Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 800
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Христос Воскресе, момичета! Живи и здрави да сте вие и семействата ви!
Каката ми е с пневмония, днес разбрахме  Cry За сега сме вкъщи, но доки каза, че до 2 дни не се ли подобри, ни вкарва в болница. Отложи само заради това, че имам малко бебе. Моля се на Господ да се размине болницата.. Разви пневмония само за 3 дни. От неделя(точно на рожденния й ден) започна с Т, от там хрема, ужасна кашлица и снощи нито тя нито аз съм спала. Плака почти през цялата нощ. Милото ми детенце  Cry сърцето ми се късаше.. И малката кашля, но доки каза, че са и чисти гърдите. Ако вдигне и тя Т, веднага да сме я водили да я преслуша пак.
Моля ви за съвет за сваляне на Т. Вдига до 39,39. 5, слагам свещичка и сваля до 38,38.5 и по-надолу не мърда. Побъркала съм се  #Crazy Овивах китките с кърпи натопени с оцет и вода, слагах от същото и на челото, суров картоф стъргах и пак слагах на челцето, но нищо! Само да кажа, че Нурофен или Панадол НЕ помогнаха и за това слагам свещички. До сега не е боледувала толкова сероизно и направо не знам какво да правя. Цял ден спи, не иска да се храни, плаче и се държи за гърдите.  Cry Изписаха ни Зинат, АЦЦ и Ксизал, но си мисля, че е най-добре да влезнем в болницата. ММ все някак ще се оправи с бебка.
Наоплаках ви се и бягам, че Сиска ме вика

Hug

# 466
За висока температура пробвала ли си Хексалгин? Това е течен аналгин за пиене през устата. Безобиден е и бързо сваля високата температура. Малката ми дъщеря винаги вдига висока темп. като боледува, и Хексалгин много й помага. Посъветвай се с педиатъра все пак, ако решиш да й даваш. Пожелавам ти скорошно подобряване и по-малко тревоги!

# 467
  • София
Христос Воскресе, момичета! Живи и здрави да сте вие и семействата ви!
Каката ми е с пневмония, днес разбрахме  Cry За сега сме вкъщи, но доки каза, че до 2 дни не се ли подобри, ни вкарва в болница. Отложи само заради това, че имам малко бебе. Моля се на Господ да се размине болницата.. Разви пневмония само за 3 дни. От неделя(точно на рожденния й ден) започна с Т, от там хрема, ужасна кашлица и снощи нито тя нито аз съм спала. Плака почти през цялата нощ. Милото ми детенце  Cry сърцето ми се късаше.. И малката кашля, но доки каза, че са и чисти гърдите. Ако вдигне и тя Т, веднага да сме я водили да я преслуша пак.
Моля ви за съвет за сваляне на Т. Вдига до 39,39. 5, слагам свещичка и сваля до 38,38.5 и по-надолу не мърда. Побъркала съм се  #Crazy Овивах китките с кърпи натопени с оцет и вода, слагах от същото и на челото, суров картоф стъргах и пак слагах на челцето, но нищо! Само да кажа, че Нурофен или Панадол НЕ помогнаха и за това слагам свещички. До сега не е боледувала толкова сероизно и направо не знам какво да правя. Цял ден спи, не иска да се храни, плаче и се държи за гърдите.  Cry Изписаха ни Зинат, АЦЦ и Ксизал, но си мисля, че е най-добре да влезнем в болницата. ММ все някак ще се оправи с бебка.
Наоплаках ви се и бягам, че Сиска ме вика

Hug

Нас само Ефералган свещички от 300мг. ни помага.Дейвид вдига яко Т ,над 40....важна е дозата обаче

# 468
  • София
Аз май ще пиша първа след срещата Simple Smile Добре си изкарахме, макар че аз накрая забързах за една друга среща, пък Ревльо орева целия парк и се прибрахме скоростно.
ronkis, много кофти ситуация, съвет не мога да дам, но дано вземете най-доброто решение и всичко мине по вода!!!
За храненето, аз пюре от картоф май никъде не съм виждала, винаги е смесено. Затова ще го правя. Предполагам не е голяма философия.

Vilinka__, аз също смъквах със свещички, като бях дете. Тогава нямаше много избор на лекарства. От амидофен имах ужасна алергия. Оправяйте се по-скоро!!!!

Леле, малкия е голям ревльо днес, направо ни побърка с ММ. Май гладни ще си легнем. Сега го приспахме и имаме прИмоция, предполагам броени минути. Днес никак не спа в парка - нещо необичайно за него. Иначе почти не се буди.

# 469
Vilinka__, дано да се оправяте бързо. Съвет не мога да дам, защото не ми е дошло до главата и на мен все още и дано да не идва скоро!

Аз днес щях да се дигна чак до Южния парк- с метрото и после пеша от Хемус, нооооо ММ ми скрои кофти номер - не ми остави количката. Тя стои в колата, защото сме на 4-ия етаж без асансьор и когато ММ ходи до офиса /2 дни в седмицата/, я оставя в мазето. И така - нарамвам аз детето и багажа - общо към 15 кг и слизам в мазето, представете си "приятната изненада" от липсата на количката. Било мрачно сутринта и затова не я оставил, не ми казал, за да не ме буди, а изживяването от 4 етажа надолу и 4 нагоре с детето и багажа, програмата по преобличането когато го обличам за навън, защото повръща - това може и да не ми го спести  #2gunfire #Cussing out Върна се скоростно от работа, но чак към 14 ч, когато трябваше да го храня отново и така в 15 ч. благополучно излязохме и изпуснахме половината от единствения хубав ден за седмицата. А му бях казала изрично, че съм гледала прогнозата и че са казали, че ще е слънчево. Абе, мъже - като си наумят нещо, ние и да си ланкаме отстрани, сме само фон и това е!

Е, наоплаках се. Затова пък малкият така се нарадва на количката след мрачните дни, в които си стоя почти нонстоп вкъщи, че спа като талпа през цялото време. После открих ново забавление когато мрънка - заставаме на площадка с деца и той си блее през цялото време по тях и не се сеща да мрънка, много му е забавно да гледа щъкащи деца /открих го покрай племенницата ми/.

Айде, здрави ни ръчички и здрава ни гърбина до края на седмицата, че го дават дотогава лошо време. Не ми се мисли!

# 470
  • София
Eeeee, Тонини, много кофти случка и жалко, че не се видяхме. Това за зяпането на деца е добро като идея, но ако имаш време и не те болят ръцете да го държиш.

# 471
Аз излизам и в лошото време, ходим на кафе с приятелки, на гости. Не си представям да стоим затворени вътре, направо не знам как издържате.

# 472
Аз и да не искам - пак излизам - отивам да си прибера каката от ясла.
Сега нямам много време - подготвям рожден ден другата седмица, момичето ми става на три  Heart Eyes. След това са празници, а след тях - надявам се да успея да се видя и с "южните" майки. Вчера имахме уговорка с Тони, но нейната количка я нямаше, освен това - Дребосъчето беше заспало в леглото (случва се ряяядко) и предпочетох да не го будя. Пък и не ми се пътуваше сама толкова дълго с ГТ.
Вилинка - дано да се подобри състоянитео на дететнцето ти. Но от личен опит ще ти дам един непоискан съвет - понякога е по-добре да преглътнем факта, че не можем да се правим сами и да постъпим с детето в болница. Моето голямо момиче се влоши за 12 часа, буквално  повърна 10-12 пъти, вдигна Т и не поемаше нищичко през устата. Постъпиха в болница с ММ (нямало други татковци освен него), защото аз кърмя и трябваше да остана с малкото бебе. За 2 дни я вдигнаха на крак. За сравнение - миналата година упорствах, държах я с температура, повръщане и разтройство 5 дни у дома, само и само да не постъпи в болница и накрая пак я хоспитализирахме.  Tired Успех ти пожелавам  Hug

# 473
  • София
Здравейте, мами и бебоци! Hug
Всички болнички да оздравяват бързичко, за да са и мамите спокойни! Макар, че майка да си - спокойствие няма.

Ние сме добре, днес бяхме на ДК - сложиха й първия прием на Синфлорикс- много плака милото ми детенце. Сърцето ми се късаше като я гледах как жално плаче  Sad Доста поплака и после заспа. Надявам се лекичко да я понесе тази ваксина, да няма странични реакции и всичко да е наред Praynig Praynig Praynig
За протокола - Тоничка е 6,100кг и 64 см
Тези ваксини са ми голям кошмар. Нощес пак не спах, от притеснение се опита и херпес да ми избие, но не му дадох шанс, ведната взех мерки и се размина.

И ние излизаме, въпреки че няма много слънчице навън, но пък времето е приятно. И аз не мога да си представя да се затворим вкъщи, може за час да е, но задължително сме на разходка.

Вилинка, пробва ли Шуслерови соли за смъкване на Т? Аз лично съм много доволна от тях, с Алекс вече няколко пъти са ми помагали успешно. Номер 3 е за Т до 38,5. Ако е над 38,5 даваш номер 5. Аз лично съм давала през 15-20 мин. по таблетка до нормализиране на Т, след това през час. Най-изгодни са опаковките от 200 табл. ( около 15лв.)

Хубав ден на всички ви! Hug

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 13:39 от Мишле_

# 474
Vilinka,

аз съм чувала,че белтък се маже по ръчичките и крачетата, и много помагало.И аз за Хексалгина съм чувала,че много бързо сваля,но трябва да се внимава,че може дапредизвика алергична реакция.

Срещата беше много приятна наистина Simple Smile, благодаря на всички за компанията! Много сте приятни,момичета! Grinning
Ронкис, дано да мине всичко ОК, може би е най-добре където са му правени основните изследвания, там да е и интервенцията на татко ти.Стискам палци.

До скоро,че ревльото гърми из целия хол Simple Smile

# 475
Коте, то и аз така - не мога изобщо да се задържа вкъщи, не за друго, но вкъщи през деня малкият не иска да спи и е постоянно на ръце, та след като 2 дни едва ги издържах заради дъжда, на третия излязохме с количката и дъждобрана - той на сухо, а аз да му мисля. Ходихме с ММ и детето по ресторанти, на гости на приятели и така успяхме да издържим 4-те валежни дни. Сега се очертава пак така. Днес, нищо, че е мрачно, пак смятам да потеглям навън. Досега се фризирах  Mr. Green Това са единствените часове само за мен в месеца.

Бейбифейс, ръцете наистина умаляват, като се носи постоянно, обаче пред алтернативата да реве, го предпочитам /тук някой ще каже, че не може така да го уча, но сълзите му ми късат сърцето/. Но аз не го и държа толкова, ами сядаме на някоя пейка, той в скута ми и гледа малчуганите как си играят. Вече се напряга да става, не му се получава естествено, но го виждам как сърцето му играе и иска и той като по-големите. Много е сладък. И лигата му виси през цялото време  Joy

# 476
Мнооого опустя в тази тема нещо - мрън!

Пак аз се включвам, за да се оплача и похваля едновременно.

Водих моя днес на дерматолог, че от почти месец имаше разни образувания по кожата, които ту се появяваха, ту изчезваха и не помогна Нахткерцена, та се оказа лека форма на дерматит. Дадоха му разни мазила, които още не съм проверила колко струват, но сигурно ще ме съсипят, но какво да се прави.
А добрата новина е, че ще имаме с едно боцкане по-малко на Синфлорикс. Да припомня, че разделих боцканията и първо сега бием Пентаксима, а след това трябва Синфлорикса. Поисках от педиатърката да отложим Синфлорикса за след лятото, защото повечето време ще си бъдем на село /вкъщи ММ ще прави ремонт/ и да не се връщаме всеки месец до София само заради ваксината. Тя се съгласи и ми поднесе добрата новина, че след 6-ия месец приема на Синфлорикс е само 2 пъти!!! Котката вече каза, че е така, но след първата година. Оказа се, че и след 6-ия месец. Та малкият намаза едно боцкане по-малко и съм много щастлива.
Педиатърката се и учуди, че толкова рано е започнал да се слюнчи в такива количества и то, та май май ще очакваме предсрочно зъбета.

# 477
Тонини,и Борислав е същия ,вечно иска да става и лигата му тече ли тече Joy
И тука да се отчетем от консултацията.Вече сме 8300гр Mr. Green,65 см,биха ни и двете ваксини,на едната дори не разбра,ама 5-компонентната доста си порева и заспа.Засега е добре ,не е поспалив,яде нормално и гука доволно,и Т  няма,та дано е добре всичко Praynig
Тук от два дни е разкошно времето и сме по разходки и ще използваме промоцията докато я има Grinning
Хубава вечер на всичкиии!

# 478
  • София
Здравейте, момичета! Как сте?
Продължавам да съм болна. От тази вечер обаче минавам на антибиотик, че сама с двете деца не мога да продължавам така....
Вчера малката беше на консултация 3 мес и 3 седмици-6700гр и 66см. Сложихме и вторият прием на ваксините. Както първият път, така и този всичко мина добре-без температура и др. странични ефекти.
Лека вечер!

# 479
Здравейте, пак ли има промяна във визията на форума или така ми се струва. Отдавна не съм влизала, а ви чета от телефона, но там не се вижда да е сменено.
Ронкис, стискам ви палци всичко с баща ти да е наред и операцията да мине леко.
Вилинка, и тук скорошно оздравяване на Сиска. Дано сте по-добре.
Елг, честито захранване, ти май си първа. Simple Smile Как ги приема Илиян пюретата? И как не иска мляко?
Миленски, скорошно оздравяване и на теб. Болна с две деца.. пълен кошмар, а за свекърите ти, дето са си тръгнали и са те оставили сама думи нямам..Бебка добре е наддала, висока мадама.
Мама Тодорова, голям мъж си имате и вие, браво.
За коментарите на майки/свекърви - и при нас положението не се различава от вашето. Защо не съм давала вода, кърмата била храна, детето имало нужда от вода; не било ли наддало първия месец прекалено много (1,780кг), да не преяждало; как така я кърмиш на поискване, това дете трябва да има режим и т.н. Казвам, че аз и съпругът ми ще решим кое най-доброто за нашето дете и си пропускам коментарите им покрай ушите. Wink
За кърменето - на поискване сме, но си прави пауза от 3-4 часа между храненията, през нощта понякога и повече 5-6.
Момичета, моля помагайте! Вече втора седмица се боря с подсечено дупе. В началото започнах със Судокрем, почиствах с лайка - без ефект. След това взех от аптеката специално приготвен крем за подсечено дупе - имаше леко подобрение, но за малко. Накрая прочетох за хума, та и с нея опитах, но без ефект. Сменям памперса често, измивам само с вода вече, но пак нищо. С баткото не съм имала такъв сериозен проблем, там Судокрема веднага помагаше. Подозирам че не се подобрява и заради памперсите. Досега съм ползвала главно на Пуфис + по един пакет от Клевър и Молфикс, но отдавна. Сега при свършването на Пуфиса реших да пробвам турския Памперс, но той има страшно силна миризма и може би и това допълнително дразни дупето. Да отбележа, че подсичането започна преди да сменя Пуфиса с Памперс. Сега ги спрях и тях (Памперса) и взех някакви обикновени от Била. Исках Клевър, но ги нямаха. Знам, че не е добре да се сменят така памперсите и много ме е яд, ако турския памперс е причината да не се подобрява, просто ме изкуши ниската цена.  Затова моля за съвет как да се справим с проблема и мнения за памперси за чувствителни дупета. Белият Памперс пак ли има такава силна миризма?

Общи условия

Активация на акаунт