Хайде пак на почивка в Сандански-3

• 112 021
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Три басейна видях празни - детският, нормалният и онзи малък, но много дълбок с кулата за скачане. Последният беше така буренясал, че тревите бяха по-високи от мен.
Болдният детски е на интерната, нали така?!
За градските басейни (и голям, и малък) - ясно, никакви ги няма, буренясали.
Ние след 10тина дни заминаваме.  newsm44   На 30.05. е тържеството на дребното и после старт.  Grinning
Тази година "лято" е размито понятие, както го спрягат да е само август - юни и юли щели пак дъждовни да са, та се надявам да не са характерните за там жеги.

# 181
Според мен делиа не говори за интерната, а за градксия басейн - там има малък, голям и кули за скачане в съседство.

# 182
Според мен делиа не говори за интерната, а за градксия басейн - там има малък, голям и кули за скачане в съседство.

Точно!
На интерната видях един басейн. Беше си пълен, даже онези разделители на коридорите бяха опънати (сори, не знам как се казват). Имаше хора, които плуваха.

# 183
  • Sofia
Та значи за малкия басейн на интерната инфо няма.  И се подразбира, че не действа, ама дали има изгледи...  Thinking    Остава като съм там да проуча.

# 184
  • В.Търново
А колко е топла водата в басейните на ИНТЕРНАТА И ГРАДСКИТЕ?

# 185
  • Sofia
Ами за тази в градския не мисля, но в Интерната е минерална водата, но пък каква е Т, нямам престава и инфо.  Щото на чешмата пред Интерхотела е 76 или нещо такова, не помня точно, а беше и 80 градуса преди време.  Simple Smile

# 186
Някой ходил ли е в Парк хотел Сандански?
http://www.parkhotelsandanski.eu/

Дали има мами които са ходили с колички в Сандански? Препоръки за хотел с топъл басейн за бебе?

# 187
  • Някъде там...
Какво е времето напоследък в Сандански, топло ли е? Гледам, че и там уж превалява, но температурите са високи и се чудя за какви дрехи ще е първата седмица на юни...  newsm78

# 188
  • В.Търново
Ами за тази в градския не мисля, но в Интерната е минерална водата, но пък каква е Т, нямам престава и инфо.  Щото на чешмата пред Интерхотела е 76 или нещо такова, не помня точно, а беше и 80 градуса преди време.  Simple Smile
Това означава ли, че водата в градския басейн не е минерална?

# 189
  • Sofia
Роси, както казах, мисля че не е, но не съм сигурна.  Thinking

# 190
  • В.Търново
ок, благодаря! Simple Smile

# 191
  • В.Търново
Има ли развитие с басейните на Интерната?Ако случайно не работят кой друг басейн с минерална вода на поносими цени бихте препоръчали?На хотел Панорама каква е входната такса за басейна?

# 192
Хайде и аз да се включа с отзиви от престоя си в Сандански.

Вълшебно място, в което цялото ни семейство се влюби. Ходим вече втора година.
Отсядаме в Апартхотел Медите.

Престоят ни е 15-16 нощувки, така че смятам, че съм имала възможността да придобия максимално ясна представа.
Договорих си оферта - отлична за мен. Средно ни излизаше по 75-80 лева на нощувка с включени ваучери на човек 20 лева отстъпка от масаж в спа центъра им на ден. Ползваме апартамент (около 90 кв.м.)с две спални, хол и кухненски бокс, голяма тераса която е към цъфнали акации.

От хотела има прекрасна гледка, която не знам дали на друго място в града може да се види. Голяма площ от алеи и десетки видове дървесна растителност. Децата ни си играеха на детската площадка, когато времето беше хубаво. При лошо време и вечер имаше жена, която се грижи за децата в едната част на кафето им. Там беше образуван един своеобразен детски кът, тъй като имаше все още ремонт. Но това вършеше работа, защото дамата Мария беше мила, внимателна и наистина обичаща деца.

От Спа-то ми казаха, че е имало пожар в бара на хотела, който е бил новооткрит  и последвалият ремонт всъщност е довел да финансова невъзможност да довършат останалите ремонтни дейности.

Нашата почивка беше просто рай. През ден или всеки ден ни почистваха.

В предишен пост някой беше написал, че закуската е слаба.

Не съм никак съгласна, защото в четиризвезден хотел в Бг не съм яла по-добра.
Имаше всяка сутрин пресни плодове и зеленуци, шунка, колбаси и бекон, сирене, кашкавал, пържени филии и три виде приготвени яйца, млека и мюслита, кексове и тутманик, сладка и мед, чай, кафе и сокове (миналата година обаче бяха натурални, а тази някви смотани), чай-беше уникален Lipton и то всички видове,
топли приготвени кроасанчета с масло.

Спа процедурите са добре. По десетобална система 5-6. Ходила съм всеки ден и това ми се отрази страхотно. На мен първите два дни ми беше зле и имах гърлобол. След три дни масажи бях свежарка.

А над хотела има храм, който няколко пъти посещавахме. Навсякъде около него имаше цъфнали акации. Въздухът беше просто сладък за дишане. Уникално усещане.
Как минаваха дните ни:

Ставаме сутрин и закусваме. След закуска се разхождаме в боровата гора, която започва на 30 метра от хотела. Видяхме за радост на децата костенурка, катерички, кълвач и още много вълнуващи неща. Гледката, пак да спомена е невероятна, завладяваща и изпълваща с хармония и спокойствие.
След разходката в гората следваше къпане в басейна. Въпреки, че имаше време и ремонтни дейности от хотела направиха и невъзможното да ни напълниха детския басейн, а в последствие и външното джакузи с чиста минерална вода.
Храна за обед взимахме от Шкембеджийницата. Готвят вкусно и те също, след като ги помолих, почти всеки ден ни правеха печена скумрия, тъй като ММ яде само риба. За обедното меню в хотела нямам мнение, тъй като сме си взимали само от Шкембеджийницата.
След обедния сън си правех на децата вкусни палачинки. Точно острани на апартхотела има отлично зареден магазин.

Следваше басейн. Недостатък е, че халати за апартхотела няма, но при свободни и налични, веднага ни дадоха.
Вечер вечеряхме в бар-кафето, където сервират храна и както казах имаше аниматор.
А имат и новоткрит средиземноморски ресторант с прясна рибна витрина от охладени риби, калмари, миди, октопод и др, директно от Гърция. Всяка вечер си поръчвахме прясна риба, носеха ни я от рибния ресторант в кафето и вечеряхме вълшебно.
като се прибирахме преди лягане сегледахме светлините на града..

Дискотеката е идеално шумоизолирана. В нито един момент не сме чули шум от там. Не сме я посещавали. 

Да не говорим колко благотворно се отрази престоят ни върху здравето на децата ни. Те просто разцъфнаха и укрепнаха. Най-малката беше с анемия и много отслабена имунна система. Сега е боледувала два пъти - варицела и грип за година. Преди Сандански беше направила 2 пневмонии, 3 бронхита и 1 гнойна ангина за 4 месеца. Беше все с абокат на  венозни АБ. Сега я гледам и не вярвам, как е минала през това.

С нас идваха и още две приятелски семейства с малки деца и си изкарахме много забавно.
И така, накрая не ни се тръгваше. А другата година - пак ще сме за дълго в този прекрасен град.

# 193
  • В.Търново
Страхотен разказ!Радвам се, че сте си изкарали прекрасно!Най-вече ме радват новините, когато тези почивки се отразяват добре на децата, защото именно , заради тях правим всичко възможно, за да са здрави.  Hug
Моя малкия отново е с ларингит и вече две седмици не можем да го овладеем.Ние ще сме само за 6 нощувки, за повече нито отпуска дават, нито финанси има.
chip4e , колко градуса беше температурата на басейна?

# 194
Rosinau,водата беше около 30 градуса нна вътрешния басейн.
На детския и джакузито (външно и то) беше над 38, защото на децата им беше доста горещо. Но те пълнеха с минерална, а следобяд изстиваше до към 32-33.
Времето още в началото на май позволяваше навън, но пусти ремонти и пишман майстори забавиха пълненето на всички басейни.
Миналата година на 1-ви май ги напълниха и бяхме само навън.

Общи условия

Активация на акаунт