Единственото ми свободно време е след 10 вечерта, но тази вечер трябваше да го използвам да се карам с майка ми по телефона. Цял ден ме побърква да се обаждам на нейната приятелка педиатърка-пенсионерка да ми обяснява за храненето. Била се хванала за главата, че няшия яде по 200 мл и веднага на диета да сме го слагали. Ей, аман вече! За дето ми помага веднъж-два пъти в седмицата да постои при детето, през носа ми излиза тази помощ. Вика ми "ще го съсипете това детенце, дебело да ходи" - все едно само на нея й пука за него. По 140 мл трябвало да яде 3-ти месец. Хем така, хем даваха зор да му намаля храненията на 5 и аз ги намалих, но вдигнах количеството. Е обяснете ми как като новородено края на 1-ви месец ядеше 8 пъти по 100 мл (800 мл), а сега искат 5 пъти по 140 мл (700 мл) да яде??? Сега яде 5 по 200 - 1000 мл общо, което си е нормално да увеличиш само 200 мл храненето на бебе, което си е удвоило все пак теглото. Обяснявам, обяснявам и те като развалени грамофонни плочи си стържат едно и също - 200 та 200. Намерих в нета една схема и там си пише, че 3-4 месец от 180 до 210 мл мляко яде бебе на хранене, а храненията от 3 до 7 месец са 4-5. Схемата е от статия на Бу, преведена от гръцки. Другото ново 20 е, че понеже бил дебел, педиатърката казала, че захранването ще му почне само с картофи и СОКЧЕТА!!! Е, писна ми вече да обяснявам, че сок няма да дам! Много съм ядосана, Исках и друго да пипша, но утре, като се успокоя.
. И определено разнообразието си казва думата....Яде по 4-5 пъти на ден, като млякото е не повече от 130мл., като веднъж е не повече от 60мл.Вече заместих обедното хранене с пюре. Въвеждам нова храна за 3 дни, нямам нерви да го правя за седмица.
На мен ми стискайте палци, утре съм пак на зъболекар.

А това, че има и по-малки деца от нас - то не трябвало да се сравняваме с тях! ох, абе добре, че бебето не ги слуша тея съвети, ами си прави каквото знае
.