Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 796
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ще се включа и аз в коментарите за майките/свекървите again!
Единственото ми свободно време е след 10 вечерта, но тази вечер трябваше да го използвам да се карам с майка ми по телефона. Цял ден ме побърква да се обаждам на нейната приятелка педиатърка-пенсионерка да ми обяснява за храненето. Била се хванала за главата, че няшия яде по 200 мл и веднага на диета да сме го слагали. Ей, аман вече! За дето ми помага веднъж-два пъти в седмицата да постои при детето, през носа ми излиза тази помощ. Вика ми "ще го съсипете това детенце, дебело да ходи" - все едно само на нея й пука за него. По 140 мл трябвало да яде 3-ти месец. Хем така, хем даваха зор да му намаля храненията на 5 и аз ги намалих, но вдигнах количеството. Е обяснете ми как като новородено края на 1-ви месец ядеше 8 пъти по 100 мл (800 мл), а сега искат 5 пъти по 140 мл (700 мл) да яде??? Сега яде 5 по 200 - 1000 мл общо, което си е нормално да увеличиш само 200 мл храненето на бебе, което си  е удвоило все пак теглото.  Обяснявам, обяснявам и те като развалени грамофонни плочи си стържат едно и също - 200 та 200. Намерих в нета една схема и там си пише, че 3-4 месец от 180 до 210 мл мляко яде бебе на хранене, а храненията от 3 до 7 месец са 4-5. Схемата е от статия на Бу, преведена от гръцки. Другото ново 20 е, че понеже бил дебел, педиатърката казала, че захранването ще му почне само с картофи и СОКЧЕТА!!! Е, писна ми вече да обяснявам, че сок няма да дам! Много съм ядосана, Исках и друго да пипша, но утре, като се успокоя.

# 481
Sunflower, и при нас имаше подсичане от самото начало, някакви големи червени рани, ужасни бяха даже бебето изпи едно шишенце нистатинови капки да не би да имал гъбички, е нямаше, само дето седмици наред го лекуваха. Накрая една лекарка препоръча ето това на Веледа http://babyhuddle.com/diapering/shop/weleda-baby-calendula-nappy … hange-cream-75ml/
каза, че на нейните деца е помогнало от днеска за утре. Така стана и  при нас, всичко изчезна за няколко дни все едно не е имало и от тогава вече 2 месеца няма нищо, направо е чудно. В България знам, че се продава Веледа, при нас не толкова, аз го поръчах в Амазон и там беше по-евтино от линка, дето съм сложила.
Преди това бяхме ползвали и Судокрем и Бепантен и вазелин и още 2-3 козметични, без ефект.

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 12:09 от Анонимен

# 482
Ох здравейте,
Аз пак съм в нЕкви филми, вече ми писна. Не отидох на срещата, че лудата ми майка иькара една криза. Та виках линейки, пък тя не ще да ходи на лекар, лудница.

Вчера ми пристигна ергичантата, много съм впечатлена.

Вилиянка, да се оправяте бързо.

Слънчоглед, не иска мляко. Яде в 5-6ч, 150 мл, в 9-10 ч около 80мл. И после в 13ч  вече половин пюре от 100гр. моркови. Яде, пукат му ушите:-)  и пита за още. После пие и 150-180 мл мляко.

За подсечено дупе- бепантен.

Фейс, само ти си знаеш какво и как да дадеш. Не я викай майка ти една седмица и ще се кротне. Трябва ясно да и покажеш, че ти решаваш. Инапе после ще стане зле. Свеки исксше да и дава кисела краставичка на Елия още на 6 месеца. После един път и дала два банана, а тя се запичаше от банан. Едвам и оправих коремчето. Майка ми миналото лято излизаха с едно дете дето яде боклуци. Чипсове, зрънчо и т.н. Не че не давам. Ама не и за наяждане. Пообясних и на висок тон и спря. Режима и културата на хранене го правим отрано.

# 483
  • София
Добро утро! Само след първия прием на антибиотика и вече се чувствам в пъти по-добре.
Относно общуването с майките мога да кажа, че при нея съм пряма и рязка, за да ме разбира правилно. По принцип общуването с нея ми е адски трудно и двете стигнахме до извода, че е по-добре в пряк текст да си казваме нещата. Със свекърите съм в пъти по-мека, най-вече заради мъжът ми, но откакто го няма и той и аз смятаме, че с ходенето на пръсти сме приключили. Предупредил ги е, че щом са на гости, когато той не е тук ще е най-добре за кратко да бъде гостуването и ако може да помогнат с каквото и да е било. Както и да проявяват по-голяма съобразителност, защото все пак сама се грижа за двете деца. Допълнително натоварване не ми трябва.
За подсичане, с малката до сега такъв проблем не съм имала, но с баткото ми се случи/всъщност той беше с капризно "дупе" само пелени на Хъджис понасяше/, от аптеката ми бяха препоръчали някаква паста, на която пишеше с китайски/японски от едната страна, а от другата Babytan, доколкото си спомням. От едно мазане се оправи дупето.
Елг, съжалявам за майката ти.Надявам се, че си я убедила да се прегледа. Видях снимките в facebook на ергочантата. Супер е.
И аз започнах с пюретата, по назад писах, че отказва да яде млякото.Тиква, морков, картоф. Обожава да говори докато яде  Simple Smile. И определено разнообразието си казва думата....Яде по 4-5 пъти на ден, като млякото е не повече от 130мл., като веднъж е не повече от 60мл.Вече заместих обедното хранене с пюре. Въвеждам нова храна за 3 дни, нямам нерви да го правя за седмица.
Лек ден!

# 484
А кои са тези турски памперси, за които говорите?

# 485
аз да попитам - има ли и други на 3 месеца, които като ги сложат по корем и не щат да си държат хубаво главата и реват? А иначе като я нося идеално си държи, но по корем не я вдига добре, еле пък да седи така с вдигната. вярно, че и аз не я слагам често, точно, защото реве, но взех да си мисля, че това не е добре и сега ще почвам реве, не реве, да я държа по 5 минути преди ядене, да видим ще има ли прогрес. Иначе си е активна, рита , ръкомаха, удря играчките, хваща ги, но според мен случайно, усмихва се, гука, не си накланя в някаква предпочитана посока главата т.е. всичко друго ми се вижда добре..но се притесних?

# 486
Не се притеснявай  Mr. Green
Тренирай я.

# 487
Никито, и моят не може да държи главата, като е легнал, уморява се бързо и се ядосва. Това е защото и аз започнах по-късно да го тренирам. Иначе няма проблеми - върти се постоянно в леглото на една или друга страна, а като е на ръце се набира да стои с изправен гръб, а не да е облегнат на мен. Главата си я държи без проблеми изправена, дори и вече следи предмети - колите през прозореца. Но по корем няма добри резултати. Та и аз ще се стягам и ще упорствам вече.

А има ли други като моят - напоследък започна постоянно да се събужда в съня си с писъци. Вероятно се стряска я от колики, я в съня си, но твърде често започна да го прави.

# 488
Здравейте и от мен Simple Smile

Всички болни да се оправят бързо, вкл. майки, бащи!  Hug На мен ми стискайте палци, утре съм пак на зъболекар.

Срещата онзи ден в Южния беше много приятна, радвам се, че се запознахме! Вие бая време сте обикаляли, щото и аз се шматках с една приятелка и ви мернах отдалече, беше към 4-5 вече Simple Smile

Не знам какво му стана на това дете вчера - почти не е спал, освен един път за цели 30-40 минути. То играчки, то активни гимнастики, цирк и програма, и навън бяхме, не и не, нервен, кисел, бута и залъгалката, само с ръцете в устата. Да не би да се е прегрял онзи ден в парка??? И аз се замислям за зъбки вече и вчера по спешност купих чесалка. Еми познайте, и тя н е е интересна. Но аз все пак си мисля, че това плюнчене не е случайно, иначе и на мен ми се обяснява, че няма как зъби толкова рано, а ако случайно верно са зъби - то това не е добре така бързо да се развива  ooooh!

Снощи с 300 зора заспа към 11ч. И от сутринта пак сме свежарки  Mr. Green Та сега се кротнахме в столчето за кола, пак цели 40 мин. и подочувам, че скоро ще се будим. Ако е като вчера, не знам Thinking

А по повод съветите - ние си вървим едрички  Mr. Green на втория месец 62 см, 6250г. И според майка ми е дебеличък (и затова има запек, може да има рахит, да проходи трудно и т.н.), а ММ се радва, че детето расте и ще порасне голям!  И даже видял детето на една негова позната, то било към 8 кг и изглеждало като на 6 месеца ( а пак е януарче, ама е родено 4 кила), един вид, дай и ние да го догоним #Crazy А това, че има и по-малки деца от нас - то не трябвало да се сравняваме с тях! ох, абе добре, че бебето не ги слуша тея съвети, ами си прави каквото знае  Joy

# 489
  • Варна
Здравейте и от мен, не издържам вече и реших да споделя. Отчаяна съм и не ми останаха нерви. Бебо вече е на 3 месеца и не спира да реве, преди да го преспя плаче, като се буди плаче, преди и след кърмене също, разхождам го из апартамента и първите 10 мин. е добре, после пак рев. Висулките над леглото вече не са интересни, активната гимнастика 5 мин го забавлява, дори като като излезем на разходка пак реве (е после заспива, но...). В кенгуруто дори 2 мин не стои, а да не споменавам след баня, във водата е ок и после се почва кошмарът не мога да го облека. В чудо се виждам по цял ден самичка вкъщи  #Crazy. Случва се да е и в настроение, гука, усмихва се, размахва крака и ръчички. Държи си главичката изправена като го взема, по корем също се опитва. Дали има още колики? Няколко дена му давах по малко сок от ябълки, вече спрях. Рано е за зъбки, но пък много се лигави. Знам,че има случаи когато рано са избили... оф не знам. На моменти си викам ще го оставя да реве, все някога ще спре, но като го виждам как се дере, не мога просто, а и ме наплашиха - от много рев можело и херния да стане. Не знам колко още мога да издържа така  Tired

# 490
sunflower3 , и ние имахме проблем с подсечено дупе, накупих сумати кремове  и нищо не помагаше.Оправи се от Биодерма.Малко е скъп, но си заслужава.Сега даже не мажа с крем и кожата му е идеална.Ползваме белия памперс, който е произведен в Полша.Сега взех турския бял, но още не съм го пробвала.

nikitto , и при нас е така.Като го сложа по корем първаначално си вдига главата, но не много, след това ревва или прости си ляга.Изправен си я държи идеално.Аз обаче си признавам - не го държа достатъчно дълго по корем и вероятно това е причината.И аз съм се зарекла,че ще започна повече да го държа по корем Simple Smile.Иначе всичко друго си му е наред, даже започна да хваща играчките и да ги носи към устата.Много е сладък  Heart Eyes.

milensky, бързо оздравяване  Hug

babyface76
, и моята майка ги върши каквито си иска.Карахме се, обяснявах и тя все нейната си знае.Вчера трябваше да гледа малкия за 1 час, защото аз трябваше да ида на родителска на каката.Като се прибрах, гледам тя го приспала и ми се хвали как заспал по "старомодния начин" - гушнала го, друсала го и песни му пяла.Еми останах без думи, все едно не знае как съм с дискова херния и аз не мога да си позволя този лукс да го друсам на ръце при заспиване.Ограничавам и престоя на саме с малкия и когато аз съм там правя забележки на минутата.Аз знам,че каквото и да правя тя няма да се промени.

Днес бяхме на консултация.Емо е наддал с 1 кг (вече 6 кг.) и е пораснал с 3 см.(вече 60см.).Сложиха му за втори път Пентаксим и Синфлорикс и лекарката обясни как трябвало да сме щастливи, че този път имало ваксини за нас и следващия път не било ясно дали ще има.Аз попитах какво правим ако няма, а тя отговори, че детето оставало без третата ваксина.Аз попитах това не е ли опасно и тя се врътна и не пожела повече да говори за това.Втрещих се. Не е ли опасно ей така да спрат ваксините по средата?

# 491
manik, да не би да не си дояжда и да е гладен? Идея само.

# 492
  • София
manik_87  Hug, много неприятна ситуация, но и аз за храната си мисля. Въпреки, че може и сокчето да е раздразнило коремчето, може да му е топло-давам идеи само...

# 493
Здравейте и от мен. Времето не става за навън и вие сте се разписали! Simple Smile

Срещата в Южния беше супер, може пак да повторим.  Wink

Manik_87 имам теория че бебетата не плачат просто така, а че зад всеки рев си има причина. Просто трябва да откриеш какво го притеснява.

Турските памперси са си  на Pampers, но са произведени за турския пазар. Идват доста по-евтино от тези, които се продават в БГ.

Фейси, бъди малко по-твърда с майка си. Аз така съм свикнала с моята, дори и с риск да се разсърди си казвам. И все пак имаш си педиатър, който следи детето ти. Нали той не смята, че Точко е дебел. Аз какво да направя, че пък нашия не качва. Ей, на, нямаме още 6 кила, но пък на см сме шампиони - цели 63 см.

Севи_то нашия Алекс пък е на периоди. Има си ревливи дни като вчера (изкара ми душичката), има си и спокойни дни като днес. Спи си като ангелче и си се занимава сам в гимнастиката.

А нашия пък калпазанин обожава да стои по корем и да вири главата. Но пък аз още от първия месец го тренирах. Така че момичета няма нищо притеснително, с повече тренировки ще има заякнат вратлетата.

Елг, Тонини, следващия път да сте на линия. Елг дано майкати е по - добре и успееш да я убедиш за лекаря. Тонини, а пък за теб как ми стана жал, че си трамбовала стълбите до количката, пък нея да я няма. Е признавам си малко се посмях. Ти така цветно го беше описала. И да не по-n-твам, ела си пак във ФБ групата, че тука изтърваш. Mr. Green

Миленски, бързо оздравяване!

# 494
desita bonita, турските памперси как ги откривате, те не са на пазара като в Била например, или?

Общи условия

Активация на акаунт