само дето мойте бебета са по големи едното направи 45 другото е на 50 плус моя мъж и бебето. А на всичкото отгоре в нас се натресаха брат ми и бременната му жена е няма такав филм представете си 7 човека в 3 стаи.
Честит имен ден на всички!

# 415
  • София
А ние утре се оказа, че сме на консултация и съответно - ваксина. Пак няма да смогна за срещата.
Зелено човече, не съм очаквала да коментираш за бебе хранено с АМ, знам че не взимаш отношение в такива случаи. За съжаление не всички можем да се справим с кърменето. Имах желание, но от нерви и стрес не се получи. Sad Аз просто мислех на глас.
За сведение младежът вече се чувства много комфортно в дрехи 6-9 месеца, не знам колко е дълъг, но с баща му го мерим 7900. #Crazy Дано утре не ми се карат много.

# 416
Добро утро! Simple Smile
Аз не съм писала от месец и повече, нямам време и да чета много.
Поръчвам мляко от амазон, сега пък намерих прекрасна оферта за памперси и се чудя някой поръчвал ли е. Понеже са доста тежки, пък става въпрос за 208 броя и не знам с доставката дали ще си заслужава. Иначе си е оферта - 20 паунда за 204 броя Simple Smile Ще взема и каши на Органикс, че и те са на оферта.
Ние сме ок за сега. Момчил още се разминава с ваксините. На 15 май, когато ще е на 4 месеца и седмица имаме час за поставяне на първите две, като ще водя преговори да изместим Синфлорикса за след годинка. Иначе за разделяне на ваксините през две седмици, моята педиатърка е против. Каза, че имунитета се обърква с това делене- ставало манджа с грозде Grinning
Мъжът ми се сцепи от работа уикендите, но резултата е че спечелиха за втора година NASA space apps challenge! Много се гордея с него! Heart Eyes

Сега с нетърпение чакам почивните дни и седмицата след тях, най-накрая би трябвало да ми пристигне Тула носилката и едни бодита от Некст за бебе! Simple Smile

Слънчев ден от мен  Hug

# 417
ronkis, прекрасно разбирам като казваш майчински усет. Много вярно. А за гледането на децата: на всеки му е различно, естествено, на мен не ми тежи. Вместо да оправяш ти стаята, защо не започне по-голямото ти дете да я оправя? Първо заедно с теб, после само. Готвеното бързо се изяжда, каката на 12 яде повече от мен. Но правя големи тенджери, по-често лесни манджи с месо и зеленчуци. Ако на някой не му се яде от общото сготвено, сам да търси какво ще си прави и яде. Да видиш как за по-лесно се навиват да ядат каквото има. Вещите ни са повечето прибрани в кутии, килери, шкафове, което значи по-малко чистене и бърсане на прах. Който не си е прибрал нещо на мястото му, заплашва го изхвърляне. Въобще с времето съм си измислила начини да съкращавам работата си вкъщи и да накарам децата да правят това, което искам без да им се карам и крещя. А и също много важно от психологическа гледна точка: като започна да върша домакинска работа, не се опитвам да свърша всичко наведнъж и сама. Отне ми време, но вече не се ядосвам, ако нещо остане за утре или някой друг го свърши.

# 418
Привет!

Хубава и слънчева седмица ви пожелавам! Grinning
Ние рано рано бяхме на консултация и ваксини. Порастнали сме с цели 5 см от миналия път, но сме наддали само 400 гр. Аз си знаех, че тоя месец няма да сме шампиони, че имаше един период на стачки, та затова. Педиатърката и дума не обели за АМ, пък и аз си затраях. Виждам го че не е гладен, пък кърма имам, та ще оправим положението. Биха ни 2-рия прием на Пентаксим и Синфлорикс и бая поревахме, но сега се е кротнал и си спинка.

Фейси, сериозно ли 7900, той шампион! Сигурно и на височина е дръпнал.

Говорите си за вторите деца. Много искам, но с по-голяма разлика. Мисля че едно 5-6 годни ще е супер. Първото хич не ми тежи, чувствам се все едно цял живот съм гледала бебе. Естествено, имала съм и по-стресови ситуации, но като цяло самооценката която си давам е много добра, тъй като очаквах да съм много по-шашната отколкото съм.

Ронкис, я му отпусни края. Прекалено много се впрягаш да угодиш на всички. Не забравяй: И майката е човек!

И накрая Приятно изкарване в Борисовата днес. Ма много ми се идва, ама нещо не мога да се наканя, тъй като сме само с количка, ако имах и носилка работата щеше да е по-друга. Чакам сега да пристигне една от И-бей и за следващия път ще предприема пътешествието. Иначе маршрута ми е лесен, по България до НДК, после по канала, но си е доста път.
Като алтернатива на мамите които не могат да стигнат до Борисовата и тези които искат да посетят Южния парк искате ли да организираме една следвеликденска среща в седмицата след празниците (21-25.04) Ако сте съгласни, кажете си кога ще ви е удобно.

# 419
Привет  Hug
Успях да се докопам до лаптопа.
Днес хубаво е напекло и ви пожелавам приятна срещичка (в което не се и съмнявам де  Mr. Green)
С малко закъснение - честито на всички именници и именничета. Да сте живи и здрави  Hug

Тонини, моята дъщеря ще прави 5 год след няколко месеца и въпреки всичко, като се роди малката започна нещо като  завист и ревност и се държеше като бебе. Искаше да я третираме като бебе - "ти ме храни", "облечи ме"...Неща които може сама и от много време ги прави сама....
И въпреки че много си обича сестричката - все си я милва и целува, пак има лека завист... Опитвам да балансирам между двете, но понякога е малко трудно....
Но пък е и весело  Hug Naughty

А за домакинската работа и готвенето дори - хич не се впрягам  Embarassed Ако е нещо чак спешно и аз не мога да го свърша ММ също може да чисти и готви  Peace Аз тези деца не съм ги донесла от мама и като е искал 2 деца (че и за повече настоява) ще помага  Peace

Йони е на АМ и на консултацията в четвъртък я измерихме 6кг с леки дрешки Peace Не е много, но какви бузки е отпрала  Laughing 61 см  Peace Много плака милата след ваксината. Чак на мен ми беше жал...Имаше вечерта Т 38,2 сложих и свещичка. Сутринта пак имаше 37,9 и пак сложих 1 свещичка и това беше...

Хубав ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт