Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 747
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Физиотерапевтката с бебета ли е специализирала, че изказва мнения? Ах, че хора...

# 586
Извинявам се предварително, че ще ви досадя, но имам едно въпросче Simple Smile
Някоя от вас ще се заеме ли да направи първата тема за бъдещите "Януарки 2015" или сами да се заемем ?
Ау, много сме зле. Извинявам се от името на всички. До 10 мин я пускам

Хихи, не знаех че е правило родилите в даден месец да правят темите за тези догодина.  Simple Smile

Елг, ма мноооого бързаш, дупата, направо ти се чудя за ко бе джанам?  Simple Smile Дали не е започнал да отказва мляко след като си го захранила? Simple Smile Ти си знаеш де. Прсто не спирам да се чудя на бързането, дето и преди го дискутирахме.  Hug

Ив Минче, разбирам те много добре и съм съгласна.  Hug

# 587
Привет!
За ваксините - договорихме се с ЛЛ и отложихме синфлорикса за след годинката. След първия пентаксим нямаше темп., но и нашия педиатър даде рецепта за панадол превантивно - нищо не дадох, но това не значи, че не проверявах дребосъчето дали не е по-топла от обичайното...
Докато прочета всичко и забравих половината ooooh!
За захранването - даже не бях се и замисляла, но след като хвърлих едно око на статията за съдържанието на пюретата и ми стана страшно.
Моето сладурче си лапа ръцете , от два дни придърпва и пелената и също си я навира в устата, като я хвана за ръчичката се опитва и моя пръст да си закара до муцунката, а за лигичките няма и да споменавам Simple Smile Държи ме за блузата като я гушкам, а като се храним си слага ръчички на шишето.По корем не се кефи много, но вече държи главата изправена.

Елг, извини ме ако вече са те питали, извини и моето невежество, но какво представлява тази ергочанта?Дай линк, ако може!

# 588
От какво ви е страх? Мила на 2мес. отиде на земята. Тонито, децата се развиват със собствен ритъм, всяко различно. Да не ти пука хич. Каката не ми се обръщаше до 9.5 мес. Сигурно, защото никога не я оставях, все беше на ръце, но тя беше страааааашно мрънкало.

# 589
Панди, ич не бързам. Цяла седмица го мъчих да е само на мляко. Даже реших, че не му харесва вече млякото.
Както го каза, знам си аз. Както и всяка тук- една ще кърми до 1, друга не дава вода, трета вече заместила ядене. Та така. Аз за захранване няма повее да се включвам:-)

От мен лека и мека

# 590
  • Пловдив
Еха, вече нови януарчета са на път. Как лети времето!
Елг, пиши за захранването, на мен ми е интересно. Ползваш ли ергораницата?

# 591
  • София
Елг, аз пък се надявах да пишеш за захранване, понеже аз от теб гледам за повечето неща, но щом е  така, ще си говорим лично:). Нашия не отказва мляко, но това ми е проблема, че е много лаком ,а  от адаптето е надебелял. Та и аз няма да чакам 6-те месеца да минат.

Преведе от гръцки Victoria_R οτ http://www.paidiatros.gr/1/page2.html
Бу предполагам се е намесила в качество на модератор по обработката на тази тема чисто форумски...

Ами нямам идея, мен Бу не ме вълнува чак толкова, а конкретно информацията Simple Smile

Аз на земята Яни не мога да сложа, отдолу са мазетата и е студено, а и на пода някакво течение има, вечно са ми замръзнали краката. Слагам го на дивана и спалнята да пълзи. За хващането - почти не посяга, само ако му подадеш много близо до ръчичката нещо. Според мен какво трябва и на колко месеца да го прави си е индивидуално за всяко бебе и стига да не е нещо фрапантно, не е проблем. Не може да се тегли чертата и да се каже ако на 3 месеца не посяга - край! Някое ще посегне на 2, друго на 4. Е ако на 10 не посяга вече е притеснително.

# 592
Леле, колко сте изписали!  Sunglasses Така, така, има напредък в съревнованито с фейсбук.

Да вметна пресен случай за лекарска "компетентност" от днес, поне не става въпрос за педиатри. Та бях на гинеколог, който каза, че имам възпаление на влагалището - диагноза колпит. В интернет чета, че колпит е бяло течение, каквото аз нямам, а възпаление на влагалището се нарича вагинит. Така, това първо. Освен това ми каза, че имам раничка на стената на влагалището и ми предписа Флуомизин. На листовката пише да не с еползва при рани на вагиналната лигавица!!!!  Мисля, че всякакъв кометар е излишен #2gunfire  #2gunfire А някой да е ползвал въпросния Флуомизин? Тъпото е, че повечето лекари са супер тесни специалисти - сега като имам проблем, никой не смее да ми предпише нищо заради кърменето, педиатъра можело да се изкаже за разни медикаменти дали стават при кърмене, обаче педиатъра не разбира нищо от "големи деца", а следящият гинеколог не разбира нищо освен от гинекология - т.е. не знам кой лекар може да лекува родилки в крайма сметка  Sick

И аз ще опитам да отложим Пентаксима за след 6тия месец. Във ФБ някой беше споменал за някаква нова 6-валентна ваксина  #Crazy Някой да е чувал нещо?

За захранването, педиатрите, живота и всичко останало - и аз смятам да комбинирам съвети с усет  Mr. Green Още не съм решила кога ще го появам това захранване, но мисля да подходя "класически" със зеленчуци в началото. И ще се пробвам със собствено производство, да видим.

За срещата в Борисова съм пас, ще пътуваме.

Лека на всички

# 593
  • София
sunflower3, размазване на кърма и оставяне да изсъхне на въздух също е доста ефективно в подобни случаи  Peace

тонито7, заповядай в темата за ЗВБ - там има доста майки, които правят "смесено" захранване и могат да споделят своя опит  Peace
За пъзелите са ти показали, виждам - Тонини, благодаря! От личен опит да споделя, че които са с изваждащи се части (букви, животни и т.н.), са по-кофти, защото после голямо редене пада, някои части се губят и т.н. 
За занимаването само тихичко ще прошепна, че децата са различни. "Трябва"-нето се отнася за изключително малко неща, а времевите интервали обикновено са в месеци...

Nuriii, много ми допадна описанието ти  Hug

Скрит текст:

Преведе от гръцки Victoria_R οτ http://www.paidiatros.gr/1/page2.html
Бу предполагам се е намесила в качество на модератор по обработката на тази тема чисто форумски...
Ами нямам идея, мен Бу не ме вълнува чак толкова, а конкретно информацията Simple Smile

Въпросът е да не се подвежда някой, нищо повече. Затова си позволих да разчепкам въпроса. Източникът е от особено значение - дали е адекватен по темата най-малкото  Peace Из интернет циркулират какви ли не неща...

Пък мен ме е страх да оставям на диван/легло. Колко майки познавам, дето са научили, че детето им вече се обръща чрез падане от там  ooooh! На земата ми е най-спокойно да го оставя. Дори някой път барабар с повивалника съм го оставяла, ако ми е спешно за нещо и нямам време да редя пъзели и гимнастики  Mr. Green

Напомням, среща в Борисовата, сряда, от 12 ч. натам, алеята между Слончето и Езерото с лилиите

# 594
Здравейте,

Миралюба, ползвам я да. Мързи ме да пусна снимки( по скоро няма кой да ме снима).

Фейс, ако някой пита, ще отговарям. Че малко ме е страх да не ме обявите за луда. Но аз си се водя от детето. С каката беше по схема и пак дълго нямахме заместено хранене. Сега май вървим по друг път.
Аз гледам да не влизам в конфликти с писаниците си, пе не е приятно. Половината със първо бебче и не е приятно някой да ти казва кое е правилно или не.
За мен няма правилно и грешно. Ето някоя ще почне с плодово или сок, аз със зеленчук, друга с каша и така.
Важното е да са здрави децата.

На мен нещо тези дни ми е едно такова заспало. Никсква кондиция, всичко машинално правя. Та тези дни пия много фреш, да не взема да се разболея.

Хайде  Hug

# 595
Здравейте, мами,
ние вчера бяхме на на ваксини. Реших да сложим и двете на веднъж сега, без да отлагам. Моя малък човек ги понесе учудващо (за мен) добре. Нямаше температура, не беше нервен само малко по - поспалив. За 40 дни сме наддали само 1 кг., и аз каквато съм си луда се притесних, че малко като гледам при някой от вас децата как наддават. Лекарката обаче каза че било нормално. Ами това е от мен чета ви редовно но няма с кой знае какво да се включа. Единствено за захранването мога да каже, че мисля да започна след 5 месец. Пак ще ходя на лекциите на ЛЛЛ и ще видим за захранването.
Варненските мами чакам малко да се затопли и ще ви предложа една среща, да не се даваме на Софиянки Wink
Приятен ден момичета  Hug

# 596
Тонито7, Зелено човече, благодаря.  Hug
Да ви кажа, че от днес в Карфур има промоция на Памперс зеления, не мога да кажа точно цена, че ММ е изхвърлил брошурата, но нещо ми се върти 16 и нещо лв.
От днес баткото ми е с варицела. Педиатърът каза, че е почти сигурно, че и бебка ще се зарази, въпреки че я кърмя. Sad Та ми е едно криво... Дано всичко мине по-леко.
Хубав ден на всички.

# 597
sunflower3, дано да се размине бебка с варицелата, че й е много рано още, стискам палци

Момичета, препоръчаха ми едно хомеопатично лекарство за зъбки - поне няколко педиатри, освен мами, които са го ползвали. Нямало го в БГ, а се внася от Германия от отделни хора, има обяви в нета. Казва се Осанит. Било велик цяр. Просто информирам.

Да се похваля, че вчера най-сетне изкарахме паспорт на бебо. Беше голям смях докато го щракнем - има си и ръка на ММ на снимката.

Дано утре за срещата в Борисовата да е също толкова хубаво времето, колкото днес и да може се видите на спокойствие с бебоците. Ние отпрашваме от София още тази нощ, след някое от кърменията на бебо. Ще ви следя де.

# 598
Аз осъзнавам, че може да ставам досадна с писане на едно и също, но момичета, не давайте хомеопатия ей така, без да е предписана от класически хомеопат и в никакъв случай превантивно. Мога да посъветвам, ако на някого му е интересно, как да подберете добър хомеопат, ако нямате такъв, или пък някой ви е препоръчан и ви се ще да се уверите, че ще ви лекува добре.

Поздрави  Peace

# 599
Сънфлауър, въобще не е задължително бебето да се зарази, кураж! Особено, ако ти си карала. А ако се зарази, най-вероятно ще изкара леко.

Общи условия

Активация на акаунт