Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 775
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Не давайте Панадол профилактично. Прочетете упътването, изобщо не е безобидно лекарство. Аз давам изобщо нещо при темп над 38.5. На каката често до 40 нищо не давам
.

# 526
Здравейте дами  Simple Smile от доста време не съм писала,но чета всеки ред. С малкия сме на гости на родителите ми и нямам време просто. То като имам възрастни за компания и не седя толкова на телефона.
Ох да се жална малкият тази вечер ми разката фамилията. Днес яко го мъчат венците и цял ден един кисел и недоспал,но вечерта един рев ,едно чудооо и няма успокоение.  Накрая мама му изви очите и му бая там нещо. Изобщо не вярвам в тия работи, но се поукроти и заспа.
Аз имам съмнение за задна хрема и ще помоля по-опитните мами да си дадат мнението. На моменти както си лежи --весел или просто си кротува, изнеднъж се изпъва на дъга,почервенява и с писък почва са реве,сякаш не може да си поеме дъх. Използвам маримар аспиратор,но вече почти нищо не изсмуквам,дори и физиологичния разтвор,което е малко странно  newsm78 . Днес специално го облегнах на една възглавница под ъгъл 30 градуса,за да не му се стича в гърлото ,но нищо,доже и въздуха не свисти докато смуча,сякаш става вакуум. БейбиВак дали ще ми помогне повече?
Също така възможно ли е като странична реакция на ваксините са му избие обрив по тялото и главата? Малки пъпчици,незабележими,на допир се усещат и понякога се зачервяват.
Иначе за турските памперс-онлайн се продават и в Минимод.
Коя е най-надеждната марка  пюрета на пазара...нямам ид
ея към коя да се насоча,когато почна да захранвам.
И те така те... а да аз знам панадол над 38 градуса минимум. Peace
Ооо ,ако не е много нагло може ли и аз са се присъединя към фейс групата Ви или е само за познати? Wink

# 527
  • София
Здравейте момичета! Аз направо се затрих. Нямам време. Егати слугинстването. Пък и на вън хайманосваме и комп. само по работа го отварям и чат пат във фейса. Гледам,че захранването усилено го коментирате. Аз се чудя нещо- този линк който даде зелено човече там е показано едно бебе което не ми изглежда да е на 6м. И се чудя дали на 6м. бебе ще може да седи така стабилно,да хваща така адекватно храната и да си я бута в устата. Гледам бебетата на тази възраст,ми не ми изглеждат толкова адекватни. Иначе много ми харесва идеята,пък и дори да не са с БИО продукти! Кой си има село е щастливец!Аз нямам!Ще купувам. Та според това как се развива до 6м. ще преценя дали ще може да хваща сам така добре и да яде или направо пюрето. Относно приготвянето в къщи....май ще сме по-скоро на купешки. Bebevita,HIPP- това ще са нашите марки. Кашите на Милупа са супер,а едно време на Ганчев плодовите пюрета бяха много добри. Сега не знам обаче-имайки в предвид манталитета на БГ производители нищо чудно да не стават за нищо.

# 528
Не се тровете толкова по отношение на бурканчетата, казвам аз, както и по отношение на всичко останало Simple Smile . Преди да се усетите бебетата ще ядат всичко, ще си пъхат в устата какво ли не, не ги мислете толкова, ще оживеят. За задната хрема или каквото там се нарича : ако не успяваш да аспирираш нищо, най-вероятно няма нищо. Така че, не се притеснявай. И на бебетата, както и нас, им се случва да имат лош и кисел ден. Не трябва да е повод да изпадаме в паника и да се пълним с продукти и нови методи. Виж, ако и утре детето не се чувства добре, тогава го мисли. А най-добре температурата да е барометър. Има ли температура, значи има някакъв проблем, който заслужава внимание.

А между другото, правило да се дава Панадол - или друго противотемпературно - само за температура над 38 градуса няма. Ако има Т детето, или болка, и искаш да го облекчиш, давай. Откъде накъде да чакаш да вдигне точно над 38?

# 529
Катя, аз съм педиатър и мога да разказвам какво съм виждала от безразборно даване на парацетамол/ибупрофен. Просто ми повярвайте, че не са толкова безобидни лекарства. Завършила съм в Германия, там под 38.5 никой нищо не дава. Дори в бг клиниката, в която работя, не даваме нищо под 38. За собствените си деца вече казах.

# 530
Съгласна съм  с Котката.Моята педиатърка онзи ден 2 пъти ми повтори,както и на предишната ваксина да съм дадяла една лъжица Панадол превантивно-че що пък да давам нещо от което детето няма нужда? ThinkingИ ммоя приятелка и тя:"Ааааа трябва да дадеш"
Абе гледайте си работата-дететто се чуства добре и ако не вдигне Т нищо няма да дам.Така и стана Crossing Arms.

# 531
Лекарствата от тези групи могат да потиснат костния мозък или да отключат чернодробно увреждане, понякога фатално. Затова е разумно да се дават при показания, никога профилактично или на 4 часа, без детето да има оплаквания.

# 532
  • Пловдив
Катя, ти не си ли майка на три деца? /прощавай ако греша/
Моля те спри със съветите, верно тия сиропи имат плодов вкус ама не са правени от горски плодове.

# 533
Никой не казва да се дава Панадол ей така, като плодово сироп че...hahaha ... ще ме уморите...Пък и д съм спряла със съветите... за никой не са задължителни. Мога да си правя каквото искам и където искам, а вие не четете като не ви угажда Simple Smile

# 534
  • Пловдив
Можеш, разбира се!
Но е добре да си информирана правилно, за да си полезна.

# 535
Да кажа само в защита на майките, които дават Панадол превантивно или при някаква лека температура - масово педиатрите съветват да се дава Панадол за щяло и не щяло, дори и без причина, ама наистина масово. Не съм срещала досега майка, която да не ми е казвала, че е получила такъв съвет. Аз също получих от моята педиатърка такова указание. Аз съм против подобни съвети, само казвам каква е общата практика за съжаление в БГ - явно на педиатрите така им е по-лесно, с това си го обяснявам аз. Вероятно и нямат по-задълбочени познания за негативните последици. Мисля, че го има и моментът, че българите сме свикнали да даваме хапчета под път и над път, за успокоение - ако дадеш, значи ще го излекуваш е общата нагласа тук. Показателно е, че повечето хора са пълни с излишни лекарства в къщите си. Ако ви кажа - аз държа само Парацетамол и аспирин С, а доскоро и това нямах.
Отказвам да давам каквито и да било лекарства, освен ако не видя, че е много зле детето. От раждането на моя дори не съм му мерила температурата /което може и да не е много добре, но поне не ме хвърля в разни филми/. Вероятно след ваксината е имал температура, но като си спи и не реве и няма нищо друго като реакция, защо да го блъскам с химии!?!?

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 23:38 от tonniny

# 536
miraluba, много добре съм информирана, иначе не бих дори писала. Ако искаш, мога да цитирам и източници за всичко, което съм казала. Не са бабини разбирания или специална моя измислица. Който реши да го вземе под внимание, може да потърси и да се информира и сам за същото. Лека нощ!

# 537
  • Пловдив
Тонини, повишената температура се усеща при допир. По-високата променя вида и настроението.

Катя, цитирай източници, искам.

# 538
Хора, в онкото има доста деца, дето с месеци не могат да им оправят тромбоцитопенията от Нурофен/Панадол, а аз лично имам дори много по-горчив професионален опит. Тони, знам, че си права за препоръките. Просто имайте едно наум.

# 539
И аз го давах по препоръка на педиатър и то няколко Sad.След първата ваксина на 1 месец започна да вдига температура и аз какво да правя, заведох го в частна педиатрична клиника.Все пак е бебе на 1 месец, макар и температурата да не беше 39 градуса, за мен си беше много плашещо.Аз не съм запозната в тази насока и реших, че трябва да го види лекар.От там започна препоръката с Панадола преди ваксина, след това споделих с нашата педиатърка и тя каза същото.Въпреки това на ваксината на 2 месеца, не дадох превантивно.Температурата пак се вдигна и аз пак на лекар.Питаха, дали съм давала  Панадол превантивно, аз казах - не.Лекарят каза, че ако искам да се размине това вдигане на температура следващия път да давам. И аз този път дадох, но Т пак имаше.Някак си бях спокойна, че след като 3- ма педиатри са ми казали едно и също няма да навредя на детето си.Не разбирам, след като Парацетамола е отрова, защо ни карата да го даваме  Thinking.Не всички майки сме лекари и е нормално да се доверяваме на педиатрите си, ама защо е нужно децата ни да оцеляват, въпреки лекарите  Sad.

П.П.За мен реакцията след ваксина е съвсем ново нещо, защото каката нито веднъж не е имала проблем след ваксина .Сега ми е много притеснено, когато бебчо всеки път вдига температура, отказва да яде, спи и е ужасно нервен след ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт