Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 753
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Предполагам,че целта на тези мрежички е ппедотвратяването на евентуално задавяне...и сори за невежеството,но как става ...смучкат ли си така плодовете? newsm78

Не се извинявай. И аз сега ги открих. С кската нямаше и не питай колко пъти се е задавяла.
Сега една дружка ме светна за тях. Слагат се плодове, зеленчуци, бисквитки. Щом може да ги държие ок. През мрежичката се засмуква. Търсете обаче такива с капачета, че моята е без капачето и мисля да я ползвам вкъщи, а за навън ще взимам друга.

# 556
 Hug Мамички липсвахте ми! Искам да ви се похваля че смисъла на живота ми-Мирко вече си повдига главата ,обръща по корем  си хваща шишето и играчките.Много ми е сладък

# 557
  • София
Аз пак скоро не съм писала, но ще съм кратка, че много ми се спи, а форумът не работеше последния 1 час.

Може и да избързвам, но искам да се похваля с добро и спящо бебе (Пу-пу!). Вече си говорим, издава най-различни звуци и се мъчи да ме имитира как говоря - е не се получава точно де:). Най-накрая и аз да усетя удоволствие от това да имаш бебе. Мрънка само когато му се спи, а напоследък дори не огладнява толкова. От няколко дни ми е удоволствие да си го гледам. Забелязах, че като го събирам с нашите или с много хора, се изнервя и после е неспокоен. Мъчат го зъби много, лапа ръце и една чесалка, но още не може винаги да си нацели с нея устичката. Дъвче много биберона. Давам дентокинд, но не винаги ми се получава, понеже като застана срещу него и той мисли, че ще си играем, почва да казва абууу или агууу и изплюва лекарството с лигите.

Човече, ето ти линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24534.0

За панадол - аз купих по съвет на педиатъра, но той не е вдигал Т и не съм давала. Аз лично не вдигам високи Т последните 20 години. Рядко при заболяване имам над 37.5, обаче се чувствам като парцал дори и на 37, затова за себе си предпочитам да я смъкна, въпреки да знам вредата от това. За бебо обаче няма да давам под 38, но за съжаление може и да не мис е получи с тези педиатри от старата гвардия, с която съм заобиколена.

Захранване ще почна вероятно след 5 месец, но всяко решение ми е предпоследно - ще изчакам да видя как се развива Яни и дали проявява интерес към нашата храна. Забелязвала съм, че ни гледа често като ядем. Засега си пие млякото с удоволствие и никога не отказва.

Имам познати, които имат селца. Едната е свеки, но селото, в което живее не се слави с много чиста почва. Даже имаше репортажи за замърсяванията там и не знам как ще се преборя с нея да не давам от тези зеленчуци и плодове на бебето. Имаме близки роднини с къща на село, но е на 200 км от София. От пазара не смея да взимам, не знам къде и как са гледани. А в био магазините имаше преди време статия, че не са много био тези плодове и зеленчуци, които се продават. Купувам разни пючренца, но само от марки, за които не съм чела нищо лошо. Ганчев и Овко не смея да давам, поне не в началото.

ronkis, какво стана с нашето мляко? Май няма никакъв внос. Искам да го сменя, от обикновеното се запича Sad

Денислава, много кофти за Хари. А има ли вариант да слезе до 1 година? Честно, не ми е познат този проблем.

Нали в един момент ще се наложи да яде детето от тази наша трапеза, няма все от буркани да се храни.

Абе така си е, ама ми се ще поне в началото да хапва по-чиста храна. Доста от зеленчуците на пазара ги гледат с хидропоника. Забелязали ли сте, че вече няма кални марули и лук? Да не мислите, че някой ги е мил с четка и сапун? Grinning . И митите картофи не са ги мили Simple Smile . Един колега ми обясняваше, че нямало нищо вредно в това - той така си гледал на балкона зеленчуци, но аз не съм проучила още и не смея.

ell_83, разбирам те много добре. Аз направо исках да се гръмна като плачеше по цял ден, ревала съм и аз с него, то не се издържаше. Дано скоро няма такъв период. Яни ака зелено също и това е от колики. Аз мислех, че от млякото ги е получил, ама и ние спряхме малко преди да смени млякото абоколикена. Сега се замислям от какво е.

ПС: Абе аз на това ли му викам кратко??? Simple Smile

# 558
  • София
Привет-мривет. Гледам прогнозата за времето пак се поомазала. Вариант за сряда ако вали някой да се сеща?

Много ми е смешно как броени дни след консултация Лимонката почва да прави точно това, за което е питала педиатърката. Сега за 4-тия месец като го провери за развитието единствено липсваще прехвърлянето на предмет от ръка в ръка (то с неговото голямо дупе за обръщане ще има да си чааакам). Понеже демонстрира как задържа в ръката и веднага въпросът беше дали прехвърля. Ми не прехвърля. И гледам го вчера - почнал да прехвърля  Joy

Все се каня да питам как са бебетата с течащите очички. Чак не смея да се похваля, че при нас положението се закрепи. Не знам какво повлия, дали най-сетне не се отпуши това каналче, дали промивките с лайка, но вече с чисти очички е страхотно!

Зелено човече, попадали сме на ОНАЯ статия, но всичко е въпрос на личен избор. Аз пък съм адски резервирана към захранване, водено от бебето. Основно заради висок (според мен) риск от задавяне.

Задавянето е един от основните страхове, да. Признавам си, че на мен не ми се е случвало до момента нещо, което да ме притесни в тази област. Да, задавяния разбира се, че има, но при запазено спокойствие децата са успявали сами да се справят всеки път. Естествено, че никой не предлага сурови моркови на захранващо се бебе - което вече е нещо опасно. Повечето майки се информират за правилните реакции в случай на задавяне предварително. Има доста изписано, вкл. клипчета.

Аз се чудя нещо- този линк който даде зелено човече там е показано едно бебе което не ми изглежда да е на 6м. И се чудя дали на 6м. бебе ще може да седи така стабилно,да хваща така адекватно храната и да си я бута в устата. Гледам бебетата на тази възраст,ми не ми изглеждат толкова адекватни.

Ако искаш, ела в темата за ЗВБ във форума да го разчепкаме кое точно е това бебе, че то има доста клипчета. Има и БГ, и чуждестранни. Доста от пишещите са споделяли за развитието на своите деца по този начин, нищо чудно някой дори да се познае и конкретно да отговори на притесненията ти. А иначе самото захранване обикновено започва след 6-тия месец - клипчета има и на доста по-големи бебета и дечица. Някои от признаците за готовност са именно тези, които си изброила  Peace

Коя е най-надеждната марка  пюрета на пазара...нямам ид
ея към коя да се насоча,когато почна да захранвам.

Много сложен въпрос... Ето я втората статия на Фата, специално за българските пюрета. Доста родители са променили първоначалните си намерения след прочитането й. В нея има линк и към преводната статия, която навремето толкова разбуни духовете. БЪЛГАРСКИТЕ БЕБЕШКИ ПЮРЕТА – С КАКВО ХРАНИМ ДЕЦАТА СИ

За захранване водено от бебето има едни хитринки. Ето http://www.bimbomaniabg.com/detska-igrachka/5826.html

Тези мрежички по-скоро НЕ отразяват разбирането на ЗВБ за това как се храни бебето. Анализирали сме ги неколкократно в темата и всеки път е стигано до този извод. Не казвам, че самите мрежички са вредни или безполезни, много родители са доволни от тях. Но просто не са по ЗВБ.

Преведе от гръцки Victoria_R οτ http://www.paidiatros.gr/1/page2.html
Бу предполагам се е намесила в качество на модератор по обработката на тази тема чисто форумски...

# 559
Рано ли захраних Мирко беше на 3 месеца и 10 дни ?Много ме ядосва защото отказва да суче  Confused

# 560
Зеленко, Мила е превърнала обръщането в спортна дисциплина, но ръцете съвсем не знае за какво служат. Почти не посяга, за прехвърляне изобщо не можем да говорим. Чудя се дали е, защото още спи повита. Сега тренираме да спи разповита, без да се буди. Като иска да докопа нещо, посяга към него с уста като гъсоче. Голям смях.

# 561
Луиза пък нито държи друго освен бибата си, която успешно маха и слага в уста, нито се върти. Ама и аз съм несериозна с "ученето". Нали педи беше казала да я въртя по 40-50 пъти на ден.  Mr. Green Преди около 2 седмици откри ръцете си и играе с висящи играчки, пипа ни лицата, закача се. Много скадка.  Heart Eyes

Елг, ама ти захрани ли? Той няма и 4 месеца, бре.  Thinking

Последна редакция: пн, 28 апр 2014, 10:24 от ♥Пандичка♥

# 562
Дребосъчето също не посяга. Каката посегна за първи път на 4м и половина към едно огледало  Mr. Green

# 563
Панда, слагай я на земята на по-твърдо, ще се научи по-бързо да се обръща.

# 564
Ох знам, ама все ме е страх да не й духа на земята, въпреки че навсякъде е затворено...  Thinking

# 565
  • Пловдив
И моето много се обръща от няколко дни. И като се заседи по корем много време откарва и не мрънка.
Слагам й играчки в ръцете, стиска но още не се сеща да си ги пъха в устата.

# 566
  • София
Рано ли захраних Мирко беше на 3 месеца и 10 дни ?Много ме ядосва защото отказва да суче  Confused

Ъъъъм по-скоро е раничко, да... Може би вече почва да се разсейва от шарения и шумен свят наоколо. Големи са ни децата, любопитно им е. Понякога помага нещо шарено (и здраво) на врата на мама. Някои приемат да сучат само в тъмно и тихо помещение - някои майки дори се крият в банята за целта  Joy Ако искаш, разкажи повече за ситуацията, за да сме по-конкретни и ние с идеите  Peace

Лимонката често седи на земята - там е най-сигурната повърхност. Постилам от тези пъзели за под - много добре изолират, че ни е студена квартирката. Отгоре активната гимнастика и го мяткам. Но няма мерак грам да се обръща, и по корем не му е толкова кеф. Дай му да се пъне да сяда и с ръцете нещо да си пипа и дърпа.

Котката Марта, аз вече не завивам ръцете, защото откача. Постоянно нещо иска да пипа и дърпа, да мачка.

Луиза пък нито държи друго освен бибата си, която успешно маха и слага в уста,

Според мен това също изисква доста координация, доколкото съм виждала  Peace

За срещата в сряда предлагам ако завали, да се приютим под чадъра в тенис клуба. Някой да е обръщал внимание дали работят? Пада се от кръглата градинка със Слончето наляво посока Цариградско.

# 567
айде няма нужда да муа кюфтета на 6-7 месеца..поне според мен, но знам ли, разни хора, разни идеали.

nikitto, не мисля, че захранване, водено от бебето включва "муане" на кюфтета в 7-ми месец.
Аз лично бих попрочела тук там и бих се поинтересувала, преди да правя заключения. Но си права, всеки се информира и преценя сам за себе си  Peace

Аз имам база за сравнение от племенника ми и бебето, което гледах в Швейцария, първия беше гледан по старата школа (сокчета, пюренца, всичко под час -ядене, спане и.т.н), втория по свободно гледан и свободен да избира какво, как и кога. Сега оставям и Влади да ме води и не съжалявам, защото имам едно спокойно бебе, което за момента е най-важното за мен. За захранването също ще го оставя да ми покаже кое ще бъде най-доброто за нас, но не бих била крайна  Peace

Говорите за развитие Simple Smile Нашето дундесто дупе не знам кога ще се сети да се преобръща  Joy ако го сложа настрани и тупва по корем, ама от гръб по корем - тц  Joy
Иначе хваща играчки, много си обича гимнастиката, говори на животните, голяма забава е. Купих му и едни "ключове" за чесалка на Нуби, много е доволен, хваща я и доволно я носи към устата.
Изучава ми лицето, протяга се да ме пипне, много ми е сладък Simple Smile
Нашия щезлонг е на Фишер Прайс, този с бухала и като се дръпне гъбата и редува бухане и мелодия, и веднъж я дръпна сам и оттогава не се е спрял, явно разбра, че от там идва музиката и е голяма радост Simple Smile

# 568
Ив, права си, не съм чела нищо  Laughing и съм се изказала доста крайно, но това е, защото бързах хаха, ще попрегледам, ама, както казах ме е страх от задавяне Hug Иначе, предполагам, че не ядат баш от масата на големите, или поне големите си подправят след като са си сипали по чиниите.. Peace

# 569
Зелено човече, бе тя държи като й сложа нещо в ръката, но не знам къде е осъзнато, къде все още инстинкт да стискат. Аз под държане имам предвид продължително да си държи играчица, да си я гледка, да й се радва. Иначе за бибата си права, да, не трябва да го подценявам.  Thinking

121013, ммм прекалено рано си захранила, да.  Thinking

Ив Минче, да ти кажа някои точно така разбират и  практикуват ЗВБ - чрез муане на парчета от каквото муат мама и тати. Иначе това, че ще захраня бебето си не по този метод не значи, че не се водя по него и не е/няма да бъде спокойно. Wink

Общи условия

Активация на акаунт