Хайде пак на почивка в Сандански-3

• 111 951
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Е, чак като никога да е пролет...  Wink  Simple Smile  Може би е дъждовно, не както обичайно, но добре че...
Миналата пролет бяхме там и си беше пролет, без много да е валяло. Тогава обаче имаше снеготопене, за разлика от тази година.

# 151
  • Някъде там...
Има ли някой с пресни отзиви за хотел Карталовец? В бившата резиденция над Поленица.

# 152
Книгите са намерени. Simple Smile
времето е страхотно. Въпреки облаците, някои по- мургавки особи имат загар на различни видове презрамки според банските.

# 153
Карталовец гледам е пълен, минахме на разходка  през резиденцията Laughing

# 154
Така. Впечатлението от Сандански и Интерхотела е затвърдено. При многото навалица и още повече деца-посетители, всичко беше перфектно организирано. Самите деца в хотела бяха много симпатични. Нямаше тръшканици и други подобни сценки поне от страна на българските дечица. Отношението към децата също беше много позитивно с изключение на някаква сърдита женица от чужда държава и една баба, която ходеше на вечеря по пижама. 
Единственото, което ни помрачи почивката, беше ухапване от насекомо. Ситната е много проблемна от контакт с кръвосмучещи гадинки и това ни промени плановете да не излизаме от басейните, но пък преоткрихме и се насладихме на парка.

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 06:54 от рони

# 155
Рони ти си щастливка, че си била в Интерхотела, аз не успях да се вредя и ще споделя впечатленията си от св. Никола, които обаче са по-скоро отрицателни...
По оферта имаше охраняем паркинг и интернет навсякъде в хотела. На място - паркинга беше малък, пълен и се наложи да си търсим място по уличките в близост. Интернет почти нямаше. Стаите са доста малки и се нуждаят от ремонт вече. Закуската - еднообразна - за 10 дни я посетихме 3 пъти. Имаше и салатен бар на вечеря, но ние седнахме само 1 за вечеря там. Сервитьорите в ресторанта и на терасата ги чакаш по 20 мин. да те обслужат... седят и си говорят, а хората чакат...Просто никакво обслужване. Върха на простотията бяха трите контакта в стаята, които бяха толкова разнебитени, че зарядните на телефоните и лаптопа падаха от само себе си. Изгоря ми таблета и едното зарядно от непостоянното подаване на ток заради това. Детския център в хотела е една стая с плюшени играчки, малка пързалка и люлка. Никой не гледа децата и те могат без проблем да излязат от хотела. Не съм си оставяла детето там. Единственото хубаво беше закрития басейн, който в това лошо време беше спасение, въпреки че беше препълнен, защото пускаха и хора не от хотела.
Похвалиха ми някакъв детски център до дск - пълна пародия. Състоеше се от маса със столове на която деца рисуваха с по лист и един флумастер и много малко играчки да не говорим за нещо от типа на джунглите, които съм свикнала да виждам по такива места. Вътре беше много студено исках да си ходим, но малката се примоли да я оставя. Нямаше ме максимум половин час като отидох детето беше много щастливо да ме види. Искала да си ходи и помолила какичката да ми звънне, но познайте - никой не ми беше звънял явно да не си изпусне двата лева... Да не говорим, че ако ти не поискаш да си оставиш номера на телефона, няма  да ти го поискат.
Виж в интерхотела детския център е хубав. Детето си играеше добре там имаше с какво и с кого. Е до момента, в който не и бяха дали ножица да си играе - отивам да я взема тя със срязан пръст, а момичето там и не разбрало даже. Не разбирам как може да се даде на 4 годишно дете ножица и да се остави без надзор...
Имаше много болни дечица в ресторантите, по детските площадки в хотела.... Не зная, все ми се струва, че нещата трябва така да бъдат уредени, че здравите и болни дечица да са отделно. Наясно съм, че хората са отишли някои там от немай къде вече, но грипави деца и здрави... някак не ми се връзва. В крайна сметка здравите не са виновни и не е честно спрямо тях. Заведох дъщеря си здрава защото всички хвалят въздуха там - било добре за имунната система. Върнах я болна.
Равносметката за мен е хубав климат и уникално красив парк, но тамошните хора има много да учат за обслужването за да могат за привличат повече туристи.
Не се сърдете, изразявам лично впечатление, но е хубаво тези, които планират почивка там да имат предвид и подобни неща. Честно казано не мисля, че повече ще се върна там и го казвам със съжаление, защото парка наистина е очарователен.

# 156
  • В.Търново
Понякога се поучава така, че човек отива с повече очаквания и като получи по-малко и остава негативното чувство.Аз също съм съгласна болни деца да не се водятна обществени места, това е общоприето, но не всеки родител се съобразява с това.Преди две, три години водя малкия в парка в нашия град, няколко деца се бяха събрали да играят.Пристига един татко с дъщеря си, заприказва се с една от майките и вика, че дъщеря му от вчера била болна и в момента със 38 градуса температура.  Shocked
Това го каза на все услошание на всички.Що за родител е това?!Така че всякакви хора.
Аз ще тръгна с не големи очаквания.Надявам се да останем доволни от Сандански, градските басейни, парка, Томас палас...

# 157
Black Lady, съжалявам за разочарованието ви. При първата ни почивка, ние също бяхме отседнали в св. Никола. Добре беше, доколкото апартаментът, в който бяхме отседнали, се оказа по-голяма стая и имахме тераса. А терасата ни беше прекрасна, за да нахраним тогавашната злоядка. Имаше някакви организирани случки. После си научихме урока и три месеца преди заминаването си правехме резервация за Интерхотела. Миналата година се наложи да отменяме резервация, защото в градината се заточиха едни карантини и ... И после ми излезе през носа пропускът. Болести на килограм. През есента ще видим дали да не отидем за по-малко нощувки.   
Имаше малко добре кашлящи деца и при нас, но като цяло не бяха много. Пред лекарския кабинет в един от дните видях малко опашка. Но като цяло не ми се набиха много болни в очите. А и родителите при подобни кашлящи състояние не биха отменили планирана предплатена почивка, която педиатрите препоръчват да се състои. Ние сме тръгвали на път по препоръка на нашия педиатър при налична кашлица. Вярно, че е било в забравено (или пък погалено) от Бога място и с уговорката, че докторът може много да се забавлява с телефонни разговори с луда майка, но предписанието му беше много правилно.

# 158
Хм, моя пък се оправи доста бързо от кашлицата, която завъди преди да отидем в Сандански. Но и не сме бутали при деца, напротив.
Ние не ходим по хотелите там...критериите са доста занижени към хотелите и  Laughing честно казано много по-доволна съм от квартирите в града. Били сме на няколко места, кое от кое по-хубаво Simple Smile
Сега бяхме в квартира апартамент Рози, ми две спални, кухня, дневна, огромна тераса с цветя...и на по-ниска цена от хотела. Имаше и места за паркиране- е неохраняеми, но... Laughing По принцип почнах да посещавам апартаменти откакто децата са вече големи и в хотел ни трябва цял апартамент, което е доста скъпо. Но се оказа че съм по-доволна от предлаганите апартаменти из града.

# 159
  • Sofia
Заведох дъщеря си здрава защото всички хвалят въздуха там - било добре за имунната система. Върнах я болна.
То не е казано, че не може там да се разболее. И хубавия въздух сте си го взели, така или иначе. Simple Smile
  А с болни деца не е играло моето, пък всяка година сме там. Както и преди съм писала, не се завираме (за себе си използвам думата  Wink), там къде са много деца и е трудно да имам поглед над нещата (състоянието им).
Жалко за неприятните ви впечатления от хотела и, че се е раболяло детенце, но последното може да се случи навсякъде.
Във вашия случай аз не бих се отказала пак да ида.

Въздухут е особено полезен за дихателни проблеми, астма. Иначе изобщо си е хубав.  Simple Smile

Нас вече много ни друса нетърпението... особенно с тоя студ в Сф. Grinning

# 160
  • Sofia
Днес се върнахме от Сандански, бяхме в Апарт хотел-а на Медите  Tired Няма да повторя настаняване там  Naughty Имах опасения,че няма да ми хареса,ама нямахме алтернатива... Интерхотел-а беше резервиран отдавна, Пирин-също, както и СПА Медите.

Закуската:бедна според моите представи, сравнявам с други 4-звездни хотели.
Като цяло впечатлението ми е, че хотелът е занемарен. Персоналът не е особено ентусизаиран. В обществени басейни аз не влизам, но от лежането по шезлонги ми се затвърди мнението, че е неподдържано-олющени плочки, мухъл, неизмити прозорци. По принцип съм взискателна и не ходя на места, които са по-малко чисти и по-малко луксозни от собствената ми къща  Crossing Arms
Друг недостатък е, че няма никакви забавления освен басейн и тенис корт  newsm78, няма билярдни маси,боулинг, незнам как им ги дават тия 4 звезди  newsm78.
Това по повод хотела.

На мен ми беше студено и тръгнах да си купувам някакви блузки с дълъг ръкав, като очакванията ми бяха да намеря по 20-30 лв. Да, ама не. На няколко места ми предлагаха жилетки по 200 лв.  #Crazy Аз такива знам откъде да си купувам.  Crazy
Та,с 2 думи- за следващи почивки в Сандански, не бих експериментирала  Naughty

# 161
  • В.Търново
Май вече доста негативни мнения се събраха за Медите.

# 162
  • София
И ние днес се върнахме. Аз лично съм очарована, защото получих точно това, което търсех и очаквах - чист въздух и почивка сред природата, направо се заредих. Ние не резервирахме хотел, защото според моите представи са скъпи в Сандански, взехме си апартамент под наем, така или иначе не можем напълно да се възползваме от удобствата на някои хотели, защото само тичаме след малкото и не можем дори в ресторант да седнем нормално. Този апартамент няма да го казвам кой е, защото няма да повторим там - имаше много хубаво разпределение и стил като цяло, но матраците бяха стари и скърцаха и има една голяма тераса, която ме влудяваше, защото беше само с един метален парапет, а мен малко ме гони параноята на тази тема.
Вземахме си храна от Алби (благодаря за препоръката от тук, наистина много вкусно) и се хранехме в апартамента и по цяла сутрин и следобед - навън. Много се радвам, че въпреки, че беше хладно не валеше през деня. Имаше обаче страхотна буря една нощ, от която детето се стресира много, но какво да се прави - природа. Разходихме се до Мелник и местността Попина лъка и водопада - препоръчвам това място да се види. И не знам от чистия въздух и разходките ли - но всички спяхме като невиждали сън  Laughing Мислех си, че ще е обратното и бързо ще се наспиваме.
Дори мъжът ми се увери, че въздухът там е лечебен, защото се запознахме с една рускиня, която има болно от астма детенце и тя каза, че докато са тук (по 1-2 месеца) няма никакви проблеми и не взема лекарства. Ние отидохме с неотшумял съвсем бронхит, личната ни насърчи да ходим и се повлия наистина добре, дано да е задълго. Не сме се навирали при деца обаче, на закрито пък съвсем, за родителите, които се притесняват (и аз съм от тях) - на открити пространства не мисля, че има опасност от вируси. А и на такова лековито място е нормално да има дечица с някакви проблеми.
За цените на дрехите, по-специално детските, че ми направи впечатление - много китайски стоки, на много високи цени.
На есен живот и здраве се надявам пак да отидем за няколко дни. По пътя за водопада видяхме и две бази с бунгала за който се интересува. На мен са ми любопитни, защото никога не съм била на бунгала, освен по лагерите, и слязохме от колата да ги разгледаме - едните бяха достатъчно прилични, другите не много, но пък имаха много хубава природа.

# 163
  • в рaя
Здавейте и от нас от Сандански! Много е хубаво, ама какви баири, мале! И аз се подлъгах по коментари тук, че най-добре да  сме близо до санаториума заради  въздуха и сега всичко ни е далече  и е истинско мъчение за децата с тези баири дори разходката до парка. Ама като не сме идвали нямаше как да знам. Иначе стаята е мн хубава, нова, баня, тераса, хладилник, тв, супер е!
Вече ходихме до бившата резиденци, но нито зайци, нито лебеди имаше Simple Smile) Алби готви само за закуска, да не обикаляте и вие като мен Simple Smile ходихме и до Мелник, Златолист (възхитена е  мн малко да опиша това, което видях и почуствах), Роженския манастир.
Искам да попитам до попини лъки стига ли се с кола? А някакви хубави места около града за пикник?
А относно процедурите знаете ли дали инхалациите ги правят с нещо специално или си е физ. разтвор?
Наистина много ми харесва тук,жалко, че ни е толкова далече Sad

# 164
За Попина лъка хващате пътя дето е зад интерхотела, но вместо да завиете нагоре и надясно към резиденцията, продължавате напред, над парка и езерото и все напред...и така 30на километра и стигате до водопада точно

Общи условия

Активация на акаунт