Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 779
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Само да вметна за домашно приготвената бебешка храна: не е проблем да се пасира разбира се, но аз лично 4-7-8 месец не бих се доверила на купешките плодове и зеленчуци, за да давам от тях на бебето. На такива гадни картофи например съм попадала, че как да му дам на толкова малко бебе от тях. Виж, като се захрани добре и с почти всичко, тогава му мачкам и от нашата храна. И от бебешки кухни при ясли може да се взима. Но за съвсем в началото предпочитам бурканчета.

# 511
write2katia предполагам и в Бг има вече магазини за органик плодове и зеленчуци, където би трябвало продуктите да са с различен вкус и качества. Аз смятам да купувам и да правя домашно за начало, тук има доста продукти, особено "taste the difference" , които са наистина хубави.
И готови ще купувам разбира се Simple Smile Живот и здраве да почнем да захранваме Simple Smile

Кайлис , тъкмо щях да питам къде си :*
И аз да ви кажа спрях да гладяяя и се родих, сега имам повече време за разходки, пазаруване, пък и гледам да приготвям разнообразни неща за хапване, че да има ММ да си слага и за обяд на работа. На Владока нищо му няма на кожата, аз съм хепи = всички са хепи Grinning
Та така при нас, оставям ви, че Глади отвори очи...

# 512
  • София
Привет на всички. Не мога да се докопам до компютъра и това си е. Голямо хайманосване - голямо чудо. Дъжд имало? Много ми пука, имам си дъждобран и гумени ботуши. Няма само децата да шляпат из локвите я. Викам си: довечера като приспим народа, ще седна малко на компютъра... ама все окапвам с децата  Mr. Green Та сега специално съм заплюла малко време, да хвърля едно око и да обявя за другата седмица традиционната Среща в Борисовата. Дните са до сряда вкл., че после празници. То между прочем ние ще сме тука, та може и една допълнителна Празнична среща да изсвяткаме, ако има желаещи. Но обичайната среща май ще е в сряда. Понеделник и вттрник пише "дъжд с гръмотевична буря" - айде мерси за чак толкова екстремни преживявания. Споделете мнение и утре вечер да я обявявам официоз срещата  Peace

sunflower3, в темата за многократни пелени току се появи някоя майка с подобни на твоя проблем с подсичането....

Намерих в нета една схема и там си пише, че 3-4 месец от 180 до 210 мл мляко яде бебе на хранене, а храненията от 3 до 7 месец са 4-5. Схемата е от статия на Бу, преведена от гръцки.

Удобно ли е да помоля за линк? Бу обикновено пише за кърмени бебета...

manik_87, обмисляла ли си носене в слинг или ергономична раница. Ето Елг си взе наскоро май доста евтина  Peace

Както много пъти съм споделяла, хич нямам намерение да се занимавам с пюрета. Предполагам ви е попадала вече ОНАЯ статия за пюретата и продължението към нея... И с домашни няма да се занимавам, направо с парченца храна ще действам. Захранване, водено от бебето, за мен се доказа като най-лесния и ефективен подход за захранване  Peace

# 513
Ивче, следя ви само, че съм се заровила в едни чудесии - обработвам снимки,другата седмица имам рожденичка, а след това ще пътуваме и така...Това когато не се маймуня на бебето, чеъой обича цялото ми внимание да е върху него.
За среща съм ок за сряда.

# 514
Аз май ще съм на домашни със зеленчуци от Биомаг или био пазара на Римската стена + купешки babylove.

# 515
Добре, а ако се пазаруват био храни по-евтино ли излиза? Не знам колко струват, не си правя труда специално такива да търся за фамилията. Ако ми спестява, бих се замислила да купувам и правя на бебето, но пак ме съмнява, предвид времето и усилията необходими за пазаруване, приготвяне, съхраняване, чистене. С бурканчета е най-лесно Simple Smile

# 516
Не знам дали излиза по-евтино, просто искам да си изградя навик да готвя за децата, защото нямам такъв, нищо, че ми е второ дете.

# 517
Привет!

За срещата в сряда за съжаление отново ще пропусна - тогава пътуваме за село за празниците. Дано да си изкарате добре, пък на следващата вече ще съм на линия.

За захранването - аз ще съм със собствени пюрета. Точно когато ще захранвам, ще съм на село. Моята  баба градина няма, но е пълно с други баби, които си отглеждат най-основните зеленчуци, та има откъде да взема БИО или ЕКО /нямам идея кога е едното и кога другото/ Simple Smile Не че съм голямата готвачка - напротив, обаче не мисля, че е толкова голям проблем особено при захранването да намачкам един картоф на седмица.
На тръгване ще заредя колата с каквото мога, пък в София, есента и зимата ще карам с готови пюрета. И аз смятам да давам засега само Бейбилав. За останалите все има отрицателни мнения от тоя или оня, а само за тях не съм чувала нищо лошо. Майка ми също още от сега е започнала да прави бурканчета само от първоизточника зеленчуци и плодове. Но нейните са и за скорошното бебе на сестра ми, та голямо пюрепроизводство ще падне при нас.

Десита-Бонита, все забравям да отговоря на подканянията ти за фб групата. Много си миличка и те  Hug, че ме мислиш и ти липсвам, обаче май няма да се върна. Твърде много време и енергия ми отнемаше общуването там. И без това едва ми остава време да пипна в нас - чистя веднъж на 2 седмици, готвя веднъж седмично. А и твърде много се вживявам и се разпалвам - тук ми е по-спокойно, макар че вече стана скучничко.

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 18:16 от tonniny

# 518
Добро утро,момичета!

Продължавам да изненадвам себе си на какво безсъние мога да издържа JoyКога ли и аз ще мога да се похваля със здрав и непробуден сън от поне 5 часа.Яде към 21.30, заспа към 22:00, и се започна...ядене в 01:45, после в 3.30,когато баща му дойде в спалнята след гледане на Хобита  Popcorn  пак се размърда и уж на цица се поуспокои до към 5, лъгане пак на цица, но не би....давам мляко, не иска и се сърди...чакам малко....малкото се превръща в полвин час сумтене и пънене, като междувременно и ми се хили, а на мене ми се спииии.Уж изяде млякото и последва повръщане, и не издържах, та се преместихме в хола и след разнасяне нагоре надолу и зазяпване по телевизора пак се унесе...колко ли ще е дълъг бонуса и аз не знам.А е като ангелче,един такъв пухкав и розов, само дето ми разгонва фамилията  Naughty.
Искам да попитам спирането на Абоколикен и Биогая, може ли да доведе до запек.Той и преди акаше веднъж на 1-2 дни, но сега не му е течничко акото,а стана едно такова с твърда консистенция, не като пластелин, но доста по-твърдо от преди, като на голям човек, и едва ака горкия. Sad
айде хубав уикенд!  bouquet

# 519
  • София
Обявявам Среща в Борисовата: сряда, от 12 ч., алеята между Слончето и Езерото с лилиите. Носете слингове и ергономични раници/носилки - да обменяме опит. Ако имате желание, носете стикери на Билла за размяна  Mr. Green
Има ли желаещи за допълнитена среща по празниците (1-6 май)?

# 520
  • Варна
Здравейте  Simple Smile,
Бебо се кротна след като ви писах Simple Smile, дано да продължи така още малко.

eli_83 и при нас е така, като чета за часовете на хранене сякаш виждам себе си. Обикновено като се пробуди в 3 не иска да спи, разхождаме се, плаче, гука - пълна гама, аха заспи слагам го на леглото му докато стигна до спалнята (на две крачки) и отваря очичките. Лягам си с надеждата,че тази вечер ще спи повече Simple Smile.

Приятен и спокоен уикенд на всички.

# 521
За жалост и след тази ваксина Емо е с темпераура, въпреки лепенките Куул Пач и Панадола  Sad

# 522
  • София
За жалост и след тази ваксина Емо е с темпераура, въпреки лепенките Куул Пач и Панадола  Sad
Двете накуп ли му сложиха?
Колко му е Т?

# 523
Здравейте момичета,

Отдавна не съм писала тук,по-редовно в ФБ групата.При нас нищо ново не се случва,хапва си човека,Т слава богу не вдигна след двете ваксини.Минахме на ортопед за втори път и след 3 седмици пак ни викат.Най-новото при нас е ,че си смуче палеца и отде го научи това незнам.Сега и нощем ако не стана да го нахраня,той сам не се събужда,а си смуче пръста,а е гладен.Нищо не съм чела назад Embarassed,връщам се да чета.

Хубав уикенд на всички!

# 524
Двете накуп ли му сложиха?
Колко му е Т?

Да и двете на куп, нашата педиатърка така процедира.Температурата не е много около 37,5, но аз започнах да му давам Панадол час преди ваксината и след това на всеки 4 часа.Лепенките също сменям на 4 часа.Вече спрях с Панадола, а и той е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт